Şimdi Ara

Engellilere ÖTV'siz Araç Alımında 1.6 Sınırı Kalktı (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
300
Cevap
4
Favori
28.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Erbay güney

quote:

Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.

quote:

quote:

engelli kisilere sunulan bu indirimin amaci engelli kisinin zor olan hayatini kolaylastirmak veya tedavisi sirasinda kullanmak icin en yakinlarinin kolay araba sahibi olunmasini saglamaktir, mercedes e bmw ye bindirmek degil, aslinda kisitlama arttirilmali ve marka model siniri da konmali

Kısıtlılar zaten bide modeller kısıtlansın. Dacia beyine yetmiyor dimi

kısıtlı olan falan yok, bunca zaman da kısıtlı değildi kimse, geçelim bu fırsatçılık ayaklarını da, herkes gayet iyi biliyor ki engellilere vergi indirimi mevzusu tamamen suistimal ediliyor, engelli yakını üzerine araba alanların neredeyse tamamı o arabayı bir kez olsun o engelli yakınının herhangi birşeyi için kullanmıyor bile

ayrıca evet dacia neyine yetmiyor, renault neyine yetmiyor, hadi bunları geçtim vw skoda seat neyine yetmiyor, bu indirimin nedeni gayet açık, engelli bireyin bakımını kolaylaştırmak, burada hiçbir ileri zekalı da yoktur ki ciddi ciddi şunun açıklamasını yapsın, engelli bir birey mercedes e180 le değil de vw passat la gezdirilirse bakımında ne gibi bir farklılık olur...

bu yüzden geçelim bu işleri, herkes bu sistemin nasıl kullanıldığını gayet iyi biliyor

Bütün engellileri tek kalemde fırsatçı yaptın. 2.0 motor ile iyice kudurun.

işte bir fırsatçı örneği daha

engelliler değil sizler fırsatçısınız, engelliler değil engelli yakınları fırsatçı, bu imkanı suistimal eden sizler fırsatçısınız, engelli bir bireye ulaşım sağlamak için yığınla suv sınıfı veya sw giriş çıkışı kolay, gerektiğinde tekerlekli sandalye taşıması kolay, gerektiğinde tıbbi gereklilikleri taşıması kolay birçok araç varken gidip normal vatandaşın bile içine girerken kıvrıla kıvrıla bir hal olduğu sedan lüks araçları alıp da 5 senede 5 kere üzerine alınan o engelli yakınını arabaya bindirmeyenleriniz fırsatçı, bu yüzden geçin bu işleri, herkes çok iyi biliyor, en gerizekalısı bile çözdü bu ötv indirimini kimlerin nasıl kullandığını

yoksa çevremde dolu engelli yakını olan var, durumları da var, hepsi gidip dizel yüksek iç hacmi geniş gösterişsiz araçlar tercih ediyorlar, neden sen de gidip mercedes bmw almadın deyince ben engelli çocuğumun hakkıyla şov yapacak kadar kansız değilim diyor, devletin uyguladığı rekor vergiler başka konu, o ayrı tartışılır, ama çıkıp da engelli bir yakınının hakkını böyle bir şekilde kullanmanın sıfatı en hafif tabirle budur

• quote:

Orijinalden alıntı: EfsaneFocus

quote:

quote:

quote:

quote:

engelli kisilere sunulan bu indirimin amaci engelli kisinin zor olan hayatini kolaylastirmak veya tedavisi sirasinda kullanmak icin en yakinlarinin kolay araba sahibi olunmasini saglamaktir, mercedes e bmw ye bindirmek degil, aslinda kisitlama arttirilmali ve marka model siniri da konmali

kısıtlı olan falan yok, bunca zaman da kısıtlı değildi kimse, geçelim bu fırsatçılık ayaklarını da, herkes gayet iyi biliyor ki engellilere vergi indirimi mevzusu tamamen suistimal ediliyor, engelli yakını üzerine araba alanların neredeyse tamamı o arabayı bir kez olsun o engelli yakınının herhangi birşeyi için kullanmıyor bile

ayrıca evet dacia neyine yetmiyor, renault neyine yetmiyor, hadi bunları geçtim vw skoda seat neyine yetmiyor, bu indirimin nedeni gayet açık, engelli bireyin bakımını kolaylaştırmak, burada hiçbir ileri zekalı da yoktur ki ciddi ciddi şunun açıklamasını yapsın, engelli bir birey mercedes e180 le değil de vw passat la gezdirilirse bakımında ne gibi bir farklılık olur...

