Şimdi Ara

Epson EH-TW3600-Epson EH-TW3200-LG HW300T-BenQ W1100 (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
1
Favori
10.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    2550 TL ye 9 taksit aldım.
    Şimdilik ufak bir odamda kullanıyorum.
    2900 ile yaza doğru akustik düzenleme yapılmış ,biraz daha derin bir odada çok daha keyifle film izleyeceğimi ümit ediyorum.

Epson EH-TW3600-Epson EH-TW3200-LG HW300T-BenQ W1100

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rgokdemir -- 13 Şubat 2011; 22:04:26 >

• tw700 tedavülden kalktığı için uzun yorum yapmaya gerek yok. Kendi zamanında ve kategorisinde başarılı bir cihazdı. ama ilk çıktığı tarihte bile hi end standartlar tw700 den çok yukardaydı. Her zaman bir fiyat performans ürünü olmuştur. Tw700 ün çıktığı tarihte piyasada inorganik panelli cihaz yoktu.

3 yıl lamba dahil garanti çok iyi bir şey ama ilgilenen arkadaşların bu garantinin colorshift sorunu ve kontrast azalması gibi durumları kapsamadığını göz önüne almalarını öneririm.

organik panellerle devam etmek yerine inorganik panelleri yapan ve bu panelleri önce pahalı modellerinde sonrada daha ucuz modellerinde kullanmaya başlayan epsonun kendisidir. Bu panellerin arasında ne fark olduğunu yazanda projectorcentralin editörü. Benim de kafama yattı, söylenenler mantıklı geldi burada paylaştım.

Ben daha önce color shift problemi yaşadığım için hassas davranıyor olabilirim. İlk projektörümü alacak olsaydım muhtemelen ben de en iyi ihtimalle tw2900 almış olurdum ve yanlış yapmış olmazdım. yılmaz a katılıyorum organik paneller illaki sorun çıkaracak diye bir şey yok. İnorganikler sorun çıkarmaz diye bir şey olmadığı gibi. dünya mükemmel değil doğru bildiğimizi yaptıktan sonra şanslı olmayı umacağız. rgokdemir in de 3000 saat problemsiz kullanacağını ve çok iyi zaman geçireceğini hissediyorum. hayırlı olsun.

halken le çoğu noktada aynı fikirdeyiz. ama benim 720p cihazlardan hiç şikayetim yok. yeterli siyah seviyesinin üstüne yeterli kontrastı 3000 saat basabilen 720p bir cihaz olsa almayı ciddi ciddi düşünebilirdim. elimdeki filmlerin çoğu da 720p zaten. bununla birlikte 720p lcd lerin piyasadan kalkmasına memnunum. çünkü şimdi eski 720p lerin fiyat grubunda ucuz 1080p ler satılacak.

dlp lerde 720p konusu biraz daha farklı. 120 hertz taramayı rahatlıkla yapabildikleri için aynı fiyata 3d özelliği vermeye başladılar. 3d popüler bir özellik olduğu için 720p dlp cihazlara ömür katacak gibi görünüyor.

720p led dlp lerinde kendine has avantajları olacak. insanlar led projektörleri lap topları ile küçük odalarda kullanabilirler ve karanlıkta 200-300 lümenle 180 cm lik görüntüyü canlı şekilde alabilirler. 720 p zaten laptop çözünürlüğü olduğu için çok kullanışlı ayrıca lg lerde fm verici de var müzik seti veya receiver dan kablosuz iki kanal ses almakta çok pratik. Film izlemek dışında internet içinde kullanabilirler. bence ev sinemasını bu işi biraz hafife alarak yaşamak isteyen bunun yanında dizileri, facebook videolarını izlemek isteyen youtube dan müzik videosu dinlemek için kullananbir kitleden de oldukça rağbet görecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lvnt68 -- 13 Şubat 2011; 23:41:13 >

• Yalnız şöyle bir durum var ki olağan karşılanmalıdır ; ister lcd olsun ister plazma yahut dlp tüm cihazların görüntü kaliteleri kullanıldıkça düşer ve ilk günkü gibi kalmaz. 3lcd projektörlerde belirli bir panel ömrü vardır. lcd paneller de aynı şekildedir. Yalnız bunlar dlp teknolojisine göre uzun süreli kullanımda daha avantajlıdırlar çünkü doğal renk sıcaklıkları (canlılıkları) dlp teknolojisinden çok daha iyidir. Her ne kadar son birkaç senedir dlp üreticileri renk sıcaklığı "vivid color" , "color enhancer" gibi uygulamalarla arttırmış olsalar da 5 sene sonrasına Optoma garanti verememektedir bu konuda.

