Şimdi Ara

ERA (70. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.054
Cevap
1
Favori
218.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Linea ile Accent Era kıyaslanamaz..Ustelik Linea daha pahalı pehh...
    üniversite yıllarımda beraber kaldığımız ev arkadaşım Fiat fabrikasında çalışıyor Bursada..
    dışardan gördüğün tüm linealara elim değmiştir dedi
    kendisine sordum kendin alsan linea alırmısın kendine
    hayır dedi fiat linea almam dedi kesinlikle dedi..

fiat zaten senelerce halka dandik araçları kakaladı
    artık insanlar uyandı
    fiat alan çok az
    bir de yüksek fiyat koymuşlar hayret bir şey!
    bu da Koç'un pazarlama zekasının sonucu sanırım

avrupa ve amerikan oto firmaları zarar üstüne zarar açıklıyor
    son olarak General Motors yani Opel, Ford, , Chrsyler land Rover gibi otoları üreten firma milyar dolar zarar açıkladı. İşçi çıkartma kararı aldı
    avrupalı ve amerikalı otomobil firmaları uzakdoğuı firmaları ile rekabet edemez hale geldi. Amerikada uzakdoğu araçları pazarı ele geçirdi
    zaten kalite olarak da uzakdoğu araçları avrupa ve amerikalı rakiplerini geride bıraktı
    hammaddeleri daha ucuz ve son teknolojiyi kullanıyorlar
    innovasyon yani yeniliğie önem veriyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forester34 -- 13 Şubat 2008; 23:15:09 >

• satış rakamlarındanda anlaşılıyor.

albea ilk 2 ye bile girememiş.bazıları dışında herkes uyandı özellikle taksiciler...

quote:

Orjinalden alıntı: forester34

Arkadaşlar Linea ile Accent Era kıyaslanamaz..Ustelik Linea daha pahalı pehh...
    üniversite yıllarımda beraber kaldığımız ev arkadaşım Fiat fabrikasında çalışıyor Bursada..
    dışardan gördüğün tüm linealara elim değmiştir dedi
    kendisine sordum kendin alsan linea alırmısın kendine
    hayır dedi fiat linea almam dedi kesinlikle dedi..

fiat zaten senelerce halka dandik araçları kakaladı
    artık insanlar uyandı
    fiat alan çok az
    bir de yüksek fiyat koymuşlar hayret bir şey!
    bu da Koç'un pazarlama zekasının sonucu sanırım
  • valla ben kafamı nereye çevirsem era taksi görüyorum
    fiatlar var ama eski albealar onlar da...
    arabadan anlayan fiat almaz artık zaten
    hyundai toyota honda varken :)
  • Doğrudur arkadaşım artık uzakdoğu araçları gün geçtikçe kalitelerini artırıyorlar. Çoğu markanın veremediği 5 yıl 100000 km garanti özellikle çok cazip. Her ne kadar servislerle cebelleşsekte sonuçta istediğimizi alabiliyoruz.Bence yakın bir gelecekte Hyundai birçok tanınmış markayı artık iyice geride bırakacak.

quote:

Orjinalden alıntı: forester34

valla ben kafamı nereye çevirsem era taksi görüyorum
    fiatlar var ama eski albealar onlar da...
    arabadan anlayan fiat almaz artık zaten
    hyundai toyota honda varken :)
  • çekik gözlüler bu senelerde iyi çalışıyor. 50 yıl sonra dünya bu çekik gözlülerin hakimiyetine girer. nah buraya yazıom, 50 yıl sonra bi arkadaş forumda yazmıştı da makara yapmıştık adamla dersiniz.

( eğer bu yazdıklarım 50 yıl burada kalırsa googleden arayıp bulursunuz. tabii çekik gözlü dostlarımız bu internet denilen teknolojiyi 50 yıl içinde değiştirmez ise.)
  • quote:

Orjinalden alıntı: alp___

Arkadaşlar aracın arkasının altına eğildim fotosunu çektim, aşağıdaki linkten bakın sabit bir sistemin tekerle bağlantısı var, saygılarımla... Bence bunu formun teknik konular kısmına taşıyalım bu konuyu daha teknik bilen arkadaşlarla tartışalım, el elden üstündür daha çok bilgisi olan arkadaşlar vardır mutlaka, saygılarımla...

http://www.imageturk.com/img/6e4d86c51f64fe2fb3283.jpg

Bu konuda bir şey yapamaz mıyız? Hyundai yalan bilgiyle bizi kandırmış oluyor sonuçta.

• yalnız abi çekik gözlülerden japonların ekonomisi soğumaya geçti

adamların faizi bile 0.25 idi düşünsene abi bir senelik faiz 0.25 idi ekonomi soğuyor diye adamlar gecen sene faiz artırdı ve senelik faizi 0.5e çıkarttı

adamlarda buzdolabı çamaşır makinmesi bile satılmıyor, enflasyon degil deflasyon var

bol bol ihracat yapıyorlar, oto ihracatı elektronik vs vs..

