Şimdi Ara

ENPARA Kullananlar Dikkat: TTNET Ödemesi diye Enpara Hesaplarından İzinsiz Para Çekiliyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, enpara hesabımdan bir alışveriş yapayım dedim internet bankacılığına bir baktım son işlemlerde şunu gördüm:
    tarih: 13/07/2017
    Encard Harcaması
    WEBPOS 3D SATIŞ TURK TELEKOM TTNET ISTANBUL TR.
    Hesaptan çıkan: -60,00 TL

Hemen bankanın çözüm merkezini aradım. Kartı iptal edip yenisini yollayalım dediler, bir de incelenmesi için şikayette bulundum, 10 güne kadar geri dönüş olacak dediler. Ayrıca Müşteri hizmetleri son zamanlarda aynı şekilde şikayetlerin olduğunu söyledi.

İnternetten araştırdığım kadarıyla 1-2 yıl önce de, yakın zamanda da bunu yaşayanlar çok. Harcamalarınıza dikkat edin derim. Örnek olarak ekşide başlığı bile açılmış:https://eksisozluk.com/kredi-kartindan-ttnet-adina-izinsiz-para-cekilmesi--5171154?p=1

Bu kartla hiçbir şekilde türk telekom sitesinde kullanmadım. Zaten aboneliğim bile yok telefon hattı dahil. Ben buna anlam veremiyorum, kart bilgilerimi nerden aldılar da çektiler? Sanal kart kullanmak artık şart oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jackoğlan -- 18 Temmuz 2017; 11:2:57 >

• internet kotasını kaldırdılarya 1 gün onunda parasını alıyorlar önceden her zamanki dandik TTNET

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FlyingKat -- 18 Temmuz 2017; 7:51:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biri kartını ele geçirip fatura ödemeye kalkmış.
  • 3D diyor bi de. cep telefonuna mesaj gelmiş olması lazım ve o mesajın girilmiş olması lazım ödeme yapılan siteye.

ben de geçen kredi kartında 2 adet 60 tl ttnet ödemesi gördüm ve şaşırdım aynı şekilde ama sonradan aklıma geldi kardeşimin faturaları birikmişti onları ödemiştim
  • iyide, en kart zaten sanal kart gibi.ben vadesiz hesap'da hiç para bulundurmuyorum.şimdiye kadar otomatik ödeme talimatı verdiğim, 3 faturayı bile bir kere otomatik çekemedi sistem, para olmadığı için. burda fatura ödendiyse kimin faturasının ödendiği bellidir,ararsın t.telekomu şikayetini bildirirsin,ayrıca t.telekom kendisi neden çeksin?ne zaman otomatik ödeme talimatı olmadan, faturaların bu şekilde tahsil edildiğini gördün?
  • Hocam bunu TTNET'in yaptığını sanmıyorum aynısı bizim de başımıza gelmişti üstelik Kuveyt Türk idi yurt dışından TTNET fatura ödemişler. Kartınız yüksek ihtimalle çalınmıştır(Klonlanma ezber gibi yöntemlerle)

Bizi de aradılar Enpara'dan kartın klonlanma ihtimalinden dolayı yenisi gönderilecek.
  • Allah kahretsin ya tam ben buraya cevap yazarken babam aradı ulan dedim inşallah aklıma gelen olmaz diye dedi telefonuma mesaj geldi kartınızdan 576 Dolar para çekildi haberiniz var mı diye. 3D siz yapmışlar alışverişi. 3D olmasına imkan yok çünkü babamın telefonu eski model android vs. değil bildiğin 1200.Hani güvenli olmayan uygulama indirsek de 3D şifresini otomatik alsa diyeceğim imkansız o da. Kart kopyalanmış büyük ihtimalle. Ve şu an sanıyorum ki bir çok kişi muzdarip.

"optfcspl..." diye bir şirket ismi yazıyormuş.

İşin garibi buraya yazarken babamın araması oldu. Kart iptal edildi 3D olmadığı için 1-2 haftaya iade yapılır diye sanıyorum.

