Şimdi Ara

EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ (285. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.537
Cevap
186
Favori
489.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 283284285286287
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Son olarak, eğer tarayıcıyla da işiniz çok olacaksa üstten beslemeli tarayıcılı modellere bakmanızı öneririm.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogunduz06

Merhaba ben de L3151 kullanıyorum.

Amazondan bir çok fotoğraf kağıdı alıp deneme şansım oldu. https://www.amazon.com.tr/gp/product/B07BMVFQ7X/ Linkteki ürünü alıp, epson photo+ programı ile; medya türü: epson matte, yazdırma kalitesi: yüksek olarak seçerseniz daha iyi bir sonuç elde edebileceğinizi düşünüyorum.

Teşekkürler hocam. Epson+ programı CD'den çıkmadı veya setup yüklemedi galiba. L3151 ile uyumlu bir program ise bir yerlerden bulmam lazım. Epson'un sitesi çok düzensiz. Veya sizin bildiğiniz güvenilir bir kaynak varsa sevinirim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ogunduz06

Son olarak, eğer tarayıcıyla da işiniz çok olacaksa üstten beslemeli tarayıcılı modellere bakmanızı öneririm.

Çok fazla olacağını düşünmüyorum, bu yeterli olur bence tekrar teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaslar, yeni bir yazici almayi dusunuyorum. Önceden epson L310 yazicim vardi asiri memnundum. Simdi yeniden tankli epson almak istiyorum. Kullanim amacim hem dokuman cikarmak hem de a5 boyutunda ya da biraz daha buyuk boyutlarda reklam,ilan,brosur tarzinda seyler cikarmak.

Bu tarz ciktilar icin galiba yagli kagit tarzinda kagitlar kullanmak gerekiyor. Sizce epsonun hangi urunu uygun olur ? ET-3110 ürünü ile bu tarz ciktilar alabilir miyim ?

Ve tabi ki muadil murekkep ve yüksek cikti sayilarindan sonra resetlenebilir olmasi da onemli.

• Arkadaşlar, şu sorunun çözümünü bilen varsa lütfen söylesin. Usandım gerçekten.

Epson L7160 yazıcı kullanıyorum. Genelde fotoğraf çıkartmak ve günlük işler için almıştım, gerçekten bu konuda çok memnunum ancak ne yaparsam yapayım, yazıcı bir süre sonra bilgisayarla bağlantı kurmamaya başlıyor. Çok şey denedim ama bir türlü çözüm bulamadım.

Çıktı almak istiyorum, yazdır diyorum. Yazıcıyı "Hazır" olarak gösteriyor ancak çıktı vermiyor. Yani cihaz hiçbir tepki vermiyor. Sonra bilgisayardaki uygulamadan "Bağlantıyı Test Edin" uyarısı veriyor ancak o da bir işe yaramıyor.

Bir fotoğrafı/belgeyi bilgisayardan gönderirsem yazdırmıyor, cep telefonundaki Epson uygulamasıyla gönderirsem onu çıkarıyordu. Son zamanlarda telefona da yanıt vermemeye başladı.

Dediğim gibi, daha önce birçok şeyi denedim. Uygulamayı tamamen silip yeniden kurdum. Ağ özelliklerini denetledim, ip atadım vb. Evdeki tüm cihazlar aynı ağa bağlı ancak böyle bir sorun yaşıyorum.

Hiçbir çözüm bulamazsam kablo almayı düşünüyorum ama bu cihaza uygun kablo hangisi, onu da bilemedim.

Bu konularda bilgisi olan varsa lütfen yardım etsin.

• sturkyilmaz S kullanıcısına yanıt

Öncelikle kablonuzun 1 metreden uzun olmamasına özen gösterin, bağlantınızı bilgisayardan yapmaya çalışın USB hub ile değil. Birde Epson yazıcı güncellemelerini kontrol edin lütfen. Benim aklıma gelenler bu kadar.