Malum herşeyin bir ömrü vardır. Ancak lamba zayıflamasından kaynaklanan görüntüdeki kayıpla projekörün panelinin eskimesinden kaynaklanan sorunu karıştırmamak lazım. Benim 720p Epson cihaz şu anda 3500 saatte. Lambası henüz patlamadı ve kullanmaya da devam ediyorum. 3 sene öncesine göre lamba ömrünün sonuna gelmiş olduğundan sanırım biraz canlılığını kaybetti ama hala gayet iyi durumda ve filmlerde iyi performans veriyor. Şikayete konu olacak kadar bir sıkıntı yaşamıyorum. Her zaman en düşük ışık gücünde yani "theatre black" modunda kullanıyorum en doğal sinematik görüntüleri bu modda aldığım için. Theatre ve living room modlarında ise fazlasıyla parlak görüntüler veriyor. Ancak bundan hoşlanmıyorum. Kimseye de tavsiye etmiyorum parlak modları.

• Güle güle kullan Rgokdemir. Şu anda fiyatı 3100 tl olduğundan uygun fiyata almışsın yine de.
  • Teşekkürler Yilmaz 07.
  • @rgokdemir
    Sisteminiz gayet güzel olmuş. Hatta projeksiyona gelen kabloların gözükmemiş olması daha iyi.(WAF faktörünü azaltır.) Güle güle kullanın.

Açıkcası projeksiyon için dlp mi lcd mi orası hala tartışılıyor. Her teknolojinin birbirine üstünlüğü var. Her nekadar dlp nin lamba değişiminden sonra aynı kalite vereceğini söyleselerde ben biraz şüpheliyim. Ama daha önce dediğim gibi ister dlp ister lcd olsun sonuçta 3-4 sene veya 3000 saat sorunsuz ise bence hiçbir problem yok.
    Genelde eco modda kullanıyorum bende. en doğru renk ve siyahları bu mod veriyor. Hiç daha parlak olan modlara ihtiyaç duymadım.
    Şu ana kadar hep dlp kullandım. Ancak incelediğim lcd projeksionlar daha iyi renklere sahipler ve genelde ektra özellikler (lens shift, zoom vs.) hep lcd lerde var.
    Açıkcası organik panellerin sorun çıkartacağını (kısa sürede) düşünmüyorum. Sonuçta aleti temiz kullandıktan sonra bir problem olmaz. Ama hani yeni alacağız ya olmuşken inorganik olsun hesabı...

@lvnt68
    Elinizdeki filmlerin çoğu 720p ise 720p bir cihazda gayet iyi iş görebilir. Açıkcası ben şu an kullandığım 720p PJ'den gayet memnunum. (siyah seviyesi hariç)
    Ama bendeki filmlerin çoğu 1080p.
    3d için dlp şu an problemsiz gözüküyor. Ama henüz 3d için hâlâ erken diye düşünüyorum.(içerik açısından).
    2 sene içinde hem içerik artar hemde teknolojisi oturur, ucuzlar.

@Yilmaz07
    Evet TW-2900 ü kaçırdık. Fiyatı arttı. Fark ettiğimde çok geçti. Ama zaten şu an ödemelerim olduğundan alamazdım. Yaza doğru bakacaz artık.
    Ayrıca projeksiyonu koyacağım odada projeksiyonun boyutundan dolayı bazı değişiklikler yapmam gerek. Eski Pj nin yerine olmuyor. Birazda estetik olsun diye yapacağım bu değişlikleri. Hani kablolar gözükmesin vs. Tabii daha perde bakacağız. Çok iş var çok ama vakit yok.

• Teşekkürler halken..

Epey uğraştık sistemi toplayana kadar..
    Daha da durmak yok .. Hala arayış ve geliştirme devam ediyor

WAF faktörüne gelince...

