Şimdi Ara

EN YENİ ÖTV ZAMMI HAYIRLI OLSUN (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.251
Cevap
15
Favori
66.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: RaceDriver

Herkes isyan etmiş, saymış sövmüş, özgür iradelerini kullanarak istedikleri siyasi partiye oy verenlere hakaretler havada uçuşmuş ama birazda kendinizi sorgulayın. Sizce bu zamlardan sonra araç satışları düşecek mi? C sınıfı bir araç icin 3-5 sıra beklemeler bitecek mi? Hiç sanmıyorum. Nasıl yaşıyorsunuz öyle yönetilirsiniz

Arkadaş bi bitmediniz. Türkiye'de araç satışı çok falan değil şunu kafanıza sokun. Açın bir araştırın ülkelere göre araç satışı sayılarını. Delinin biri kuyuya taş atmış 40 tane akıllı çıkaramamış olayına döndürdünüz olayı artık.

• bi tane zırtoda ben araba üretim demedi yala :D milletin alın teriyle zenginliğin içinde yüzüyolar lada vs gibi en azından tofaştan bilmemneden iyi bi araba :D üretselerdide alaydık :D VESTEL bu işe el atcak diye korkuyom yerli otoda KDV yok derler pat vestel Uranüs 1.6 70 eşşek gücünde araba çıkarır :D
  • aithrax A kullanıcısına yanıt
    Hocam siz bu akgezenle ne muhattap oluyorsunuz, boşa zamanınızı harcamayın. Adam hala devlet vatandaşını düşünüyor diyor ya. Pırlanta mı kemirelim ne yapalım? Pırlanta ve yata ÖTV koymayarak halkı düşünmüş mü oluyormuş devlet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brskcr

quote:

Orijinalden alıntı: RaceDriver

Herkes isyan etmiş, saymış sövmüş, özgür iradelerini kullanarak istedikleri siyasi partiye oy verenlere hakaretler havada uçuşmuş ama birazda kendinizi sorgulayın. Sizce bu zamlardan sonra araç satışları düşecek mi? C sınıfı bir araç icin 3-5 sıra beklemeler bitecek mi? Hiç sanmıyorum. Nasıl yaşıyorsunuz öyle yönetilirsiniz

Arkadaş bi bitmediniz. Türkiye'de araç satışı çok falan değil şunu kafanıza sokun. Açın bir araştırın ülkelere göre araç satışı sayılarını. Delinin biri kuyuya taş atmış 40 tane akıllı çıkaramamış olayına döndürdünüz olayı artık.

valla vergilerden şikayetçiyimde :D senin yaşadığın yerde azdır bizim burda bayiler günde 3 5 kişiye araba çıkarıyor binanın altındaki otoparkta 2. arabanızı çıkarın diye tartısma oluyo adam ogluna kızına kendine toruna torbaya çekmiş arabayı orta seviye gelir düzeyinde bi yerde yaşıyorum durum bu :D bide az bi zengin kısıma gitsek doğmamıs cocuga bile almıs olabilirler

• quote:

Orijinalden alıntı: FreudeAmFahren

Biraz da hak vermek lazim heryerde zibil gibi lüx 75.000€ üstü araç var zam yapılmasında ne yapılsın bu yüzdelerin bu yukselisi bile insafli bence.

Ne olmuş lüks araç varsa arkadaş bu nasıl bir mantık? Devletin vatandaşa lüks araç aldırmama gibi bir misyonu mu var? Sosyal devlet ne demek bir okuyun. Bizde her şey tersten işliyor. Devlet vatandaşa sahip çıkacağına, biz hükümete sahip çıkıyoruz.
  • Devletimiz diyor ki,
    'ulan senin yuksek hacimli,donanimli,kaliteli araba neyine yappraam.al B sinifi arac,bin.sana o bile cok.'
    Ben bunu anliyorum.baska bi aciklamasi var mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • gs09gs09 kullanıcısına yanıt
    Hocam mesele benim yaşadığım yer değil. Ülkede aman aman bir araç satışı falan yok. Gidin bizim seviyemizde olan başka ülkelerin satış rakamlarına bakın, kastım o. Sizin gözünüzle yapabileceğiniz bir tespit değil bu yani.
  • Dünyanın başka bir yerinde acaba araç alırken ÖTV koyup onun üstüne ÖTV'nin KDV'sini alan bir başka komik devlet var mı merak ediyorum doğrusu. Yakın zamanda 4.20d almıştım, 2.0 motorlu. İyi ki diyorum almışım. Bir sene biner 2.3 Mustang alırım diyordum, yalan oldu. Hiç hesabına kitabına girmeyeceğim muhtemelen delirtir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Daerohn

çoğunlukla doğru söylemişsin ancak unuttuğun bir şey var...

