Şimdi Ara

Epson EH-TW3600-Epson EH-TW3200-LG HW300T-BenQ W1100 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
1
Favori
10.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bende 2500 tl gibi bir fiyattan satılacağına üzülerek inanmıyorum. (umarım satılır) tw5500 ün yerine gelecek olan yeni modeli yaklaşık 6000 tl gibi bir fiyata satacaklarını düşünürsek ? (en azından ilk etapta) tw3200 de en az 3500 tl seviyelerinde satılır diye düşünüyorum. tabi bunu yazarken türkiyedeki fiyat satış politikasının bu güne kadarki işleyişini göz önüne alarak söylüyorum. belkide epson farklı fiyat politikası uygulayıp bir güzellik yapabilir. bu arada AE4000 kullanıyorum ve hı def men dostumun AE4000 için yapmış olduğu yorumlara cihazı kullanan kişi olarak aynen katılıyorum. bende cihaz değişimini bir kaç ay evvel yaptım çok memnunum. hatta tw5500 ile AE4000 arasında baya gidip geldim. özelden bilgeolun hocanın ve hı def men dostumun başını, omu bunu diye sürekli ağrıttım sağolsunlar sıkılmadan düşüncelerini samimi şekilde yansıttılar,seçimimi yapmamda yardımcı oldular. bu işlerde fiyat konusu tek tartışılmayacak mesele bence. bu tip cihazlara ayırdığınız yada ayırmak istediğiniz bütçe ile alakalı alımlar. tabiki en uygun maddi ölçülerde en iyi cihazı almak isteriz hepimiz ,ama malesef bizim ülkemizde şimdilik bu biraz zor görünüyor.

• Teşekkürler burak reis benim alabilmeyi çok istediğim bir projektörü almışsın. Güle güle kullan. Tahmin yürütürken 5500 le 3200 ün arasında başka bir model daha olduğunu göz ardı ettin sanırım TW3200 3500 lira olursa TW3600 kaç lira olacak 4500 lira mı. Tw 5500 ü 5000-5500 liraya almak mümkünken tw 3600ü kim alır 4500 liraya.

tw 3200ü konuştuk tw3600 unutuldu biraz ama ona da fiyat olarak yer açmak lazım. Bu ara modelde farklı olarak dual irisle 50.000/1 kontrast oranı ve 12 bit işlemci var CFI yok 3500 lira tw3600 için uygun bir tahmin olabilir . Bence o bile daha ucuz olmalı. Çünkü avrupada 2700 lira karşılığı fiyata satılıyor.

Şu an almanyada güncel epson projektörler tw5500 2400 euro, tw3600 1400 euro, tw3200 999 euro civarında fiyatlarla satılıyor. Tw 5500 ün almanya ve türkiye fiyatı neredeyse aynı.

bakalım yerli distribütörler ''epson yeni modellerin fiyatını düşürmüş ama olmaz öyle burası Türkiye biz artıracağız'' diyecekler mi.

Ben 9 yıl önce 480p panasonic için 1700 dolar vermiştim. Daha sora 1000 dolara 720p tw700 aldım. Gidişat böyle. Elektronik dünyasında fiyatların düşmeyeceği konusu sadece satıcıların dilindeki masum bir çarpıklık, yeni cihaz alan alıcıların gönlündeki hafif bir burukluktur. Eminim şimdi ucuz görünen fiyatlara tw3200 alanlarda bir süre sonra daha ucuza CFI ve 3D özellikli cihazların satılacağını duyacaklar. İlk başta olmaz gibi gelecek. Ama şimdiye kadar hep böyle oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lvnt68 -- 30 Aralık 2010; 19:48:12 >

