Şimdi Ara

Enpara hesabımdan benim bilgim dışı yurtdışı işlem

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba aşağıdaki işlem gecenin 2sinde gerçekleşti hemen bildirim yaptım kartı kapattım tutar düşük olmasa ve gece çalışıyor olmasam hesabımı boşaltırlardı. Şimdi sorunun ne olduğunu ve nasıl çekim yapıldığını öğrenmek istiyorum ama banka bu bilgiyi veremiyoruz diyor. Ne yapmam gerekli?
    YURT DIŞI WEBPOS 3D SATIŞ İŞLEM NUMARASI: 7337

KART NO: xxxxxxxx

SLEM TUTARI 195.00 TRY TL KARŞILICI: 195.00

PROVIZYON NO: 852

UVE İŞYERİ: SOSP INV144641805 +16465803456 US

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• 3D işlem yapılmış gözüküyor. İşiniz zor

• Daha önce domain satın aldınız mi

• M540 kullanıcısına yanıt
    Sorunu sayenizde çözdüm ama anlamadığım bişey var bu kart sıfırdı kart idsi güncellendi nasıl olurda çekim yapabilirler

• üzücü durum 3D olarak geri ödeme yapmıyorlar zor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xantiave -- 12 Ağustos 2024; 20:57:47 >
  • Xantiave X kullanıcısına yanıt
    Çünkü yurtdışı pos ve square space tarafından işlendi haklısınız farketmesek ve İnternete düşse bu firmadan direkt çekim yapılacak

• ismailciloglu kullanıcısına yanıt

geçen arkadasın başınada geldi kart hacklenip tangoda harcama yapmıslar telefonda arkakapı yakaladık bütm bankalara alarımda bunu arıyorlar cihazda virüs var online kapattık diye kaspersky ile silince düzelttik. dikkatli olun :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Hocam işleme daha önce onay verilmiş izinsiz çekim diyemeyiz tam olarak. Otomatik ödeme açık kalmış

Hocam bu domain veya hosting işlemlerinde bu tarz otomatik çekimler oluyor mu?

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Bazılarında var. Mesela ben WordPress kullanıyorum zamanı gelince otomatik karttan çekme var

Anladım hocam bilgilendirmeleriniz için teşekkür ediyorum.

Haklısınız ama ben eski kartı kullandım onun dışında kayıtlı değildi hesabımda

• Kart niye internete açık?

• ismailciloglu kullanıcısına yanıt

**Visa Account Updater (VAU)** ve **MasterCard Automatic Billing Updater (ABU)**, Visa ve MasterCard tarafından sağlanan hizmetlerdir. Bu hizmetler, kart sahiplerinin kart bilgilerini sürekli güncel tutarak, otomatik ödemelerin ve aboneliklerin kesintisiz devam etmesini sağlar.

### Visa Account Updater (VAU)

Visa'nın sunduğu Visa Account Updater, kart sahibinin kredi kartı veya banka kartı bilgilerinde bir değişiklik olduğunda (örneğin, kart numarası, son kullanma tarihi veya kartın yenilenmesi durumunda) bu bilgileri otomatik olarak günceller. VAU, kart sahiplerinin abone oldukları hizmetlerin veya düzenli ödemelerinin aksamasını önler.

#### Nasıl Çalışır?

- Bir müşteri, Visa kartıyla bir abonelik veya otomatik ödeme hizmetine kaydolduğunda, bu hizmet sağlayıcısı VAU sistemine kayıtlıdır.

- Eğer müşteri kartını kaybederse, kart yenilenirse veya kart bilgilerinde başka bir değişiklik olursa, VAU sistemi yeni bilgileri hizmet sağlayıcılarına iletir.

- Böylece, kart bilgileri güncellenir ve abonelik hizmetleri veya otomatik ödemeler kesintiye uğramadan devam eder.

### MasterCard Automatic Billing Updater (ABU)

MasterCard Automatic Billing Updater, MasterCard tarafından sunulan benzer bir hizmettir. Bu hizmet de kart sahibinin kart bilgilerindeki değişiklikleri hizmet sağlayıcılarına otomatik olarak ileterek, otomatik ödemelerin ve aboneliklerin sorunsuz devam etmesini sağlar.

#### Nasıl Çalışır?

- Müşterinin MasterCard bilgileri, bir abonelik veya düzenli ödeme için kullanılıyorsa, bu bilgiler ABU sisteminde kayıtlıdır.

- Kart bilgilerinde bir değişiklik olduğunda, örneğin kart yenilenmesi veya numara değişikliği, ABU sistemi bu güncellenmiş bilgileri hizmet sağlayıcılarına iletir.

- Böylece, hizmet sağlayıcıları yeni bilgileri kullanarak otomatik ödemeleri veya abonelikleri devam ettirebilir.

### Önemli Noktalar

- Bu hizmetler, müşteri memnuniyetini artırmak ve kart bilgileri değiştiğinde ödemelerin aksamasını önlemek amacıyla tasarlanmıştır.

- VAU ve ABU hizmetleri, kart sahiplerinin manuel olarak bilgi güncellemesi yapmasını gerektirmeden, arka planda bu işlemleri otomatikleştirir.

- Hizmet sağlayıcıların bu sistemlere katılımı zorunlu değildir; ancak birçok büyük hizmet sağlayıcı bu sistemleri kullanarak müşterilerine daha kesintisiz bir hizmet sunmayı tercih eder.

Bu hizmetler, kart sahipleri ve hizmet sağlayıcılar arasında güvenli ve sorunsuz bir ödeme süreci sağlamaya yardımcı olur.

• donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    Normalde açık değil kullanacağım zaman açıyorum ama unutmuşum . Ödeme tutarı min tutara çekiyorum sorun yaşamıyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.