Şimdi Ara

En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız (64. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.528
Cevap
22
Favori
79.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aynen o 3-5 kişiye de admin koymayalım demişler herhalde En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız 

• Bu konu yine altlarda kalmış. Kimse anime izlemiyor mu ya? Ben her izlediğim animeyi yazsam var ya... Neyse son zamanlarda yine güzel bir anime izledim.

En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız

Subete ga F ni Naru
    Bölüm sayısı: 11
    Türü: Gizem, bilimkurgu, psikolojik

-Hayatta 3 büyük soru vardır:
    -Ben kimim, nereden geldim ve nereye gidiyorum.

Konusundan bahsedeyim biraz.
    Tamamen diyaloglarla ilerleyen bu animede 3 tane birbirinden zeki karakterimiz var. 3'ü de zekalarıyla izleyenleri büyülüyor resmen. Saikawa ve Nishinosono öğretmen-öğrenci ilişkisi olan bir çift fakat ortak bir geçmişleri var. Serinin ilerleyen bölümlerinden öğreneceğimiz bu ortak geçmiş her iki karakterimizi de oldukça derinden etkilemiş. Fakat asıl konumuz bu değil, asıl konumuz Saikawa’nın dahi denebilecek bir zekaya sahip olan Magatha Siki hayranlığı üzerine gelişen olaylar. Dr. Magatha Shiki 15 yaşında ailesini öldürmüş ve bunun üzerine bir tesise kapatılmış. Fakat bu arada boş durmamış bir şekilde bilim-teknolojiyle ilgilenmeye devam etmiş, zaman zaman makaleler yayınlanmış. Saikawa ise Magatha’ya saplantılı denilebilecek kadar hayran.

Tabii bu durum, öğrencisi olsa da Saikawa’ya karşı duyguları olduğunu daha ilk bölümden belli eden Nishinosono’nun hiç hoşuna gitmiyor. Serinin başında, biraz kıskançlıktan biraz da Magatha’nın nasıl bir insan olduğunu merak ettiğinden onun kapalı olduğu tesise, ziyarete giden Nishinosono ile Magatha arasında geçen dialoğu dinliyoruz bolca. Oldukça kafa karıştırıcı olan bu dialoğu dikkatli dinleyin zira ilerleyen bölümlerde ara ara karşınıza çıkacak. Kısa bir süre sonra ise Nishinosono, Saikawa ve birkaç öğrenci daha Magatha’nın kapalı bulunduğu adaya kamp yapmaya gidiyor. Bu durumu fırsat bilen Saikawa’nın asıl amacı ise Magatha ile görüşmek tabii ki. Zaten asıl hikaye de bu görüşme teşebbüsleri sırasında başlıyor. Bu kadar konu yeterli sanırım.

Gizem, gizem, gizem. Bu anime çok gizemli. Her şey F'e dönüşür. Nedir bu F? Eh animeyi izledikten sonra bile başka anlamlar verilebilir buna. Gizemin tamamını anime bitene kadar çözen olursa valla bravo. Anladığım kadarıyla bu animenin ana kaynağı olan roman Japonya'da çok sevilmiş. Daha sonra 2014'te dizisini yapmışlar. 2015'te ise animesi çıkmış. Ama nedense Türkiye'de pek bilinmiyor. Valla ben çok beğendim. Etik ve ahlak duygusu birbirinden farklı olan, varoluşsal bunalımlar yaşayan karakterleri izlerken beynim yandı. Bu nedenle puanım

10/10

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu sene beklediğim animeler.

• maybe4you kullanıcısına yanıt

Aylardır anime izlemedim hiç

• Dizi falan mı izlemeye başladınız.

• Ainz Ooal Gown kullanıcısına yanıt

Çok izlemiyorum ama izliyorum. Japon kültüründen sıkıldım çok o yüzden uzun süre ara verdim.

• Animesiz yaşayamam ben :d İzlenecekler listemdeki animeler 2 yıldan beri bitmiyor. Bi azalıyor, bi artıyor ama hiç bitmiyor. En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız  Ama şu anda dibi görüyorum sanki. Bakalım bitince ne olacak?

