Şimdi Ara

Endüstri Mühendisliği İş Alanları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Günümüzde Endüstri Mühendisliği heryerde çalışır diye bir algı var ve bu algı istediğimiz tüm sektörlerde çalışabilme imkanı sağlıyor. Bunun çok büyük olumlu tarafının olmasının yanı sıra olumsuz taraflarıda var :) Mezun olan Endüstri Mühendisi hangi sektörde bulursa giriyor ve her ne kadar yönetim, üretim stajı yapmış olsa da acaba diğer sektörlerde imkanlar, gelişme, yükselme daha mı iyi diye kendine her gün sormadan yapamıyor. Örneğin ben; 1 yıldır finans sektöründe bölümüm ile alakalı olan bir departmanda çalışıyorum. Tüm ekip Endüstri Mühendisiyiz. Fakat burada belli bir süre değişik sektörlerde çalışan Endüstri Mühendisi olan kişilerde kendi sektörleriyle veya bildikleri diğer sektörlerle ilgili bilgiler almak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Dönüşlerinize göre merak ettiğim daha detaylı sorular yöneltebilirim :)

• İşletme mezunlarindan ne farkinjz var? Endustrinin ders programina baktigimda sayisal ders yok gibi bir sey.
  • Siz ne iş yapıyorsunuz? Yani endüstri mühendisleri?
  • bir kaç mühendislik dışında hepsi boş bölüm bu devirde okuyan işsiz kalıyor ne yazıkki boşa giden 4 sene.Memur olun memur.
  • Phantom II kullanıcısına yanıt
    Sistem analizi, tesis tasarımı, üretim planlama, mühendislik ekonomisi, kalite mühendisliği, iş etüdü, lojistik yönetimi, proje mühendisliği, veri madenciliği... ve bunların yanı sıra bu dersleri destekleyen seçmeli dersler. Endüstri mühendisleri ağırlıklı olarak üretimde çalışmaktadır. Bunun yanı sıra lojistikte ve hizmet sektörünün iç yönetiminde de önemli bir konumu bulunmaktadır. Yukarıda bahsettiğim dersler her ne kadar ayrı olsa da alt mesaj olarak bütünsel bakabilmeyi ve arz talep arasındaki iletişimi öğrendiği materyaller ile sağlamayı öğretmektedir. Tabi mezun olalı henüz 1 yıl oldu ve daha 1 yıldır iş hayatında bulunuyorum. Nacizane görüşüm bu şekildedir.
  • hernos2 kullanıcısına yanıt
    Birkaç mühendislik derken ? Hangileri bunlar ?
  • Şehmistan kullanıcısına yanıt
    Ben hizmet sektöründe çalışıyorum. Hizmet sektörü veya büyük şirketlerde örnek verebileceğim departmanlar; stratejik planlama, iş geliştirme, iş analisti, süreç geliştirme, proje yönetimi ofisi, veri analizi, iş zekası ve türevleri departmanlarda işe başlama imkanları vardır. Lojistikte araç planlama departmanlarında %90 Endüstri Mühendisleri vardır. Üretimde ise talep planlama, kapasite planlama, stok yönetimi, stratejik pazarlama, iş geliştirme, tesis tasarımı, üretim süreç planlama, tedarik planlama gibi işler yapmaktadır. Tabi bunlar dışında bir alanda uzmanlaşıp insan kaynakları müdürü, it müdürü, finans müdürü olan kişiler de çokça karşımıza çıkıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.