Şimdi Ara

Engelli için konsol en önemlisi controller

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Eski bir xbox360 kullanycysy oldu?um için konuyu buraya açma gere?i duydum.
    Bir akrabam uzun süre önce trafik kazasy sonucu felç kaldy. Parmaklaryny kullanamamakta. Kollary ve avuç içiyle i?lerini yapabilmekte.
    Kendisi benden tvde oyun oynamak için konsol tavsiyesi istedi. Ancak konsoldan çok controllerin çok önemli oldu?unu dü?ünüyorum.
    Bu durumda tavsiye edebilece?iniz xbox360 uygun(herhangibir konsolda olabilir ps3,wii) controller var mydyr?
    Kinect dü?ündüm ancak belden a?a?ysy tutmamakta. Sadece kollaryyla oynayabilece?i tarzda oyunlar varsa kinectte onlarda olabilir.

Kalyn sa?lycakla...

• Geçmiş olsun...

Parmaklarını kullanamayan kişiler için ağızla ve gözle kontrol edilebilen özel controllerlar var ama yurtdışında bile kolay kolay bulunmuyor. Sipariş üzerine bu tür özel medikal şirketleri tarafından yapılıyor bildiğim kadarıyla. Fiyatlarıda uçuk olur diye tahmin ediyorum...

Bence en ideali arcade stick olacaktır. Pcde mame emülatörü ile binlerce mame oyununu arcade stickle oynayabilir. Ek olarak xbox veya ps3 uyumlu stick ise dövüş oyunları kısmen oynanabilir ama bahsettiğim gibi mame oyunları çok daha çeşitli ve masrafsız...

Bu siteye bi göz gezdirin. Gayet uygun fiyatlara arcade stick imalatı yapıyorlar. Durumunuzu izah ederseniz belki elin diğer tuşlara değmemesi için tuşların arası daha açık olacak şekilde size uygun bi stick imal ederler. Mame oyunlarını da 5 DVD'lik set halinde hediye ediyolarmış...

http://www.trfighters.net/konu.php?t=8055

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 24 Kasım 2014; 16:10:32 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: VendettA

Geçmiş olsun...

Parmaklarını kullanamayan kişiler için ağızla ve gözle kontrol edilebilen özel controllerlar var ama yurtdışında bile kolay kolay bulunmuyor. Sipariş üzerine bu tür özel medikal şirketleri tarafından yapılıyor bildiğim kadarıyla. Fiyatlarıda uçuk olur diye tahmin ediyorum...

Bence en ideali arcade stick olacaktır. Pcde mame emülatörü ile binlerce mame oyununu arcade stickle oynayabilir. Ek olarak xbox veya ps3 uyumlu stick ise dövüş oyunları kısmen oynanabilir ama bahsettiğim gibi mame oyunları çok daha çeşitli ve masrafsız...

Bu siteye bi göz gezdirin. Gayet uygun fiyatlara arcade stick imalatı yapıyorlar. Durumunuzu izah ederseniz belki elin diğer tuşlara değmemesi için tuşların arası daha açık olacak şekilde size uygun bi stick imal ederler. Mame oyunlarını da 5 DVD'lik set halinde hediye ediyolarmış...

http://www.trfighters.net/konu.php?t=8055
    xstaticx
    Hocam geçmiş olsun..allah acil şifalar versin.

VendettA
    Hocam eline sağlık çok güzel yazmışsınız...size katılıyorum arcade stick daha uygun olur.

• Arkadaşlar cevaplarınız ve destekleriniz için teşekkür ederim. Arcade stick'i tavsiyeniz üzere inceledim. Butonları büyük, yön joystick kısmı de avuç ayası ile kontrol edebileceği şekilde.
    Bir merak ettiğim konu sadece dövüş oyunlarımı oynayabilir? Bu aparatla farklı oyunlar oynayabilir mi? Farklı oyundan kastım call of duty, gta felan değil tabi. Sonuçta bayan kendisi.
  •  Engelli için konsol en önemlisi controller

bunu kullanabilme ihtimali nedir. xboxda araba yarışı oynamak için. pedal vites veya biryere konumlandırma ihtiyacı yok. kullanan arkadaşlar fikir verebilir.
  • Keşke parmaklarını kullanabilse. Çok ince işlerini hep biz yaparız.(bardağı eline tutturma, çatal-kaşık tutmasını sağlama gibi...)
    Arcade stick olacak gibi. Biraz daha araştırayım yine.
  • Geçmişolsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Xbox 360 İçin En İdeal Tv?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: xstaticx

Arkadaşlar cevaplarınız ve destekleriniz için teşekkür ederim. Arcade stick'i tavsiyeniz üzere inceledim. Butonları büyük, yön joystick kısmı de avuç ayası ile kontrol edebileceği şekilde.
    Bir merak ettiğim konu sadece dövüş oyunlarımı oynayabilir? Bu aparatla farklı oyunlar oynayabilir mi? Farklı oyundan kastım call of duty, gta felan değil tabi. Sonuçta bayan kendisi.

Oynanabilir çünkü yukarda önerdiğim stickler xbox gamepadinden yapılıyor. Fakat günümüz oyunlarının hemen hepsinde tuş kombinasyonu dediğimiz şey var, (bi tuşa basılı tutarken diğerine bas çek, bas çek yapma vs. gibi) bu tür oyunları oynaması sıkıntılı olur. UNO veya Peggle gibi arcade oyunları oynayabilir sanırım ama seçenekleri çok kısıtlı. Mame oyunlarında bu tuş kombinasyonu olayı açısından daha avantajlı. Karmaşık tuş kombinasyonu olan oyunlar yok gibi bişey...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.