Şimdi Ara

Enter tuşu çalışmıyor. Bilgisayarı açamıyorum :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
21.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Birkaç gündür bizim ufaklık enter tuşunu bozduğu için kullanamıyordum. Sanırım sıvı teması olmuş. Söktüm ama yine de çalışıramadim. Laptop olduğu için şarjını hiç bitirmeden kullanabildim. Yalnız bugün şarjı bitince kapandı. Be açılışta seçenekler geliyor. Sistem çalısmasını devam ettir veya geri yukleme yap gibi. Ama enter çalışmadığı için maleaef bu ekranı geçemiyorum. Bunun bir yolu var mı? Bir de USB klavye alıp taksam su durumda çalışır mı ? Teşekkürler.

Edıt: Sorunu bir usb klavye ile geçici olarak çözdüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pis@gor -- 7 Ekim 2013; 19:47:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Enter Tuşu Çalışmıyor: Sorunu Çözme Rehberi

Laptop Enter Tuşu Çalışmıyor

• Enter tuşu çalışmıyor sorunu birçok kullanıcı için can sıkıcı olabilir.
    • Bu sorun genellikle klavyedeki hasar veya yazılım sorunlarından kaynaklanır.
    • Klavyede enter tuşu çalışmıyor ise öncelikle fiziksel hasar olup olmadığını kontrol etmelisiniz.

Enter Tuşu Çalışmıyor Yerine Hangi Tuş?

• Bazı klavyelerde enter tuşunun yerine Enter yerine geçen tuş kullanılabilir.
    • Bu tuş genellikle klavye düzenine bağlı olarak sağ alt köşede bulunur.

Klavyenin Enter Tuşu Çalışmıyor

• Bilgisayarda enter tuşu çalışmıyor ise işletim sisteminizin veya uygulamalarınızın güncel olduğundan emin olun.
    • Yine de enter tuşu çalışmıyorsa donanım sorunları olup olmadığını kontrol etmelisiniz.

Enter Tuşu Yerine Başka Tuş Kullanabilir Miyim?

• Enter tuşu yerine başka bir tuşu kullanmak istiyorsanız işletim sisteminizin veya ilgili uygulamanın ayarlarını kontrol edebilirsiniz.
    • Bazı işletim sistemleri Enter yerine geçen tuş olarak başka tuşlar atamanıza izin verir.

Enter Tuşu Çalışmıyorsa Ne Yapmalı?

• Enter tuşu çalışmıyorsa öncelikle sorunun nedenini belirlemelisiniz.
    • Klavyede fiziksel hasar varsa bir teknik servise başvurmalısınız.
    • Yazılım sorunlarından kaynaklanan enter tuşu çalışmaması sorununu ise işletim sisteminizi veya uygulamalarınızı güncelleyerek çözebilirsiniz.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Merhaba şuan aynı durum benim başıma geldi USB klavye bulamıyorum ne yapmam gerek yardımcı olabilecek var mı

• Çözüm yok hocam. USB klavye şart

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çözüm çok kolay tanıdığınız birinin evine gidin iki dakka klavyesinden halledin olayı

• arkadaşlarında dediği gibi usb klavye işinizi görür ama teknik servise götürmeniz şart bu halledilecek birşey değil çünkü.
  • Pis@gor kullanıcısına yanıt
    hocam çözüm ne yardım edin ya

• Merhaba, üç yıl önceki bir konu bu :)
    Üstte de yazmıştım zaten, tek çözüm usb veya bluetooth üzerinden harici bir klavye bağlamanız. Başka da bir çözüm yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • usb klavye +1
  • Pis@gor kullanıcısına yanıt
    Oturum açma ekranında tekerlekli sandalye simgesine tıklayın. Erişilebilirlik(accessibility) seçeneklerinden ekran klavyesini açın. Acil durumlarda Fellik fiziksel klavye aramaya da gerek yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 😀😀
    Oturum açma ekranına gelebilseydik zaten sorunu çözerdik.

• quote:

Orijinalden alıntı: Pis@gor

😀😀
    Oturum açma ekranına gelebilseydik zaten sorunu çözerdik.

başka bir forumda şu yazıyı buldum

" sistem çalışmasını devam ettir, windows surdurme yukleyicisi vb hata ile karşılaşıyorsanız ve o sırada klavyeniz çalışmıyorsa işte yapacaklarınız;

-sistemin çalısmasını onceki konumundan surdurme denemesi basarısız oldu.surdurme yeninden denensin mi?

işlemi çalışmıyorsa bilgisayarı kapatın bataryasını çıkarın (şayet laptop ise) elektrik fişinden çekin notebook masaüstü farketmez tamamen elektrikten bağlantıyı koparın. açma kapama düğmesine 10 sn basılı tutun. ardından tekrar bilgisayarınızı açın. bu şekilde sorununuzu çözebilirsiniz."
  • muhtemelen dahili klavye yi değiştirmeniz gerekecek.

normal şekilde açılma ihtimali olduktan sonra "keytweak" programıyla çalışmayan tuşları başka az kullanılan tuşlara atayabiliyorsunuz.dipnot olsun.

edit:konu tarihi eskiymiş ama en azından bilgiler burada dursun.aratıp gelen arkadaşlara belki yardımcı olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rockerroll -- 7 Eylül 2016; 9:37:51 >
  • kuantumhoca kullanıcısına yanıt

Hortlatmak gibi olmasın ama bu dediğin taktik işe yaradı, eyvallah kardeşim  

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.