Şimdi Ara

Engellilere ÖTV'siz Araç Alımında 1.6 Sınırı Kalktı (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
300
Cevap
4
Favori
28.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.

quote:

Orijinalden alıntı: AxiZebaniA

Şimdi kardeş öncelikle merhaba. Benim babam felçli 10 seneyi aşkın süredir. Sağolsun zamanında çalışmış edinmiş didinmiş yıllardır felç olmasına rağmen evde çalışan 1 kişi olmamasına rağmen yıllardır çok rahat geçiniyoruz. Şimdi ben babama yüksek araç almalıyım çünkü bineklere binerken sıkıntı yaşıyoruz. Şu an aracımız tiguan. Ben volvonun xc90 ını niye engelli indirimiyle alamıyorum? Ya da ben bmw mercedesin jiplerini niye alamiyorum? Sırf babam engelli ötv indirimi var çok uyguna geliyor diye mi? Bu konularda fikri olmayan dışardan bakıp empati yapamayan insanlar sizin gibi konuşuyor böyle işte.

bu konuda buradaki birçok kişiden çok fikrim var kimse merak etmesin, ömrümün yarısı hasta yakınlarımı hastanelere götürüp getirmekle geçti

geçmiş olsun babana öncelikle, mal mülk vs geçici şeylerdir sağlık çok daha önemli, hastanın kendi yaşadıkları bir yana hastanın yakınlarının da neler yaşadığını gayet iyi bilirim anlarım

ama asıl konuya gelirsek, bu sistemdeki temel amaç öncelikle hasta kişiye faydadır, rahatsızlığı olan kişinin yakınlarına haliyle neden olduğu mali yükten dolayı araç sahibi olmalarını bu sayede tedavi süreçlerini kolaylaştırmaktır, yani hasta kişi lüks araca binsin daha lüks yaşasın değil! bunu öncelikle herkesin iyi bir anlaması lazım

şu anki aracın tiguan gayet yeterli bir araç, xc90 ı neden alamıyorsun çünkü lüks, bmw mercedes arazi araçları lüks, temel sağlık ihtiyacınla da uzaktan yakından alakası yok, amaç senin yakınını gerektiğinde rahat rahat tedaviye götürecek araç edinebilmen, mesele engeli olanların daha lüks yaşaması için olsaydı, o zaman ev uçak helikopter vb tüm şeylerde de aynı indirimler olurdu

bu yüzden lütfen biz neler çekiyoruz bilmiyorsunuz bir arabayı bile çok görüyorsunuz acitasyonlarını geçelim, indirim sağlanan araçların bahsi geçen engelli insanlar için gayet yeterli olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz

ayrıca isteyen lüks araç alabilir, kimsenin lafı yok ona, gider paşa paşa normal vatandaş gibi vergisini öder de alır

Bu zihniyet yüzünden zaten ülke'de ki engelliler ve şehit aileleri tam olarak hizmetlerden yararlanamıyorlar.madem bu durumu suistimal edenler var yakala denetimini yap çeksin cezasını.engelli babasını BMW bindirmek istemesi suç mu ? düzce belediye başkanı herkes audi çekerken ben passat mı çekeyim dediğinde neredeydiniz ? bırakın Allah aşkına birde kalkmış engelliler ajitasyon yapıyor diyorsunuz.Maksat ben alamıyorum engelliler ve yakınları da alamasınlar başka hiç bir şey değil.Allah kimsenin başına vermesin ama engelli ve engelli ailelerini yaşadığı şeyler hiç kolay değil. benim kız kardeşim engelli 21 yaşında bu yaşına kadar biz ona araba için mi baktık hayır üstüne arabamı aldık hayır.Ben şimdi paramı denkleştirip güzel bir bmw ile kız kardeşimi yaşıtları gibi doyasıya gezdirmek istiyorum ama olmaz bizde vergimizi verip alacağız demi aracımızı çünkü engelliler ajitasyon yapıyor yazıklar olsun içinizde ki fesat düşüncelere.

• yakında zaten 150 bine 1.5dci clio alıcaz yerinde bi karar
  • Şu konuda tepki gösterenler ülkedeki büyük hırsızların götürdüklerine, aldıkları rüşvetlere aynı tepkiyi gösterseler bugün çok daha namuslu (!) bir toplum olurduk. BELKİ!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hükümetin yaptığı en güzel hareketti bence. Forumda 1 ay önce tartıştım. Adam engellinin üzerine yeni 5.20 i alacak. O zaman zarar eder miyim diye sorup duruyor herkese her mesajında. Böylelerine müstehak
  • Suriyeliler sunlar bunlar harcanan milyar dolarlar varken benim engellime vatandasim S500 e binsin bendne yana helal olsun

• Gecen bırı 5.20 i 215 e aldı dolu arac ve aracın fıyatı 340 bın.

artan kur ve fıyatlar snrası ötv avantajı o kdr yuksek sevıyelere geldı kı devletın de dıkkatını cektı.

Dusunun bundan 5 yıl once euro 2.2 ıdı 5-6 yıl snra ıyımser olalım euro 5.5 olsun bmw 5.20 i 450 bını bulur ve bu arac otv sız 280 bın fln oluyor. Yanı ınsanlar ıster ıstemez bu buyuk fark karşısında luks markaya yonelıyor. Aradakı fark ck buyuk.

215 bıne gunumuzun 340 bınlık aracını alan adam 5 sene snra bu aracı en az zararla satacagını da bılıyor. Boylelıkle para baglamaya da korkmuyor. Bı 5 yıl en kotu premıeum arac bınelım dıyo. Ben bu dusunceye de hak verıyorum.

Şimdı oyunun kuralları degıstı şuan bu sekılde arac alma ımkanı olan herkes son bı luks arac alma pesındeler haklı olarak ama bnce yıne ck uzulmelerıne gerek yk sonucta kısıtlama gelse de yıne bellı araclara otv odemeyecekler.

Valla bu fıyatlar boyle gıderse ztn kımse lukse bınmesın kardesım veya bınmek ıstıyorsa kesesıne guvenen bınsın. Engellı kardeslerımız de 200 bınlık aracı yıne ındırımlı alıp bınecek. Her yıl da degerleme olacakmış. Bende olsam once e kasa veya 5 kasa almak ısterdım lakın bı kere alsam her 5 yıl da bu sınıf araclara bınemedım dıye de dertlenmezdım.

5 yıl g30 u 100-120 bın altına bıneyım snrasında daha alt sınıf bşka araclara bındım dıye hayıflanmam ztn sonucta ona da avantajlı bıneceğim derım.

• Ken Block43 kullanıcısına yanıt
    5 kasayı veya e kasayı otv sız alan adam demek mınımum 100-130 bın altına almıs demektır bıde mtv sız. O zarar edecekse bunu normal fıyata alanlar ne yapsın.

Otv sız arac alan kısıler aldıkları aractan zarar etmez.

Son 5 yıldır sıfır arac alanlar bıle aldıklarının ustune satıyor arabalarını ama aynı aracın sıfırını bır daha almaları ck guc.

Velhasıl kelam bu iş bı yer de patlayacaktı şimdı patladı alanlar aldı keyfını sursun alamayanlar da mevcut ımkanlar dahılınde arac bakacak artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: orctzl

quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

quote:

Orijinalden alıntı: AxiZebaniA

Plakadan kalkması iyi oldu fakat insanlarımız öküz. Benim babam engelli aracımızı engelli park alanlarına koyuyoruz doğal olarak. Geçen adam plakaya baktı, yok engelli işareti adam bilmiyor değiştiğini ve dediği şu; böylelerin arabasını çizeceksin. Sormak gibi huyları yok maalesef kimsenin.

iyi de arkadaşım bu bir opsiyon. plakayı alırken soruyorlar engelli işareti istiyor musun diye. neden istemedin? böyle sorunlarla uğraşmazdın. ayrıca engelli kartı var. plakan yoksa onu koyarsın ön cama olur biter.

Bilmeden yalan yanlış konuşmayalım! Ben de engelliyim. Böyle bir soru sormadılar. Bir önceki aracımın plakasında işaret vardı, bunda olmayacağını söylediler. Normal plaka basıldı, park kartını da gidip bambaşka bir şubeden çıkarttım. Üstelik verdikleri kart 3 yıl süreli, eee ben aracıma 5 yıl binmek zorundayım nasıl olacak dedim 3.ncü yıl bitiminde tekrar kart çıkartacaksınız dendi.

Merak etme koyuyoruz zaten park ederken ön cama kartımızı da pek duyarlı vatandaşlarımız "aaa plakada işaret yok niye koyuyorsunuz aracı" diye üşüşüyorlar hemen. Artık duyarlılıktan mı yoksa uyanıklık yapıp engelli yerine kendileri park edemedikleri için mi bu duyarlılık orası da meçhul..

Bu yasaların - engellemelerin çıkma sebebi de suistimali engellemek fln değil zerre inanmıyorum kimse kusura bakmasın.

Olan benim gibi ortopedik engeli olup aracını kendi kullananlara oldu!!!

Yeryüzünün en çiğ milletiyiz o yüzden de bu yasaya sevinenler çoğunlukta.

yalan yanlış söylemiyorum. yakınım engelli aracı alacaktı, beraber gittik. bize sordular. eskiden engelli işareti zorunluydu, artık opsiyonel dediler, bizimkiler de istemedi.

• babam %90 ağır engelli kardeşim her hafta 2 kere hastaneye getirmek zorunda ve hayatta kalması için mecbur (bir çeşit kemik ılığı hastalığı var ve haftada 6 ünite kan alıyor) kısaca bu yasa direk bizim gbi hastalar için çıkartılmış diyebilirim..zaten doktorda bize dedi babanıza araba alın taksiyle ugrasmayın bizimde aklımıza yattı (böyle bir avantajı olduğunu biliyoprduk ama uygulamamıştık hatta bende golf var ama kardesimin aracı yok bende arabayı herzaman veremıyorum bana lazım ve taksi parası belimizi burktu)..ve bende bu imkanı kullanmaya karar verdim..ama son çıkan yasayı bilmiyorum araba kimin üstüne olacak vs..nereden ögrenebilirim...

• Lüx araçda engelli ötv mtv indirimi olmamalı. Memleketimizde tekerlekli sandalye bile alamayacak durumda olan engellilere daha fazla yardım edilmeli. Yanlış anlaşılmasın. Ekonomik araçlarda engelli indirim oranı arttırılmalı. Gerçekçi olunup, sürgü kapılı araçlara devlet teşvik bile vermeli.
    Aksi halde zaten ailenin yüksek fiyatlı sıfır alacak durumu varsa alıyor. Ve ailedeki engelli bir nevi kullanılmış olunuyor ve araçdan diğer fertler yararlanıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KayıtOlmayaÜsenenMisafir

Zengin engellilere yazık olmaz. Zaten durumu olmayanlar için değil mi bu uygulama? Zengin olan istediği modeli herkes gibi vergi verip alabilir.

Hocam kanunda durumu olan / olmayan diye bir ayrım yok zira gelir belgesi kontrolü veya üzerine kayıtlı ev vs de bakmıyorlar. Bu örnekten gidersek üzerine dünya kadar ev arsa olan biri otv indirimi limitini asmadigi surece otv siz arac alıyor. Bu engelli olana veya yakini engelli olana saglanan bir devlet yardımı. Hakkı elde etmis olan herkes yararlanir. Durumu çok kötü olan zaten arabayi da alamıyor. Fakir engelli zengin engelli diye ayrim soz konusu bile olamaz.

• yılbaşından sonra yeni yasayla ilgili yeni araç alan varmı ötv siz?
  • SEZzZER_TR kullanıcısına yanıt
    şans eseri bir bayide 2016 model subaru forester 2,0 td premium buldum
    186 92e aldim
    evrakları verdim işlemlerin bitmesini bekliyorum
  • İleride yerli otomobil markamız olursa bu muafiyeti sadece bu markada sınırlandırılmalı bence.Ozaman bu muafiyeti suistimal edenler birazda olsa engellenmiş olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alvr Recoba

İleride yerli otomobil markamız olursa bu muafiyeti sadece bu markada sınırlandırılmalı bence.Ozaman bu muafiyeti suistimal edenler birazda olsa engellenmiş olur.

Suistimali engellemenin yolu, suistimal etmeyenleri de engellemekten, haklarını ellerinden almaktan mı geçiyor yani?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aresGTi

şans eseri bir bayide 2016 model subaru forester 2,0 td premium buldum
    186 92e aldim
    evrakları verdim işlemlerin bitmesini bekliyorum

Hayırlı olsun
    186 92 derken?kaça aldınız yani?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Etrafımı herkes bu şekilde araba alıyor enayi gibi hissediyorum kendimi !!!! Biri Profesör, diğerinin 10 larca evi vardı
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

quote:

Orijinalden alıntı: Alvr Recoba

İleride yerli otomobil markamız olursa bu muafiyeti sadece bu markada sınırlandırılmalı bence.Ozaman bu muafiyeti suistimal edenler birazda olsa engellenmiş olur.

Suistimali engellemenin yolu, suistimal etmeyenleri de engellemekten, haklarını ellerinden almaktan mı geçiyor yani?

Hakları elinden alınmıyor. Sadece yerli markaya yönlendiriliyor. Sizin amacınız gösterişse bilemem.Muafiyetin amacı için kullanıcaklara benim önerim gayette yerinde.Hem para yurt dışına çıkmıyor hemde engelli bir kardeşimizin taşıma sorunu çözülüyor. Hatta bunu daha detaylı bile yapabilirler. Ufacık arabaların muafiyete girmemesi gerekiyor. Biz bile içine girerken zorlanıyoruz.Zaten bu tür alanlar bunu amacı dışında kullananlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• overhead O kullanıcısına yanıt
    186.000 ₺ ötvli fiyatı. %100 ötvli olduğuna göre bölün ikiye arkadaş 92.000 ₺ ye almış süper valla

• keşke ilk mesaj daha detaylı olsaydı.

konuyu okuyan hiçbir şey anlamıyor.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.