Şimdi Ara

Engelli Aracı Alıp Normal Araca Çevirme işlemleri?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
1
Favori
4.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ben bugün bir araç buldum ve anlaştık noterde engelli aracı olarak görünen bu araç şuan 3. elden 4. el e satışı gerçekleşti fakat aracın trafikten çekme belgeli olarak satışı yapıldı tarafıma. Trafikten çekmek için ise sigorta ve muayenesinin tekrar yapılması gerektiği söylendi noter tarafından. trafik tescil büroya gittigimde de böyle olması gerektiği söylendi. bende sigortamı yaptırıp muayene istasyonuna gittim. ordaki görevli aracın engelliden normal araç a dönmesi için araca TMMOB a bağlı mühendislik firmalarından proje çizilmesi gerektiğini söyledi. (ARAÇTA HERHANGİ BİR TERTİBAT YOK). Ben bunu da pazartesi veya salı günü yaptıracağım ve sonrasında aracın ruhsatında Engelli Aracı ibaresi kalkacağı söylendi bana bundan sonraki süreçte tarafıma herhangi bir yaptırım ücret vs bişeyler çıkar mı çok bilmeden böyle bir işe kalkıştık bilgisi olan bu süreç hakkında yardımcı olabilir mi ?

• Bir engelli tanıdığım sattığı araçlarda herhangi bir işlem uygulatmadığını, sattıktan sonra otomatikman normal arac gibi işlem (mtv ödemesi) gördüğünü, hiçbir problemle karşılaşmadığını söylemişti. Ben de engelliyim bu arada... Bana, aracımı satarsam boş yere para ve zaman harcamamamı tavsiye etmişti.
  • Araçta tertibat yoksa projeye de gerek yok bildiğim. Sadece trafiğe gidip üzerindeki şerhi kaldırtmanız yeterli. Ama araçta tertibat olsaydı o zaman proje v.s. dedikleriniz yapılmalıydı.
    https://www.engelliler.biz/forum/ozel-donanimli-otomobiller-motorlu-araclar-h-sinifi-ehliyet/192433-nisan-2018-itibari-ile-engelli-statusunde-arac-satis-ve-tescil-islemleri.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 6 Nisan 2018; 10:0:7 >
  • Burdaki yazılan işlem 5 yılı dolmuş bir araç benim aldığım araç 5 yıl olmadan el değiştirmiş 3 kere sanırım ben 4. El olacağım sanırım. Ötv şerhi vs olsa noterde çıkardı değil mi satış gerçekleşmezdi? Satış esnasında borcu olsa veya? Tertibat olmayan araca proje çizdirmek saçma geldi bana da

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncelll

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.