Kartal real EP: Center mağazasından 1 hafta önce maxell marka 25 li DVD-R özellikli kutulu DVD aldım ancak eve gelip bilgisayarıma taktığımda bilgisayarımın bu formatı desteklemediğini anladım. Tabiki bimeks ve teknosa gibi büyük kuruluşlarda her zaman yaptığım gibi ürünü değiştirmek için mağazaya gittim. Ancak müşteri hizmetlerindeki bayan ambalajının açıldığını bu yüzden değiştiremeyeceklerini söyledi (Ambalaj dediği üzerindeki naylon kısım). Sonra ben bu söyledikleriniz nerede yazıyor deyince önüme bir broşür çıkardı. Broşürün ilgili kısmına söylediği şey uymadığı için bu sefer siz zaten bunu kullanmışsınızdır dedi. Bende bilgisayarım tanımıyor nasıl kullanabilirimki 25 DVD eksiksiz içinde kutusuda burda dedim. Bu kezde eleman bakın bu listede vakumlu ambalajın açılması durumunda ürün geri alınamaz yazıyor dedi.(Çalışan arkadaş Vakumun, ambalajın havasını almak anlamına geldiğini bilmiyordu ki aldığım üründe böyle birşey yoktu.) Ben bu dalga geçer tavırlarda olan ve 15 ytl lik bir ürünü değiştirmemek için 40 takla atan bayanla anlaşamayacağımı anlayıp mağazadan ayrıldım. Ürünü değiştirmekten vazgeçtim ancak bu konuda hakkımın aranmasını istiyorum. Satarken el üstünde tutan ancak problem olduğunda müşteriyi tanımayan bu tür firmalardan alışveriş yaparken bir kez daha düşünmenizi şiddetle tavsiye ederim.
Payşaşmak istedim...
Ama şöyle birşey var aldığın şeyde kusur yokki. Sorun senin bilgisayarın yüzünden olmuş. Aldığın ürün bozuk olsa anlarım fakat sorun tamamen senle ilgili.
O ürün eğer kutulu bir ürün olsa ,senden alır ve rafa koyup satabilirlerdi.Ama bu tür ürünler tekrar tedarikçiye teslim ediliyor.Büyük mağazalar bile bazen bu işe bulaşamamak için ürünleri geri almıyor.
Kutulu olsa ne güzel! Senden alır başkasına satar
Kutusu açılmış olsa bile değiştirme hakkın vardır, kanunen, kendileri hangi şartı söylerse söylesinler kendi kendilerine antlaşma düzenleseler bile bu sizi bağlamaz çünkü ortada bununla ilgili bir kanun vardır ve ürününüzü beğenmediğiniz taktirde bile değiştirmeleri gerekir, bu kanuni hakkınızdır.
Kaymakamlıkta yer alan Tüketici masasına şikayet edin, hiç bir para vermeden bu işi halledersiniz. Saygılar.
teşekkürler arkadaşlar ancak firmanın yaklaşımı çok canımı sıktı. Bana vakumlu ambalajı açılmış demeleri beni çileden çıkarttı. Ürün vakumlu ambalaja sahip değilki...
dvd-rw ının destekleyip desteklemediğine baksaydın bu kadar uzamazdı da..hata sende..açmazsan gözünü açarlar gözünü
değiştirme benim bildiğim ayıplı ürünlerde geçerlidir. o ayıplı ürünolmuyor. hadi içinden bir kaç tanesi baskısız/şeffaf çıksa haklısın ama bunda olmaz.
o paketi bence gittigidiyorda falan elden çıkart en iyisi bu.
EP almamakta haklı. Ürün ayıplı değil. + o ürünler vakumlu olarak nitelendirilir.Yani açıldığı zaman orjinal şekilde tekrar paketleyemezsin.Yani klavye,anakart kutusu gibi değildir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme