Şimdi Ara

Epson EH-TW3600-Epson EH-TW3200-LG HW300T-BenQ W1100

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: purelyfe , purelyfe Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 5 Misafir - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
116
Cevap
1
Favori
10.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • [simage]http//upfiles/498219/69A004B561824BDDBB3B024101E32BDD.jpg[/simage]

Epson EH-TW3600 ve Epson EH-TW3200 ile ilgili haberleri bir kaç ay önce İFA haberlerinde gördüm. Mevcut projektörümü yenilemek istediğimden haberleri okudum. TW3200 ün halen satışta olan Epson EH-TW2900 ün devamı olduğu anlaşılıyordu. Işık gücü 16.000 lümenden 18.000e, kontrast oranı 18.000/1 den 25.000/1 e çıkmıştı. İlk önce beni fazla etkilemedi. Fiyatına göre iyi bir cihazı biraz daha iyileştirdiklerini düşündüm.

Epson EH-TW3200 ve önceki model Epson EH-TW2900 ev sinemasında kullanmak için yapılmış full HD (1080p) projektörler. Daha önce ev sineması amaçlı bir cihaz olan epson tw700(720p, 10.000/1) kullandığım için tw 2900 alsam gayet memnun olacağımı biliyorum. Ama tw3200 hakkında öğrendiğim bir şey beni etkiledi ve beklemeye değeceğine karar verdim. Epsonu aradım Şubat 2011 başında Türkiyeye bekleniyor.

TW3200/3600ün cazip gelen tarafı şu: İlk defa bu fiyat grubunda üst sınıf cihazlarda kullanılan C2Fine paneller kullanılmış. Projeksiyon cihazlarında kullanılan geleneksel lcd paneller doğal hallerinde açık dururlar, tüm ışığı geçirirler ve beyaz ekran elde edersiniz. Panele voltaj uygulayınca ışığı geçirmezler ve siyah ekran elde edersiniz aslında siyah değil koyu gri elde edebilirsiniz çünki ışığı tamamen engelleyemezler. Yeni kullanılan C2Fine inorganic panellerse doğal hallerinde kapalı duruyorlar yani ışığı engellemeye yatkınlar. Bu da daha iyi siyah seviyesi demek. Film izlerken siyah seviyesinin önemini projektörlerle tecrübesi olanlar bilir.Epson bu panelleri ilk kullandığı cihazları siyah ötesi anlamına gelen ultra black olarak isimlendirmişti ama fiyatlar çok yukardaydı.

Bu paneller bildiğim kadarıyla panasonic ae4000 ve sanyo z3000de de kullanılıyor ama onlarda 5000 TL civarında. Bu paneller şimdi 2.500 tl fiyatlı bir cihaza takıldı. Sadece panel değişimi ile kontrast oranı zaten çok iyi bir projektör olan tw2900 e göre %40 artmış. Beyaz ekran %13 daha parlak siyah ekran ise %27 daha karanlık. İnorganik panellerle karma sahnedeki beyazın siyaha oranı ise %70 daha iyi

Şu anda bunları gündeme getirmek epsonun hoşuna gitmeyebilir. Onlar kalan son tw2900 leri satmak durumundalar. Bana da onu almamı önerdiler ama tw3200 ü bekliyorum.

1. Epsonun kendi sayfasında özellikler :

http://www.epson.com.tr/content/TR/tr_TR/products/video_projectors/product_spec/EIS-Product-Specification-EHTW3200-TR.ilocal.htm

2. Youtube dan bir örnek: alta ve üstteki siyah boşlukların zor göründüğüne dikkat edin. Dördüncü linkteki sunum cihazının görüntüsüyle karşılaştırarak değerlendirebilirsiniz.

http://www.youtube.com/watch?v=vm5iep28RAU&feature=related

3. Youtbe dan diğer örnek. Dlp cihazla kıyaslanıyor (dlp lerin kontrastı çok iyidir). Göründüğü kadarıyla başarılı.

http://www.youtube.com/watch?v=OnnHkS2UG1s&feature=related

4. Youtube dan düşük kontrastlı cihazlara iyi bir örnek: soldaki cihazın düşük siyah seviyesini görüyorsunuz. Görüntünü altında ve üzerindeki siyah olması gereken gri bölgelere bakın sinema için felaket ama zaten o bir sunum cihazı.