• Hidefman,

Epson-Panasonic karşılaştırman temelden yanlış. Bir defa bahse konu olan modeller aynı segmentte değil. AE4000 Panny epson Tw5500 ile mukayese edilir, en üst düzey oldukları için. USA'de de mukayese testlerini okuduğumda Epson her zaman kontrast olarak Panny'den (aynı segmentte olmak kaydıyla) üstündür.
    (Verdiğin örnekte bilerek mi yaptın bilmiyorum ama Epson'un giriş seviyesi ile Panny'nin hi-end seviyesi cihazlarını seçmiş, mukayese etmiş ve Panny'i üstün bulmuşsun doğal olarak !! )
  • levent saol dostum. sende gönlündeki cihazı alırsın umarım. yılmaz hoca epsoncudur bunu hepimiz biliriz haklı olduğu yerlerde olabilir ?saygı duyarım. ama madem TW5500 ile AE4000 karşılaştırıyoruz ki doğru olanda yılmaz ın dediği gibi budur. pana nın üstün olduğu çok fazla alan var epsona göre.mesela. gölge detayları, renk tonlamasındaki doğallığı , motorize 2.35:1 lens, ayrıca epsonun bu modelindeki en güvendiği siyah seviyesi kesinlikle pana ya fark atamıyor. sadece tek tek özellikleri karşılaştırıldığında söylenecek bir ayrıntı, iki cihazında siyah seviyesi üst sınıf olarak geçiyor testlerde. benim cihazım pana diye yazmıyorum bunları. araştırdım artı yönleri AE4000 in daha ağır bastı benim bakışıma göre ve tercihimi bu yönde kullandım. iki cihazda üst seviye, hangisini alırsanız alın memnun kalınacaktır zaten.

http://www.projectorreviews.com/projectors/PT-AE4000_vs_Epson_HC8500UB/8500UB_vs_PT-AE4000.php

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak reis -- 30 Aralık 2010; 21:44:16 >

• Sanırım hesini okumamışsınız geçen konuşmaların...
    Zaten bu ana kadar her iki projektörün aynı segmentte olmadığı tartışılmıştı topic içersinde ancak aralarındaki farkın 1.500 TL civarında olması durumunda AE4000 tercih edilmesi gerektiği savımı güçlendirmek için o karşılaştırmayı eklemiştim.
    Ben projektörlerin siyah seviyelerinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. AE4000 TW5500 gibi projektörlerin diğerlerini siyah seviyesinde ezdiğini evde her ikisini yan yana izlemek mümkün olsa farkın anlaşılabileceğini ve POP-UP efektinin alt segment te çok daha az olacağını göstermek istemiştim.

Arkadaşlarımda bu kadar fark vermek gereksiz; Zaten evde zifiri karanlık ortam oluşturamıyoruz siyah seviyesindeki bu kadarlık farkı hissetmek imkansız. CFI gibi yazılım oyunlarının imaj üzerinde hareketli sahnelerde iyileştirme yapmasına gerek olmadığını zaten bu segmentte de hareketli görüntülerde başarılı sonuç alındığını iletmişlerdi.

Her iki farklı görüş bu. Saygı duyuyorum

Sizin görüşünüz nedir? Yılmaz07

Not: Bu arada Epson makinelerin kontrast değerlerinin aynı segmentlerde daha başarılı olduğunu iletmişsiniz. Doğru katılıyorum zaten ben aksini iddia etmedim. Ancak siyah seviyesinden birazcık fedakarlık ederek karanlık sahnelerde gölge alanlar içerisindeki detayları göstermek isterseniz iris yazılımıyla birazcık oynayarak bunu yapabilirsiniz işte Panasonic firmasının da yaptığı bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: qtrendy

@HI-DEF-MAN evsinema sistemleri bölümündeki yorumlarınızı da beğenerek okuyorum. burda da katıkıda bulunmanız güzel olmuş. projeksiyon cihazları hakkında yeni araştırma yapmaya başladım, tecrübeli değilim açıkcası ama yukarıda özellikleri paylaşılan TW3200 ile sizin önerdiğiniz PT-AE4000 cihazlarının arasında yaklaşık 2.000TL gibi bir fiyat farkı oluşuyor. Bu nedenle bu iki cihazı kıyaslamanın pek doğru olmadığını düşünüyorum. Sizi eleştirmiyor sadece düşüncemi belirtiyorum. Benim gibi fiyat/performans cihazları arayanlar için önerdiğiniz cihazın fiyatı biraz yüksek olabilir.

Yorumlar esnasında vermiş olduğunz teknik bilgler için de teşekkürler. Oto iris mekanizmasının kapatıldığında kontrastın çok düştüğünden bahsetmişsiniz. Oto İris mekanizmasının ne anlama geldiğini de söyleyebilirseniz sevinirim. Eğer kontrast üzerinde bu kadar olumlu bir etkisi var ise neden kapatılmak istensin ki?