Edit: Kart YapıKredi World.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpmirza -- 18 Temmuz 2017; 10:19:8 >
  • izengel hocam, evet 3d yazıyor da benim telefonumda öyle bir mesaj yok ki. Evden birinin yapmasına da imkan yok türk telekoma aboneliği olan evde bi babam var onu da onun kartından ben ödüyorum zaten :D

alpmirza hocam geçmiş olsun sorun çözülür umarım

wtwt24, sanal kart gibi ama öyle değil. Banka kartı olduğundan kimi zaman paramı orada tutuyordum ben, bu gerçekten hüsran oldu benim için. Türk telekoma şikayet edin demişsiniz de benim aboneliğim yok bir şeyim yok bu kartı kullanmamışım etmemişim, ne sıfatla nasıl şikayet edeceğim ben? Nerede gördünüz demişsiniz de konuda linkini verdim tonla mağdur var yine vereyim:
    https://eksisozluk.com/kredi-kartindan-ttnet-adina-izinsiz-para-cekilmesi--5171154
    https://www.sikayetvar.com/yapi-kredi-bankasi-kartimdan-ttnet-odemesi
    https://forum.donanimhaber.com/adima-ttnet-com-tr-den-3-adet-habersiz-harcama-yapilmis--118705033
    https://teknoseyir.com/durum/724931#m

Ben başlığı müşteri hizmetlerinin verdiği bilgi ışığnıda enpara diye açtım ama sorun genel sanırım başka bankalarda da aynı sorun var.

• quote:

Orijinalden alıntı: alpmirza

Allah kahretsin ya tam ben buraya cevap yazarken babam aradı ulan dedim inşallah aklıma gelen olmaz diye dedi telefonuma mesaj geldi kartınızdan 576 Dolar para çekildi haberiniz var mı diye. 3D siz yapmışlar alışverişi. 3D olmasına imkan yok çünkü babamın telefonu eski model android vs. değil bildiğin 1200.Hani güvenli olmayan uygulama indirsek de 3D şifresini otomatik alsa diyeceğim imkansız o da. Kart kopyalanmış büyük ihtimalle. Ve şu an sanıyorum ki bir çok kişi muzdarip.

"optfcspl..." diye bir şirket ismi yazıyormuş.

İşin garibi buraya yazarken babamın araması oldu. Kart iptal edildi 3D olmadığı için 1-2 haftaya iade yapılır diye sanıyorum.

Edit: Kart YapıKredi World.

Bugün mu oldu bu olay hemen harcama itirazı yap

• Fasist Diktator kullanıcısına yanıt
    Evet sabah 9.20 de olmuş babam 10-15dk sonra görmüş hemen dilekçe faxlamış bide kartı iptal ettirmiş.
  • Aynısı geçen sene başıma gelmişti 100 küsür tl çektiler, ödeme itiraz formu doldurdum parayı geri almam 40 günü buldu.
  • jackoğlan kullanıcısına yanıt
    bende enparada tutuyorum paramı ama birikim hesabında,vadesiz hesap'da para yok.buna rağmen bankamatik'de para yatırırken çok tedirgin oluyorum,kartı sokarken numarayı kapatıp sokuyorum,çekerkende dikkat ediyorum.nerede gördün sorusunun cevabı onlar değil,ben t.telekom'un izinsiz fatura tahsilatı yaptığını,yada diğer firmaların nereden gördün demek istedim.sonuçta parayı türk telekom çekmiş olsa dava ederdin.
  • Benden de 138 lira çekilmeye çalışılmıştı para yok diye çekememişlerdi. Bana da yeni kart yollayacaklar

• Geçmiş olsun, iki hafta önce benden de çekmeye çalıştılar; ama internet harcama limitini düşük tuttuğum için işlem gerçekleşmemiş. Bana gelen uyarı SMS'i ile haberim oldu. Hemen müşteri hizmetlerini arayıp bilgi aldım, telekomdan 66 lira çekmeye çalıştıklarını söyledi. Kartımı iptal edip yeni kart gönderdiler.
  • wtwt24 W kullanıcısına yanıt
    Ben de bir birikim hesabı açtım artık ben de paramı orada tutarım. TTNET olayını ise başta yanlış anlamışım onların çektiğini düşünmüştüm ancak öyle değil gibi.

Bu arada ekşide yeni bir başlık açan olmuş, konunun altına gelen mesajlara da bakarsak bu olayı yaşayan çok insan var gibi görünüyor ve sorun enpara kaynaklı gibi:
    https://eksisozluk.com/enpara-hesap-bilgilerinin-calinma-iddiasi--5416608?a=popular
  • Lan iyi ki fakirim 66 lira bile yok hesapta

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.