http://www.youtube.com/watch?v=u40oXIiVTGk&feature=related

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lvnt68 -- 14 Mart 2011; 20:06:14 >

• Normalde 1080p f/p bir projectör için EH-TW2900 düşünüyordum. Ama verdiğiniz bu bilgilerden sonra eğer uygun fiyatlı gelirse Epson EH-TW3200 i ciddi ciddi düşüneceğim.
    Zaten yaza doğru projectörümü yenileceğimden o zamana kadar Türkiye'ye gelir. Umarım fiyatı çok pahalı olmaz. (2500tl den aşağı olursa süper olur.)
  • Fiyatı 3000tl üstünde olacağı kesin çünkü yurt dışı satış fiyatı aşağı yukarı 2500tl civarında.
  • Avrupada tw3600 ün satış fiyatı vergi dahil 1300 euro tw3200 ün fiyatı 999 euro (850 euro + vergiler). Yani 2000 tl gibi. Bizdeki vergilerle daha yüksek olabilir. Bizde kdv yüksek olduğu için 2500 tl gibi olmalı ama distribütörler çeşitli nedenlerle Türkiyede yüksek fiyatlandırma yapabiliyor. Benim tahminim mevcut dağıtımcıların tüketici elektroniğinden çok profesyonel elektronik alışkanlıkları var pahalı modelleri az sayıda satmaya alışmışlar performanslı ucuz modeller pahalı modellerin satışını olumsuz etkiliyor olabilir. Eskiden fotoğraf makineleri de böyleydi. Bir kaç dağıtımcı 2 misli fiyata slr foğraf makinesi satardı. Tüketici elektroniği gelişince fiyatlar düzeldi.

Epsonun fiyat politikasına gelince bir kaç yıldır yeni modeller de fiyat düşürüyorlar. Amerikada model isimleri farklı ama parantez içinde avrupa karşılığını da veriyorum: 6100 (tw2900) iki yıl önce 2000 dolara, 8100(tw3500) bir yıl önce 1500 dolara, 8350(tw3600) son aylarda 1299 dolara piyasaya çıktı. Dikat ederseniz fiyatlar sürekli düşüyor. Avrupadaki fiyatlarda dolar=euro gibi; kur farkı nedeniyle Amerikadan pahalı.

Tw3200 Amerikada yok 8350(tw3600) nin panellerine, 6100(tw2900)ün iris mekanızmasına sahip. Ama iris farkı performansı fazla etkilemediği ve 400 euro fiyat farkı olduğu için tw3600 Avrupada fazla satmıyor. Tw3200 ise çoğu sitede tükenmiş ileriye sipariş alıyorlar. İkisinin karşılaştırması ile ilgili linki aşağıya ekliyorum. (Linkteki fiyatlara bakmayın orası Avustralya)

http://www.homecinemacentral.com.au/reviews/reviews_epson_TW_3600-vs-TW3200.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lvnt68 -- 10 Mart 2011; 10:56:01 >