• Platinum end 6/10 veriyorum.
    Opening muzikler 10/10
    Konusu 7/10
    Ana fikir(animenin fesefesi) 5/10
    Karakterler 7/10
    Hikayenin işleyişi 2/10
    Çizim 6/10

• Gintama'da 350'ye geldim, şimdi açık konuşmak gerekirse bu animenin ciddi arcları maalesef geyik kısımlar kadar iyi değil. Tabi kavga dövüş felan var esas hikaye devam ediyor bir şekilde 8-10 bölüm izliyorsun gene arka arkaya ama yok abi tam anlamıyla tatmin etmiyor beni. Ciddi arclarda seri bildiğin arka sokaklara bağlıyor fazla hamasi bir hale geliyor. Ayrıca karakterlerin zırt pırt birbirleriyle artistik konuşmalar yapmaları da biraz can sıkıcı.

Onun dışında seri hep aynı şekilde işliyor bir zorluk ortaya çıkıyor sonra sırasıyla Kabare Kızları, Yoshiwara Kızları, trans elemanlar yok işte oniwaban shinsengumi ordusu felan bilmem ne ortaya çıkıp yardım ediyor. ve bu o kadar sıradan hale geldi ki artık midemi bulandırmaya başladı maalesef. Bir de herkes sinir bozucu derecede Yorozuya'ya takık, herkes onlardan bir şey bekliyor falan (sanki gintoki umibouzu gibi bir şey lol)
    Bir de serinin şu ana kadarki en tatmin edici dövüşü taa 150.küsur bölümde yapılan Gintoki vs Housen daha bunun yanına yaklaşabilen vs çıkmadı. Utsuro fightı daha iyidir diye umuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spiritswithinn -- 31 Mart 2022; 13:55:53 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız

The Ancient Magus Bride

Farklı olduğu için yaşadığı zorluklar ve üst üste trajediler yüzünden hayata küsen Chise adlı karakterin kendini birtakım köle tacirlerinin eline bırakması ve onu köle tacirlerinden satın alan bir aykırı büyücünün arasındaki ilişkiyi anlatan bir animemiz var.

Her ne kadar olağanüstü bir seri olsa da aksiyon geri planda tutulmuş. Daha çok Chise'nin içine düştüğü karanlıktan kurtulmaya çalışmasını ve Elias'ın da aslında dışardan çok güçlü görünmesine karşın içinde ne kadar kırılgan olduğunu ve başkalarına muhtaç olduğunu gösteren daha çok kişilerin yaşadığı bunalımları ve ruhsal problemlerini kırılganlıklarını anlatan bir anime olduğunu söyleyebilirim.

Başı ve sonu bir miktar ilginç olsa bile anime durağan ve kurgu yer yer biraz çocuksu diyebilirim. Animenin esas kötüsünün hikayesini de beğendim fakat kurgu çok derinleşemiyor ve finali biraz zorlama biçimde yapılmış.

Toplumdan dışlanmış ve hakir görülen insanların birbirine sığınması ve çevrelerindeki insanlar sayesinde iyileşmelerini konu alan bu seriyi fazla bir beklentiye girmediğiniz sürece izleyebilirsiniz fakat çok daha iyisinin yapılabilirdi diye düşünmekten kendimi alamıyorum.

10/6

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 2 Nisan 2022; 12:53:51 >

• Ousama Ranking > 86 Part 2 > Platinum End > Shin no Nakama

Hepsini haftalık takip ettim, eğer topluca izlemiş olsaydım platinum end ve shin no nakama beni sıkardı ve yarıda bırakırdım. Ousama Ranking bence mükemmeldi, keyifle izledim. Şahsi beğeni sıralamamı yukarıda belirttim.

Subete ga F ni Naru

@maybe4you konusunu birkaç inceleme yukarıda gayet güzel biçimde özetlemiş ben sadece kendi yorumumu eklemek istiyorum bu nedenle.

Anime esasında çok erken yaşta varoluşsal krizler yaşamaya başlayan dahi bir genç kızın kendince sınırları zorlamasını anlatıyor. Bunu yaparken ise toplumun oturmuş ahlak kurallarını yıkıp sınırsız özgürlüğe ulaşmayı amaçlıyor. Her ne kadar dışarıdan bakıldığında aşırı cesurca gibi görünsede ahlak kurallarının tamamen keyfi olduğu izlenimi vermesi bana kalırsa yanlış bir çıkarım.

Öte yandan animede bir gizem unsuru olduğu doğru. Fakat bu gizemi çözmeye çalışmakla, çözmek için mantıklı akıl yürütmeler içine girmenizi hiç önermem çünkü gizemin çözümü oldukça zorlama ve insan sınırlarının ötesinde bir kurulum(setting) içeriyor. Yine sunum olarak baktığımızda dışarıdan belki vay be plana bak diyebilirsiniz fakat kimse bunu bir mantık çerçevesine oturtabileceğimizi iddia edemez bence. Ayrıca yine bu kurgu esasında bazı mantık hataları içeriyor fakat kurgu eserleri izlerken biraz da toleranslı olmazsak bir noktadan sonra çoğu eserden keyif alamayız değil mi :)

Spoiler,

mesajı görmek için tıklayın.
    Tesisin ana işletim sisteminin saati tesis kurulduğu andan beri yani 15 yıldır 1 dk geri ve içinde birçok bilim adamı bulunan, keskin güvenlik sistemine sahip ve uluslarası bilim camiası ile teması olan bir yerde hiç kimse 15 yıl boyunca tesisin saatinin 1 dk geri olduğunu farketmiyor :) Varoluşsal kriz içerisindeki kızımız ailesini öldürüyor. Anne, baba, amca ve pekçok aile ferdinin karıştığı bu olayın ardından polis kızın istismara uğramış olma ihtimalini düşünüp etrafı bir sağlık muayenesi yapmıyor ve tesise girerken kızın hamile olduğunu anlamıyoruz :) Her tarafında kamera olan ufacık bir odada 15 yıl boyunca bir çocugun doğup büyütüldüpü farkedilmiyor :) Tesisin işletim sistemini dahi kız yazmış, müdür ise gizli sevgilisi ve ortada 15 yıllık bir plan var. C mon bu çok absürd derecede bizim insani kusurlarımızı görmezden gelen bir kurgu özünde.

Seriyi izlerken size üzerinde düşünebileceğiniz birkaç felsefi soru verdiği kesin fakat karakterler kendinden çok emin ifade etsede pekçok yorumda boşluklar olduğuna inanıyorum. Biraz kafamızdan geçen aslında çoğu kusurlu monologlarımızın birçoğu animede var.

Albert Camus'un Sisifos, Söylemi veya Buda'nın dini öğretileri den izler buldum animeyi izlerken.

Camus der ki birgün belki bir otobüs sırasında, belki yemek yerken, belki banyoda ayna karşısında traş olurken bir anda absürdü saçmayı farkedersiniz. Ölümün varolduğu bu dünyada yaşamak, çabalamak, üretmek, değer yaratmak kısacası sizi bayağı zevklerin ötesine çıkartacak ve hayvan olmanın ötesinde bir haz verecek herşey bir anda anlamsızlık gerçeği karşısında silinip gider. Absürdü fareden çoğu insan bu anlamsızlık beraber yaşama fikrini hazmedeyip muhtemelen canına kıyar. Fakat Camus'a göre hayat Absürdü farkettikten sonra başlar. Bu noktadan sonra kaçmak yerine hayattan keyif almanın yollarını aramalı ve içimizdeki evhamlarında anlamsız olduğunu farkedip hayatın zincirlerinden kurtulup gerçek özgürlüğü tatmalıyız. Özgürlüğü kaldıramayan insan anca zaten sınırlı süre içerisinde bulunduğu bu ortamın fırsatları tepip ölüme kaçar.

Buda ise bir gün dışarı çıkar ve kesişen ağaçları, boğazlanan canlıları kısacası yaşamın özünde ölüm olduğunu ve sonsuz bir çaba, çırpınma gerektiren acı ve sıkıntı dolu bir süreç olduğunu düşünür.

Ardından babasından kalma serveti ve mülkü bırakarak bu acı dolu dünyanın bir anlamı olup olmadığını aramaya koyulur. Her türlü din, tarikat ve mistikle vakit geçirdikten sonra hepsinin düşüncesinin hatalı olduğunu düşünür ve kendi öğretisi i onlardan da öğrendikleri ve kendi bildikleri ile yeniden kurgular.

Buda'ya göre yaşam bir cezadır. Üstümüze giydiğimiz bu etten deri aslında ruhumuza eziyet etmek için vardır. Çünkü doğarız büyürüz ve ardından canlı canlı çürümeye başlarız. Vucut denilen bu et parçası hergün farklı bir hastalık, sıkıntı ve dert çıkartarak bize musallat olur ve her günümüz bir öncekinden kötü olacak şekilde ölüm anına kadar artan oranda fiziksel ve ruhsal bir acı çekerek bu hayattan ayrılırız.

Fakat bu cehennemi her kim kurduysa ruhlarımızı sonsuz acıya mahkum etmiştir. Çünkü yaşam bir döngüdür ve var olan hiçbirşey esasında yokolmaz. Dolayısıyla bedenimiz toprağa karışıp başka şeylere dönüşürken ruhumuz başka bir bedende yeniden canlanacak ve bu acı dolu süreci tekrarlayacaktır. Sonsuza kadar. Yani esasında her canlı sonsuz yaşam, yani sonsuz acı ile lanetlenmiştir.

Anlam arayan insanın asıl amacı bu döngüyü kırmaktır. Ölümsüzlük laneti den kurtulmaktır. Gerçeği farketmek Nirvanaya ulaşmaktır. Peki Nirvana nedir? Nirvana ruhun bu yaşam ve acı döngüsünü farkedip bunu kırması dır. Yani Nirvana ölümdür, kurtuluştur, yokoluştur. Nirvana'ya ulaltığınızda döngü kırılır, yeniden doğmaz, yokolur ve sonsuz huzura erişirsiniz.

Bu animenin felsefi altyapısı bu iki fikirden etkilenmiş gibi görünüyor.

10/7.5

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 17 Nisan 2022; 13:52:32 >

• Periah kullanıcısına yanıt

Güzel bir inceleme olmuş eline sağlık. Varoluşsal bunalımlar ve animenin verdiği o felsefe bana yeterli geldi açıkçası. Full diyaloglarla ilerlemesi de çok güzeldi. Ama dediğin gibi mantık hataları da vardı veya yoktu. Ben onu şuna bağlıyorum. Aslında ilk bölümü tekrar izlemek lazım. :)

Spoiler,

İlk bölümde Magata'nın kardeşiyle tanıştığımızı sanıyoruz ama kardeşi falan değil kendisi! Bu da çoktan tesisten çıktığı elini kolunu sallaya sallaya gezdiğini gösteriyor. Zaten tesisin müdürü aynı zamanda amcası olunca buna da çok şaşırmıyoruz. Amcası 15 senedir tüm güvenlik önlemlerine el atmış demek ki. Güvenlik kamerası 15 yıldır 1 dakika geride diyorsun ama. 15 yıldır içeride olduğunu kabul edersen öyle bir sonuç çıkar. Gördüğün gibi Magata geziyor :dHamile olduğunun anlaşılmaması gerçekten çok ilginç olmuş. Ona bir şey demiyorum. Çocuğun odada büyümesi ise bence hâlâ imkanlar dahilinde. Müdür ona da el atmıştır bence. Zaten çocuk yayın bile yapıyor. Madem kamera izliyorlar, yayına çıkanın başka birinin olduğunu anlamayan bir güvenlik ekibi olması da şaşırtıcı. Bence bu müdür hepsini susturdu veya güvenlik ekibi zaman zaman değişti.

