Şimdi Ara

En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız (66. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.528
Cevap
22
Favori
79.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

86 Part 2 9/10

Yabancı anime yt kanallarında "god tier" olarak listelediklerini görünce merak edip başladım. Açıkçası bu seri beni duygusal açıdan çok etkiledi o yüzden çok objektif değerlendiremeyeceğim. İlk partı genel olarak daha etkileyici bulsam da 2. partın finali bölümü çok iyidi en çok tatmin olduğum anime finallerinden biri oldu sadece final bölümü bile 2. partın değerini yükseltti gözümde. 1 puanı kırmamın sebebi de her ne kadar diyaloglar üzerinden verilse de olayların arka planını da izlemek isterdim.

Herkese hitap etmeyebilir ama mecha ve savaş temasını sevenler bir şans verebilir. Dram yönü ağır basıyor onu da belirteyim.

• En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız

Spy x Family

İlk bölümler akıcı ve düzgün bir başlangıcı var ama anime her bölüm daha sıkıcı hale geliyor. Ortada düzgün bir hikaye, karakter, işleniş vs. yok. Aşırı tekdüze bir anime ve olaylara yaklaşım şekli shounen olduğunu belli ediyor. Mesela bu animenin öncesinde Kaguya-sama değerlendirmiştim ve beğenmiştim çünkü o anime seinen olduğunu belli ediyor, karakterler en azından kendi düşüncüleri ve duyguları var burada ise bütün karakterler comic-relief, gerçekci bir karakter yok. Peki bunun üzerinden iyi bir komedi yapabiliyor mu bence yapamıyor onun yerine Anya (çocuk) üzerinden şirinlik yaparak sizi ekrana kitlemeye çalışıyor ama bunu her bölüm tekrar tekrar yapmaya çalışınca artık bayıyor. Animenin 2. türü ise Aksiyon olarak geçiyormuş yani MC'nin 1-2 bölüm bir anda ışınlanıp 10 kişiyi dövmesi (shounen) dışında pek bir aksiyon olduğu söylenemez.

Güzel fikir, kötü işleniş. Hitap etmeye çalıştığı kitleyi anlayarak;

6/10 veriyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E94B9CA23 -- 27 Haziran 2022; 14:57:49 >

• Sanırım kimsenin bilmediği bir cevher keşfettim En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız  Bitirmesi biraz zaman alacak ama...

• Spriggan

En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız

Bu animenin en büyük özelliği tabi ki Türkiye'de geçmesi En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız Konu ağrı dağında yatan nuhun gemisi üzerine. Filmin çoğu da Ağrı dağı çevresinde geçiyor ama filmin çoğunun geçtiği bu dağ kısımlarında ilginç bir şekilde ortada türk mürk yok bu yüzden TR hissiyatı biraz eksik kalsa da güzel istanbul sahneleri var, atatürk havalimanı, kapadokya falan gösteriliyor. En nihayetinde bir animede toruko kelimesini duymak bile yetiyor ama objektif davranmak gerekirse bunun dışında da pek izlenmeye değer bir yanı yok filmin. Esasında indiana jones tarzında bir şey yapmaya çalışmışlar ama filmde her şey o kadar üstün körü ve hızlı geçiliyor ki merak duygusu falan bırakmıyor. Adam akıllı keşif araştırma kısmı yok filmde bu da ortadaki tüm gizemi ortadan kaldırıyor. Dövüşler fena değil , akıcılık idare eder (zaten kısa bir film 1,5 saat kadar.) Çizimler biraz rahatsız edici bence bir olmamışlık var. Ana karakterler de dahil olmak üzere tüm karakerler aşırı sığ işlenmiş.

Spoiler,

mesajı görmek için tıklayın.

son dövüşü rezalet

Kısaca hiçbir şeyi becerememiş bir film.

5/10

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spiritswithinn -- 27 Haziran 2022; 23:56:23 >

• yoru wa mijikashi arukeyo otome

bu izlediğim en ilginç ve eğlenceli animelerden biri oldu. Ben normalde neredeyse hiçbir filmi tek seferde izleyemem 2-3 defada biter filmler bunu ise tek oturuşta bitirebildim öyle söyleyeyim. Kısaca genç bir kızın geçirdiği garipliklerle dolu bir geceyi ve bu esnada ondan hoşlanan elemanın kıza kendini farkettirme çabalarını konu ediniyor. Çizim tarzı alışılmışın dışında ama bence çok güzel ve tatlı. Temposu oldukça iyi yalnız yer yer diyaloglara yetişemedim. Yan karakterler oldukça iyi. Yer yer oldukça komik sahneler var. Sonlara doğru oğlanın içinde tartışan düşünceler yığınının gerçekliği benim gibi sap birini derinden yaraladı ayrıca hahahha

Spoiler,

mesajı görmek için tıklayın.
    bu animeyle ilgili benim tek beğenmediğim şey kızla oğlanın arasında yeterince romantizme yer vermemiş olmaları, sonda yine flörtleşiyorlar bir şekilde ama keşke biraz daha filmin içine yedirilseymiş.