bu yüzden geçelim bu işleri, herkes bu sistemin nasıl kullanıldığını gayet iyi biliyor

2.0 motor olupta 200 bin TL altında olan araç yok denecek kadar az, yani anlayacağın ENGELLİLER devlet kazığı yedi..
    Hem bu tiplerede cevap vermeyin bence, bilip bilmeden konuşup kendini haklı göstermeye çalışıyorlar.
    Az araştırsa neyi ne oldugunu anlarda malasef kapasiteleri anca buraya yazmaya yetiyor.

Forum bu tip dolu. Ancak böyle hassas meselede atıp tutanlar nedense gerçek hayatta göremiyorum. Muhtemelen 150 kilo, ömrü pc başında geçen, asosyal olduklarından mıdır yoksa korkuların mıdır bilemiyorum. O fırsatçı dediği kişisi yarın kendisi de olur ise fırsatçılığı dibine kadar yaşar

Evet 2.0 konusunda sonuna kadar haklısınız. 200k değilde bunu 300k ve her sene güncelleme ile yapılsaydı daha manalı olurdu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

engelliler değil sizler fırsatçısınız, engelliler değil engelli yakınları fırsatçı, bu imkanı suistimal eden sizler fırsatçısınız, engelli bir bireye ulaşım sağlamak için yığınla suv sınıfı veya sw giriş çıkışı kolay, gerektiğinde tekerlekli sandalye taşıması kolay, gerektiğinde tıbbi gereklilikleri taşıması kolay birçok araç varken gidip normal vatandaşın bile içine girerken kıvrıla kıvrıla bir hal olduğu sedan lüks araçları alıp da 5 senede 5 kere üzerine alınan o engelli yakınını arabaya bindirmeyenleriniz fırsatçı, bu yüzden geçin bu işleri, herkes çok iyi biliyor, en gerizekalısı bile çözdü bu ötv indirimini kimlerin nasıl kullandığını

yoksa çevremde dolu engelli yakını olan var, durumları da var, hepsi gidip dizel yüksek iç hacmi geniş gösterişsiz araçlar tercih ediyorlar, neden sen de gidip mercedes bmw almadın deyince ben engelli çocuğumun hakkıyla şov yapacak kadar kansız değilim diyor, devletin uyguladığı rekor vergiler başka konu, o ayrı tartışılır, ama çıkıp da engelli bir yakınının hakkını böyle bir şekilde kullanmanın sıfatı en hafif tabirle budur

Kaç tane engelli premium alıyor yahu sıçtın sıva bari. Fırsatçılık yapıyormuşuz. Forum senin gibi dolu.

Blok.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Kaç tane engelli premium alıyor yahu sıçtın sıva bari. Fırsatçılık yapıyormuşuz. Forum senin gibi dolu.

Blok.

çocukken meyve sebze yerine başka şeyler mi yediriyorlar da zeka yetmiyor?

bu mevzuda ağlayanların tamamının derdi premium araç, sadece şu forumda bile engelli indirimi üzerinden premium araç alan yığınla insan var, yollarda dolaşan birçok premium araç engelli indirimli, mesele lüks araçlar olmayınca zaten kimseye giren çıkan yok, bu ülkenin büyük çoğunluğu zaten 200 bin liranın çok altında değere sahip arabaları kullanıyor, o zaman ne diye kendinizden geçiyorsunuz?

zekaya katkılı gıdalar tüketin, bu saatten sonra çok etki etmez ama bir yerden başlamak lazım

• Arkadaşımın çocuğu engelli.4 yıl önce passat sw almıştı.

Tekerlikli sandalye için.Haftada en az iki kere fizik tedaviye götürüyor.Değiştirme hakkı olacak yakında değiştirecekmisin dedim hayır dedi.Çok pahalı araçlar.

