Şimdi Ara

EN YENİ ÖTV ZAMMI HAYIRLI OLSUN (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.251
Cevap
15
Favori
66.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • güya aralık indirimlerini bekliyorduk dolarda yükseldi ne olacak böyle bilmem ama şunu söyleyeyim devlet iyi yapıyor ortalık arabadan geçilmiyor. Herkesin altında lüks araba var hala zam geldi diye itiraz ediyorsunuz.

Almanlar satıştan kazanıyor biz vergiden kazanıyoruz. Parti mi merak ediyorsanız kim başa gelirse gelsin örtülü ödenekten yandaşlara peşkeş çektiği için hiç kimseyi desteklemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vict0ry -- 25 Kasım 2016; 18:57:56 >
  • Ekonomiden bu kadar anlamamamaları daha korkutucu bence şimdi satışlar baltalanacak toplayacakları ötvyi de toplayamayacaklar aralıkta. Millet korkuyla araba almaya yöneldi kapora iadeleri başladı satışlar patlayacakken ellerinde patladı. Ha birde emisyon vs bin türlü yalan attılar emisyonlarda çomarlara hediye olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 teker at arabalarına gelen ağır vergilerden sonra vatandaş iki tekerli at arabalarını kullanmaya başladı
  • quote:

Orijinalden alıntı: sangokudbgt

quote:

Orijinalden alıntı: aithrax

Hocam siz bilirsiniz, yata alınan mazotta ve pırlantada neden ÖTV yok?

Yatlar ve pirlantalar zaten cok pahali seyler dolayisi ile vergi alirsan bunlari alacak adam yurt disindan aliyor.

Ek olarak tr'de bu sektor tamamen yok oluyor. Ekmek yiyen herkes issiz kaliyor.

Ulkenin gelecegi, vatandasin ferahi ve gelecegi icin pirlanta ve ozel yattan vergi alinmiyor. Yani hukumet yine halka calisiyor vatandasini dusunuyor.

Anadin?

• araçlar hem eurodan hemde ötv den zam yiyecek ,bizim millette abartmıştı araç değiştirme işini ama en azından ucuz araç alanları ellemeyeceklerdi tamamen fakir düşmanı bu hükümet zaten baştan beri öylede görmeyenler vardı şimdi görürler belki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FreudeAmFahren

Biraz da hak vermek lazim heryerde zibil gibi lüx 75.000€ üstü araç var zam yapılmasında ne yapılsın bu yüzdelerin bu yukselisi bile insafli bence.

O arabaların sahipleri şumlar
    Akp li siyasetçiler
    Devletten ihale alan partililer
    Şirketi olup aracın ötv sini vergiden düşürenler

Bunlar zaten araç alırken vergi vermiyor ki zamdan etkilensin.

• Arkadaşlar ötv filan anlamıyorum da. Biriniz bana örnek bir aracın ülkeye giriş fiyatını ve vergilerle bizim satın aldığımız fiyatı detaylı anlatabilir mi? Hem benim gibi bilmeyen arkadaşlar öğrenmiş olurlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tuncsonmez

Arkadaşlar ötv filan anlamıyorum da. Biriniz bana örnek bir aracın ülkeye giriş fiyatını ve vergilerle bizim satın aldığımız fiyatı detaylı anlatabilir mi? Hem benim gibi bilmeyen arkadaşlar öğrenmiş olurlar.

Hocam ornek olarak 40000 liralik bir ciplak fatura fiyati olan arac var
    40000*1.45=58.000 tl yapar otv li fiyati buna birde %18 kdv eklenecek
    58.000*1.18=68.440 tl yapiyor sen duz hesap 69000 lira de bu hesabi otv ye gore artiracaksin hangi dilime giriyorsa

• ChonDanger kullanıcısına yanıt
    Bir engellileri alet etmemiştiniz kahrolasıca pis dünyanıza onu da ettiniz ya oda oldu.

Engellidir veya engelli yakının çektikleri zorlukları biliyor musunuz da konuşuyor? Bugün Allah'ın belası bu ülkede kuaföre gitmeye çalıştığımızda İzmir veya İstanbul başta olmak üzere bir Allah'ın kulu ''yürüyemiyor engelli önce alalım demiyor'' veya bugün bir engelli PTT'ye yani devletin kurumuna girmek istediğinde kalabalıktan ona özel yer olmadığından giremiyor.

Bugün bir engelli yakını devletin kurumuna ''biz fakiriz baktığımdan dolayı çalışmıyorum lütfen yardım edin'' diye girdiğinde devlet eğer ki çok ağır özürlü ve belli şartları karşılıyor ise aylarca beklettikten sonra aylık hiç geliri olmaması şartını öne sürerek ''930 TL'' evet evet aylık yanlış duymadınız engelli yakınına 930 TL sigortasız bir YARDIM parası bağışlıyor, bu bağışladığı para dolayısı ile neredeyse engelli her 2-3 ayda bir eve gelen memurun kötü tavırlarına maruz kalıyor bir çok ilde.

Neymiş efendim eğer ki 930 TL alınıyor ise 4 kişi rahatlıkla lüks içerisinde yaşanırmış, eve gelen memurlar eskiden kıyafetlere buzdolaplarına kadar birebir bakıyordu eğer ki düzgün kıyafet var ise üstten üstten bakmalar, engelli ve yakınlarına ''AAA SİZDE PLAZMA TV VAR ÇOK ZENGİNİZ'' diyordu.

Kurumdaki bir ablamız sağolsun o zamanlar daha neler neler anlattı, devletin kendi yakınlarına engelli maaşını hiç sorgusuz bağladığını ancak gerçekten engelli olanların ÖTV ile araba almalarını engellemek için mahkeme şartları ve vergi dairesi şartları koyduğunu dile getirdi.

Sözüm tek size ona buna değil, engellileri siyasete, kirli devlet oyunlarına, kirli para oyunlarına alet edip mağdur eden bu ülkede yaşayan her bir vatandaşa.

• Tuncsonmez T kullanıcısına yanıt
    Leon 1.2 tsi 110 hp : 34 bin TL(vergisiz fiyatı) + 15 bin TL(%45 ötv) + 9 bin TL(%18 kdv) = 60 bin TL (satış fiyatı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timya -- 25 Kasım 2016; 19:20:54 >
  • Tuncsonmez T kullanıcısına yanıt

Resimdeki fiyatlar ötv zammı öncesi fiyatlar ülkeye giriş fiyatı 54 milyar olan 2000cc arabanın son ötv zammıyla birlikte 200 e yakın fiyatı var.

Bunlar da bazı araç örnekleri ülkeye giriş fiyatlarının ne kadar düşük olduğunu tahmin edebilirsin.

İşte hazırladığımız liste:

1.2 Motora sahip Opel Corsa 1.2 70HP MT-5 (baz paket) 48 bin 550TL değişmeyecek
    1.4 TFSI motora sahip 150hp s-tronic Audi A4 151.160TL’den 167 bin TL’ye çıkıyor
    1.6 Dizel Otomatik Opel Astra Excellence 92.500TL’den 95 bin 688TL’ye çıkıyor
    1.6 Benzinli Insignia Sedan 170HP AT6 104.350 TL’den 107.948 TL’ye çıkıyor
    1.6 Dizel Insignia Sedan 136hp AT6 127.350TL’den 140.500TL’ye çıkıyor
    Volkswagen Golf 1.4 TSI Manuel 76.900TL’den 79.650TL’ye çıkıyor
    Volkswagen Golf 1.4 TSI DSG 87.100TL’den 90.100TL’ye çıkıyor
    Volkswagen Passat 1.4 TSI 150HP Manuel 107.500 TL’den değişmiyor
    Volkswagen Passat 1.4 TSI 150HP DSG 123.000 TL’den 137 bin TL’ye çıkıyor
    Mercedes A 180 AMG 122.000 TL’den 135 bin TL’ye çıkıyor
    Mercedes C 180 139.400 TL’den 164 bin TL’ye çıkıyor
    Mercedes E 200 228.300 TL’den 242 bin TL’ye çıkıyor
    Toyota C-HR 1.8 motorlu hibrit 98 bin TL’den 108 bin TL’ye çıkıyor
    * Listeler güncellenmiştir.

https://forum.donanimhaber.com/m_122064033/tm.htm

• Bu zam zengini daha zengin fakiri daha fakirleştirmek için yapılmış bir düzenlemedir.
  • Ooo maşallah...

İyi düdükleniyomuşuz. Her konuda dünya lideri olduğumuz gibi düdüklenme konusunda da dünyada birinciyiz
  • .

• Seçimden hemen sonra kaşıkla verilen asgari ücret, kürek kürek geri alındı.

Sıradaki genel seçim de ÖTV'yi kaldıracağım diyen parti açık ara kazanır. ÖTV kadar mantıksız bir şey yok zaten. İnsanlar dünyaya 1 kere geliyor, 1 kere çalışıyor, 1 kere kazanıyor. Canı çektiği bir ürün alırken, 1 tane de devlete almak zorunda kalmak ne demek? Dünya'nım neresinde böyle bir şey var? Devlet kim? Bireyden daha mı değerli?

Ee hani, ya devlet başa ya kuzgun leşeydi. Böyle haraç kesen bi devletmi olur, ayıptır, günahtır.

Yani bu alınan ÖTV ler bize bedava köprü, su, elektirik, internet olarak dönüyor mu? Gördüğümüz kadarıyla bedava bir hizmet olarak geri dönmüyor. İyi de bunca ÖTV nereye gidiyor? Kamu kurumlarının bol keseden harcamalarına anca mı yetiyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: berke.han

Hükümetin yaptığı bazı işleri sevmiyorum(özellikle ekonomi alanında) bazılarını da taktir ediyorum ama birazcık dişimizi sıkmamız gerekiyor sanırım arkadaşlar araba almama konusunda. Şirket sahipleri ne yaparsa yapsın biz daha az tüketmeliyiz. Şu anda büyük kriz kapıda parayı elde tutmak faydalı olacaktır.

Bu mantıkta olsa çoğunluk herşey daha güzel olacak.

• Forumda ne kadar çok vatan haini varmış !

2023'te lozan kalkınca bordan yakıt üretip 1 kg borla 5000 km gideceğiz dış ülkelere satacağız.

İstemeyen çeksin gitsin ülkeden.

Sizi gidi vana hayınları siziii
  • Şaka gibi ülkede yaşıyoruz yahu... Çekip gideceksin buralardan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Drak44

quote:

Orijinalden alıntı: FreudeAmFahren

Biraz da hak vermek lazim heryerde zibil gibi lüx 75.000€ üstü araç var zam yapılmasında ne yapılsın bu yüzdelerin bu yukselisi bile insafli bence.

O arabaların sahipleri şumlar
    Akp li siyasetçiler
    Devletten ihale alan partililer
    Şirketi olup aracın ötv sini vergiden düşürenler

Bunlar zaten araç alırken vergi vermiyor ki zamdan etkilensin.

Bu ülkenin çivisi çıkmış hocam geçmiş olsun

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.