Şimdi Ara

Engelli indirimiyle alinacak arac tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
11.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kardesimin %90 engelli raporu var onu kullanarak bir arac almayi dusunuyoruz.

Bildigim kadariyla bu raporla sifir araclarda OTV'den dolayi %37 indirim yapiliyor ve araci 5 yildan once elden cikaramiyorsunuz. (Cikarirsaniz OTV'yi odemek gerekiyor)

Araci en az 5 sene kullanacagimiz icin bol donanimli ve 5 yil garantili birsey almak istiyoruz.

Ayrica dizel ve duz vites olmali. 5 yil garantili bildigim hyundai ve honda var ama toyota'da dusunuyorum..

25 bin civari paramiz var ama duruma gore butcemizi arttirabiliriz de.

Bu durumda onerileriniz neler olabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mfelat -- 5 Ocak 2010; 17:42:09 >

• Dediğiniz gibi Hyundai'de 5 yıl garanti var,Honda'da 6 yıl.

Fakat garantiye pek takılmayın.Sorunlu araba kendini genelde ilk yıl içinde,en geç iki yıl içinde belli eder.Bu uzatılmış garanti sürelerini,müşterileri yetkili servislere bağlama politikası olarak görüyorum.Çünkü dışarıda 1 liralık şey,serviste 1.5-2 lira.

Evet,ÖTV'den muafsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

Dediğiniz gibi Hyundai'de 5 yıl garanti var,Honda'da 6 yıl.

Fakat garantiye pek takılmayın.Sorunlu araba kendini genelde ilk yıl içinde,en geç iki yıl içinde belli eder.Bu uzatılmış garanti sürelerini,müşterileri yetkili servislere bağlama politikası olarak görüyorum.Çünkü dışarıda 1 liralık şey,serviste 1.5-2 lira.

Evet,ÖTV'den muafsınız.
    Benimde aklıma takılan bir şey var. Bazen sahibinden.com da sadece engellilere satışı yapılır diye ilanlar görüyorum. Aracın 5 yıl süre ile satılamayacağını öğrendik. Diyelim ki, 6. yılda aracı satacağız herhangi birine satabilir miyiz? Yoksa zorunlu olarak engelli birine mi? satış yapacağız.
    6. yılda engelli olmayan birine sattığımızda yine ötv yi ödemek zorunda kalacak mıyız?

• quote:

Orijinalden alıntı: rayen

Benimde aklıma takılan bir şey var. Bazen sahibinden.com da sadece engellilere satışı yapılır diye ilanlar görüyorum. Aracın 5 yıl süre ile satılamayacağını öğrendik. Diyelim ki, 6. yılda aracı satacağız herhangi birine satabilir miyiz? Yoksa zorunlu olarak engelli birine mi? satış yapacağız.
    6. yılda engelli olmayan birine sattığımızda yine ötv yi ödemek zorunda kalacak mıyız?

Alıntıları Göster
    5 yildan once satarsaniz OTV'yi odemeniz gerekir, ancak sattiginiz kis de engelli ise bu farki odemezsiniz.
    5 yildan sonra ise normal sekilde satilabiliyor diye biliyorum ben

• quote:

Orijinalden alıntı: rayen

Alıntıları Göster
    Benimde %100 özürlü raporum var. Fakat kalp hastası olduğum için bu ötv indiriminden yararlanamayacağımı öğrendim. Fiziksel engel gerekiyormuş bunun için ve H sınıfı ehliyet almalısınız tekrardan..5. yılın sonunda satmak isterseniz cüzii bi ücret karşılığı plaka ile birlikte değişim yapıldığını söylediler 150 tl gibi bi bedelmiş şu an için. Hyundai I20 ye çok heveslenmiştim ben 24 milyardan 16 milyara düşecekti alabilme imkanım olsaydı.

• quote:

Orijinalden alıntı: katatoniaaa

Benimde %100 özürlü raporum var. Fakat kalp hastası olduğum için bu ötv indiriminden yararlanamayacağımı öğrendim. Fiziksel engel gerekiyormuş bunun için ve H sınıfı ehliyet almalısınız tekrardan..5. yılın sonunda satmak isterseniz cüzii bi ücret karşılığı plaka ile birlikte değişim yapıldığını söylediler 150 tl gibi bi bedelmiş şu an için. Hyundai I20 ye çok heveslenmiştim ben 24 milyardan 16 milyara düşecekti alabilme imkanım olsaydı.

Araci kendiniz kullanmayacaksaniz alabilirsiniz.
    Ben kardesim icin alacagim ama ben ve babam kullanacagiz.
    Birinci dereceden 5 yakini kullanabiliyor araci sanirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mfelat -- 5 Ocak 2010; 16:58:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mfelat

quote:

Araci kendiniz kullanmayacaksaniz alabilirsiniz.
    Ben kardesim icin alacagim ama ben ve babam kullanacagiz.
    Birinci dereceden 5 yakini kullanabiliyor araci sanirim.

Alıntıları Göster
    Honda'nin dizel modeli yok galiba, Hyundai den de tam olarak emin degilim.

Sonucta en az 5 sene binecegimiz icin bu surede dokulmemesi lazim, ayrica konforlu da olmali.

