Şimdi Ara

En sevdiğiniz kamyon markası (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
660
Cevap
0
Favori
290.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • firmalar diger şirketlerin ürünlerini tabiki takip eder ama a firması b firmasına ver yeni ürününüde inceleyelim demez.

iveco ne heybetli kamyon ya bayılıyom tipine

• Kardeşim bu ne şiddet bu ne celal?
    Sakin ol.O zaman anlat bakalım olayların nasıl geliştiğini fakat komposizyonel şekilde anlatta anlayalım.
    Öyle İstanbul trafiği gibi cümleler kurma
  • E anlat diyoz hani daha anlatmıyorsun?
  • gerçeklere ışık tutan bir arkadaşım.saolsun
    quote:

Orjinalden alıntı: genius350

tartışmaya son noktayı koyayım. tüm otomotiv firmaları rakipleri yeni bir araç çıkardığı zaman bu aracı mutlaka incelerler. bunun için o araçtan almasına gerek yoktur. eğer öyle olsaydı örneğin ford veya bmc nin elinde diğer marka araçlardan oluşan bir araç filosu olurdu. bu araçlar yan sanayilerden veya nakliye işi yapan aracı kuruluşlardan temin edilir. hiç bir otomotiv firması herşeyi kendisi üretmez. bu konuda uzmanlaşmış kuruluşlar vardır. kimisi kendi adına kimiside fason dediğimiz şekilde sizin markanızla üretir. yerli kuruluşlarımız motor , şanzıman , diferansiyel gibi parçaları bu konunun uzmanı olan kuruluşlardan (ZF , arvin-meritor, allison , cummins) temin ederler veya bu kuruluşların lisansıyla üretirler. Çünkü bu kompenentleri üretmek yüksek maliyet gerektirir. üretim hacminiz çok büyük olursa bunu karşılayabilirsiniz.
    BMC , FORD , Askam gibi firmalar kupa , şasi , dingil gibi ekipmanları üretirler. ayrıca BMC bazı cummins motor tiplerini lisanslı olarak üretebilmektedir.

• Alıntıdaki yazıların çoğu zihnimde yerleşmiş ve bilinir vaziyette zaten.
    Sen ne parça getiriyormuşsun ya bize merak ettim?
  • O zaman şirket senin öyle mi?
  • İngiltereden bize baya değişik parçalar gelir.Ama sen hiç merak etmedin mi yahu?
  • BMC nin bir Axoru alip incelemesi,bana inandirici gibi geliyor....
    Tamam,BMC yurdumuzun en köklü,en popüler yerli agir vasita üreticisi olabilir,ama
    BMC nin Pro modeli axor sinifinda yer aliyor....bu yüzden mühendisler
    bazi teknik konularda " kopya " almak istemis olabilir.....
    sonucta koskoca CIN ,bir sürü otobüs modelleri kopyaliyor....Kopya meselesi
    su zamanlarda normal bir mesele...

ha,deseler koskoca Mercedes Proyu alip incelemis,bu kesin bir
    palavradir

MAN TGX

http://www.motor-talk.de/forum/aktion/Attachment.html?attachmentId=384268

• Olmuş olabilir...Olsada beni ilgilendirmez.Ama sana bişi söyliyeyim BMC hergün yüzlerce araba giriyo çıkıyo
    kamyonlar geliyo malzeme yüklü yani ben diyemem ki ha bunu kopya için getirdiler diye.Zaten dikkat de etmem.Etrafda birsürü kamyonlar var...
    Kamyon göre göre bıktım zaten
  • Ama senin ispat etmek istediğin aracının mercedes olduğunu ve bunu bmcnin aldığını stil danışmanlığını yaptığını söylüyorsun.Ve bunuda her dakka ispatlamaya çalışıyorsun.

Varmı elinde ufak bir resim , ufak bir belge , aracının bmc de özel amaçlı olduğuna dair varsa söyle...