Gerçekten ihtiyacı için kullanıyor.Kımseye hava falan attığıda yok.

Denetimin olmamasından dolayı alanları suçlamayın bence.Maliyecileri ve denetlemeyenleri suçlayın.Araştırsınlar.Kontrol etsinler.

• Zengin engellilere yazık olmaz. Zaten durumu olmayanlar için değil mi bu uygulama? Zengin olan istediği modeli herkes gibi vergi verip alabilir.

• Cok guldum bu kudurunn lafinaaaa

Varol hocam Bakmayin siz bunlara ellerine ayni firsatlar gecsin bakin bakalim ne yapiyorlar...

• Ayrica kedi ciger olayi yasaniyor resmen durumlari yok diye alamiyorlar diye bize taninan haklari kiskaniyorlar su an resmen Paramiz var cok sukur gidip dacia ya da binemeyiz malesef Zorunuza gidiyorsa siz binin

• Herkese merhaba. Bende geçen ay engelli babamın üzerine araç aldım. Hastane gidiş gelişlerinde özellikle taksi beklemek, inip binmekteki sıkıntı oldukça fazlaydı. Ancak bu konuda benimde düşüncem devletin verdiği bu hakkı fırsata çevirmek uygun değil. Sırf bunu düşünerek bende çevreden gelen tüm eleştirilere rağmen benzinli auris aldım. Açıkçası bu imkanı kullanarak gidip premium bir araç alsam vicdanım rahat etmezdi.

Bu kanundan sonra tek üzüldüğüm nokta ise keşke biraz daha bekleseymişim hybrit modelini alıyormuşum. Neyse kısmetten öte köy yok derler, herşeyin hayırlısı...

• benim merak ettiğim acaba böyle bir yasa çıkarırken Engelliler Federasyonu gibi sivil toplum kuruluşlarından görüş, öneri vs alındı mı?

"yaptım oldu" mantığıyla yasa çıkarırsanız buradaki gibi tartışmaları her yerde görürüz. en basit bir konuda bile insanları kutuplaştırmak için ortam yaratılmış olunur.

şu konuda da "engelli yakınları" ve "engelli olmayanlar" yüzyüze gelinse birbirlerinin boğazını sıkacak hale geldiler.

yazık, çok yazık..

• KaSaTuRa. kullanıcısına yanıt
    Şimdi kardeş öncelikle merhaba. Benim babam felçli 10 seneyi aşkın süredir. Sağolsun zamanında çalışmış edinmiş didinmiş yıllardır felç olmasına rağmen evde çalışan 1 kişi olmamasına rağmen yıllardır çok rahat geçiniyoruz. Şimdi ben babama yüksek araç almalıyım çünkü bineklere binerken sıkıntı yaşıyoruz. Şu an aracımız tiguan. Ben volvonun xc90 ını niye engelli indirimiyle alamıyorum? Ya da ben bmw mercedesin jiplerini niye alamiyorum? Sırf babam engelli ötv indirimi var çok uyguna geliyor diye mi? Bu konularda fikri olmayan dışardan bakıp empati yapamayan insanlar sizin gibi konuşuyor böyle işte.

• Benım anlamadıgım engellı degil yakını kullanıyor ıfadesı.ulan engellılerın cogu ztn arac kullanamıyor kı. Kısıtlılar vasılerı var veya rahatsızlıklsrı engellerı manı oluyor.

Ben şimdı ayıp olur dıye otv suz arac aldık dıye o araca bınmeyeyım mı? Kaskosunu sıgortasını odeyeyım ama bınerswm ayıp olur. Bu hak ztn engellı ve aılelerıne tanınmıstı.dogal olsrak aılesı faydalanacak tbı.

Ee araba alacam 5 yıl satamayacam tbı kı ıyı bı araba almak ısterım. Sonucta 5 yıl satamıyorsun ve ıyı bı arabanın otv avantajı daha yuksek. Otv den 20-30 faydalan ne olur dıyenler var tmm da aracın ıkıncı elı de ztn o kdr ucuz onu alırım 5 yıl da baglamam kendımı.