• cihazın özellikleri benim de dikkatimi çekti. paralel ithalatçı malum firmanın sitesinde 2800tl gibi bir fiyat görünüyor. Distribütör tarafından getirildiğinde muhtemelen 3000-3500 tl arasında satılacaktır diye düşündürdü bu durum beni.
  • Full hd projektör alacaksanız ya fiyat/performans olarak en iyisi ve en ucuzu olanı alın ya da en üst düzey hi-end olanı. 3200 gibi ara modeller fiyat/performans olarak iyi değil bence. Zira 3500'e onu alana kadar 500 daha koyup 4000 tl'ye hi-end segmentinden Panasonic modeli alınabilir 100.000:1 kontrastlı. Piyasayı araştırın. Epson'un kral tw5500 modeli bir yerde ps3 hediyeli olarak 5000 TL idi ;) Ona göre düşünün. Ayrıca Epson bayilerinde pek iş yoktur, uygun fiyatlı sinema modeli bulma konusunda. (Bazen istisnalar olabilir)
  • Doğru malum sitede 2800tl ama şu an Türkiyede mevcut olmadığı için bence fırsatı değerlendirip biraz yüksek fiyattan satıyorlar, yasal distribütör getirince düşer fiyatları. Örnek olarak optoma hd67 distrbütör kanalıyla gelmeden önce o sitede 1750 lira görünüyordu. Distribütör 1400 liradan piyasaya sokunca 1300 liraya indiler. Çünkü paralel piyasa distrbütörden daha ucuz olmak zorunda. Ama cihaz piyasaya girmeden önce yüksek fiyatla satma fırsatları olabilir. Epsonun tw2900 den ucuza piyasaya sürdüğü bir cihazı distribütörlerin daha pahalıya satabilmek için şartları çok zorlamaları gerekir. Belki ilk çıkışta bir denerler ama epsonun genel politikasına aykırı bir şeyi yapabileceklerini sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lvnt68 -- 29 Aralık 2010; 1:49:33 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hd67 720p cihaz diye hatırlıyorum. Fiyat konusunda araştırmakta fayda vardır herzaman. Ben de mevcut cihazımı bayiden aldım satış elemanının iyi olması sayesinde gayet makul bir fiyata gelmişti yanında orjinal ve kaliteli sinema perdesiyle beraber. Yalnız o malum ist.bil sitesinin fiyatlarına da pek güvenme, almaya gidince belli oluyor malın olup olmadığı ve fiyatın ne olduğu ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yilmaz07

Full hd projektör alacaksanız ya fiyat/performans olarak en iyisi ve en ucuzu olanı alın ya da en üst düzey hi-end olanı. 3200 gibi ara modeller fiyat/performans olarak iyi değil bence. Zira 3500'e onu alana kadar 500 daha koyup 4000 tl'ye hi-end segmentinden Panasonic modeli alınabilir 100.000:1 kontrastlı. Piyasayı araştırın. Epson'un kral tw5500 modeli bir yerde ps3 hediyeli olarak 5000 TL idi ;) Ona göre düşünün. Ayrıca Epson bayilerinde pek iş yoktur, uygun fiyatlı sinema modeli bulma konusunda. (Bazen istisnalar olabilir)

3500 tl ye kesinlikle alınmaz. Cihaz almanyada 999 euro (2000 tl) %10 gümrük+%18 kdv ödeyerek kendimiz internetten alsak 200 tl de ups in gümrük takipçilerine ödesek rakam zaten 2700 e geliyor. 3500 tl gibi fiyatlar mümkün değil. Ayrıca avrupadan alındığında 1 yıl garanti kullanabilyorsunuz. Böyle yapın demiyorum ama bu günün dünyasında 2000 liralık aleti 3500 liraya satmak artık kolay değil. Bu cihaz en ucuz full hd lcd projektör ara model değil. Şu sıralar kendisi avrupada benzeri amerikada en çok satan projektör.

• Tw2900 piyasada olduğu için bu ara modeldir. 2500 tl'ye var ötekinden piyasada. Gümrükle uğraşmak normal vatandaşın harcı değildir, çok meşakketli olabilir.
  • quote:

Hd67 720p cihaz diye hatırlıyorum. Fiyat konusunda araştırmakta fayda vardır herzaman. Ben de mevcut cihazımı bayiden aldım satış elemanının iyi olması sayesinde gayet makul bir fiyata gelmişti yanında orjinal ve kaliteli sinema perdesiyle beraber. Yalnız o malum ist.bil sitesinin fiyatlarına da pek güvenme, almaya gidince belli oluyor malın olup olmadığı ve fiyatın ne olduğu ;)

Evet hd67 720p ve istanbulbilişim bencede dediğniz gibi olabilir. Ben onların olmayan cihazlara fiyat verdiklerini cihaz türkiyeye girmeden önce yüksek fiyat türkiyeye girdikten sonra düşük fiyat cihaz tedavülden kalktıktan sonra komik fiyatlar verdiklerini anlatmak için o örneği verdim.
  • quote:

Tw2900 piyasada olduğu için bu ara modeldir. 2500 tl'ye var ötekinden piyasada. Gümrükle uğraşmak normal vatandaşın harcı değildir, çok meşakketli olabilir.

