Şimdi Ara

Enteresan sorunum?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilmem benden önce böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu?
    Daha önce temiz bir şekilde kurduğum sistemi ghost imaj yapıp saklamıştım. Geçenlerde bu temiz sistemi C ye yeniden kurdum (format atmak gibi birşey)
    sonra win. kendi kendini güncelledi. Bu işlemler yapılırken yada hemen sonrasında bir kaç yeni program daha kurdum. Sorun tam olarak ne zaman başladı bilemiyorum ama sanırım güncellemeleden sonra oluştu diye tahmin ediyorum.

- Bilgisayar 20-30 saniyede bir donuyor. 1-2-3 saniye donduktan sonra tekrar hiçbir şey olmamış gibi kaldığı yerden devam ediyor. Bu donmalar sırasında seri bir şekilde (örn. bu mesajı) yazıyorsam donma çözüldükten sonra tüm yazdıklarım eksiksiz olarak yazılıyor. Bu donma tarifine biraz daha açıklık getirmem gerekirse eğer mouse yi ekranda oynatıyorsam donduğu yerde kalıyor ama sonra nereye getirdiysem oradan hareket ediyor.. yada Mp3 dinlerken arada bir kesiliyor.. sonra sorunsuzca kaldığı yerden deam ediyor.. kesinlikle düzenli değil ama çoğunlukla 20-30 saniyede bir yaşıyorum bunu.

Eğer bilindik bir problemse ve pratik bir çözümü varsa, tekrar ghost-update ve yüklemeleri yapmadan önce yardımınızı rica ederim.

Sistem : intel p4 2.4 Gh - Asus MB Ata133 - 60gb Hd - 1 Gb Ram - 128 Mb Geforce mx440
    (biliyorum biraz eski bir sistem ama işimi görüyor şimdilik)

• farenin donup kalması bios piline ve işlemci ısı sorununu işaret eder ama bu forumdanda iyi biliyorumki güncelleme yüzünden bir çok sorun baş gösterdi diye belki tesadüf birde pc nizi güvenli modda açın orda yapmaması lazım şayet ordada yapıyorsa donanımsal bir sorun var demektir ve msconfig yapın ve donma olmadan görev yöneticisini çalıştırın donma oldunda hangi uygulamanın kendilinden çalıştını ve çpu yu yordunu tesbit edin.......
  • bu benimde aklıma geldi.
    Görev yöneticisini açtım. Donmalar esnasında CPU kullanımı pik yapıyor (%100 oluyor).
    O sırada öyle çokta program açık değil. Örn. şu anda uygulamalar sekmesinde bu sayfa, msn (offline) ve bilgisayarım çalışıyor olarak görünüyor.. Yani görünürdeki herhangi bir uygulamaya bağlı değil sanırım. Belki arka planda çalışan bir uygulama donanımı yorabilir. Bu düşünceyle norton ve güncelleme gibi arkada çalışan uygulamaları da devre dışı bıraktım ama sonuç değişmedi. Kısa bir süre önce microsoft kablosuz mouse almıştım. Acaba bundan kaynaklanabilirmi diye başka mouse denedim sonuç yine değişmedi. Acaba diyorum sistem geri yükleme'den güncellemelerden önceki haline yani sadece SP2 pack yapılmış haline dönsemmi diyorum. SP2 den sonra yapılan updateleri hiç yapmamanın ne gibi dezavantajı olur bilemiyorum.
    teşekkürler baranel

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.