Spoiler,

Benim anladığım Dr Magata hiçbir zaman dışarıda değildi. O odadan çıkmanın tek yolu 15 yıl önce planlanan 1 dklık açığı kullanarak sistemi kör etmekti. Magata orada kızını öldürdü gelinlik giydiriyor. Ardından bizim ekip geldiğinde kapı açılıyor gelinlikli ceset kendi kendine giderken sistemin yeniden başlaması ile 1 dklık bölüm üst üste biniyor ve o anda Magata asansörle yukarı çıkıyor. Yani kendisi tesise amcası ile beraber helikopterle falan gelmiyor. Amca suç ortağı olduğu için, işbirlikçi olduğu için sanki kız kardeş ile beraber geliyormuş gibi davranıyor. Saikawa'nın dediği gibi sistem tamamen kusursuz ve delinemez. O nedenle 1 dklık bilinçli oluşturulmuş boşluk dışında bütün giriş çıkışların eksiksiz kayıtları var. Magata 30 kızı 15 yaşında. Hiç yaşlanmamasının farkedilmemeside zor değil mi sence?

• Periah kullanıcısına yanıt

Evet ortada gariplikler var.

Spoiler,

Ama iyi bak. Kız kardeşi falan yoktu. O kişi Magata senseinin ta kendisiydi. Çoktan helikoptere de binmiş geziyordu etrafı. Tüm tesisi avucunun içine almıştı bile. Daha da inanmazsan kaynak atayım. Bak burada da yazıyor. https://myanimelist.net/character/133445/Miki_MagataAnime bittikten sonra uzun uzun düşündüm bu kardeş olayını. Ondan sonra myanimelist'ten karakter listesine baktım ve bunu bulmuştum. Ondan sonra her şey yerine oturdu. Her şey F'e dönüştü :d

• Son zamanlarda birkaç güzel anime daha izledim ve inanır mısınız izleyecek listemdeki animelerim bitti.

Boogiepop wa Warawanai (2019)
    Yani bu anime hakkında ne diyebilirim ki? İşleniş kısmı tam beyin yakmak için yapıldığı için ve konudan konuya atladığı için net bir şey söylemek zor. Olaylar çözülürken ortaya çıkan Boogiepop karakterini görmek ve o geldi olay çözüldü demekle bitmiyor. Animede geçen replikler çok derin. Karşılıklı konuşmalar olarak geçse de Boogiepop resmen seyirciye sesleniyor... Serial Experiments Lain animesinde olduğu gibi her bölümden sonra seyirciye "bu bölümden ne anladım" sorusunu sorduruyor.

Bu arada bu anime ilk defa 2000 yılında 12 bölüm olarak çıkmış. 2019 versiyonu 18 bölüm olduğu ve yine aynı stüdyo (madhouse) tarafından yapıldığı için tercih ettim ben. Anladığım kadarıyla aynı senaryo biraz daha geriden alınarak işlenmiş. 2000 yılının karanlık çizimleri yerini kawai çizimlere bırakmış. Ama müzikler ve seiyuu kadrosu çok iyiydi. Opening ve ending hiç atlamadım resmen.
    8/10

Sonny Boy
    Bu anime bitince tepkim "ne ilginç bir animeydi ya" oldu resmen. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki isekai animeleri arasında en güzeli ve en farklısı bu anime. İsekai animelerine farklı bir bakış açısı bile getirmiş olabilir. Bazılarına göre 2021'in en iyi animesi. En sevdiğim yönüyse bu animede pek çok toplum sorunlarına değinirken kendi konusuna devam edip akıcı bir işleyişe sahip olması.
    Şurada çok güzel anlatılmış. Bunu okuyan animeye başlayabilir. 😄
    8/10

Shiguang Dailiren (Link Click)
    Çin animesi olduğu için pek izlemeyen bir yapım. Ama konusu çok ilginç. İki tane süper güçlere sahip karakterimiz zamanda yolculuk yapabiliyor. Ama bunun için bir adet fotoğrafa ihtiyaçları var. Tam olarak fotoğraftaki zamana gidiyorlar. Üstelik bu güçlerini işe dönüştürmüşler. Fakat tabii ki her zaman yolculuğu temalı bir yapımda olduğu gibi işler her zaman yolunda gitmiyor.
    Gizemli havasıyla ve ilginç konusuyla çok akıcı bir animeydi. Fakat tavsiye etmiyorum. Çünkü ikinci sezonu henüz çıkmadı. Siz siz olun biraz daha bekleyin 😄
    9/10

• -Orient 10/6.5

-Sabikui Bisco 10/8

• Kotarou wa Hitorigurashi. İzlemesi keyifli olur, kafam dağılır düşüncesiyle izlemeye başlamıştım ama düşündüğümden daha çarpıcı bir anime oldu. Özellikle ebeveynlerin izlemesini tavsiye ederim. İlgisiz büyüyen çocukların hislerini anlamada yardımcı olabilir.

