Şimdi Ara

Enpara Masrafsız İhtiyaç Kredisi (62. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.600
Cevap
57
Favori
121.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Devletin verdiği öğrenim kredisi dışında zor kardeşim. Öğrenciyken çalışıyorsan, Sigorta maaş varsa verebilirler tabi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gepe -- 17 Aralık 2014; 14:11:43 >
  • effect68 kullanıcısına yanıt
    ING yada Halkbank hesabınız varsa internet bankacılığından ücretsiz bakılıyordu, şartları değiştirmedilerse. birde findeks.com da ilk defada ücretsiz sonrakiler ücretli sanırım.
  • gepe kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Dediğiniz bankalarda hesabım yok. Findeks.com adresinden bakayım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gepe kullanıcısına yanıt
    geçen aylarda ing migros ile beraber veriyordu ama o zaman benim kkb düşüktü alamamıştım. şimdi gelir belgesi istiyorlar. belki başka banka veriyordur diye burada sormak istedim hocam
  • tek tek taksitleri ödemeler menüsünden yapabilirsin.

ara ödeme yapacaksan telefonla görüş.
  • Arkadaşlar merhaba ,

1 hafta önce 10000 TL için başvurdum ve kredim onaylandı, 3-4 gün sonra arayıp bilgi verdiler işte 18 Aralığa kadar çekin yoksa iptal olacak dediler. Ben fikrimi değiştirdim ve çekmekten vazgeçtim ev almayı düşünüyorum şimdi sormak istediğim bu parayı çekmezsem kredi notum düşer mi? Konut kredisi çekerken sıkıntı çıkar mı? Krediyi çekip hemen geri kapatsam olur mu, kaybım olur mu? Krediye başvurdan önce notum 1239'du, teşekkürler...
  • yunuss.10 kullanıcısına yanıt
    başvuru yaptıgınız için düşücek puanınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: y.C.g

krediyi çekip kapatsam yine de düşer mi ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: yunuss.10

quote:

Evet daha çok düşer :)
  • açıkçası bilmiyorum ama başvurularda puan düşüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: By_C@BB@R

quote:

quote:

Madem bu saatten sonra her türlü düşücecek bu tutarıda ev için peşinat kullanıp alacağın ev kredisini düşürebilirsin. En azından gerçekten olumsuz etkileyecekse böyle bir avantaj kazanabilirsin

• Not dusmesine takilip sakin cekmeyin.Merak etmeyin geliriniz saglamsa konut kredinizde hicbir problem olmaz.Bankalar konut kredisini kolay kolay geri cevirmez.Sonucta evi ipotek ediyorlar her turlu saglamdalar.Yani tuketici kredisi mantigiyla ayni degil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: youngboy

quote:

Orijinalden alıntı: By_C@BB@R

quote:

quote:

Madem bu saatten sonra her türlü düşücecek bu tutarıda ev için peşinat kullanıp alacağın ev kredisini düşürebilirsin. En azından gerçekten olumsuz etkileyecekse böyle bir avantaj kazanabilirsin

Hocam alacağım ev için arabamı satıp ailemden de biraz destek alacağım yani 10000 lira krediyi çekersem konut kredisinin takisidi ile birleşince zorlanırım bu yüzden vazgeçtim.

Teşekkür ederim hocam şu anda yalnız yaşıyorum ve 700 TL kira ödüyorum, aylık 1300-1400 arası konut kredisi için ödeyebilirim diye düşünüyorum.

• By_C@BB@R kullanıcısına yanıt
    öyle bir şey yok hocam

notu düşüren de olumsuz başvuru zaten.
  • kredi puanımı öğrensem kredi puanım düşer mi ? bir arkadaşım böyle dedi ama bilen var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Endimiyon

kredi puanımı öğrensem kredi puanım düşer mi ? bir arkadaşım böyle dedi ama bilen var mı ?

Çok bariz düşüyor ayda bir kere sorgulayınca. 3 ayda bir belki düşürmez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bugüne kadar hiç sorgulamadım kredi için başvurmayı düşünüyorum acaba hiç sorgulamadan mı başvuru yapsam ne dersiniz ?
  • Endimiyon kullanıcısına yanıt
    aylık 1-2 kere sorgulama etkilemez hocam mantık olarak.

zaten findeks 2.3 tl olan raporu 7.5tl yaptılar , ilber hocalı reklamlar falan da dolanıyor. Sorgulamalar skor düşürseydi kimse sorgulamazdı. Öyle düşün :)
  • Enparadan 7 kasımda 15.000 tl 36 ay vadeli kredi çektim. İlk taksit 22 aralık. Bugün elime bir miktar para geçti. İnternet şubesine baktığımda kredinin tamamını bugün ödersem toplam borcumun 15.300 tl olacağı yazıyordu. Yani sadece 300 tl civarı bir faiz ödemiş olacaktım. Ancak o kadar param olmadığı için 7 taksit birden ödedim. Erken ödeme indirimiyle birlikte 3640 tl ödedim. Ancak şimdi borcuma tekrar baktığımda kredinin tamamını bugün kapatsam bile 12.718 tl daha ödemem gerekiyor. 3640 tl de ödemiştim zaten, 16.388 tl ödemiş oluyorum. Ben bu erken ödeme işini hiç yapmasaydım daha karlı olacaktım. Durduk yere en az 1000 tl zarar ettim. Bu işten açıkçası birşey anlamadım. Nerede hata yaptım, bilen var mı? Kalan meblağı 31 aralıka kadar ödeyeceğim....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: boomerang01

Enparadan 7 kasımda 15.000 tl 36 ay vadeli kredi çektim. İlk taksit 22 aralık. Bugün elime bir miktar para geçti. İnternet şubesine baktığımda kredinin tamamını bugün ödersem toplam borcumun 15.300 tl olacağı yazıyordu. Yani sadece 300 tl civarı bir faiz ödemiş olacaktım. Ancak o kadar param olmadığı için 7 taksit birden ödedim. Erken ödeme indirimiyle birlikte 3640 tl ödedim. Ancak şimdi borcuma tekrar baktığımda kredinin tamamını bugün kapatsam bile 12.718 tl daha ödemem gerekiyor. 3640 tl de ödemiştim zaten, 16.388 tl ödemiş oluyorum. Ben bu erken ödeme işini hiç yapmasaydım daha karlı olacaktım. Durduk yere en az 1000 tl zarar ettim. Bu işten açıkçası birşey anlamadım. Nerede hata yaptım, bilen var mı? Kalan meblağı 31 aralıka kadar ödeyeceğim....

Hocam anladığım kadarıyla siz tek tek taksitleri ödemişsiniz. Böyle bir durumda vadesi en yakın taksitlerin büyük bir kısmı faizlerden oluştuğu için anaparadan ciddi bir düşüş olmuyor. Sadece taksitleri erken ödemiş oluyorsunuz. Bankadan ara ödeme yapmanız gerekirdi. Ara ödeme yapsaydınız anaparadan (faize göre iskonto yapılarak) ödeme yapıyorsunuz.

Yapacağınız ilk şey Banka ile görüşüp taksit ödemelerini iptal ettirip ara ödeme yapmak.

Banka kabul etmezse Tüketici Hakem Heyetine başvurun. Benzer bir konuda yapılan başvuruda THH anaparadan daha fazla düşülmesi gerektiğine karar vermişti.

• 
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.