Sağolsun bizim W karışmıyor.. (çok karışmıyor)
  • Benim lcd pj tercih etmemin en önemli nedeni kurulum kolaylığı yani tavanda veya sehpada değil koltukların arkasındaki bir raf üzerinde kullanabilmek. Film izlerken pj ün kendisini hele kablolarını görmeyi hiç istemiyorum. Bunu yapabilecek kadar zoom ve shift yeteneği olan dlp prj ler almak istemeyeceğim kadar pahalı. Ayrıca dlp pj lerin lcd pj lere göre 3-6 desibel yani 2-4 kat daha gürültülü olmaları da kafamın en fazla 1 metre gerisinde yerleştirmemi engelliyor. Bir de bazı insanları çok yoran hatta başını ağrıtan rainbow etkisini bana da olacak mı diye denemek istemiyorum.

Aslında aynı fiyat grubundaki dlp lerin görüntü kalitesi daha iyi ve lcd ler gibi zamanla bozulmuyor renk kayması da olmuyor. Hiç kapatmadan 3000 saat yan yana çalıştırılan 2 pj den lcd olanda renk falan kalmazken dlp aralıksız 3000 saat aynı görüntüyü basabiliyor. Dolayısıyla bu cihazların lambalarında önemli bir fark olmadığına göre projektörlerde zamanla görüntünün solması ile ilgili şikayetlerde hep lamba suçlanır ama aslında panelden kaynaklanıyor. Lambadan olsa dlp lerde de olurdu. Bu yüzden Yılmazın da dediği gibi optoma 5 yıl renk garantisi verebiliyor. Lcd lerde 1 ay bile böyle bir garanti yok. Dlp lerin renk konusunda kötü olduğu söylentisinin altında prezentasyon amaçlı dlp lerde lümeni artırmak için beyaz segment kullanılması yatıyor. Doğru düzgün ev sinema modellerinde beyaz segment yok ve dediklerine göre mitsubishi hc4000 in renkleri kendinden pahalı lcd leri ağlatabilirmiş.

Nihayet inorganik lcd paneller ile lcd lerin panel kontrastları ve ısıya dayanıklılıkları dlp ler kadar olmasa da artıyor. Alınabilir dlp lerin tek panelli olmasına rağmen lcdlerin üç panelli oldukları ayrıca dinamik irisin karanlık sahnelere katkısı da göz önüne alınırsa; sanırım artık lcd pj lerin muhteşem kurulum kolaylığına artan görüntü kalitesini de ekleyebileceğiz ve en azından orta vadede ilk günkü renklerini kaybetmeyecekler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lvnt68 -- 18 Şubat 2011; 18:51:57 >

• Yılmaz hocam OPTOMA HD66 ve OPTOMA HD67 bu iki cihazdan hangisi daha iyidir.
    hd66 ib de 1732 tl
    hd67 1421 tl

hangisini alayım
  • hd67 nin fan sesi 1 desibel yani %30 daha sessiz, siyah seviyesi daha iyi, 3D uyumu resmi olarak destekleniyor. hd66 nın lümeni daha yüksek ama bu seni yanıltmasın renkli ışık lümeni daha düşük yani hd 67 nin renkleri daha iyi. hd 67 nin lümeni de 3 metre boyunda görüntü için yeterli. ayrıca hd67 ANSI kontastı belirtilerek satılıyor ki genelde idialı özellikler yazılır. Yani hd67 her açıdan daha iyi ama fark fazla değil. sonuçta daha yeni modelin daha iyi olması normal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lvnt68 -- 21 Şubat 2011; 20:37:24 >
  • lvnt68 hocam hd67 yi alabileceğim bir yer biliyorsan söyler misin. ben Manisa da oturuyorum. burada imkanlar çok kısıtlı. internet adresi yada mağaza adresi fark etmez ikisi de olur
  • Tanımadığım bir site ama google dan site ismini yazıp şikayet varmı bakabilirsin. Kredi kartı ile almak için
    güvenemezsen kapıda ödeme seçeneği de var.

http://www.modaolanlar.com/urun/23679/Optoma-HD67-WXGA-1280*720-1800-Ans-4000-1-3D-HDMI-720p-HD-Ready.html
  • LG hw300t ocak ayında CES de görüldü mart başında CEBIT de avrupa versiyonu görülebilir. Önceki model hs200 200 lümendi, 600x800 çözünürlükteydi ve iyi satmıştı ama pek çok kişi ilgilendiği halde hd olmadığı için almamıştı. Standart girişlere ilave olarak birer hdmi ve usb giriş olan hw300 de sadece amerikada işe yarayan bir dahili tv tuner de bulunuyor bu nedenle avrupa versiyonunda tv tuner olmayabilir. 30.000 saat ömürlü ledlerin ürettiği ışık 1280x800 çözünürlükteki yeni çıkan pico hd dlp panelden yansıtılıp zoom yeteneği olmayan objektiften beyaz ekran oluşturmak için yansıtıldığında maksimum ışık miktarı 250 lümen olarak verilmiş. Kontrast oranı da 1/2.000 verildiğine göre 250 yi 2000 e böldüğümüz zaman siyah ekrandaki istenmeyen ışık miktarı 0,125 lümen olmalı ki bu iyi bir değer. ANSI kontrast doğal olarak verilmemiş, bu da övünülecek en düşük değer olan 1/400 den az olduğunu gösterir. Tahminen dlp ler için tipik bir değer olan 1/300 civarındadır.

1/300 panel kontrastının sıradan biri üzerindeki etkisi genellikle '' lcd den de plazmadan da iyi gösteriyor'' tarzındadır . İşyerinde falan biraz görmüşlüğü olanlar ise ''bizim orada bunun daha büyüğü var ama bu kadar iyi göstermiyor '' şeklinde olabilir. Bir öğretmen 200 lümenlik hs200 ü aldığında okulundaki 2000 lümenlik prj den 10 misli daha soluk olmasını beklemiş ama öyle olmadığını görünce şaşırmış. Bunun bir nedeni insan gözünün adaptasyonudur. Aydınlık bir odadaki ışık miktarı gün ışığından 10- 20 kat az olduğu halde yinede aydınlık görürüz çünkü gözümüzün ışık hassasiyeti sabit değildir, ışık azalınca hassasiyet artar. Bu yüzden farklı ışık gücündeki cihazları yan yana çalıştırmadan farkı anlamak zordur. Ayrıca yan yana çalıştığında bile panel kontrastı daha yüksek olan cihaz ışık gücü kendinden 2 misli güçlü olana baskın çıkabilir (Örnek:link aşağıda). Soluk bir fotoğrafın üzerine ne kadar fazla ışık tutsanız yine de soluk olurken, canlı bir resim 10 kat az ışıkta bile canlıdır.

Aşağıdaki örneği daha önce siyah seviyesi için vermiştim. Işık gücü 1300 lümen olan cihazın ışık gücü bunun iki katı 2500 lümen olandan çok daha canlı olduğunu görebilirsiniz.
    http://www.youtube.com/watch?v=u40oXIiVTGk&feature=related

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lvnt68 -- 26 Şubat 2011; 21:49:10 >

• LED projektörlerin ışık gücünü değerlendirebilmek için 200 lümen gücündeki lg hs201 in karanlıkta ve kısmi ışık varlığındaki görüntüsünü aşğıdaki linklerde görebilirsiniz:

görüntünün boyu yaklaşık 220 cm ve duvara yansıtılıyor.

1. Karanlıktaki performans:

http://www.youtube.com/watch?v=bQaCkCGFTKU&feature=related

2. Loş ışık altındaki performans:

http://www.youtube.com/watch?v=z9WAAtC5YKM&feature=related

• Mesajı yeni fark ettim. Kusura bakmayın.

Hd67 sonraki model olduğu için bunu almanız daha uygundur diye düşünüyorum. Hd67 3d destekli dolaylı olarak da olsa. Diğer tartışılmasını istediğiniz özelliklerini buraya yazabilirsiniz.
  • Bir arkadaş 2000tl bütçe ile öneri istedi; kendimce öneriler yazdım belki katkısı olan veya düzeltme yapan olabilir.

