Şimdi Ara

Enpara Masrafsız İhtiyaç Kredisi (63. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
1.600
Cevap
57
Favori
121.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: boomerang01

Enparadan 7 kasımda 15.000 tl 36 ay vadeli kredi çektim. İlk taksit 22 aralık. Bugün elime bir miktar para geçti. İnternet şubesine baktığımda kredinin tamamını bugün ödersem toplam borcumun 15.300 tl olacağı yazıyordu. Yani sadece 300 tl civarı bir faiz ödemiş olacaktım. Ancak o kadar param olmadığı için 7 taksit birden ödedim. Erken ödeme indirimiyle birlikte 3640 tl ödedim. Ancak şimdi borcuma tekrar baktığımda kredinin tamamını bugün kapatsam bile 12.718 tl daha ödemem gerekiyor. 3640 tl de ödemiştim zaten, 16.388 tl ödemiş oluyorum. Ben bu erken ödeme işini hiç yapmasaydım daha karlı olacaktım. Durduk yere en az 1000 tl zarar ettim. Bu işten açıkçası birşey anlamadım. Nerede hata yaptım, bilen var mı? Kalan meblağı 31 aralıka kadar ödeyeceğim....

Hocam anladığım kadarıyla siz tek tek taksitleri ödemişsiniz. Böyle bir durumda vadesi en yakın taksitlerin büyük bir kısmı faizlerden oluştuğu için anaparadan ciddi bir düşüş olmuyor. Sadece taksitleri erken ödemiş oluyorsunuz. Bankadan ara ödeme yapmanız gerekirdi. Ara ödeme yapsaydınız anaparadan (faize göre iskonto yapılarak) ödeme yapıyorsunuz.

Yapacağınız ilk şey Banka ile görüşüp taksit ödemelerini iptal ettirip ara ödeme yapmak.

Banka kabul etmezse Tüketici Hakem Heyetine başvurun. Benzer bir konuda yapılan başvuruda THH anaparadan daha fazla düşülmesi gerektiğine karar vermişti.

• quote:

Orijinalden alıntı: FlyingHigh

öyle bir şey yok hocam

notu düşüren de olumsuz başvuru zaten.

Hocam 30bin kredi çıkmışt aldım 1 ay kullandım kapama yaptım sonra.
    14 gün içinde cayma hakkımı kullandım ve 15 gün sonra da kapattım.

Şimdi yeniden deniyorum 30 bin vermiyor en fazla 20 bin veriyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: suat_simsek

quote:

Enparadan 7 kasımda 15.000 tl 36 ay vadeli kredi çektim. İlk taksit 22 aralık. Bugün elime bir miktar para geçti. İnternet şubesine baktığımda kredinin tamamını bugün ödersem toplam borcumun 15.300 tl olacağı yazıyordu. Yani sadece 300 tl civarı bir faiz ödemiş olacaktım. Ancak o kadar param olmadığı için 7 taksit birden ödedim. Erken ödeme indirimiyle birlikte 3640 tl ödedim. Ancak şimdi borcuma tekrar baktığımda kredinin tamamını bugün kapatsam bile 12.718 tl daha ödemem gerekiyor. 3640 tl de ödemiştim zaten, 16.388 tl ödemiş oluyorum. Ben bu erken ödeme işini hiç yapmasaydım daha karlı olacaktım. Durduk yere en az 1000 tl zarar ettim. Bu işten açıkçası birşey anlamadım. Nerede hata yaptım, bilen var mı? Kalan meblağı 31 aralıka kadar ödeyeceğim....

Hocam anladığım kadarıyla siz tek tek taksitleri ödemişsiniz. Böyle bir durumda vadesi en yakın taksitlerin büyük bir kısmı faizlerden oluştuğu için anaparadan ciddi bir düşüş olmuyor. Sadece taksitleri erken ödemiş oluyorsunuz. Bankadan ara ödeme yapmanız gerekirdi. Ara ödeme yapsaydınız anaparadan (faize göre iskonto yapılarak) ödeme yapıyorsunuz.