9/10

• Çizimler ve konusu Yojouhan Shinwa Taikei animesine benziyor. Ama aralarında 7 yıl var. Seiyuu'lar ve stüdyo da farklı. Özet film olabilir mi acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maybe4you kullanıcısına yanıt

Döngüsüz daha romantik versiyonuymuş.

• Zhongli kullanıcısına yanıt

86 çıktığı sezonun en güzel animelerindendi bence. Mecha ya başlangıç animesi isteyenler için çok iyi bir seçenek. Kusursuz müthiş bir anime diyemem ama izlerken akıp giden bir anime. OST leri olsun özellikle 1. ve 2. sezon opleri ile 1.sezon ed si çok meşhurdur.

• @defaulticus Bizde pek tutulmadı yada kimsenin haberi olmadı herhalde. Forum konusu açılmış ama birkaç mesaj gelmiş sadece yerli kanallarda da bahsedildiğini hiç görmedim. Ben de yabancı kanallar sayesinde keşfedip başladım çok hoşuma gitti. OSTleri de çok iyidi.

• Spy x Family

Overrated olduğunu düşünenlerdenim. "Karakter derinliği yok hikaye kötü" gibi yorumlara da katılıyorum ancak animenin böyle bir derdi de yok gibi. Daha 2. bölümde "belli ki çerezlik bir anime daha fazlasını sunmayacak" diyerek izledim ve beklentiyi düşürdüğüm için keyif aldım. Kesinlikle hem hikaye hem aksiyon hem de komedi olarak daha fazlasını görmeyi beklerdim ancak potansiyeli var devamında daha iyi şeyler görebileceğimizi umut ederek +1 Anya payı ile 7/10

onu izlemedim ama ekşide farklı yapımlar olduğu ama pek çok ortak karakterin olduğunu yazmışlar hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Dragon Ball Z Kai versiyonu. Aslında aylar önce bitecekti ama o son arcda öyle baydım ki aylarca son 10 12 bölümü açıp izleyesim gelmedi. Geçen kendimi zorlayarak bitirdim. İlk serideki macera havası gitmiş, eğlenceli veya komik denilen anlar dibe vurmuş, tamamen dövüş kavga ve antrenman ile kafayı sıyırmış bir ırka mensup olan ana karakterin "yok mu güçlü bir rakip dövüşsem", "hanım beni de idman yapam" mantalitesinde hareket ettiği, dayak yediğinde bağırtı şiddetini artırarak power up alıp saç rengini değiştirerek rakibini dövdüğü, dövüşlerin bol tripli olmakla birlikte bayık-sıkıcı ve zeka kırıntısından yoksun olduğu bir seriye dönüşmüş. Dövüş üzerine kurulu bu shounen dövüşlerini en sevmediğim shounen oldu.

Çocukluk kısımlarına bayıldığım Goku büyüdükçe, ekranda gördüğümde "lan gene ya idmandan bahsedecek ya dövüşten kavgadan" dediğim, küçük bir umutla "belki bu sefer başka bir şeyden bahseder" beklentisine girdiğim ve bu beklentide hemen her seferinde beni hayal kırıklığına uğratan bir karaktere dönüştü.

Devamı olan Super serisini izlemeye izleyecem ama ilerde nolacak acaba diye tabir edilen merak duygusu dragonball için bende öldü diyebilirim.

-----------------------------------------------------------

Manga olarak ile Jojo Part 3'ü okuyorum. 103 chapter okudum. Jojo benim için Dragon Balldan fersah fersah daha iyi bir seri. Part 1i izledim. 2nin mangasını okudum animesini de son 4 5 bölüme kadar izledim. Zaten biliyorum bi ara bakarım deyip bırakmıştım. Yoksa mangasını okumam nedeniyle olacakları bilmeme rağmen nerdeyse hiç sıkılmadım animede. Çizim tarzından dolayı ön yargıyla yaklaşan varsa çok şey kaçırıyor.

• Ergo Proxy

Merak ettiğim animelerden biriydi. Açıkçası ilk 11-12 bölüm çok iyi ve merak uyandırıcı bir şekilde ilerledi, fakat devamında sanki izleyecinin özellikle aklını bulundırmak için yapılmış gibi farklı bir kurguya geçti. O bölümleri izlerken hikayeden koptuğumu ve odağımı kaybettiğimi hissettim. Birde üstüne bir kaç tane anlamsız filler bölüm koymuşlar o bölümlerde iyice düştüm. Son iki bölümde biraz toparlayıp güzel bir final yaptı.