Aracına ait bağlılık simgesi olarak devamlı böyle davranışlar içinde olabilirsin.
    Kimsede seni durduramaz.
    Bmc yi beğenmeyebilirsin.Bu kimseyi ilgilendirmez.Herkesin parasına göre bir zevkleri oluşur.
    Ama gelde beni bu aracı özel amaçlı bmcye yolladığına ispatla dicem...

Herkes bir malı alır diğerini kötüler...Bu normal bişeydir.
    Ha ben sana yalancı demiyorum ama bu kadar kişiye bir şeyler sunmadan bir konuyu ispatlamaya çalışıyorsun ben bunu tasvip etmem...
  • Kamyoncu adam kamyon alırken öncelikle o der bu der.
    Ama hiç dikkat etmez malzemenin kalitesine işçiliğine.
    Sadece o motor güçlü bu güçsüz klima yok.Bu gibi konularda tartışmaya yöneliyor.
    Ama araba alırken bi inceleyin arabayı yan panelleri nasıl bozuk mu punta izleri var mı?
    İç plastik döşemeleri nasıl?Alt kaporta elemanlarını nasıl boyamışlar nasıl kaynak yapmışlar?
    Bu gibi konular müşteri tarafından gözardı edilip aracın özellikle motor aksamı ilgileniyor.
    Tamam incelenir ama diğerleride incelenir.
    Yoksa kim isterki bi kültablasını çekerken kırılmasını düğmeye basarken takılıp kalmasını...

Yani bu nerdeyse her kategorideki araçların müşteri tarafından alınması sırasında yaşanır.
    O yüzden işim gereği ben çok dikkatli bir malzeme seçiciyimdir.
    Ben size mercedesde bile ne kötü durumlar gösteririm.
    Ama eğer bir araçda artı yönleri çoksa eksileride götürdüğü muhakkak...

• BMC işte kendi yağında kavruluyor.Yapıyo bişeyler satıyor.Ama zaten yakında taşıncak.Yerine büyük bir ihtimalle Temsa kamyon fabrikası gelecekmiş çoğu haberde çıktı.
  • quote:

BMC işte kendi yağında kavruluyor.Yapıyo bişeyler satıyor.Ama zaten yakında taşıncak.Yerine büyük bir ihtimalle Temsa kamyon fabrikası gelecekmiş çoğu haberde çıktı.

O zaman ,tümden değil ama BMC ile TEMSA nın az da olsa ortak çalışmaları söz konusu...
    Peki BMC ne zaman taşınıyor?
    Ayrıca İngiltere de n gelen parçalar % 99 ihtimalle AB gibi ülkelere ihraç edilmek üzere , şu an için ithal edilen euro 4 normlarına uygun Cummins motor veya motor parçaları..
    Yakında bunlarıda (euro 4/5 motorları) BMC üretecek.

www.otometre.com

• BMC Euro 5 çalışmalarına başladı bile.
    Hatta Euro 4 yaptı Megastara PRO ya condoro hawka otobüslere uyguladı.
    Megastarın euro 4 lüsünü görünce çok şaşırdım.Meğerse yurtdışına gidiyomuş

Şuan euro 5 çalışmaları yapılıyo hatta araçlara takılmaya başlandı.

Yakında kurulacak Cummins BMC motor fabrikası sayesinde BMC euro 4 - 5 motorları ihraç yerine kendi üretecek.Buda maliyeti düşürmede etkin rol oynayacak.
    Ayrıca Cummins 20 yıldır BMC ile çalıştıklarını ve bundan büyük gurur duyduklarını ve yine en uzun süren lisans anlaşmasının sadece BMC ile yaptıklarını söyledi.
  • Tartışmayı sürdürmeyiniz.
  • Prolar yurtdışında

• Orası fuar standıda ondan...
  • Sen hiç fuara plakalı araba gönderirimisin?Yani kayıtlı.
    Bu arabalar ingiltedeki fuara gittiler ordanda bmc.uk firması var biliyormusunuz?
    Ordan satıldılar...
    İngiltereden sipariş geliyo biz yolluyoz onlarda satıyor...
  • Yine yurtdışından bir fuar...

• bence BMC
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.