Şimdi Ara

En Sorunsuz Civic Kasası?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir arkadaşımla tartışmaya girdik, o babasının 2003 Civic VTEC LS sahibi olmasından dolayı en sorunsuz kasanın bu kasa olduğunu iddia ediyor. Bense araçların yaş itibariyle yıprandığını, üstelik zaten bozulacak ahım şahım bir özelliğinin olmadığını söyledim, ama dinletemedim. Bir de aynı eleman amcasının bu araçla 220 yaptığını(HÖH) söylüyor, ben de hadi yapsın da, devir kesiciye girer yine yapamaz diyorum, yok yine iddialaşıyor. Bu yüzden 2 sorum olacak.
    1) Sizce en sorunsuz kasa hangi Civic'tir?
    2) Sizce 2003 Civic VTEC LS 220 görür mü? Görse de Civic olarak kalmaya devam eder mi?(Araç fabrika hızı 195)

NOT: 1.7 VTEC'ler 230 kadran yapıyor ama, kadrandaki yanılma payı oldukça fazla bu araçlarda. Yaklaşık %10 görebilirsiniz.

• bence ek9, efsane kasa.. Civic zaten başlı başına motor olarak sağlam araç, benim en çok hoşuma giden kasası V-tech II
    stoch halde iken 220 yapar mı bilmiyorum ancak bir kaç işlem ile rahat görür bence.
  • En sorunsuz diye bir şey yok, hepsi sorunsuz.

Ben 2004 otomatik ES ile 235 km/s yaptım düz yolda ki manuel olsa 240 falan olurdu rahat. Kesiciye girmedi ayrıca ama motorun çok ısındığını hissettim o yüzden bıraktım gazı.

180 beygirlik Astra için de fabrika maksimum 210 diyor ama daha 1 ay olmadı 237 bastım.

2003 model japon arabası da 2013 yılında yıpranmaz ayrıca.

"Bozulacak ahım şahım bir özelliği yok." cümlesini hiç anlamadım zaten. Arabalarının yol bilgisayarı, elektrikli koltukları vs. bozulmuyor ki zaten. Motoru bozuluyor, şanzımanı bozuluyor. Her arabada var zaten motor ve şanzıman. Saçma olmuş dedikleriniz.
  • 220 yapar
    bildiğim kadarıyla 160 hp'lık motor var
    Sorunsuzluk kısmında arkadaşınız motor alt aksamlardan felen bahsetmiştir donanımdan değil
    Civic sorunsuzluğuyla tanınan bir model fakat hiç civic sahibi olmadığımdan ve hiç sürmediğimden bilmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: burock1997

Bir arkadaşımla tartışmaya girdik, o babasının 2003 Civic VTEC LS sahibi olmasından dolayı en sorunsuz kasanın bu kasa olduğunu iddia ediyor. Bense araçların yaş itibariyle yıprandığını, üstelik zaten bozulacak ahım şahım bir özelliğinin olmadığını söyledim, ama dinletemedim. Bir de aynı eleman amcasının bu araçla 220 yaptığını(HÖH) söylüyor, ben de hadi yapsın da, devir kesiciye girer yine yapamaz diyorum, yok yine iddialaşıyor. Bu yüzden 2 sorum olacak.
    1) Sizce en sorunsuz kasa hangi Civic'tir?
    2) Sizce 2003 Civic VTEC LS 220 görür mü? Görse de Civic olarak kalmaya devam eder mi?(Araç fabrika hızı 195)

NOT: 1.7 VTEC'ler 230 kadran yapıyor ama, kadrandaki yanılma payı oldukça fazla bu araçlarda. Yaklaşık %10 görebilirsiniz.

