Şimdi Ara

Enerji İçecekleri Gerçekten Enerji Veriyor mu? (Bence vermiyor açıklaması içerde)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Markete gittim ve enerji içeceklerinin içindekiler kısmını okudum.
    Markası fark etmiyor hepsinin içeriği aynı.
    Şeker, kafein, taurin ve b vitaminleri.

İçindeki şekerden dolayı enerji verir desek şeker yoğun oranda yok. Normal bir meşrubatta olduğu kadar var.
    İçindeki kafeinden dolayı desek yönetmeliğe göre litrede maksimum 150 mg kafein içerebiliyor. Bir litre içseniz bir fincan türk kahvesine denk düşüyor.
    B vitaminleri desek bunlar da enerji vermiyor. Eğer bir vitamin eksikliği sıkıntınız yoksa bir etkisi gözlenemez.

Kısacası bu basit maddelerle insan enerji bulamaz. Zaten ciddi oranda enerji verebilecek maddeler de legal olamaz.

Örneğin kokain yasaklanmadan önce koka kolanın içerisinde kokain bulunuyordu. Fakat günümüzde özellikle ülkemizde kafein sınırlaması bile var.
    Yani yabancı ülkelerdeki gibi yüksek kafein oranları da yok. Asıl etkisi kafeinde olan içeceklerin etkisi iyice kaçmış oluyor böylelikle.

Ben plasebo olduğuna inanıyorum. Bilimsel bir kanıt varsa söyleyebilirsiniz.

• Bencede vermiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Enerji verse duramazdın.

• Arkasında kocaman enerji değeri yazıyor nasıl bu kadar kör oluyorsunuz kardeşim where is your mind?

• Kalp atışını hızlandırıyor Kalbin enerji veriyor içecek değil
  • Enerji içeceği diye satılan şeyler medyanın ve o endüstrinin şişirmesinden başka birşey değildir. Diğer tüm gazlı içecekler gibide gayet zararlıdır. Enerji almak isteyen kırmızı pancarı haşlayıp suyunu içsin. Ciddiyim.
  • ekstra enerji vermiyor. kafein uyanıklığı arttırıyor. glikozu ise ekmek yiyerek bile alabilirsin.

işe yaramaz ürünler tamamen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deoksiriboz1000 -- 22 Eylül 2016; 13:57:00 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bedava Elektrik bu gerçek mi ?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İçerisinde karbonhidrat var. Ekmek, makarna, bisküvi vs. için alternatiftir.

• Ben enerji verdiği için değilde tadı için alıyordum ama sonra farkettim ki içtikten bir süre sonra bende bitkinlik yapıyor. Anlamadım. Neyse artık içmemeye çalışıyorum.
  • Sınav zamanı redbull + 2 cafe crown action içip sabahlayan biri olarak söylüyorum enerji vermiyor kafein biraz huzursuzlaştırıp uyku açıyor, yani içiyip 1km koşayım olayı yok sadece masabaşı işleri bitirmek için kullanılabilir. Pharmaton, medigard vs kullandım pek bi işe yaramıyor solgar vm2000ü deneyesim var yoksa kafeine devam maalesef
  • arkadaşlar çok farklı bir mekanizması var...isterseniz (http://www.fitekran.com/bir-doktorun-gozunden-enerji-icecekleri/) doktorun gözünden bir bakış var tavsiye ederim...bir yüksek mühendis olarak kullanmanızı önermem...doğal olan metabolizmanın dengesini hiç bozmayın derim
  • tüm enerji içecekleri aynımı bilmiyorum ama powerade senin ter ile kaybettiğin enerjiyi sana geri kazandıracak mineraller içerdiği için enerji içeceği deniliyor bunu powerade nin arkasında ve başka bir yerde daha okudum ama bana mantıklı geldi ama her enerji içeceği aynımıdır bir şey söyleyemem.
  • Onu bunu geçte 95 kayıtlı üye var içerde ciddi anlamda çöp olmuş konu dışı, geçmiş olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: arizona_

tüm enerji içecekleri aynımı bilmiyorum ama powerade senin ter ile kaybettiğin enerjiyi sana geri kazandıracak mineraller içerdiği için enerji içeceği deniliyor bunu powerade nin arkasında ve başka bir yerde daha okudum ama bana mantıklı geldi ama her enerji içeceği aynımıdır bir şey söyleyemem.

dostum ter ile sadece sodyum ve klor kaybedersin onu da tuz yalayarak bile yerine koyabilirsin. ki vücutta tüm bu nadir elementlerin aylarca yetecek deposu var.

tamamen pazarlama yalanları.

• quote:

Orijinalden alıntı: deoksiriboz1000

quote:

Orijinalden alıntı: arizona_

tüm enerji içecekleri aynımı bilmiyorum ama powerade senin ter ile kaybettiğin enerjiyi sana geri kazandıracak mineraller içerdiği için enerji içeceği deniliyor bunu powerade nin arkasında ve başka bir yerde daha okudum ama bana mantıklı geldi ama her enerji içeceği aynımıdır bir şey söyleyemem.

dostum ter ile sadece sodyum ve klor kaybedersin onu da tuz yalayarak bile yerine koyabilirsin. ki vücutta tüm bu nadir elementlerin aylarca yetecek deposu var.

tamamen pazarlama yalanları.

Doğrudur hocam ben sadece okuduğumu söyledim.

• Doping mi falan mi saniyorsunuz bunu ya da ne bileyim ekstazi falan degil ki. Kahve gibi dusun, ne olabilir ki.

• Votkayla iyi gidiyor
  • Gectigimiz aylarda bir makale yaziyordum. Uyanik kalmam lazimdi hic de alisik degildim normalde 2 buyuk kahve 5 6 redbull ictim 40 saat uyumadim. Yazimda bir suru yanlislar cikti ama ozellikle ilk 25 saat fln fisek gibiydim sonradan uyuyamak isteyip uyuyamadim zombi gibi oldum.

Epeydir redbull iciyorum ama bagimli gibi oldum artik hicbir etkisi olmuyor. Yine de ben enerji verdigini dusunuyorum ozellikle zihinsel aktivitelerde bulunurken kullanildiginda ya da araba fln surerken

Taurin bu arada bence asil enerji veren sey. Redbull zero ve sugar free fln var seker olamaz yani enerji veren madde.

Duzenleme: adamin birisi 18 saatte 24 tane 24 onz redbull icmis, kalbini eline almis.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sast -- 22 Eylül 2016; 15:34:29 >
  • Kola kadar veriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srp1953 -- 3 Haziran 2024; 6:38:26 >
  • Nedense kimse taurinden bahsetmemis. Bizim kediye taurin paste veriyorum 1 saate hoplamaya basliyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.