Şimdi Ara

Epson EH-TW3600-Epson EH-TW3200-LG HW300T-BenQ W1100 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
1
Favori
10.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Bu gün Epson Türkiye den telefonla aradılar. Tw3200 ün Türkiye ye gelişinde şöyle bir problemleri varmış; Türkiyede sanırım benim düşündüğüm kadar bu tip projektör satılmıyormuş ve az sayıda cihaz söz konusu olunca avantajlı fiyatlarla getirmek mümkün olmuyormuş. İnternette gördüğüm kadarıyla tw3200 için avrupada da stok sorunu var ama bu aralar rahatça bulunabiliyor. Şubat ayı içinde geliş zamanı ve fiyatı netleşince beni tekrar arayacaklar. Anladığım kadarıyla ne kadar satış yapacakları konusunda soru işaretleri var. Almakla ilgilenen arkadaşlar buraya yazar veya bana mesaj atarsa tw3200 henüz tanıtımı yapılmadığı için kaç kişiye ulaşırız bilmiyorum ama onları tw 3200 getirmeye ve uygun fiyatla satmaya teşvik edecek sayıda alıcı var mı öğrenebiliriz. Şimdilik sayı:1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lvnt68 -- 28 Ocak 2011; 23:24:00 >
  • cihazdan ben de almak istiyorum ancak piyasaya yeni giren cihazlarda genelde fiyat yüksek olur. hani derler ya piyasanın kaymağını yemeye çalışıyoruz diye :) ekmeğe kaymak süren biz olmayalım belirli bir süre sonra fiyatlarda oynama yapacaklar ise..
  • MNAltun, Piyasa değişken olduğu için araştırmak lazım. Bazen bir yerde kampanya oluyor çok ucuza bulunabiliyor. Tw700 için VAtan'ın sitesine, LG AH215 için Teknosa'ya (şube ya da internet) bakın. Internette yoksa şubelerinde olabilir. Bilgisayardan stoklarına baktırıp olan mağazalarından istetebilirsiniz. Optoma için İstanbul Bilişim'e stok sorun yahut yetkili distribütörünü arayın.
  • ÇOK YARDIMCI OLDUN YILMAZ HOCAM SİZE TEŞEKKÜR EDERİM
  • epson tw-700 ve optoma hd66 yı piyasada hiçbir yerde bulamıyorum yardım edin lütfen
  • Tw700 2006 yılında çıkmıştı. Zaten son demlerini yaşıyor ve yarı fiyatına satılıyordu stokların bitirilmesi maksadıyla. (3500 TL idi 3 sene evvelki fiyatı). Birkaç gün evveline kadar VAtan Topkapı'da mevcut gözüküyordu internetten. Ancak Epson yetkili satıcılarına sorarak şansınızı bir deneyebilirsiniz. epson.com.tr sitesinden bayii ve servislere bakarak yahut merkeze mesaj da atarak sordurabilirsiniz.

Optoma ISt. Bil'de yoksa visiovox diye pek sevimsiz bir resmi distribütörü var Istanbul Beşiktaş'ta. Internet sitelerini aratıp oradan tel. numaralarını alarak arayıp sorun. ( Mesajlara yanıt vermezler genellikle.)

Diğer taraftan LG'yi daha kolay edinebilirsin uygun fiyata. Alanlar memnun. Pişman olacağını sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yilmaz07 -- 1 Şubat 2011; 18:51:04 >
  • Merhaba optomanın güncel modeli hd67 bir kaç ay öncesine kadar 1400 lira civarında fiyatlarla rahatça bulunuyordu. Ama şimdi bir kaç yerde kaldı ve kur nedeniyle biraz daha pahalı. İyi satılmasına rağmen şu an pek bulunmamasının nedeni hd67n modelinin çıkacak olması. hd67n ilk duyulduğunda hdmi1.3 yerine hdmi1.4 girişi olacak ve 3 boyutlu tv box lar ve blu ray playerlarla çalışacak gibi bir beklenti biraz heyecan yarattı ama beklentiler boş çıktı. hd67 ile 3 boyutlu izlemek isteyenler yine bunu sadece bilgisayarlarındaki 3d uyumlu nvidya ekran kartı ve özel gözlükler ile yapabilecekler. avs forumdaki duyumlara göre aslında iki cihaz arasında nvidya uyumunun yeni cod larla desteklenmesi ve tescillenmesi dışında donanım farkı olmayacak.
  • Teşekkürler bilgi verdiğin için Lvnt68. 3D için acele etmemek lazım. Tabii imkanlarınız çok geniş değilse ve yanlış yatırımla para israfı etmekten çekinmiyorsanız.
  • ARKADAŞLAR TW700 Ü BİR TÜRLÜ BULAMADIM. 1. TERCİHİMDİ
    OPTOMA HD66 İB DE STOKTA OLMADIĞINI AMA YAKINDA STOKLARA GİRECEĞİNİ VE FİYATININ 1765 TL OLACAĞINI ÖĞRENDİM.