2000 tl bütçeyle 720p cihazlar alınabilir 1080p pj ler biraz daha pahalı. Ama bu sıralar 720p cihazlar pek bulunmuyor. İllaki hemen alınacaksa acer5360 olabilir ama onunda lümeni ev sineması için biraz fazla, kalitesi vasat, kumandası zayıf. Yakın zamana kadar daha iyi bir cihaz olan hd67 bulunabiliyordu ama sanırım kalmadı. Sonuncuyu maltungeyik almış olabilir. Mesajları birden kesildi herhalde film izliyor.

Lümeni kontrasta bölünce siyah seviyesi çıkar; dlp lerde 0,5 den az olması iyidir. 0,7 idare eder 0,9 kötü. lcos ve Lcd lerde 0,1 den az olmalı 0,15 idare eder 0,2 kötü. Almayı düşündüğünüz cihaz için bu hesabı yapın. Yüksek değerler çıkarsa vazgeçmenizi şiddetle tavsiye ederim.

Mayısı beklemekte fayda var. Optoma hd67n ve epson tw3200 piyasaya girmesi beklenen yeni ve başarılı lambalı modeller. Led pj lerin 720p olanları da piyasaya çıkmak üzere. Şimdilik duyulanlar: lg hw300t, vivitek qumi, wiewsonic p-led, asus p1. Optoma ve acer in benzer cihazları da bekleniyor. LG nin önceki led modelleri çok başarılı oldu. xga çözünürlükteki lg hx300 bir süredir piyasada yorumlarını okuyup, youtube dan örnekleri izleyebilirsiniz.

lcos, sxrd, d-ila, reflektif lcd aynı teknolojinin farklı isimleri. bu teknolojinin 3 panelli 1080p modelleri çok iyi ama çok pahalı. 6000 tl den başlıyor.

Bir de mini lcos led pj ler var. Bunlarda led dlp ler gibi tek panel bulunuyor ve onlar gibi rgb led ışık kaynağı var. sadece panel farklı. Fakat şimdilik ışık güçleri, kontrastları ve çin malı olanların kaliteleri yerlerde geziyor.

Rainbow etkisi dlp lere has bilinir ama aslında pj ün dlp olmasından değil tek panelli olmasından kaynaklanır. Dolayısıyla tek panelli mini lcos pj lerde de rainbow etkisi vardır.

lümen değerini %3-5 farklı ölçen editörler olabilir ama ANSI nın ölçümleri itibarlıdır. ANSI amerikan ulusal standartları enstitüsü anlamına gelir ve bizdeki TSE nin muadilidir. 0 ışık ortamında cihazın 1 metre mesafesinden ışık değerini doğru ölçmekle ilgili standartları uygular. Firmaların keyfi değerler yazıp ANSI ifadesini kullanmasına müsade edilmez. Kaçamak değerler vermek isteyenler lüx değerini kullanabilir.

Son olarak özellikle yüksek lümenli cihazlarla aydınlıkta projektör izlemek mümkündür ama zevk almak pek mümkün değildir. İşin kötü tarafı aydınlıkta izlemek için yapılmış bir cihazdan karanlıkta da zevk almak mümkün değil. En iyisi aydınlıkta izlemek için bir panel tv ile kombine etmek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lvnt68 -- 4 Mart 2011; 1:48:29 >

• Yeni 720p LED Projektörler

Asus p1 200 Lümen 1600/1 Kontrast

LG hw300t 250 Lümen 2000/1 Kontrast, DLNA, HDMI

Vivitek Qumi 300, Lümen 2000/1 Kontrast, 3D, HDMI

Wiewsonic p-led w200 200 lümen 2000/1 Kontrast

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lvnt68 -- 7 Mart 2011; 21:18:08 >

• asus ta media player özelliğide varmş galiba .bd iso ve mkv oynatsa süper olur 3d için
  • lg hw300 ve asus p1 büyük ihtimalle mkv oynatıyor ama bildiğim kadarıyla sadece vivitek 3D. Optoma ve acer in de benzer modelleri hazırdır herhalde ama duyurulmadı henüz.
  • İşte gelmeye başladılar:

Yeni konu açtım:

http://forum.donanimhaber.com/m_47360507/mpage_1/f_/key_//tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lvnt68 -- 10 Mart 2011; 17:58:09 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.