Yapacağınız ilk şey Banka ile görüşüp taksit ödemelerini iptal ettirip ara ödeme yapmak.

Banka kabul etmezse Tüketici Hakem Heyetine başvurun. Benzer bir konuda yapılan başvuruda THH anaparadan daha fazla düşülmesi gerektiğine karar vermişti.

Çok teşekkür ederim. Sizin mesajınız üzerine enparayı aradım, talep oluşturdular, çözülecek büyük ihtimal...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: suat_simsek

quote:

Çok teşekkür ederim. Sizin mesajınız üzerine enparayı aradım, talep oluşturdular, çözülecek büyük ihtimal...

Rica ederim.

• By_C@BB@R kullanıcısına yanıt
    kkbden detaylı rapor aldınız mı?

kapattığınız kredi işlenmemiş olabilir.
  • Arkadaşlar düşen kredi notu 6 ay gibi bir süreyi göz önüne alırsak nasıl yükseltilir..

Vadeli bir hesap açıp içine 4-5 bin tl atsak kısa vade de sonuç alırmıyım ?
  • Jack Martin kullanıcısına yanıt
    vadeli hesaptaki paranın kredi notuyla hiç bir alakası yok.

ödemeleri zamanında yapmak ve yeni başvurulardan kaçınmak notu yükseltmenin en önemli iki yolu.
  • ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Face Of Melinda -- 19 Aralık 2014; 19:34:00 >
  • Face Of Melinda kullanıcısına yanıt
    birincisi, öğrenci belgesi işe yaramaz. Gelir begelsini de enparaya götürme şansın yok başka bankları deneyebilirsin.

İkincisi, gelir her şey değil. muhtemelen kredi notun düşüktür. kontrol ettin mi ?
  • quote:

Normal odeseydin taksitlerini toplamda kac tl odeyecektin? Neden zarara girdigini anlayamadim. Oyle bir sey olmamasi lazim.

• Uykulu kafam ile neler yazmışım.

Dediğiniz gibi kredi notu düşük olduğu için alamadım krediyi.Bir aralar yine başvurmuştum ama almadım parayı.
  • 1500 ve 2500 2 tane kredim var.

kredi notu 1650 1500 daha istiyorum vermiyor şaka gibi ya :(
  • enparadan kredi çekmek istiyorum,başvurudan kaç gun sonra parayı alabilirim?

• Onaylanırsa anında alabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafaa96

Onaylanırsa anında alabilirsiniz.

ortalama kaç gunde onaylanıyor? herşeyin olumlu oldugunu varsayarsak

edit: belirtmeyi unuttum enpara müşterisi değilim yani sıfırdan başvuracağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sofistike38 -- 21 Aralık 2014; 15:15:17 >
  • 3 dk içinde onaylanıyor.

• quote:

1500 ve 2500 2 tane kredim var.

kredi notu 1650 1500 daha istiyorum vermiyor şaka gibi ya :(

Ben 1236 puan ile 10000 onaylattım ama çekmedim, şimdi daha da düşmüş olmalı eskiden kalma 4000 kredi var yine enpara da.

• quote:

öyle bir şey yok hocam

notu düşüren de olumsuz başvuru zaten.

çekilen krediyi yeniden yapılandırmak yada tamamını erken kapatmak bankanın sizden istediği verimi(faizi) alamaması demektir bu nedenle puan düşecektir.
  • 5000 vakıftan almıştım arkasından 4 ay sonra 3000 finanstan aldım ve ödemelerim kötü gidiyodu üstüne bi 3000 daha istedim onaylanmıştı başka yerden para buldum almadım
    Şu an kredi ve kredi kartı borcum yok ödemelerin düzenli hesabımda 5000 liradan fazla para var ama onaylamıyo bankalar çok ilginç..

• livingston kullanıcısına yanıt
    erken kapatmayla puan niye düşsün yahu .
    puanı sana banka vermiyor bu bir. ikincisi erken ödeyerek riskinizi azaltmış oluyorsunuz.
    erken kapatmayla puan düşmez , sadece borcun zamanında taksitler halinde ödendiğinde oluşacak artışı sağlamaz o kadar.
  • 
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.