LG AH215 İSE İKİ YERDE BULDUM STOKLARDA VARMI BİLMİYORUM YARIN ÖĞRENECEĞİM.
    1-http://www.projeksiyontr.com/projeksiyon/lg-ah215-ev-sinema-projeksiyonu/#more-2167 DE
    2-http://www.sesvegoruntusistemleri.com/index.php?route=product/product&path=41_92&product_id=423

BU CİHAZLARI BULAMAZSAM BANA EN SON 1000-1500 TL ARASINDA NE ÖNERİRSİNİZ.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mnaltunkeyik -- 3 Şubat 2011; 13:38:07 >

• EPSON TW700
    OPTOMA HD66
    LG AH215

ARKADAŞLAR BİR TÜRLÜ BU PROJEKSİYON CİHAZLARINI BULAMIYORUM YARDIM EDECEK BİRİ YOKMU
  • ARKADAŞLAR BİLEN YOK MU YA KALDIM BÖYLE.YARDIM EDEN YOK MU
  • Çok acelen varsa bu paraya film izlenebilecek şimdilik sadece acer 5360 var. Beklersen yakında optoma hd67n piyasaya girecebilir ben olsam hd67 yi 5360 a tercih ederim. 2000 tl altında fiyatla yülsek kontrastlı lcd projektör almak şimdilik zor görünüyor. Çünki 720p cihazlar piyasadan kalktı 1080 p cihazlar da 3000tl nin altına daha bu yıl indi. Epson tw450 sunum için iyi bir cihaz ama film izlemek istediğine göre bu ve buna benzer lcd lerden kesinlikle uzak durmanı öneririm.

acer 5360:

http://www.bimeks.com.tr/urun/1098/110455/acer-h5360-projektor.aspx

Sunum cihazı neden almamak lazım? Çünkü siyah seviyesi yetersiz. Örnek:

http://www.youtube.com/watch?v=u40oXIiVTGk&feature=related

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lvnt68 -- 7 Şubat 2011; 18:45:22 >

• EPSON TW700
    OPTOMA HD66
    OPTOMA HD67
    LG AH215
    acer h5360

TEŞEKKÜRLER LEVENT HOCAM BU CİHAZLARI KALİTE SIRASINA KOYSAYDINIZ NASIL SIRALARDINIZ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mnaltunkeyik -- 8 Şubat 2011; 15:39:56 >
  • Altungeyik sana söyledim LG'yi Teknosa'ya sordun da "yok" mu dediler !!?? Stoklara baktırmadın mı da burada bulamıyorum diye yakınıyorsun !?
  • Yılmaz hocam teknosayı aradım (Müşteri Danışma Hattı: (0212) 444 55 99) müşteri temsilcisi türkiye deki mağaza stoklarına bakıverdi bulamadı. kafayı yemek üzereyim nereden bulacağım bu makineleri ya!
  • Bu aralar 720p projektör almak için biraz beklemek iyi olabilir. Mart başında CES yapılacak. TI yeni 720p pico set yapmış ve acer, lg, optoma ve bir kaç firma daha bunu kullanarak yaptıkları led projektörleri CES te çıkaracakmış. 720p led projektörler hararetle bekleniyor. Türkiyede de bekleyenler var. Lambalı modellerde de 3d ön plana çıkacak gibi görünüyor. 3d şimdilik pek önemli değil ama madem ek maliyet yaratmıyor (720p dlp lerde) o da olsun. Ama olacaksa hdmi 1.4 olsun ki kendisi kadar da bilgisayar donanımı masrafı olmasın. Bunları istemeyen alıcılar vardır ama piyasa yeni modelleri beklerken kuruduğu için onlar da istediğini bulamıyorlar. Bence mart beklenir, az kaldı.
  • Arayıp öğrenen yazsın. Ancak şu haliyle bile 3000-3200 tl arası fiyatı cazip olmaktan uzak bence. Az daha koyup 4000 tl civarına hi-end segmentine ulaşılabilir çünkü bu giriş seviyesi alet yerine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yilmaz07 -- 11 Şubat 2011; 22:33:04 >
  • Daha önce tw 3200 hakkında bir iki şey daha yazacaktım ama şimdi fırsat oldu. Bir kaç hafta önce almayı düşünmediğim halde google a tw2900 yazdım. Süpriz: bimeks te 2270 tl stokta ve sepete at yazıyor. Daha beklemeden almayı düşündüm. Bununla memnun olacaksam neden hem daha fazla bekleyecektim hem de daha fazla ödeyecektim.

Neyseki hevesimi kontrol etmeyi başardım. Projectorcentralin epson 6100 incelemesini daha dikkatli okudum. 6100 tw2900 ün amerikadaki ismi. Orada daha önce dikkatimi çekmemiş organik paneller hakkında bir kısım vardı. Özetle diyorki lcd panellerin içindeki organik moleküller lambadan gelen ultaviyole ve ısıdan etkileniyorlar ve bir süre sonra sabit şekillerin hayalet görüntüsü (burn in/gost effect), kontrast azalması, renk kayması(color shift) oluyormuş ki bu renk kayması benim eski panasonikte 1000 saatten sonra belirgin olmuştu hem de hep eko modda kullandığım halde. Sol alt köşede renkler yeşilimsi karşı köşede pembemsi olmuştu. Tw700 ü uzun süre kullanmadığım için bir şey diyemem ama o da organik panelli. organik panellerde kontrastın biraz daha düşük olduğunu biliyorum ama kullandıkça daha daha da düşme ihtimali fena. Sonuç olarak vaz geçtim tabi.

Hali hazırda organik panelli lcd projektör sahibi olan arkadaşların her zaman eko modda ve bir seferde en fazla 3 saat kullanmaları, hava sıcaklığına ve filtre temizliğine daha fazla dikkat etmeleri, elektrik kesilmelerinden cihazı korumaları onları uzun süre koruyabilir ve firmaların dediğine göre yeni cihazların gelişmiş UV fitreleri ve daha iyi soğutma sistemleri panelleri daha iyi koruyormuş.

İnorganik paneller ısıya ve ultraviyoleye dayanıklı olduğu için bu tür sorunları görmemişler. Benim bir projeksiyon cihazından beklentim 2000-3000 saat kullanıp değiştirmektir. Yani bir film için yaklaşık 2 lira makul. Ama görüntü kalitesi 2000 saatten daha önce düşerse veya lambası yanarsa bence makul olmaz.

Daha pahalı bir cihaza yatırım yapmak da hem daha iyi görüntü almak hemde sadeca lamba değişimi ile daha uzun süre kullanarak maliyeti düşürmek düşüncesi ile mantıklı olabilir. Ama benim tercihim lamba bitince cihazı değiştirmek. Daha tw3200 ü almadan bile led leri reflektifleri gelecek için takip ediyorum. Teknoloji hızla gelişiyor ve arada bir cihazı değiştirmek bence daha iyi oluyor. Bu nedenle pahalı bir cihazla kalın bir yüzük takmak pek cazip değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lvnt68 -- 11 Şubat 2011; 23:13:46 >