Animenin açılış müziği, karanlık teması ve çizimleri falan çok iyidi atmosferi iyi yansıtmışlar, içine çekiyor insanı. Bence hikayesi de çok güzeldi ama biraz kendi ayağına sıkmış gibi hissettirdi. Mükemmel bir anime olabilecekken ortalamda kalmış. Türü sevenlere tavsiye ederim, sevmeyenlerin sıkalabileceği bir anime 7/10

• Zhongli kullanıcısına yanıt

Filler bölüm gibi gözüken bölümler aslında açıklayıcı bölümlerdi ama... Beyin yakan bir anime olduğu için hemen anlaşılmayabilir. Reddit'te olsun myanimelist forumda olsun birçok tartışma konusu var o yüzden.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Aslında o bölümleri özellikle dikkatli izlemeye çalıştım boş bölüm gibi gözükse de finalde bir yere bağlanır diye ama sanki bir yere bağlanmadı da, yada ben anlayamadım. Gerçekten animenin ikicin yarısı çok beyin yakıyor gerçek mi, birinin hayali mi, rüyası mı? çorba oluyor bir noktadan sonra. Bitirdikten sonra 2 saat redditte gezdim felsefesini falan anladım, gözden kaçırdığım referansları da öğrenmiş oldum ama yine de o bölümler kafamda bir yere oturmadı.

• layton kyoujo to eien no utahime

Tamamen çerezlik ve kafa dağıtmak için açtığım ama bitirdiğimde izlediğim için memnuniyet duyduğum bir film. Çok klasik gibi gözüken bir gizem çözme temasına sahip olsa da daha önce adını başka bir yerde veya sıralamada duymamam sebebiyle filmle ilgili beklentilerim o kadar düşüktü ki adam akıllı bir başı, ortası ve sonu olan bu film beğenimi kazandı.Kısaca prof layton ve çırağı Luke opera sanatçısı olan ve ölen arkadaşının küçük bir çocuk olarak dirildiğini söyleyen Janice isimli bir hanımefendi tarafından bu konuyu araştırılması için davet ediliyor .Filmin en beğendiğim kısmı olayların ve aksiyonun çok hızlı başlaması ve bu sebepten yapımın beni çok kolay içine çekmesi oldu. Profesör Layton karakterini de çok beğendim, japonlar sherlock holmes gibi bir karakter oluşturmaya çalışmışlar sanırsam (gerçi bu animede daha çok bilmece çözüyor sherlockda öyle miydi hatırlamıyorum).Galiba animenin tv serisi de varmış onu da bir gün izlemeyi düşünüyorum.

8/10

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spiritswithinn -- 14 Temmuz 2022; 0:13:55 >

• Bu sezonun animeleri sıralamam iyiden kötüye, aynı seviyede olanları numarayla belirtiyorum:

- (1)Overlord 4. Sezon

- (2)Classroom of the Elite 2. Sezon

- (2)Isekai Ojisan

- (2)Lycrois Recoil

- (3)Youfakashi no Uta

- (3)Hataraku Maou-sama!!

- (4)Isekai Meikyuu de Harem wo

- (4)Isekai Yakkyoku

- (5)Mamahaha no Tsurego ga Motokano datta

- (5)Kanojo, Okarishimasu 2nd Season

- (5)Engage Kiss

- (5)Kinsou no Vermeil

- (6)Tensei Kenja no Isekai Life: Dai-2 no Shokugyou wo Ete, Sekai Saikyou ni Narimashita

Made in Abyss 2. Sezona henüz başlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E94B9CA23 -- 20 Temmuz 2022; 3:6:45 >
  • Youfakashi no Uta'nın ilk bölümü bana aşırı cringe geldi saldım seriyi. Isekai Ojisan iyi gibi. Overlord zaten favorim. Classroom of the Eliteyi ve Hataraku Maou-sama!! yı bitince izleyeceğim.

• Ainz Ooal Gown kullanıcısına yanıt

3 ve sonrası verdiklerim izlemeye değmez zaten.

En Son İzlediğiniz Anime ve YorumlarınızMyAnimeList.net
    Seishun Buta Yarou wa Bunny Girl Senpai no Yume wo Minai
    https://myanimelist.net/anime/37450/Seishun_Buta_Yarou_wa_Bunny_Girl_Senpai_no_Yume_wo_Minai

Toplam 13 bölümde 5 farklı arc işleniyor ancak ilk arc olan Mai Sakurijima arcı dışındakileri beğendiğimi söylemem. Kötü sayılmaz fakat MAL puanını kesinlikle haketmiyor çok daha iyi animeler varken buna vakit harcamaya bence değmez

• 
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.