Zaten önermiyorum ve bence zaten gerek kalmayacak ve epsondan aldığım cevaba göre şubat başında türkiyede satılacak diye düşünüyorum hemde makul fiyatla. tw2900 lerden bir kaç yerde birkaç tane kaldı yalnızca. Ayrıca ups e sordum böyle bir kargonun gümrüğünü 200 tl gibi bir komisyonla onlar takip edebiliyorlarmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lvnt68 -- 29 Aralık 2010; 22:18:26 >
  • İyi bakalım, hayırlısı :) 2500 TL'yi geçirmezler umarım.
  • quote:

Hd67 720p cihaz diye hatırlıyorum. Fiyat konusunda araştırmakta fayda vardır herzaman. Ben de mevcut cihazımı bayiden aldım satış elemanının iyi olması sayesinde gayet makul bir fiyata gelmişti yanında orjinal ve kaliteli sinema perdesiyle beraber. Yalnız o malum ist.bil sitesinin fiyatlarına da pek güvenme, almaya gidince belli oluyor malın olup olmadığı ve fiyatın ne olduğu ;)

@Yilmaz07 aynen senin gibi düşünüyorum 3500 tl gibi bir fiyata çıkılacaksa 500 600 daha fazla verilir hi-end sistemlere yönenilir. zaten paralel ithalat teknoloji alımına pek de sıcak bakan bir yapım yok. en iyisi bekleyip görmek.

evdeki tv nin boyutlarından memnun değilim ve büyütmeyi düşünüyorum. ancak forumu biraz inceledikten sonra sinema ve oyun keyfi için yeni bir tv alacağıma projektöre yönelirim artık diye düşünüyorum

• Arkadaşlar hi-end cihazlarda artık reflektif paneller kullanılıyor epson eh-r2000/4000 , JVC hd750, sony vw90 gibi. Fiyatları da Türkiyede 10.000 liradan ucuz değil.

Bahsi geçen panasonic ae4000, sanyo z3000, epson tw5500 gibi cihazlarda aslında hi-end değil onlar da fiyat/performas cihazları ama biraz daha özellikli ara ürünler. tw3200 den daha kaliteli değiller.

Örneğin tw5500 tw3200 le aynı kasa, aynı lamba ve aynı panellere sahip. En önemli farkı CFI özelliği. Bu özelliğin patenti pahalı ve sıkı korunuyor diye fazladan 2000 tl vermek istemiyorum.

Ayrıca en fazla 2500 tl edecek aleti 3500e sayıp 5000 tl den fazlaya satılanları da 4000 tl gibi gösterince fiyat farkı çok çarpıtılmış oluyor.

tw3200 3500 tl değil 3000 lira bile olursa ve 4000 liraya panasonic pt ae4000 veya epson tw5500 satılan bir yer varsa 500 değil 1000 lira fark verip bende onları almayı düşünebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lvnt68 -- 29 Aralık 2010; 16:23:43 >

• Lvnt68 bu konuda yaptığın incelemeleri takdir ediyorum.

Ancak birkaç konuyu da eklemek istiyorum. Epson ; projektörler için üretilen tüm LCD panelleri kendisi üretiyor ve diğer firmalara da aynı panelleri veriyor. Bundan sonrası işe ışık yollarının dizaynı, projektör lambası tasarımı , Sinema efektinin arttırılması için lazım olan sinema mod filtreleri, projektörün soğutulması için fan tasarımı ve egzos yolu seçimi ve dizaynı. En önemli konulardan ikisini atlamayalım; görüntü işlemcisi ve lens seçimi ve kalitesi.

Bu güne kadar ev sineması için bütçeli projektör üretiminde en başarılı firma Panasonic oldu.Tüm paneller Epson'dan gelmesine rağmen Panasonic , Epson dahil diğer tüm üreticilerin sattıklarından daha fazla PT-AE ürün sattı.