Bol donanimli az yakan bir araba ariyoruz acikcasi.

40 bin lira civari bu kriterlere uyan ne gibi araclar tavsiye edersiniz?

• quote:

Honda'nin dizel modeli yok galiba, Hyundai den de tam olarak emin degilim.

Sonucta en az 5 sene binecegimiz icin bu surede dokulmemesi lazim, ayrica konforlu da olmali.

Bol donanimli az yakan bir araba ariyoruz acikcasi.

40 bin lira civari bu kriterlere uyan ne gibi araclar tavsiye edersiniz?

Alıntıları Göster
    düz vitesmi olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: KILIÇ

düz vitesmi olacak

Alıntıları Göster
    Belirtmeyi unutmusum :( duz vites dusunuyoruz..
  • quote:

Belirtmeyi unutmusum :( duz vites dusunuyoruz..

Alıntıları Göster
    Corolla Dizel 1.4 D-4D Class 41.750
    Yeni Focus Titanium 5K 1.6 109PS TDCi 42.120,00 TL kredili
    ikisinden birini terci ederim.
  • quote:

Alıntıları Göster
    Toyota'nin dizel icin giris modeli bu galiba donanim olarak nasildir? eksikleri nelerdir?
  • quote:

Toyota'nin dizel icin giris modeli bu galiba donanim olarak nasildir? eksikleri nelerdir?

Alıntıları Göster
    http://www.toyota.com.tr/Images/Corolla%20dizel_tcm385-894321.pdf

• quote:

Alıntıları Göster
    5 yıl sonra sadece engellilere satabilirsin.
    Ayrıca aileden birisinin kullanabilmesi için aracı alacak kişinin şoförlük yapamayacak durumda olması lazım.
  • quote:

Kardesimin %90 engelli raporu var onu kullanarak bir arac almayi dusunuyoruz.

Bildigim kadariyla bu raporla sifir araclarda OTV'den dolayi %37 indirim yapiliyor ve araci 5 yildan once elden cikaramiyorsunuz. (Cikarirsaniz OTV'yi odemek gerekiyor)

Araci en az 5 sene kullanacagimiz icin bol donanimli ve 5 yil garantili birsey almak istiyoruz.

Ayrica dizel olmali. 5 yil garantili bildigim hyundai ve honda var ama toyota'da dusunuyorum (garantisini bilmiyorum)

25 bin civari paramiz var ama duruma gore butcemizi arttirabiliriz de.

Bu durumda onerileriniz neler olabilir?

otomatik mi düzmü kardeşim bence dizel toyota al görümüm harika özellikle iç tasarım sade fakat gösterişli honda zaten bi ekol en ii motor bence toyota ve honda bunları düşün hyundaiciler kızacak ama hyundai taksi olmaktan öteye gidemez herkes diyecekki hyundai türkiyede lider satış birincisi bizim halkımız güvenlik kaliteye önem vermediği için hyundai alıyo yani bi otomobilim olsun diyo şuandada en ucuz o var yoksa eşit koşullarda mesela 30.000 liraya toyota honda hyundai satılsa acaba kaç kişi hyundai tercih eder ? o yüzden ii düşün engelli bi vatandaş için fiyattan daha önemli olan aracın güvenliği olmalı

• quote:

Orijinalden alıntı: djkarakan

Ayrıca aileden birisinin kullanabilmesi için aracı alacak kişinin şoförlük yapamayacak durumda olması lazım.

Yanlış biliyorsunuz. Plaka değiştiği taktirde herhangi birine 5 sene sonra satış yapılabilir.Engelli plaka olduğu için bu konuda da kolaylık sağlıyorlar. Aracı kendi kullanıyor olsa bile ailesinden herhangi biri B sınıfı ehliyetle kullanabilir fakat özür sahibi kişinin ehliyeti H sınıf olmalı.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: djkarakan

Yanlış biliyorsunuz. Plaka değiştiği taktirde herhangi birine 5 sene sonra satış yapılabilir.Engelli plaka olduğu için bu konuda da kolaylık sağlıyorlar. Aracı kendi kullanıyor olsa bile ailesinden herhangi biri B sınıfı ehliyetle kullanabilir fakat özür sahibi kişinin ehliyeti H sınıf olmalı.

Alıntıları Göster
    Ötv den muaf olduğunuz gibi Motorlu taşıtlar vergisindende muafsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Müşavir75

Ötv den muaf olduğunuz gibi Motorlu taşıtlar vergisindende muafsınız.

Alıntıları Göster
    o fiyata hyundai i30'un en full donanımlısı alınabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kritios

o fiyata hyundai i30'un en full donanımlısı alınabilir.

Alıntıları Göster
    Tanıdığımız Honda Civic aldı son model gayet memnun şuan. (Engelli)
  • Hondanin dizeli yok galiba, Hyundai da çok güven vermiyor, uzun süre kullananlar varsa tavsiye ederlermi?

Su an Toyota ağır basıyor gibi..
  • quote:

Hondanin dizeli yok galiba, Hyundai da çok güven vermiyor, uzun süre kullananlar varsa tavsiye ederlermi?

Su an Toyota ağır basıyor gibi..
    dizel jetta diyorumm
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.