Şimdi Ara

Enteresan bir donma olayı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kullanmakta olduğum sistem CoolerMaster kasa stock ps ile çalışan amd X3720 4 gb ram ve ati4850 ekran kartı Kullandığım işletim sistemi ise Win7. Sorunum ise çok enteresan sistemim malesef oyun seçiyor yaklaşık 1 yıldır kullandığım sistemde bütün oyunları 1680*1050 en üst seviye ayarlarda oynuyorum

sistemim GOW mass effect , mass effect 2 crysis halflife2 modern warfale , prototype ninja blade RE5 gibi otunları tık demeden çalıştırırken Fallout3 de 10-15 dakika içerisinde GTA 4 de ise duruma göre 3 dakika ile 1 saat içerisinde donuyor ekran pixel pixel bozulup kalıyor ve restart atmadıkça düzelmiyor en son Bad company closed betayı yükledim daha oyuna girmeden ayarlar ekranında dondu torchlight oyununda ise bazen 3 saat donmayan alet bazen biranda donuveriyor. ısınma problemi derseniz 3D mark testini sorunsuz geçiyor bilgisayarı okadar kasan oyunda hiçbir takılma olmuyor daha önce kullandığım vistada da bu problem vardı patch enson ekran driverı hiçbirşey kar etmedi
    şimdi sorun nerden kaynaklanıyor olabilir fikirlerinizi almak istiyorum bide saçma gelicek bir fikrim var acaba power supply yetersiz kaldığı için anlık güç kasılmalarından kaynaklanıyor olabilirmi bu durum?

İşletim sistemi 64bit win7

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bufferking -- 4 Şubat 2010; 21:16:01 >

• her ihtimal mümkün, psu dan da kaynaklanıyor olabilir.

Bunu anlamak için "burn test" denilen sistemi maksimum şekilde zorlayan testler var ,bu testler sisteminin kararlılığını ölçüyor.

pcmark,passmark vs. testlerle sistemini deneyebilirsin.

bu şekilde yazılımsal mı yoksa donanımsal mı olduğu büyük ölçüde anlaşılabilir.

anlattığın kadarından benim anladığım kadarıyla yazılımsal bir sorunun var gibime geldi.

öncellikle bu kararsız sistemde 64 bit win7 kullanmaktan vazgeç,sorun tamamen 64 bit kararsızlığı ile alakalı olabilir.

ayrıca 64 bit sistemin bir getirisi yok mevcut oyunların performansına,hatta bazılarının performansına olumsuz bir etki yaptığı da incelenerek fps oranlarıyla kanıtlandı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FIRM -- 5 Şubat 2010; 3:51:38 >
  • Teşekkür ederim bide 32 bit 7 kurmayı deneyim
  • Aynı problem 8800GTm dede var duruma göre mavi yeşil yada kırmızı çizgiler çıkıyor aniden oyunda sonra tırrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr diye ses geliyo kalıyo öyle reset atmadan düzelmiyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.