• @ lvnt68
    Size tamamen katılıyorum.
    Bir Projeksiyon makinasında sorunlar (renk kayması/solması kontrast v.s) 2000 saatten daha evvel olmamalı.
    Ama bu aletler öyle senelerce kullanılmak için üretilmemişler. Max 4-5 sene o da kullanıma bağlı. (garip ama tüm elektronikler için geçerli)
    Normal şartlarda bir projeksiyon makinesinin lambası bitene kadar kullanılması ve sonra yeni bir projeksiyon alınması en ideali. 1. Lamba bitinceye kadar da projeksion makinası hiç sorun çıkarmamalı (ortalama 3000 saat). Normal kullanımda (ki kişiye göre değişir elbet) senede yaklaşık 1000 saat kullandığımı fark ettim.
    Bu durumda yeni makinada 3 sene (yada 3000 saat) problem çıkarmamalı. Zaten o süre zarfında teknoloji gelişiyor.
    Misal 2004 yılında ki makinama 1800 TL verdim ve 800x600 idi şimdi 7. senesine giriyor ve toplamda 3300 saat kullandım. Şimdi hala görüntü veriyor ama ışık şiddeti çok düştü. Işık düşmesi (lamba bitti tabii) haricinde hiç sorun çıkarmadı.Ama lambasını yenilemek yerine 600TL ye 2.el 720p cihaz aldım. 200 saat kullanılmıştı.
    1080p cihaz ort. 2-3 sene kullanılsa sonradan Full 3D bir cihazla değişitilir ki ancak o zamana kadar 3D projeksiyonlar bir yere gelip fiyatları ucuzlar.
    Haa belki de daha erken olur bu.
    Anlaşılan organik panelli cihazlardan uzak duracaz. Ama şu fiyatlarda bir türlü düşmüyor ki. TW3200 den umutluydum ama 3000TL ve üzeri rakamlardan bahsediliyor.
    Bence tüm esprisi gitti bu fiyatlarla.
    720p ye gelince, bana göre 720p nin yavaş yavaş piyasada yerini 1080p ye bırakması lazım. Ben olsam 720p hiç üretmezdim. En azından 720p lerin fiyatının artık 1000TL altına, 1080p giriş seviyesininde 2000TL altına gelmesi gerekiyor.
    3D olacaksa artık mutlaka hdmi 1.4 olmalı ve herhangi bir 3d görüntü verebilen cihaza (Örn 3D bluray player) bağlanabilmeli.
    Led lerin lamba ömrü iyide ışık güçleri sınıfta kalıyor. Şu an tw2900 ayarında görüntü verebilen led çıkana kadar led almam hele bu saatten sonra 720p hiç almam.

• Organik panel olunca illa sorun çıkacak diye bir şey yok. Tw700 cihazlardan hiç öyle renk kayması sorunu duymadım ben. Aksine herkes memnun. Kaldı ki Epson 3 yıl lamba dahil garanti de veriyor bu cihaza. Nesinden endişe ediyorsunuz anlamıyorum. Zaten o zamanın şartlarında(2006 yılı) tw700 hi-end cihaz idi euro 1600 küsur iken 3500 tl'ye satılmakta idi. En kaliteli komponentlerden oluşuyordu. Belki inorganik panel işi yeni çıkmıştır.

Diğer taraftan tw2900 kaçıran büyük bir fırsatı kaçırmıştır. Zira artık anormal kampanya ve indirim bitmiş Bimeks'te ve fırlayan Euro ile birlikte fiyatlar da yükselmiş durumda. Şimdi almak isteseniz bile 1000 tl fazladan ödemek durumundasınız. Kaçan fırsata yanın bence. Atak davranıp fırsatı değerlendirenler sevinsinler. 3 yıl lamba dahil garantili full hd cihazı 2200 tl gibi inanılmaz bir fiyata almışlardır. Fiyatların ineceği filan da yok üstelik döviz kurları da fırlamış durumda.

Atalarımız ne güzel söylemişler "Akıllı düşünene kadar deli dağ aşar" diye

İşte son güncellenmiş hali tw2900'un. Ucuz diye kuşkulanıp almaktan vazgeçenler şimdi gönül rahatlığıyla alabilirler

http://www.bimeks.com.tr/urun/1098/110008/epson-eh-tw2900-projektor.aspx

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.