İşletim sistemim(xp sp1)de geri sayım ve kapanma problemi vardı neyse birşekilde bunu çözdüm. Buna rağman sanki makinamın üzerine bir yük binmiş ve eskiden saat gibi çalışan makine şimdi sürünüyor hissi veriyordu. Zaten ne zaman format çekip yeniden xp kursam sanki makina eskiden daha iyi çalışıyorduda format çektikten sonra yavaşladı hissine kapılırım. Benim 3 tane hddm var 2sini söktüm ve temiz bir sayfa açmaya karar verdim.
Takılı olan hddme format çekip xpyi kurdum , aktivasyonuda geçtim. Arkama yaslanıp blastersız ve sasser wormsuz temiz bir sistemim olduğunu düşünerek kahvemden bir yudum aldım. Birde baktım messenger ile ilgili bir pencere çıktı. Your system is affected, Buffer Overrun in Messenger Service Could Allow Code Execution(828035) ,www.windowspatch.net'e girin ve yamayı yükleyin filan yazıyordu ok dedim kapadım pencereyi. Haydaa dakika bir gol bir siteye girelimde şu zımbırtıyı yükleyelim derken Generic Host Process for Win32 Services uyarsısı çıktı ve akabinde nt/authorityli yazılar eşliğinde 60 saniyelik geri sayım başladı. Bu nasıl olur hala inanamıyorum. Teorik olarak blaster veya sasser gibi bir wormun bulaşmasına imkan yoktu sabit diskime full format çektim ve orjinal xp cdsi ile işletim sistemini kurdum.
Yorumlarınızı bekliyorum...
kapanma problemini bende cok yasadım berbat bi olay.... o ara bi siteye de girmemisin acaba windowz kendini update ederken aldı yada herhangi bi programdan mı bulastı diyecem ama hayır diyeceksin gibi geliyo bana cok ilginc.... adamlar sp2 ile yeni bir isletim sistemi yazmıslar sanki denedim tavsiye ederim.. artık daha mutlu ve umutluyum :))
nete girmeden önce bi firewall kur (norton yada zone alarm öneririm) bundan sonra winsowsu güncelle + firewallu da güncellesen iyi olur tabi bide antivirüs lazım internet ile içli dışlı bi adam için
LSASS.EXE ile alakalı bir olay bu ki sırf bunun icin bir patch var.Buffer Overrun ile bu exploid i aktif hale geirmisin ondan kaynaklanıyor.Net e girincede sasser i yemmissin bi ara ben bunu win2000 de yasadım ve cıkardıgım ders su . Format dan sonra Firewall ve Virus API lerini yuklemeden asla net e baglanma....
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme