İTÜ endüstri gelebilir 3k falan bekliyorum. Tıp da yazabilirim kararsızım. Endüstri mühendisliği derslere falan bakınca fena değil gibi duruyor ama mezunları bildiğin işletmeci gibi çalışıyor. Ne gibi kariyer yolları var mantıklı mı sizce, matematik severim. Analitik zekama da güceniyorum ama öyle gidip satış pazarlama vesaire yapacak işletmeci bi profile sahip değilim ne yapılabilir bu bölimden. Teknolojiye kayan IT falan belki ? Tam olarak benim istediğimi karşılayacak bir mühendislik var mı ondan da emin değilim de matematik temelli olasılık optimizasyon vb. konular ilgimi çekiyor. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemalimyapmaz -- 19 Temmuz 2023; 22:53:25 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
endüstri mühendisliği kariyer yolu

-
-
ben de bilgisayar mühendisliğinden, odtü IE'ye geçmeyi düşünüyordum ama bölüm beni pek sarmadı. IT'ye kayarsın tabii ne ne yapacağın önemli, hardcore cs alanlarına kayman çok zor.
-
tam olarak yazılım yapmak pek ilgimi çekmiyor benimmzaten dümdüz bilgisayarcı olmak istemem. Ama daha teknik İşler yok mu ya. Lojistik satış pazarlama satjn alım benlik şeyler değil. Bölüm derslerine bakınca karşıma çıkan optimizasyon istatistik vb. daha cok ilgimi cekiyor. Belki data science tarzı bir sey olabilir ama çok hakim değilim. İktisata da kayılabilir gibi geldi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Endüstri mühendisliği mühendislik değil baba mühendislik isteyen gitsin Elektrik Elektronik okusun
Boun endüstri olursa okunabilir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slytherinlisayısal -- 19 Temmuz 2023; 22:42:16 > -
kafanızda oluşan mühendislik makinelerle uğraşan elektrik devreleri kuran bir sistem gibi algıladım hocam. öncelikle onları araştırmanı öneririm
-
Bounun ne farkı var
Yok hocam ya fizik istemiyorum. Tam olarak benim istediğimi karşılayacak bir mühendislik var mı ondan da emin değilim de matematik temelli olasılık optimizasyon vb. konular ilgimi çekiyor.
Data science olur, consulting olur, dogrudan manufacturingde calisirsin, cok fazla yol var ya. Ülkemizdeki ie programlari tam management science programlarinin analogu diil, o yuzden o konuda endişeniz olmasin
Hocam consılting şu an bakınca çok karlı ama korkunc bi is gibi geliyor bana normal mi ? Yani su anki bilgimle mesela insanların linkedinini yaptığı işi araştırıyorum, işte şirket için şöyle çözüm yolları sunduk şunu yaptık bunu yaptık diyor. Benim aklıma böyle yaratıcı çözümler gelmiyor. Bu durum benim iş hayatı için uygun olmadığımı mı gösterir yoksa bu çalışarak öğrenilen bir şey mi. Yani anlatmak istediğim bir şeyi analiz etmek falan sıkıntı yok ama ortaya bir yaratıcı bir çözüm önerisi koyma, şirket için iş planı kurma gibi meselelerde aklıma çok bir şey gelmiyor. Liselerde case etkinlikleri yarışmalar okudu küçük aktiviteler mesela çok korkunç gelirdi bana. Belki de fazla abartyorum bilmiyoruk
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemalimyapmaz -- 19 Temmuz 2023; 23:1:38 >
Etiket ve çevre
hocam sence şimdiden senin gibi yaştaki insanın aklına gelse öyle ingilizce 4 sene eğitim alıp master yaparlar mı? daha çok toyuz hepimiz yeni liseden çıktık bu kafayla bak
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Öyle tabii ki de insan ister istemez korkuyor. Tıpta mesela sadece ders çalışman gerekitor ama ya iş hayatında tutunamazsam bemim için değilse kendimi pazarlayamazsam şirkete değer katamazsam gibisinden. Yani akademik olarak kendime güveniyorum ama iş hayatında başarısız olma korkusu var. O soru işareti de beni tıbba yönlendiriyor cok kararsızım kafayı yiyeceğim evde
Case study kitaplari veya ornekleri oluyor nette, onlara bir daha etraflica bakip (bazi kitaplarda teorisi filan oluyor, veya ideal cozumler) bi fikir edinebilirsiniz (kalibini gorunce biseyler oturabilir). Ama seyi biliyorum, bu olaylara cok yetenekli olmayip kitaplarına çalışıp ise kapak atanlar yok değil (basarililar midkr tartışılır). Herkes icin bir is degil ama consulting orada haklisiniz.
hocam bundan dolayı tıp seçmek mantıksız olur. şimdi kariyer yapamayıp tıp yaparım diyorsun ancak ya tıpta yapamazsan? bak sende bu konu özelinde biraz özgüven eksikliği hissetim umarım geçici bir şeydir ama bir mühendisle falan konuşursan cidden çok soru işareti yok olur
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X