Iyı kı bmw almışım buradakı tıplerı gorunce

• 2.0 lt olup 200bin tl alti olan dizel otomatik arac yok piyasada zaten.

Gereksiz bir saldiri gordum bu konuda.

• Suvlar oluyorsa:

Subaru Forester 2.0D Elegance 193.500 TL
    Ssanyoung Rexton W D2.0 4x4 AT Full 194.500 TL
  • quote:

Orijinalden alıntı: AxiZebaniA

Şimdi kardeş öncelikle merhaba. Benim babam felçli 10 seneyi aşkın süredir. Sağolsun zamanında çalışmış edinmiş didinmiş yıllardır felç olmasına rağmen evde çalışan 1 kişi olmamasına rağmen yıllardır çok rahat geçiniyoruz. Şimdi ben babama yüksek araç almalıyım çünkü bineklere binerken sıkıntı yaşıyoruz. Şu an aracımız tiguan. Ben volvonun xc90 ını niye engelli indirimiyle alamıyorum? Ya da ben bmw mercedesin jiplerini niye alamiyorum? Sırf babam engelli ötv indirimi var çok uyguna geliyor diye mi? Bu konularda fikri olmayan dışardan bakıp empati yapamayan insanlar sizin gibi konuşuyor böyle işte.

bu konuda buradaki birçok kişiden çok fikrim var kimse merak etmesin, ömrümün yarısı hasta yakınlarımı hastanelere götürüp getirmekle geçti

geçmiş olsun babana öncelikle, mal mülk vs geçici şeylerdir sağlık çok daha önemli, hastanın kendi yaşadıkları bir yana hastanın yakınlarının da neler yaşadığını gayet iyi bilirim anlarım

ama asıl konuya gelirsek, bu sistemdeki temel amaç öncelikle hasta kişiye faydadır, rahatsızlığı olan kişinin yakınlarına haliyle neden olduğu mali yükten dolayı araç sahibi olmalarını bu sayede tedavi süreçlerini kolaylaştırmaktır, yani hasta kişi lüks araca binsin daha lüks yaşasın değil! bunu öncelikle herkesin iyi bir anlaması lazım

şu anki aracın tiguan gayet yeterli bir araç, xc90 ı neden alamıyorsun çünkü lüks, bmw mercedes arazi araçları lüks, temel sağlık ihtiyacınla da uzaktan yakından alakası yok, amaç senin yakınını gerektiğinde rahat rahat tedaviye götürecek araç edinebilmen, mesele engeli olanların daha lüks yaşaması için olsaydı, o zaman ev uçak helikopter vb tüm şeylerde de aynı indirimler olurdu

bu yüzden lütfen biz neler çekiyoruz bilmiyorsunuz bir arabayı bile çok görüyorsunuz acitasyonlarını geçelim, indirim sağlanan araçların bahsi geçen engelli insanlar için gayet yeterli olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz

ayrıca isteyen lüks araç alabilir, kimsenin lafı yok ona, gider paşa paşa normal vatandaş gibi vergisini öder de alır

• arkadaş galiba 2007 de yaşıyor

• Parası olan lüks de alır daha uygun da

Yasa da degıstı artk tartısmak yersız

Onunuzdekı seceneklere bakacgz

• bluerdem kullanıcısına yanıt
    Ulkenin genel durumu oyle zaten :))

• Fth0088 F kullanıcısına yanıt
    Tebrikler hocam Varolun n :))

Bende ilk basta pejo alacaktik ilk basta ama boyle tiplerden dolayi iice hirslandim bmw almaya karar verdim birazdan kaporasini eft etcem ben 4.18i alacam siz hangi bmwyi aldiniz?

• Engelliler maalesef ki hayata yenik başlıyorlar. Çoğu şeyden mahrum kalıyorlar onlarda bunun başlarına gelmesini istemezdi. En azından istedikleri araçlara rahatça binmek onlarında hakkı belki de bu onlara biraz olsun bir iyilikti. Ama şurda yazılanları okuyorum da yok hava yok cıva. Bu kadar cekemezlik nereye kadar e insaf.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.