Oto iris mekanizması hakkında ben biraz bilgi vermeye çalışacağım;

Örneğin bir tiyatro sahnesinde gece sahnesi oluşturmak için ya tüm sahneyi kostümleri ve oyuncuların makyajını koyu renk gece tonlarına boyarsınız; yada basitçe sahneyi aydınlatan sahne ışıklarını karanlık hissi verecek ama sahne izlenebilecek kadar kısarsınız. Tiyatroda bu işi yapan bir meslek var. Projeksiyon cihazında da bunu bir işlemci ve program yapıyor. Şöyleki:

İşlemci yansıtılacak sahnenin ortalama ışığını hesaplıyor ve projeksiyon lambasının önündeki iris mekanizmasını gereken ışığı lcd panellere yeteri kadar göndermek için kısıyor veya açıyor. Özellikle karanlık sahnelerde işeyarayan bu sistem lambadan gelen ışığı azlttığı oranda görüntünün gama değerini ve kontrastını artırıyor. Örneğin bir uzay sahnesi varsa bu program irisi yani ışığı kısarak siyah derin bir uzay hissi verirken yıldızların ışık değerini artırarak derin siyahın içinde parlamalarını sağlıyor ve bu işlemi saniyeni 60 da birinde yapabiliyor.

Görüntü kalitesi için çok faydalı bir sistem film izlerken hiç bir sorun yok fakat hesaplamalar için gereken süre sinyal girişi ile görüntünün oluşması arasında oyun oynayanların istemediğ bir gecikmeye neden olabiliyor. O zaman of konuma getiriyorsunuz. Of konumundayken iris tam açık kalır ve geçikmeye neden olan işlemler yapılmaz. Zaten bilgisayar oyunlarında filmlerdeki kadar karanlık sahneler olmadığı için yine de güzel görüntü alırsınız.

Basitçe sistem böyle çalışıyor ama tiyatroda ışıkcılık nasıl sanat dercesinde incelik gerktiriyorsa bu programlarda kullanılan algoritmalarda hem mühendislik hem de sanat gerektiriyor. Görüntü veya ses ouşturan mühendislik zaten hiçbir zaman sadece mühendislik olamaz. İyi cihazlar aslında sanat eseri gibidir. Bu nedenle bazen kağıt üzeride daha düşük özelikteki bir cihaz daha iyi tad verebilir veya kişisel tercihler matematikten daha önemli olabilir.

Buraya kadar anlatılanlar olayın sadece bir yanı. Bir konu var ki sağlıklı düşünebilmek için değerlendirilmesi lazım:

İris mekanizması olmayan 3500/1 kontrastlı mitsubishi hc4000 nasıl 200.000/1 kontrastlı epson hc8700(tw5500) le kıyaslanacak kadar beğenilir. 3.500 nerede 200.000 nerede. Cevap panel performansının hala en önemli asıl unsur iris gibi sistemlerin ise yardımcı unsurlar olmasında yatıyor. Ayrıca 10.000/1 den yüksek kontrast oranları normal evlerde elde edilemiyor ve kağıt üzerinde kalıyorken panel kontrastı her ortamda kendini gösteriyor.

Anladığım kadarıyla bu işin matematiği şöyle:

1. Panel ve Optik: İris of konumdayken on/of kontrast 2000/1 den; dama tahtası kontrastı 400/1 den yüksek olmalı (Pratikte: karanlık bir sahnedeki el feneri gözümüzü almalı, aydınlık sahnelerde filmin altında ve üzerinde kalan boşluklar ve görüntüdeki siyah cisimler siyahımsı değil siyah görünmeli)

2. İris Faktörü:İris on konumdayken on/of kontrast 10.000/1 den yüksek olmalı (Pratikte:Karanlık alanlardaki detayları alabilmek için parlaklık ayarını siyah seviyesini kaybedecek kadar açmaya gerek kalmamalı, karanlık sahnelerde filmin altında ve üzeinde kalan siyah alanlar zor fark edilmeli)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lvnt68 -- 31 Aralık 2010; 2:37:29 >

• arkadaslar bende tw-2900 den yana karar kilmistim. vatan bilgisayar %25 indirimli 2.100 tlye satiyordu dun. fakat kacirdim.

simdi sizin yazdiklarinizi okudum kacirdigima uzulmuyorum artik :) tw3200 modeline yonelicem eger dediginiz gibj 3000 + tl gibi bi fiyattan satilmaz ise... 2900-3000 tl gibi bi fiyati olursa mecbur tw2900 e geru donucem istemeyerekde olsa..

tesekkurler tum yazilar icin...

birde acaba parelel ithalattan urun almanin eksi yonleri nedir acaba? dediginiz malum sitelerde fiyatlar uygun fakat ucuz etin yahnisi hesabi aklim kurcaliyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 31 Aralık 2010; 5:09:18 >
  • Mutlu Yıllar Arkadaşlar

Epson EH-TW3600-Epson EH-TW3200-LG HW300T-BenQ W1100

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lvnt68 -- 31 Aralık 2010; 13:33:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lvnt68

Mutlu Yıllar Arkadaşlar

TEŞEKKÜRLER ,NİCE YILLARA HEP BİRLİKTE SAĞLICAKLA.

• Sağlıklı ve Mutlu günlerle geçecek bir 2011 diliyorum sizlere
  • buradaki verdiğiniz inceleme linkinde 3600 ün daha siyahlarda daha iyi olduğu belli değilmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: alacakll

buradaki verdiğiniz inceleme linkinde 3600 ün daha siyahlarda daha iyi olduğu belli değilmi?

TW3600 400 euro pahalı bir üst model tw5500 le tw3200 arasındaki geniş fiyat aralığını dolduruyor. İris mekanizması 3200 den daha sonra geliştirildi ve işlemcisi daha güçlü 12 bit bit işlem gücü var. Sonuç olarak siyah seviyesinin daha iyi olması gayet normal ama bir noktadan sonra ki bu nokta ortalama bir kişinin beklentilerinin tatmin olduğu noktadır; artık farkları sadece algıları gelişmiş bazı kullanıcılar fark edebilir veya laboratuvar teknikleri ve ışık ölçerlerle gösterilebilen farklar söz konusu olur. Daha iyisi için para ödeme kararı sizin beklentilerinizin ve para harcama kapasitenizin çok kişisel bir sonucudur.

Benim düşüncem tw3200 çok başarılı bir giriş seviyesi projeksiyon cihazı olmaya aday. Eğer yüksek kontrastlı 1080p projeksiyon dünyasına ilk adımınızı atıyorsanız fazlasıyla tatmin edeceğine eminim. Ama daha üst seviye cihazlar kullandıysanız algılarınız gelişmiş beklentileriniz artmış olduğu için uygun olmayabilir. Örneğin passat iyi bir otomobil ve yeni passat eski bir mersedesten daha iyi olabilir ama yine de mersedes kullanmaya alışmış birine önereceğim bir araba değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lvnt68 -- 1 Ocak 2011; 23:51:23 >

• quote:

quote:

buradaki verdiğiniz inceleme linkinde 3600 ün daha siyahlarda daha iyi olduğu belli değilmi?

TW3600 400 euro pahalı bir üst model tw5500 le tw3200 arasındaki geniş fiyat aralığını dolduruyor. İris mekanizması 3200 den daha sonra geliştirildi ve işlemcisi daha güçlü 12 bit bit işlem gücü var. Sonuç olarak siyah seviyesinin daha iyi olması gayet normal ama bir noktadan sonra ki bu nokta ortalama bir kişinin beklentilerinin tatmin olduğu noktadır; artık farkları sadece algıları gelişmiş bazı kullanıcılar fark edebilir veya laboratuvar teknikleri ve ışık ölçerlerle gösterilebilen farklar söz konusu olur. Daha iyisi için para ödeme kararı sizin beklentilerinizin ve para harcama kapasitenizin çok kişisel bir sonucudur.

