Şimdi Ara

Endüstri Mühendisliği bu kadar mı kötü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
15.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yarın binlerce öğrencinin merakla beklediği tercih sonuçları açıklanacak eğer bir aksilik olmazsa. Sonucu bekleyenler arasında bende varım ve iki bölüm tercih ettim endüstri mühendisliği ve bilgisayar mühendisliği. İnternette araştırıyorum sürekli endüstri mühendisliği hakkında görüşler nasıl falan diye ama 100 yorumdan 90ı olumsuz. fikir beyan edenler endüstri mühendisliğini biliyor mu orası malum ama herkes atıp tutuyor. diğer mühendislikler tarafından ezilirler, onların yaptığı işi inşaat, makine mühendisleride yapar. herhangi bir alanda uzmanlaşacak kadar ders almıyorlar. iş olanağı yok vs...
    açıkçası bunları okudukca içim sıkılmaya başladı. endüstri mühendisleri ne düşünüyor bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. iş imkanları vs nedir?

• Olan olmuş. Mecbur okucaksın

Endüstri mühendisliği diğer mühendisliklere göre daha çok aktif sosyal olmayı gerektirir. Belli bir alanda uzmanlaşmadığı için daha çok yönetimde olurlar. Üniversitede erasmus wat gibi şeylere katılmak + sağlar.
  • çok kral mühendisliktir ama söyliyim okuması kolaydır çünkü doğru düzgün ders görmezsin başlangıç aşamasında görürsün bu yüzden birşeye yaramazsın makine müh daha üstündür
  • ekşi sözlük'te bakmıştım ben bu mühendisliğe bir ara. türkiye'de ihtiyaç yok böyle bir branşa deniyor genel olarak. oradan anladığım kadarıyla işsizi de çok ama iyi iş yapanı da var. ama işsizi daha çok gibi sanki. bir de iş var, iş var. 600 lira maaş aldığın işe de iş dersin, 10.000 tl maaş aldığın işe de iş dersin. sonuçta bir mühendislik ve mezun olduğun üniversite de önem kazanıyor. iyi bir üniversiteden mezunsan eğer iyi bir yerlere gelebilirsin. sanırım endüstri mühendisliği için en önemli husus çok iyi bir üniversite bitirmek. bunlar aslında biraz atıp tutma oldu, bunu en iyi öğrenebileceğin kişiler endüstri mühendisleridir, moralini bozmak istiyorsan ekşi sözlük'ten de bakabilirsin.
  • meyve veren ağaç taşlanır atalarımız boşa dememiş
  • üniversitede dalga konusu olursun adamdan saymazlar seni,bizzat bu muameleyi gösterdiğim için ordan biliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: asiruh

Öncelikle herkese iyi akşamlar.
    Yarın binlerce öğrencinin merakla beklediği tercih sonuçları açıklanacak eğer bir aksilik olmazsa. Sonucu bekleyenler arasında bende varım ve iki bölüm tercih ettim endüstri mühendisliği ve bilgisayar mühendisliği. İnternette araştırıyorum sürekli endüstri mühendisliği hakkında görüşler nasıl falan diye ama 100 yorumdan 90ı olumsuz. fikir beyan edenler endüstri mühendisliğini biliyor mu orası malum ama herkes atıp tutuyor. diğer mühendislikler tarafından ezilirler, onların yaptığı işi inşaat, makine mühendisleride yapar. herhangi bir alanda uzmanlaşacak kadar ders almıyorlar. iş olanağı yok vs...
    açıkçası bunları okudukca içim sıkılmaya başladı. endüstri mühendisleri ne düşünüyor bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. iş imkanları vs nedir?

Ben direk iyi bir üniversiteden mezun biriyle yüz yüze konuştum. O beni vazgeçirdi. Kendisi hiç memnun değil.
    Puanı en yüksek bölümlerden biri diye yazdım dedi. Belli bir mesleğin yok dedi. Her türlü sektör iş imkanı olması aslında iyi bir şey değilmiş
    Ben de sadece EE ve CENG yazdım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • valla açıkcası ben sana şöyle söylim yarın benimde belli oluyor

asıl endüstridekiler diğerleriyle dalga geçiyor neden diğerleri öküz gibi çalışıyor ama endüstriciler daha yüksek maaş alıyorlar (tabi kesin bişi değil bu sana bağlı)

mesela odtü endüstrideki arkadaş bütün sene makinacıılarla dalga geçtik diyor hem kız yok hem deli gibi zor bir bölüm

ben açıkcası elektrik elektroniği istediğim için odtü ee yazdım sonra bilkent endüstri yazdım endüstride dünya 6. sılar ve ordan çıkanlar baya iyi iş yapıyor sonuç olarak

endüstride belli bir alanda özelleşme yoktur, işini iyi yapmak senin elinde, kesinlikle master veya mba ya gerek var, özelleşme olmaması sana iş alanı bakımından çeşitlilik sağlar (bilkent oturumunda söylenenler) mesela türk traktörden sonra coca colada çalışabilirsin