• Buraya yazılmamış bir şeyler çoktandır ben yazayım bari.

The Devil Is a Part-Timer!

Maalesef hiç beğenmedim, harcanmış bir potansiyel olarak görüyorum.Sebeplerine gelirsek;

Animenin temel dayanağı Şeytan Lord'un ve generallerinden birinin ''Ente Isla'yı'' ele geçirmek için büyük çaplı bir saldırıda kahraman tarafından saldırıya uğraması.Geçici olarak alternatif bir boyuta geri çekilmeye çalışırlar ancak kendilerini günümüz Japonya'sında sıkışmış halde bulurlar ve geri dönemezler.Bu yüzden, güçlerini geri kazanmanın ve Ente Isla'ya dönmenin bir yolunu bulmaya çalışırken hayatta kalmak için sıradan işlerde çalışmak zorundadırlar. Oldukça orijinal ve çok fazla potansiyele sahip olan, ancak sonuçta uygulamada başarısız olan bir seri.

Spoiler,

Şimdi animenin ana karakteri, McDonalds'ta çalışan, insan formuna hapsolmuş bir şeytan.Gidişata göre bunun karşılığında iyi olmaya devam eden, insani değerleri kabul eden ve karanlık geçmişi için uzlaşma arayan karanlık eğilimlere sahip kötü bir anti-kahraman elde etmeliyiz. Ama bunun yerine ana karakterimiz tipik harem/shounen karakteri oluveriyor ve bunun üstüne de geçmişte yaptıklarından dolayı hiçbir pişmanlık hissetmiyor.Daha sonra yeni dişi karakterler katılıyor ve animemiz slice of life harem,komedi ve ufak tefek aksiyonlarıyla çorbaya dönüyor.En anlamadığım olaysa arada Ente Isla'dan birkaç sahne gösteriyorlar sanki şeytan kral ayrılmadan önce tüm Ente Isla'yı fethetmenin eşiğinde değilmiş gibi savaşın ortasında değillermiş gibi ne şeytan görüyoruz ne başka bir müttefik Maou ayrılınca bizim burada ne işimiz var ya diyip kalkıp gitmişler sanki.Konu,karakterler tanıtıldıktan sonra ''filler'' gibi hissettirmeye başlıyor bildiğin.Romantizm kısmından da heralde bu yüzden hiçbir şey anlamıyoruz doğru dürüst bir gelişim olmuyor.

Komediye gelirsek aslında iyi başlıyor ancak bir yerden sonra o da daha az güldürüyor ve kendini tekrar eder hale geliyor.(Dostum bakın biz çok fakiriz her bölüm 50 kere söyledik ama hala çok komik.)

Genel olarak potansiyel ve fikir olarak güzel ama uygulamaya geldiğinde sınıfta kalan bir anime ve maalesef başka animelerin yaptığından daha iyi birşey sunmuyor bizlere bu yüzden de vasatlıktan kurtulamıyor.

5/10.

• En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız

Barakamon

Çok ciddi olaylar barınıdrmayan sevimli bir anime.

Tsundere ( içine kapanık) bir sanatçı olan Handa'nın sergi esnasında eserlerinin yaratıcı olmadığını söyleyen sergi sahibini yumruklaması sonucu ailesi ve arkadaşları tarafından kafasını toplaması için bir köye gönderilir burada Handa'nın kişiliğinin tam zıttı olan Naru adında köylü bir çocuk ve köy ahalisiyle yaşayan Handa'nın bu yaşama ve insanlara alışma sürecindeki komik olayları izliyoruz.

Tür olarak bu tarz animelere mesafeli olduğumu söyleyebilirim malesef beni çok etkileyemiyorlar ve Barakamon'da bu konuda bir istisna değil fakat türü sevenleri mutlu edeceğini düşünüyorum.

Benim puanım 10/5

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 19 Haziran 2022; 13:37:16 >

• 
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.