• L365 yazıcıma kafa temzileme yaptım derinlemesine olsun diye de 4 defa yaptım ve ped dolmak üzere hatası aldım pc de bunun çözümü nedir, ped değişecek mi 4 yıllık Cihaz program ile ped değilmeden ilk seferde hallet diyor cescesor elinde resetleme programı olup atabilecek var mı veyahutta çözüm nedir

• 1 ay kadar önce Epson L3160 aldım yanında bolca photoink mürekkep ile birlikte. Bazı arkadaşlar sahte mürekkep ile muadil mürekkebi karıştırıyorlar. Muadil mürekkep sahte mürekkep değildir arkadaşlar. üzerinde epson yazar ancak sahtedir böyle mürekkepleri kullanmak yazıcıya zarar verir. ancak muadil mürekkepler o model yazıcıya uyumlu üretilmiştir sahte değildir ama markası epson değildir. Neyse konuya dönecek olursak, ilk yazdırmamda gördüm ki bilgisayardan da yazdırsam yazıcıdan da yazdırsam çok aşırı bir koyu yazdırma sıkıntısı vardı. Bu durum baya moralimi bozdu ilk başta. ama daha sonra hem yazıcının kendi lcd ekranı üzerindeki ayarlarda hem de bilgisayarda yazdırma tercihlerinde yazdırma yoğunluğu ayarlarını keşfettim. %15 oranında yoğunluğu düşürünce normal yazdırmaya başladı fakat bu seferde gri renklerde tam gri yazdırmıyordu bunun içinde yazdırma tercihlerinde renk düzeltme bölümünde renk denetimlerini seçip maviyi +3 kırmızı -1 sarıyı da +5 yoğunluk değerlerine getirince gri rengim tam gri oldu. Demem o ki muadil mürekkep kullananlar için bu ayarları yapmadan ekranda gördüğünüze yakın bir sonuç alamazsınız. Orjinal mürekkeplerle tek farkı bu. (Ekrandaki görüntünün aynısını almak daha fazla para ve profesyonellik ister adoebe monitör lazım onun için.) Bu konuyu internette çok araştırmama rağmen bana yardımcı olacak bir kaynak bulamadım kendim çözmek durumunda kaldım. umarım bu yazım aynı problemi yaşayan başka arkadaşlara yardımcı olur.

• Beyler selamlar. Cep telefonundan wifi yazıcıya nasıl yazdırma yaparız? Epson iprint harici. İprint çalışıyor sorunsuz. Ancak her belgeyi çevirmeden yazdırıyor sanırım.

• arkadaşlar özel durum yoksa garantisi birmiş ise photoink mürekkep rahatlıkla kullanabilirsiniz ben kullanıyorum fazla para vermeye gerek yok sanırım

• arkadaşlar bana da epson L3060 yazıcının ped reset proğramı lazım elinde olan varsa

• doctorfo kullanıcısına yanıt

Hocam uzun olursa sıkıntı olur mu? İş yerinde 3 m kablo kullanıyorum başka bir cihazda, onda herhangi bir sıkıntı yaşamamıştım. Bunun için de kullanım kolaylığı olması için 5 m sipariş etmiştim. :)

• Bu kağıdı cescesor sitesinden daha ucuza alabilirsiniz. Rovi kağıtları ben de tavsiye ederim. 4-5 farklı çeşidi var bende de.

@programmer_onur

• quote:

Orijinalden alıntı: sturkyilmaz

Hocam uzun olursa sıkıntı olur mu? İş yerinde 3 m kablo kullanıyorum başka bir cihazda, onda herhangi bir sıkıntı yaşamamıştım. Bunun için de kullanım kolaylığı olması için 5 m sipariş etmiştim. :)

Yüklü dosya gönderimi yapıyorsanız, sıkıntı olabiliyor maalesef. Fakat bilgisayarın kasasından bağlanırsanız daha iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doctorfo -- 12 Mayıs 2021; 17:9:57 >
  • Arkadaşlar merhaba. 10 yıldır Epson yazıcılar kullanıyorum. Huyunu suyunu bilirim az çok.

Çizgili çıktı problemi yaşayan arkadaşlar için yazıyorum.

Geçtiğimiz Ekim ayında L3151 yazıcı aldım ve aktif olarak kullanmaya başladım. Kasım-Aralık ayına geldiğimizde yazıcı durduk yere baskı sorunları çıkarmaya başladı. Defalarca kafa temizleme / hizalaması yaptırdım. Güçlü temizlemeler vs. Ne yaptıysam olmadı. Bir gün mavi renklerde sıkıntı diğer gün siyah vs vs. 3-4 ay kendi haline bıraktım sinir olmuş bir şekilde.

Ne olduysa havalar ısınmaya başladığı için yazıcı kendiliğinden düzeldi ve 1 aydır sıkıntısız kullanmaya başladım.