Daha önce TW520 -TW600 ve TW700 kullanmış biri olarak Epson , Sanyo ve Miitsubishi 3LCD projekötrlerin renk işleme, hareket çözünürlüğü(CFI bu işe yarıyor Creative Frame Insertion) ve film-like imaj üretebilmeleri konusunda Panasonic pt-ae serilerinden geride olduklarını düşünüyorum .Hatta Epson Tw ile Pana PT-AE projektörleri yan yana gördüğünüzde işçilik ve sağlamlık konularında Panasonic'in ne kadar dersine çalıştığı belli oluyor. (Epson projektörlerle oldukça fazla sorun yaşadım da)

Üzerinde araştırma yaptığınız model oldukça iyi bütçeli ve C2Fine panel kullanarak öne çıkıyor ancak 3LCD panel projektörlerinin görüntü işlemcileri , lens ve Oto iris mekanizmalarının çalışma karakterleri siyah seviyesini belirliyor. Ve ne yazık ki flagship modellerle karşılaştırıldıklarında bu modeller çok geride kalıyor. Hemen hemen tüm 3LCD projektörlerin oto iris mekanizmalarını kapattığınızda kontrast oranları 1.500:1 seviyelerindedir.

Ben gerçek sinema deneyimi için aradaki fark 1.500 TL'yi geçse bile PT-AE4000 öneririm.

Bu arada 2011 senesinde 3LCD panelli ev sinema projektörlerini son görüşümüz olabilir. 3D imaj üretemedikleri için Epson bile Sony den SXRD panel alıp devam edecek sanırım...

Aşağıda siyah farkını göreblirsiniz.

İlk resim C2Fine Epson 8350 (Sanırım 50.000:1 kontrast)TW3200 ile aynı iris yazılımı farklı...
    ikinci resim ise PT-AE4000

• @HI-DEF-MAN evsinema sistemleri bölümündeki yorumlarınızı da beğenerek okuyorum. burda da katıkıda bulunmanız güzel olmuş. projeksiyon cihazları hakkında yeni araştırma yapmaya başladım, tecrübeli değilim açıkcası ama yukarıda özellikleri paylaşılan TW3200 ile sizin önerdiğiniz PT-AE4000 cihazlarının arasında yaklaşık 2.000TL gibi bir fiyat farkı oluşuyor. Bu nedenle bu iki cihazı kıyaslamanın pek doğru olmadığını düşünüyorum. Sizi eleştirmiyor sadece düşüncemi belirtiyorum. Benim gibi fiyat/performans cihazları arayanlar için önerdiğiniz cihazın fiyatı biraz yüksek olabilir.

Yorumlar esnasında vermiş olduğunz teknik bilgler için de teşekkürler. Oto iris mekanizmasının kapatıldığında kontrastın çok düştüğünden bahsetmişsiniz. Oto İris mekanizmasının ne anlama geldiğini de söyleyebilirseniz sevinirim. Eğer kontrast üzerinde bu kadar olumlu bir etkisi var ise neden kapatılmak istensin ki?

• Teşekkürler hi def man. Yorumların benim için çok önemli.

Reflective panelli cihazlar konusunda da tabiki haklısın. Ben de daha önce birazcık bahsetmiştim. Gelecek onlar da. Epson da sanırım bu yıl iki reflektive ürün piyasaya sürdü daha ucuz üçüncüsü de yolda. Ama çok pahalılar benim alabileceğim fiyatlara inmelerine en az 5 yıl var bu arada bana hesaplı ama iyi bir ful hd projektör lazım.

Pt ae4000 benim çok beğendiğim bir cihaz ama fiyat farkı türkiyede neredeyse yarı yarıya. Bu da benim için çok önemli bir faktör. Epson cihazlar bu piyasaya geç girdiği için panasonic pt ae 4000 le doğal olarak başa çıkamadı ama 8700 le bir taraftan 8350 ile diğer taraftan kuvvetli vuruyor ve 8350 daha önceki 8100 gibi amerikada pt-ae4000 den fazla satıyor.(Tabiki fiyatından dolayı). Ve pt ae4000 gibi güzel bir cihazın 2000 dolara düşmesine neden oluyor. Keşke bunun türkiyede bize de faydası olsaydı.

CFI iyi bir özellik ama hem çok pahalı hemde CFI olmayan modellerde de lcd televizyonlardaki kadar motion blur şikayeti yok. Ben 50 hz lcd tv lerde açıkça gördüğüm ve rahatsız olduğum motion blur etkisini epson tw700 de kesinlikle görmedim onda da CFI yoktu. tw3200,3600,8350 için kritiklerde motion friendly demişler. tw700 le olan tecrübeme bu yorumları da ekleyince CFI olmaması beni endişelendirmiyor.