5. vites devir kesiciye girmesi icin 250 260 falan basmasi gerekir. Kastettiginiz hiz kesici ise, muhtemelen o yoktur.
    220 de basar 230 da basar. ama basmamak gerek.

sorunsuz kasa civic yok aslen. hatta sorunsuz civic de yok. sorunsuz honda var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sam__K

220 yapar
    bildiğim kadarıyla 160 hp'lık motor var
    Sorunsuzluk kısmında arkadaşınız motor alt aksamlardan felen bahsetmiştir donanımdan değil
    Civic sorunsuzluğuyla tanınan bir model fakat hiç civic sahibi olmadığımdan ve hiç sürmediğimden bilmiyorum

110 hp sizin dediğiniz 1.6 vti motor onlar 160 hp arkadaşın dediğide 220 yapar ama
  • Manuel vtec 2 ler 218 gibi kesiciye giriyor dahasi yok, otomatiklerde 235 görüyor diyor kullananları.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: dohc vtec

Manuel vtec 2 ler 218 gibi kesiciye giriyor dahasi yok, otomatiklerde 235 görüyor diyor kullananları.

Sonunda beklediğim cevap. Yukarıdaki arkadaşlar ezbere konuşmuşlar.

Bu arada bir araç servise motordan değil elektronik aksamlardan ötürü gidiyorlar. Mesela Megane II'ların motorları sağlam ama her yeri elektronik olduğu için servise gidiyor.

Ayrıca sorunsuz araba yoktur, az sorunlu vardır.
  • burock1997 B kullanıcısına yanıt
    2km/h için 220 yapmıyor diye savunuyorsan birşey demeye gerek yok.
  • Ctrlshft kullanıcısına yanıt
    218 yaptığını onaylamadım. Hiç sedan civic 1.6 sürmediyseniz bile hangi oyunda stock civic 220 basıyor. Neyse konu burada kapansın, hondacılar bastı burayı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IslakFasulye

En sorunsuz diye bir şey yok, hepsi sorunsuz.

Ben 2004 otomatik ES ile 235 km/s yaptım düz yolda ki manuel olsa 240 falan olurdu rahat. Kesiciye girmedi ayrıca ama motorun çok ısındığını hissettim o yüzden bıraktım gazı.

180 beygirlik Astra için de fabrika maksimum 210 diyor ama daha 1 ay olmadı 237 bastım.

2003 model japon arabası da 2013 yılında yıpranmaz ayrıca.

"Bozulacak ahım şahım bir özelliği yok." cümlesini hiç anlamadım zaten. Arabalarının yol bilgisayarı, elektrikli koltukları vs. bozulmuyor ki zaten. Motoru bozuluyor, şanzımanı bozuluyor. Her arabada var zaten motor ve şanzıman. Saçma olmuş dedikleriniz.

"En sorunsuz diye bir şey yok, hepsi sorunsuz. "

+1

İmza.

• Ben de 8. nesil olanı var.Sorunsuzdan kastınız motorsa evet Honda'nın motoru sorunsuzdur ama frenleri ciddi anlamda (kendi aracım için söylersek) berbat,güven vermiyor ve yukarıda arkadaşın söylediği gibi 230 lara çıkmak cesaret ister eski model civic ile ayrıca 2003 model civic ile Astra J hayatta kıyaslanamaz hiç bir konuda bunu da belirteyim.
  • quote:

218 yaptığını onaylamadım. Hiç sedan civic 1.6 sürmediyseniz bile hangi oyunda stock civic 220 basıyor. Neyse konu burada kapansın, hondacılar bastı burayı.

Konu çığırından çıktı, senin amacın belli oldu.

Sen 220 bassın istiyor musun istemiyor musun?

Konu buna döndü.

Otomatik Civic VTEC II ile 235 yaptım diyorum hala konuşuyorsun, işim gücüm yok da sana yalan mı söyleyeceğim burada ben?
  • bizdede eskiden 2005 model vardı otomatik vites en son 230 u gördük deneme amaçlı basmıştık.. sorunsuzluğu doğrudur 4 yıl civarı kullandık bi kere bozulduğunu hatırlamıyorum. Bi keresinde akü bitmişti o kadar :)
  • quote:

Bilgisayar oyunuyla karşılaştırılmaz bu iş ben sana diyorum vtec2 ler 218 i görür(kendimde gördüm) bu mu 220 basamamak öyleyse stock motora sadece d17 beyin ile 7200 de girersin kesiciye 220 yi de geçersin mesele buysa.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.