çok yükselirsen ceo bile olursun (çok zor tabi ama hayaller güzeldir)

açıkcası endüstri isteyen için harika şahsen ben hep ee istediğim için endüstriye girmek istemiyorum ama diğer bölümlerde uymuyor bana ee den 250 sıra gerideyim umarım tutar

ben odtü end. yazıp ee ye geçmeyi deneyecektim sonradan vazgeçtim

endüstriciler daha sosyal olur zaten olmaları da gerekir yaklaşık %50 si kızdır ve çoğu da güzeldir

bunlar duyduklarım ve araştırdıklarım bilkent ve odtü mezunlarıyla baya görüştüm açıkcası işini iyi yapan ee ciyle endüstrici aynı parayı alıyor dendi
    bilkent aylık 500 tl veriyor (ee sini istiyordum ama ygs de sinüzit olunca olmadı 8000 den 3000 e gene iyi çektim okul puanı 67,7) odtünün ortamı ayrı bişi zaten 30-40 kadar arkadaşım odtü bölümlerini baştan aşağı sıraladılar

endüstri mühendisliğinde umarım pişman olmam diyorum bende eğer kazanırsam ben olumlu açıdan yaklaştım genellikle olumsuz okumuşsun olumlu tarafını gör diye

bi de okuması rahat diyorlar dersleri öyle ama projeler yüzünden 18 saat kesintisiz çalıştım diyen çok hele ki bilkent adam öldürüyormuş malum derecelerini korumak için

umarım cevabım yardımcı olmuştur

• Bak kardeşim, yabancı dilini çok çok iyi geliştirmen lazım bu 4 sene içersinde öyle böyle değil. Eğer iyi bir seviyeye gelirsen, önünde kimse duramaz. İlk hedefin okulu bitirdikten sonra yabancı menşeeili yönetim danışmanlığı/denetim firmalarına girmek olsun, Accenture, Deloitte, KPMG, E&Y gibi. Buralardan birine kapak atarsan sırtın yere gelmez o kadar söyliyim.
    O yukardaki saydığım şirketlere genelde, Bilkent/ODTÜ/Boğaziçi mezunları giriyor, yabancı dilleri iyi olduğu için, ama seninde girmemen için hiç bir neden yok, ingilizceni bir Bilkentli kadar iyi seviyeye getirebilirsen. Umarım ingilizce bölüm seçmişindir.

Bilkent-Endüstrü nin sayfasına bak, ve mezunlarının nereye geldiklerini gör, Accenture a girdin diyelim, 3-4 sene tutunmayı başarırsan orda 8 bin lira maaş garanti en az. 10 yıl tutundun diyelim, partnerliğe giden yola ilk adım atarsın, kazanabilceğin paraları burda söylemiyim, kimse inanmaz. Ama dediğim gibi, 4 yıl içinde hedefin o yukardaki şirketlere kapak atmak olsun. Ha diyelim atamadın önemli değil, ama olmazsa olmaz bir durum var, dandik bir iş de çalışmak istemiyorsan mutlaka ingilizcenin çok iyi seviyelerde olması lazım. İngilizcen iyi olursa mutlaka uluslararası bir şirkete girersin, girdiğin an zaten, güzel hayat seni bekler. En kötü bir firmada lojistik den sorumlu müdür olursun, yine iyi paralar kazanırsın. Zaten lojistik de genelde END mezunlarını tercih ediyorlar. Özel sektör için en iyi mesleklerden biri diyebilirim bu!

• bunlar klasik kendini avutma mevzuları.. dersler kolay çalışmıyoruz maaşımız yüksek,bizim bölümde kız çok,biz daha sosyaliz,biz hayatı öğreniyoruz falan... bildiğin avunmaca. bunlar her sene konuşulan şeyler ama işin içine girince görüyosun neyin ne olduğunu. elbette bi boğaziçi bi bilkentten mezun olsan iyi bi gelirin iyi bi statün olur ama endüstri mühendisisin yani ayrıca yüksek lisans ve doktora şart kısmına katılıyorum.. lisans eğitimden öğretilenler sınırlı her ne kadar iyi matematik öğreniyo olsan da.
  • Konuda makine vs endüstri olmuş
  • Genelde makineciler hep dalga geçer endüstricilerle. Bende bir makineci olarak çok yaptım bunu. Benim kendi fikrime göre kötü demiyelimde saçma biraz. Çünkü herşeyden az çok öğreniyorsun ve belli bir yerde uzmanlaşamıyorsun. Genelde yönetici oluyor endüstri mühendisleri ama işletme master'ı yapan herhangi bir mühendiste yönetici olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harold Finch -- 20 Ağustos 2011; 2:19:27 >
  • arkadaşım ben de bilkent endüstrideyim bu sene. endüstri mühendisliğini herhangi bi üni.de üstüne üstlük bi de türkçe okursan boş beleş bi mühendisliktir, kesinlikle katılıyorum. ama bi boğaziçi bi bilkent mezunu olduğun müddetçe -hevesin varsa- gayet iyi yerlere ulaşırsın.

doğrusunu söylemek gerekirse ben de başta tedirgindim, evet. sonra önyargılarımdan kurtulup sınava hazırlık sürecim boyunca araştırdım. artısıyla eksisiyle öğrenmeye çalıştım. sana şu kadarını netlikle söyleyebilirim ki: için rahat olsun bilkentte olduğun sürece, hocalardan max. fayda sağlayabilirsen, sen de farkedeceksin ki bütün kapılar teker teker açılacak.
  • kötü bir bölüm değil kesinlikle

ama kendini geliştirmenin en önemli olduğu mühendislik bence. çünki okul eğitimi çok birşey katmıyor end mühendisliğinde.

herşey sana kalmış. yabancı dil çok çok önemli, okulun adı da önemli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: caut

üniversitede dalga konusu olursun adamdan saymazlar seni,bizzat bu muameleyi gösterdiğim için ordan biliyorum

:)
  • İnsanı vezir de eder rezil de.Çok iyi bi okulu kazanmadıysan aile çevrene güvenemiyosan ikna yeteneğim inanılmaz diyemiyorsan uzak dur bence.Çünkü piyasada yarışacağın kişiler genelde iibf mezunları olacak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.