Benim düşüncem tw3200 çok başarılı bir giriş seviyesi projeksiyon cihazı olmaya aday. Eğer yüksek kontrastlı 1080p projeksiyon dünyasına ilk adımınızı atıyorsanız fazlasıyla tatmin edeceğine eminim. Ama daha üst seviye cihazlar kullandıysanız algılarınız gelişmiş beklentileriniz artmış olduğu için uygun olmayabilir. Örneğin passat iyi bir otomobil ve yeni passat eski bir mersedesten daha iyi olabilir ama yine de mersedes kullanmaya alışmış birine önereceğim bir araba değil.

açıklama gayet mantıklı ya da benim beklentilerimi karşılayacak nitelikte

• Evet Hidefman arkadaşım. Sevdiğim bir söz var "Mutlu olmanın iki yolu vardır ; imkanlarınızı arttırmak yahut istekleriniz azaltmak" diye. 1500 TL fark ciddi olabilir pek çok kişi için ve hi-end segmenti yerine tatminkar giriş segmentinde kalmayı tercih eden çok insan vardır. Diğer taraftan Panny'nin fiyat/kalite noktasında çok ciddi bir rekabet getirdiği ve Epson'u da fiyat kırmaya zorladığı bir gerçek. Panny 4000 modeli uygun fiyatla çıktıktan sonra ABD piyasasında 8500 UB (Tw5500) modelinde Epson ciddi bir indirime gitmek zorunda kalmıştı bir sene kadar evvel. Tw5500 de şu anda resmi garantili olarak bir yerde 5000 tl civarında bir fiyata satılıyor yanında Sony PS3 de hediyeli olarak.

Hi-end projektörler genel fiyat/performans+sağlanan keyif olarak uçuk sayılmazlar şu anda. (Özellikle öteden beri çok abartılı fiyatlarla satılan paneller gözönüne alındığında.)
  • quote:

quote:

bu işe ilk defa giriyorum.fiyat/performans olarak hakkını en iyi veren 1080p oynatan projektör araştırırken bu konuya kadar geldim.flim içerisinde 3600 ile 3200 arasında çok fazla fark anlayamıyorsak dediğiniz gibi fiyatından ötürü 3200 alabilirim.fakat test deki kıyaslamada siyahlardaki fark çok net bir şekilde anlaşılıyor.eğer flimlerde bu kadar fark olursa biraz daha imkanı zorlamak istiyorum

• arkadaşlar perde olayıda çok önemli sanırım.ilk defa alıcağım için bilgim sıfır sayılır.fiyat/performans olarak en iyi perde hangisi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alacakll -- 2 Ocak 2011; 18:43:03 >
  • quote:

quote:

quote:

bu işe ilk defa giriyorum.fiyat/performans olarak hakkını en iyi veren 1080p oynatan projektör araştırırken bu konuya kadar geldim.flim içerisinde 3600 ile 3200 arasında çok fazla fark anlayamıyorsak dediğiniz gibi fiyatından ötürü 3200 alabilirim.fakat test deki kıyaslamada siyahlardaki fark çok net bir şekilde anlaşılıyor.eğer flimlerde bu kadar fark olursa biraz daha imkanı zorlamak istiyorum

Benim verdiğim linki kastediyorsanız(http://www.homecinemacentral.com.au/reviews/reviews_epson_TW_3600-vs-TW3200.html ) Ben böyle anlamadım. Test ve sonuç kısmından iki alıntı yaptım:

Test kısmında : '' The TW3200 was BETTER in terms of contrast than the TW3600 in every CINEMA mode, Cinema, Natural and Living Room! '' (tw 3200 kontrast anlamında her sinema modunda daha iyiydi) diyor. sadece dinamic modda tw3600 daha yüksek kontrast vermiş.

Sonuç kısmında : '' Epson want you to think the TW3600 is better than the TW3200 but in our test the opposite was true '' (Epson sizin tw3600ün tw3200 den daha iyi olduğunu düşünmenizi istyor fakat bizim testimizde bunun aksi doğru)
    diyor.