üretim için devletin de biraz destek olması lazım. sen şimdi bir iş yeri kursan devlet senin kazanıp kazanmadığına bakmaz. önce bir bağkur dayanır her ay. sonra kazanmasan da damga vergisi pul vergisi her 2-3 ayda bir 200-300 lira para ödersin. kısacası iş yeri açtın mı açtığın andan itibaren para kazanıyor olman lazım. buna bir de dükkan kirası, elektrik su internet masrafını eklersen aylık ortalama bir 3-5b civarı para kazanırsan anca kendinin döndürürsün.

ikinci olarak üretim diyelim hadi, doların oynak olduğu bir ortam, üretilen malın piyasası da meydanda iken riske girip üretim yapmak akıl kârı değil. özellikle inşaat gibi 1 koyup 10 aldığın bir sektör varken kimse üretime girmez. bu durumda elini taşın altına devlet olarak senin atman gerekiyor. zamanında özel kanunla kurulan TAŞ kuruluşları var. Özel sektörün de katıldığı devletinde yatırımcı olduğu ve gayet güzel yürütülmüş işletmeler vardı bu ülkede hepsi satıldı orası ayrı. Örek vermek gerekir ise bir yerli otomobil hedefi var. defalarca söyledim yine söyleyeyim eğer böyle bir hedefin var ise "ticari riskleri" göz önünde bulundurman gerekir. şimdi volvo 2 milyar € civarına satıldı. dersin ki benim amacım yerli araç alırsın volvo'yu aynı volkswagen gibi alt bir marka daha oluşturursun volvo premium yeni marka halk arabası olur. yerli aracın da olur, hedefin de.

ama ne yaptılar, volvo satılırken "ticari riski var" dediler ve o zaman geliştirilmekte olan bugünün volvolarını ellerinin tersi ile ittiler. sonra çıktılar saab'dan alt yapı aldık dediler. şimdi diyorlar ki "amacımız yerli araç üretmek değil marka oluşturmak". şimdi burada bazı şeyler ters. önce üretirsin sonra markalaşırsın. üretmeden marka olan bir firma var mı??? yani bunlar diyor ki biz bir ürün geliştireceğiz bu dünyada satılabilecek bir ürün olacak ama biz üretmeyeceğiz... kim üretecek???? birileri çıkar herhalde. umut fakirin ekmeği

2. bir hususta 2019'da seri imalata geçeceğiz dediler. şimdi 2019'da seri imalat yapacağız diyorlar, amacımız üretim değil marka oluşturmak diyorlar, 2019'da seri imalat diyorlar ama ortada tasarım yok, yan sanayide çalışma yok, fabrika yok, kimin üreteceği belli değil.... değil oğlu değil. yok oğlu yok. yerli bir aracımız olursa onu kime satacağız, pazar neresi orası da belli değil. pazar olmadığı için satış-üretim adedi falan da yok ortada.

yerli marka neden önemli, yerli üretim olursa yan sanayisi falan nereden baksan 50-60b kişilik istihdam sağlanır, satılan araçtan ülke kazanır, ar-ge vs faydalarını saymıyorum bile. hatta uzun vadede yabancı üreticilerin ülkeden çekilme riski için de elinde b planı olur. ayrıca otomotiv lokomotif sektördür, ve inşaattan ayrı olarak katma değeri daha yüksek, ar-ge yatırımı zorunlu kılan sürekli kendini geliştiren ve yenilikçi bir sanayidir.

bütün bu anlatılanlara rağmen biz ne yapıyoruz??? üretimi rant uğruna heba ediyoruz. bugün cebinde parası olan inşaat sektörüne giriyor. ülkenin her yerine avm döşüyoruz, avm nedir, alış veriş yani al-sat, yani üretimin olmadığı tüketim sarayları. sonra da diyoruz ki aman tüketmeyin cari açık var daya vergiyi.

ha bir de bu yapılan inşaatların satıldığı yabancılar var. bu yabancılar bu inşaatları yatırım amaçlı aldı. yani gün gelecek satacak. sattığında da yatırdığı paradan daha fazlasını yurt dışına götürecek. bu da, alırken sağladığı büyümeden daha büyük bir daralma demek yani bir kıyamet senaryosu çizersek, bu adamlar ellerindeki taşınmazları bir anda satsa bu ülke işte o anda ekonomik olarak ayvayı yer.

kısacası 14 senenin özeti bu. eğitim konusunda bugüne kadar artı bir fayda sağlayamadılar hatta çocuk oyuncağı oldu. sanayi konusunda 14 sene öncesi ile kıyaslandığında çok çok iyi bir durumda değiliz, sağlık konusunda daha önce defalarca yazdım tekrar yazayım eskiden en azından teşhis koyabilen doktorlar vardı. şimdi durum daha da vahim. paran varsa özele git, ciddi bir rahatsızlığın varsa Allah yardımcın olsun.