İris mekanizmalarının lcd projejtörlere girmesi harika oldu. Bununla birlikte 10.000/1 den yüksek kontrastları cihaz verebilse bile odayı siyaha boyamadan anlamlı fark görmeyeceğimizi yazıyor editörler. Bu koyu renk boyalı oda işi benim için şimdilik pek pratik değil.

Siyah seviyesini karşılaştırmak için verdiğiniz resimler over expoze. Aşırı pozlanmış resim karşılaştırması iki projektör arasındaki farkı ortaya çıkarmakta çok faydalı ve sonuç eminim doğrudur ama overexposition un amacı zaten pratikte pek fark edilemeyen farkları ortaya çıkarmak. Yani normal pozlanmış görüntülerde verdiğniz örnekteki gibi belirgin siyah farkı olmayacağını siz de biliyorsunuz. Ben bu konuda biraz bilgiliyim ama aşırı pozlamanın ve neden yapıldığının farkında olmayanlar için verdiğniz örnek sizin iyi niyetinize rağmen çok yanıltıcı olabilir.

Benim ilk projektörüm panasonic ti. Panasonic cihazları seviyorum. Ama panasonic türkiyenin sitesinde pt-ae4000 e yer vermeyip paralel ithalatcılara amerikada 2000 dolara satılan cihazı türkiyede 5500 liraya satmaları için meydanı boş bırakmalarına biraz bozuğum.

Türkiyede kurumsal olarak epson sanki sinema projektörlerinin daha fazla arkasında duruyor gibi geldi bana. Resmi sitelerinde güncel cihazların bilgileri var, cihazları genellikle distribütör kanalıyla satıyorlar ve maillerime tarih te vererek cevap verdiler. Ayrıca 3 yıl lamba garantisi güven verici.

Ve sanırım bu fiyata ilk defa c2fine paneller biraz takdiri hak ediyor.

Sizinle fikir alış verişini çok sevdiğim halde karşı argümanlar gibi görünen ifadelerimin lütfen kusuruna bakmayın. Belki de aynı doğrulara farklı açılardan bakıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lvnt68 -- 31 Aralık 2010; 14:12:06 >

• Neden kusura bakayım canım ben de bildiklerimi ve yaşadıklarımı paylaştım sadece.

Bugüne kadar bir kez Epson'a TW serisine para verdim ama 3 modelini de kullanma şerefine nail oldum sebebini detaylı olarak anlatmayacağım nasıl olduğunu tahmin edebilirsiniz sanırım.

Panasonic Türkiye'nin PT-AE serisi hakkındaki davranışı konusunda sonuna kadar haklısınız. Ben PT-AE 1000 modelini Panasonic Türkiye yerine IBM'den 3 kat daha ucuza almıştım zamanında...

Eklediğim imaj hakkında fotoğrafçılık konusunda pek bir bilgim olmadığından yorum yapamıyorum ama Projectorreviews sitesinden aldım ki oldukça takip edilen ve tarafsız olduklarına inandığım benimde zaman zaman faydalandığım bir site.

Ben kesinlikle TW3200 ile ilgili bir yergide bulunmak istemiyorum. Ancak bu ürünün de 2.500 TL gibi bir fiyata satılacağını sanmıyorum. Eminim ki Epson fiyatı 3.500TL civarında belirleyecektir. Halen 4.500 TL civarında PT-AE4000 bulunabilir diye düşünüyorum.

• Projectorrewiev' u bende takip ediyorum. Resimleri hemen tanıdım zaten. Kontrast ve siyah seviyesi ile ilgili örnekleri aşırı pozlayarak çekiyorlar. Ama bunu kötü niyetle yapmıyorlar. Normalde kolay fark edemeyeceğimiz farkları görünür hale getirmek için ikiside siyah görünen görüntüyü birisi açılana kadar pozluyorlar. Böylece daha kontrastlı cihaz normal şartlarda ilk bakışta fark edilmese de açıkça ortaya çıkıyor. Bu bir test yöntemi.

Fiyat konusuna gelince avrupa ve amerikadan pahalı olması normal ama avrupada tw2900 ün girişinden daha ucuz fiyata piyasaya girmişken bizde neden 2900 den daha pahalı girsin. Sanmıyorum ve umarım haklıyımdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lvnt68 -- 29 Aralık 2010; 22:14:23 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.