Merhaba. L3252 modelini bir süredir kullanıyorum. Daha çok renkli baskılar için aldım fakat son aldığım baskı fazla koyu çıktı. Ayarlarından renklerini her türlü deneyip kaydettim ama son çıktı görselinde gene oto bir ayar uyguluyor ve çok koyu çıkartıyor. Bu tarz yazıcılarda kullanmak için farklı programlar oluyor mu? Yani ürünün kendi yazılımı dışında ayar yapıp çıktı alabileceğim bir program ya da önerebileceğiniz farklı bir şey var mı? Sanırım "kafa temizleme" bakımı bir kere uygulamıştım. Fakat durum ayarlarla ilgili gözüküyor. DÜZENLEME Resmi Photoshop'ta hazırladığım "a4 taslak" sayfama yapıştırıp çıktı aldığımda düzeldi diyebilirim. Tam olarak neyden kaynaklandı hala anlamadım ama yanlarında ufak çerçeve kalmıştı. Yani resmin tamamına bakıp buna göre otomatik kontrastını ayarlıyor olabilir bilemiyorum. Bir de daha küçük boyda çıktı aldım, burada da biraz fark oldu gibi duruyor. Ayrıca ekstra Photoshop ile kendimiz de kontrast ayarı yapabiliriz sanırım. Çok inceleme fırsatım olmadı ama sorun bu şekilde çözüldü gibi duruyor. Her ne kadar ışıktan net anlaşılmasa da resmin orjinali ve aldığım baskıları örnek olsun diye ekledim. ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CLaWinD -- 25 Şubat 2025; 14:48:49 > |
EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ (329. sayfa)

-
-
3151 kullanıyorum laptopu değiştirdim eski laptopta epson printer checken yüklüydü ve bunun üzerinden biraz daha sessiz çıktı almak için sessiz özelliğini işaretlemiştim, şimdi yeni laptopa bu uygulamayı bulup yüklyemedim link verebilirmisiniz veya bu uygulama olmadan çıktı daha sessiz alınabilir mi çünkü kağıdı çekerken çok ses yapıyor
-
L1800 yazıcım 2 senede bir ASF arızası veriyor. Yetkili serviste yaptırıyorum artık yeter dedim yetkili servise bıraktım.Problem boş kağıt çekmesinden ötürü oluyor bu sorunu yaşayan var mı ?
-
EPSON L6190 yazıcım atık kutusu dolu uyarısı veriyor ve yazmıyor. bir resetleme programı falan var mı ya da ne yapmam gerektiğini anlatan bir video falan bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.
-
Size bir program göndereyim özelden. Onunla bir resetleme yapın.
Eğer olmazsa mecburen muadil atık haznesi almalisiniz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çok müteşekkir olurum pedleri temizledim kurutup taktım ama sanırım resetleme gerekiyor
Hocam özel mesaj kutunuz kullanıma kapalıdır gibi bi mesaj alıyorum gönderdiyseniz bana hala ulaşmadı desteğe yazdım cevap bekliyorum ben de özel mesaj gönderemiyorum
Kusura bakmayın akşam eve geçince buraya link koyayım.
ilginiz için teşekkür ederim beklemedeyim
-
3 ayrı reset yazılımını yukledim. antivurus defender vs vs kapalı olmalı.
youtube de epson adjustment program kullanımı diye aratırdanız nasıl kullancagız yazıyor. kullanınca durumu bildirirseniz sevinirim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: mondschein663 ayrı reset yazılımını yukledim. antivurus defender vs vs kapalı olmalı.
youtube de epson adjustment program kullanımı diye aratırdanız nasıl kullancagız yazıyor. kullanınca durumu bildirirseniz sevinirim.
Maalesef çalışmadı. En iyisi muadil bir atık kutusu sipariş edeyim. Yardımlarınız için teşekkür ederim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
calısmadı derken program mı calısmadı. calıstı ama reset mı yapmadı.
-
-
Nozzle.kontrol yapar misiniz.
Yazıcı kapalıyken ters üçgene basılı tutup açma tuşuna basın nozzle test sayfasını veriyor. Eğer nozzle da eksik varsa duruma bakılır. Cihaz hava yapmış olabilir.
Bu ekranda üstteki maintenance seçilemiyor check seçeneğine bastığımda program cevap vermiyor donuyor. Bir sürü çeşidini denedim 1.0.5 versiyonunda üstteki seçenek seçilebilir ama o programda da check seçeneğine basınca donuyor antivirüs defender kapalı hatta yazıcı servislerini kapat demişler her türlü denedim check de bitiyor iş
-
Bende de 6190 var ikinci el aldım. İçindeki atık haznesi boş, ama onda denedim program çalışıyor. Tamamen dolu bir atık haznesini resetler mi bilmem.
Farklı bir USB, farklı bir kablo veya bilgisayarla deneme yapar misiniz
Sizdeki reset programları yükler mu siniz bendeki yazıcıda deneyim.
Bende de üstteki maintiance box seçeneği pasif görülüyor. Sizdekindeki deneyim
https://ozamiz.deped.gov.ph/resetter/Epson%20L6160,%20L6170,%20L6176%20&%20L6190.zip bu adrestekini deneyin sonucu paylaşın lütfen
WareDatayoutube
Tutorial How to Reset Epson L6190 With Resetter using adjustment program, resetter, or maintenance box chip resetter.https://www.youtube.com/watch?v=BSoFH_i1cbYburadada kullanımı var
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayitax -- 30 Mart 2025; 1:29:45 > -
bende boyle bir hata verdi. youtube sayfasında da bu tarz hata alanlar yorum yapmıs. size yolladıgım reset programları calısıyor onları simdi denedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mondschein66 -- 30 Mart 2025; 8:24:36 > -
Yeni bi kabloyla tekrar deneyeyim sonucu paylaşırım yine
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X