ekonomiye gelelim, son 14 senede ek vergi yok ama mevcutlar fırladı gitti. petrol dağıtıcılarından kâlarını düşürmelerini talep ettiler, onlar da düşürdü 2 gün sonra ÖTV arttı o kârı bunlar aldı. zaten ne zmaan işle boka sarsa ÖTV arttır olay tamam. ama diğer tarafta kaçırılan ya da hiç vergilendirilmeyen sektörler var. kuyum misal. bugün değerli taştan ÖTV alınmıyor. yat alırsan da %8 ötv veriyorsun.bak yat bu yat. lüksün de lüksü ama bizim sanayi bakanı dediki yat lüks değil ihtiyaç.. ama araba lüks. yani onlara göre bu ülkede karnı aç gezip araba alabilen herkes zengin ama çebinde milyon doların var ve yat sahibi isen fakirsin.

adında adalet olan bir parti daha vergi adalatetinde sınıfta kalmış kalkınma konusunda yerlerde. daha nesi kaldı parti. e o zaman bizde parti yapalım bari ama orada da yok kızlı erkekli muhabbetinden içine ederler.

Elime kağıt kalem alsam şu devletimizin yaptığı saçma şeyleri veya yapması gereken ama yapmadığı önemli şeyleri yazmaya kalksam en az 100 madde bir çırpıda yazarım.

Özetle; Son 15 senede devlet herşeyi sattı varsın herşey özelleşsin ben kenarda durup vergi ve harçlarla gelirimi elde ederim dedi. Siyasi politika olarak da çok büyük yanlışlar yaptı.

En basiti et fiyatları hakkında yapılabilecek onca şey varken tavan fiyat gibi saçma bişey uyguladılar tuttu mu? Tutmadı. Vatandaş bu saçmalığı unuttu mu? Unuttu.

Sonuç üfürünce darma duman olan bi ekonomi. Ekonomiye yön vermek için hiç bir aracımız kalmadı malesef..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sıfır araba almayın, aldırmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Regionella

Sıfır araba almayın, aldırmayın.

Ahahaha ne yapalım peki? 2. ele mi yüklenelim? Bizim millet çok cahil çözümü sıfır araba almamakta buluyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: AutoTestPilot

quote:

Ahahaha ne yapalım peki? 2. ele mi yüklenelim? Bizim millet çok cahil çözümü sıfır araba almamakta buluyor...

İlk seçenek çomarlara oy vermemek, ikinci seçenek sıfır arabalara ilgi göstermemek.

Cahilliği kendinde aramalısın birader.
  • Yol yapıyorlar ama hangi arabayla geçicekler merak ediyorum veya arac yakıt fıyatlarıyla ne kadar gidecekler. Yol yapıyorlar ayolll

• quote:

Orijinalden alıntı: Brskcr

quote:

Orijinalden alıntı: FreudeAmFahren

Biraz da hak vermek lazim heryerde zibil gibi lüx 75.000€ üstü araç var zam yapılmasında ne yapılsın bu yüzdelerin bu yukselisi bile insafli bence.

Ne olmuş lüks araç varsa arkadaş bu nasıl bir mantık? Devletin vatandaşa lüks araç aldırmama gibi bir misyonu mu var? Sosyal devlet ne demek bir okuyun. Bizde her şey tersten işliyor. Devlet vatandaşa sahip çıkacağına, biz hükümete sahip çıkıyoruz.

Senin bu lüks araçlara verdiğin paran dışarı çıkıyor ülkede kalmıyor.

Devletin öyle bir misyonu olsaydı şuan sokaklarda adım başı lüks araç olmazdı.

Bende diyorum ki bu lüks araç alımına devletinde zaptedeceği bir nokta var. Zaptedemeyince zam yapıyor.

• Bu zamların savunulacak yanı yok... Kafanı başka şeylere yor bence...
  • bi sabah kalkıcaz her yer masmavi ama nasıl bi mavi gökyüzünden degil tuhaf bi mavi sis gibi, her yer mavi Sonra anliycaz ki ülke mavi ekran vermiş resetlemekte sorunu çözemeyecek hale umarım gelmeyiz.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: AutoTestPilot

quote:

İlk seçenek çomarlara oy vermemek, ikinci seçenek sıfır arabalara ilgi göstermemek.

Cahilliği kendinde aramalısın birader.

Bak biraz düşününce nasıl doğru yola giriyorsun, boşa taşıma o kütleyi (eğer varsa) kullan!!! 2. seçenek dediğin şey en son seçenek önce kafanı kullanacaksın...

• quote:

Orijinalden alıntı: a.ylmz

Devletimiz diyor ki,
    'ulan senin yuksek hacimli,donanimli,kaliteli araba neyine yappraam.al B sinifi arac,bin.sana o bile cok.'
    Ben bunu anliyorum.baska bi aciklamasi var mi?

Porsche a bünmeyin fiata binin diyen adamlardan ne beklenir ki?
    Önceden hacim denen saçmalıkla ötv alırlardı şimdi üzerine bet fiyat saçmalığı da eklediler.
    Bunların Allah bin belasını versin nedir bu rezillikler her gün ayrı bir saçmalık görüyoruz!

• arkadaş kaçıp gitmekten başka bi yol bırakmıyolar insanda
  • Araba alamayacak duruma gelince beraber yürüyecekler o duble yollarda.
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.