Eve geçtiğimiz yaz taşındığım için eski yazıcılarımla kıyaslayamıyorum ama havadaki nem oranının çıktı performansını etkilediğinden şüpheleniyorum. Buradaki servise sordum güldü ve olmaz öyle şey dedi. Çalışma odam gerçekten de kışın diğer odalara göre daha nemli ve serin (18-20 derece) oluyor. Gelecek kış yazıcıyı farklı odaya alıp deneyeceğim ama buraya da yazmak istedim.

Aranızda özellikle kış aylarında çıktı sıkıntıları yaşayan oldu mu, merak ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: sarjelax

1 ay kadar önce Epson L3160 aldım yanında bolca photoink mürekkep ile birlikte. Bazı arkadaşlar sahte mürekkep ile muadil mürekkebi karıştırıyorlar. Muadil mürekkep sahte mürekkep değildir arkadaşlar. üzerinde epson yazar ancak sahtedir böyle mürekkepleri kullanmak yazıcıya zarar verir. ancak muadil mürekkepler o model yazıcıya uyumlu üretilmiştir sahte değildir ama markası epson değildir. Neyse konuya dönecek olursak, ilk yazdırmamda gördüm ki bilgisayardan da yazdırsam yazıcıdan da yazdırsam çok aşırı bir koyu yazdırma sıkıntısı vardı. Bu durum baya moralimi bozdu ilk başta. ama daha sonra hem yazıcının kendi lcd ekranı üzerindeki ayarlarda hem de bilgisayarda yazdırma tercihlerinde yazdırma yoğunluğu ayarlarını keşfettim. %15 oranında yoğunluğu düşürünce normal yazdırmaya başladı fakat bu seferde gri renklerde tam gri yazdırmıyordu bunun içinde yazdırma tercihlerinde renk düzeltme bölümünde renk denetimlerini seçip maviyi +3 kırmızı -1 sarıyı da +5 yoğunluk değerlerine getirince gri rengim tam gri oldu. Demem o ki muadil mürekkep kullananlar için bu ayarları yapmadan ekranda gördüğünüze yakın bir sonuç alamazsınız. Orjinal mürekkeplerle tek farkı bu. (Ekrandaki görüntünün aynısını almak daha fazla para ve profesyonellik ister adoebe monitör lazım onun için.) Bu konuyu internette çok araştırmama rağmen bana yardımcı olacak bir kaynak bulamadım kendim çözmek durumunda kaldım. umarım bu yazım aynı problemi yaşayan başka arkadaşlara yardımcı olur.

Merhaba öncelikle iyi bayramlar ,bu dediğiniz yazdırma yoğunluğunu ve diğer ayarları epson kendi uygulamasında mı yaptınız l3060 var bende ben bulamadım bu ayarları

• çetin68 Ç kullanıcısına yanıt
    Bana da lazım

• Arkadaşlar 2019 sonbaharında l3151 almıştım. Binlerce sayfa yazdırdım sadece 1 kere kağıt sıkıştırmıştı ama onun dışında sorunsuzdu. Geçenlerde tekrar kağıt sıkıştırdı tecrübeli olduğumdan yazıcıyı kapatıp yavaşça çıkardım kağıdı sonra tekrar çalıştırdığımda yazıcı bilinmeyen yazıcı hatası verdi.
    Kapatıp tekrar çalıştırdığımda ise hata gitti düzeldi zannettim ama yazdırdığımda mavi renklerin çıkmadığını farkettim. Ne yaptıysam da düzelmedi. Sizce sorun ne olabilir ve nasıl çözebilirim?

Yazıcı hava yapmış. Bu sorunu yaşayanlar mürekkep kapakları açık bir şekilde bir iki kere kafa temizleme yapıp 12 saat bekleyin. Düzelmezse güçlü temizleme yapın 12 saat bekleyin püskürtme denetiminde tertemiz ve kusursuz çıkıyor.
    Ben 4-5 kere kafa temizleme yaptım düzelmedi o yüzden 2'den fazla yapmayın. Güçlü temizleme direkt çözüyor işi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MedRə -- 17 Mayıs 2021; 23:35:8 >
  • Merhaba ,

Evde çocukların dersleri için arada da iş için kullanılacak arada fotoğraf baskısı da olursa iyi olur

Cihaz öneriniz var ise sevinirim

• 
Sayfa: önceki 283284285286287
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.