Anladığım kadarıyla yaptıkları test iris faktörünü yansıtmıyor. Panel ve optik faktörünü yansıtıyor ve sonuçlar yakın zaten. Bence siyah beyaz kontrastı değilde siyah, koyu gri karşılaştırması yapılsa üst kategorideki cihazlar daha iyi çıkacaktır. Fiyat farkı makul olsa tw3600 düşünebilirdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lvnt68 -- 2 Ocak 2011; 20:10:52 >

• ebay dan 2300tl ye kargo dahil tw3600 alınabiliyor sanırım.fiyatı uygun değilmi?
    http://cgi.ebay.com/Epson-EH-TW3600-Home-Theater-Video-Projector-HDMI-1080P-/330506666637?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4cf3bb828d

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alacakll -- 2 Ocak 2011; 20:48:13 >
  • quote:

arkadaşlar perde olayıda çok önemli sanırım.ilk defa alıcağım için bilgim sıfır sayılır.fiyat/performans olarak en iyi perde hangisi?

Perde konusunu benden daha iyi anlayan arkadaşlar vardır. Ben ilk projektörümle 180 cm lik sıradan bir perde aldım (verdiler) ve sıradan bir perdenin beyaz duvardan farkının olmadığını anladım. Biraz okudum ama başka tecrübem olmadı.

Okuduklarımdan ''gainli perdelerin özellikle gri olanların karalıkta izlerken kontrasta zararı; kısmi ışıkta izlerken kontrasta faydası vardır ve yüksek kontrastlı cihazlarla yüksek gainli perdeler tercih edilmemelidir.'' kanaati oluştu.

Anladığım kadarıyla peredelerin şu faydaları olabilir:

*Düşük kontraslı cihazları desteklemek (gainli perde)
    *Yüzeye göre düşük ışık gücünü desteklemek (gainli perde)
    *Ortam ışığı etkisini kısmen elimine etmek (gainli perde)
    *Beyaz dengesi gözetilerek üretilmiş bir yüzeye sahip olmak
    *plazma veya lcd tv yi aynı yüzeye yerleştirebilmek (Bu nedenle ben de f/p olarak tatmin olduğum 2.50-3 metrelik motorlu bir perde bulursam almayı düşünüyorum. Şimdilik karasızım.)

Bence iyi perdeler pahalıdır ama projektörden daha uzun ömürlü oldukları için verilen para boşa gitmemiş olur. Uygun duvar varsa perde almadan önce projektörü alıp hangi boyutta görüntü istediğimizi tecrübe etmekte fayda var diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lvnt68 -- 2 Ocak 2011; 21:15:38 >

• quote:

quote:

arkadaşlar perde olayıda çok önemli sanırım.ilk defa alıcağım için bilgim sıfır sayılır.fiyat/performans olarak en iyi perde hangisi?

Perde konusunu benden daha iyi anlayan arkadaşlar vardır. Ben ilk projektörümle 180 cm lik sıradan bir perde aldım (verdiler) ve sıradan bir perdenin beyaz duvardan farkının olmadığını anladım. Biraz okudum ama başka tecrübem olmadı.

Okuduklarımdan ''gainli perdelerin özellikle gri olanların karalıkta izlerken kontrasta zararı; kısmi ışıkta izlerken kontrasta faydası vardır ve yüksek kontrastlı cihazlarla yüksek gainli perdeler tercih edilmemelidir.'' kanaati oluştu.

Peredeleri bana göre şu faydaları olabilir:

*Düşük kontraslı cihazları desteklemek (gainli perde)
    *Yüzeye göre düşük ışık gücünü desteklemek (gainli perde)
    *Ortam ışığı etkisini kısmen elimine etmek (gainli perde)
    *Beyaz dengesi gözetilerek üretilmiş bir yüzeye sahip olmak
    *plazma veya lcd tv yi aynı yüzeye yerleştirebilmek (Bu nedenle ben de f/p olarak tatmin olduğum 3 metrelik motorlu bir perde bulursam almayı düşünüyorum. Şimdilik karasızım.)

Bence iyi perdeler pahalıdır ama projektörden daha uzun ömürlü oldukları için verilen para boşa gitmemiş olur. Uygun duvar varsa perde almadan önce projektörü alıp hangi boyutta görüntü istediğimizi tecrübe etmekte fayda var diye düşünüyorum.

benimde istediğim görüntü 3 metre.ama duvar olarak tv olan kısma yapmayı düşündüğüm için mecburi perde yaptırmak şart.siz böyle bir perde aldığınız zaman banada pm atarsanız çok menmun olurum

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.