üstelik paralarının değer kaybetmesi işlerine geliyor bu sayede ihracattan gelen para daha çok japon yeni ediyor!

dünyada sayılı ülkelerdendir parası değer kaybediyor diye borsası artıyor be uçuyor!

neyse 50 sene sonrası bizim yılımız olacak abi

yani gelişen ülkelerin yılları olacak 50 sene sonra

avrupa euroya geçti bitti! diri diri mezara girdiler

50 sene sonra italyan ingiliz gençler Türkiyeye çalışmaya gelecekler

50 sene sonra onlar bizi ABye almak isteyecek ama biz o gün öyle iyi durumda olacağız ki biz kabul etmeyeceğiz...işimize gelmeyecek çünkü

geleceğimiz parlak
    quote:

Orjinalden alıntı: cevizkabugu

çekik gözlüler bu senelerde iyi çalışıyor. 50 yıl sonra dünya bu çekik gözlülerin hakimiyetine girer. nah buraya yazıom, 50 yıl sonra bi arkadaş forumda yazmıştı da makara yapmıştık adamla dersiniz.

( eğer bu yazdıklarım 50 yıl burada kalırsa googleden arayıp bulursunuz. tabii çekik gözlü dostlarımız bu internet denilen teknolojiyi 50 yıl içinde değiştirmez ise.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forester34 -- 15 Şubat 2008; 1:38:45 >

• quote:

Yahu mehmet arkadaşım Hyundai sana galiba özel üretim verdi, şu formda en sorunsuz araç seninkisi. Yani eğer torpidodan da ses gelmiyorsa pes diyeceğim. Bu araçlarda torpidodan (göğüs kısmının sağ tarafından ön cam ile birleştiği yer olsa gerek) ses gelmiyorsa ya hakikaten müzik sesinden duyulmuyordur yada hiç ama hiç ne tozlu, ne taşlı, hiçbir bozuk yolda kullanılmamış bir araçtır o zaman. Daha yeni 5000-10000'i bulmamış araçlar için bahsetmiyorum. Benim araç 9000'i geçti bir sefer uzun yol yaptım torpidan ses gelmeye başladı, sprey sıktılar serviste hiçbir işe yaramadığı gibi çıtırtı sesi daha da arttı. Yani kısacası mehmet_0606 arkadaşım senin aracına hasta oldum yada sen hiçbir ses dinlemeden basıp gidiyorsun. Bu araçların yani eraların torpidosundan bir müddet kullandıktan sonra heleki bozuk yollarda ses gelmemesi imkansız çünkü araçların ön konsolunda kullanılan malzeme karton kutu gibi bir şey resmen kazık plastik, üstüne çöktürdüğünüz zaman esniyor ve her yerinden çıtır çıtır ses geliyor, ben hyundainin önünde duran sıfır aracı bile kontrol ettim kendi aracımdan şüpheye düşüp acaba bunda mı böyle diye yok sıfırında bile plastik üzerine bastırdınmı çıtır çıtır ses veriyor. Hal böyle oluncada bunların konsolundan ses gelmemesi imkansız gibi bir şey Mehmet arkadaşım senin aracını ayrı tutuyorum, senin aracının hiçbir problemini görmedim şuanakadar çünkü hiç bahsetmedin olmuyor demekki hayret edilecek bir olay bence...

Birde konuya açıklık getirmek için, mehmet arkadaşım doğru eralarda gazlı tip amortisörler kullanılmıştır, ancak sen diyorsun havalar soğudu gazlı tip olduğu için içindeki yağ katılaşıyor diyorsun, gazlı tip amortisörlerin içinde yağ olmaz sayın arkadaşım. Adı üstünde gaz vardır içinde, yani daha serttir yağlı amortisörlerden bu tip amortisörler. Bizim araçların amortisörleri çift darbe emişli amortisörler değil gazlı tip teleskopik amortisörlerdir. Saygılar....

Alp arkadaşım sana % de 100 katılıyorum benim era 2008 1.6 team 1.5 ay oldu şu an 2100 km oldu dün akşama kadar bendede ses yoktu ama dün akşam eve giderken torpidodan gıcırtı gelmeye başladı bir süre sonra emin oldum bu ses illa gelecek ses yok diyenlere bende çok ama çok şaşıyorum ya çok şanslılar yada yanlış anlamasınlar kulakları duymuyor ama yinede era aldığım için pişman değilim ne yapalım bu paraya ya albea ya clio alacaktık gönül siter çok para olsun audi bmw alalım....

• quote:

Orjinalden alıntı: ravers

quote:

Yahu mehmet arkadaşım Hyundai sana galiba özel üretim verdi, şu formda en sorunsuz araç seninkisi. Yani eğer torpidodan da ses gelmiyorsa pes diyeceğim. Bu araçlarda torpidodan (göğüs kısmının sağ tarafından ön cam ile birleştiği yer olsa gerek) ses gelmiyorsa ya hakikaten müzik sesinden duyulmuyordur yada hiç ama hiç ne tozlu, ne taşlı, hiçbir bozuk yolda kullanılmamış bir araçtır o zaman. Daha yeni 5000-10000'i bulmamış araçlar için bahsetmiyorum. Benim araç 9000'i geçti bir sefer uzun yol yaptım torpidan ses gelmeye başladı, sprey sıktılar serviste hiçbir işe yaramadığı gibi çıtırtı sesi daha da arttı. Yani kısacası mehmet_0606 arkadaşım senin aracına hasta oldum yada sen hiçbir ses dinlemeden basıp gidiyorsun. Bu araçların yani eraların torpidosundan bir müddet kullandıktan sonra heleki bozuk yollarda ses gelmemesi imkansız çünkü araçların ön konsolunda kullanılan malzeme karton kutu gibi bir şey resmen kazık plastik, üstüne çöktürdüğünüz zaman esniyor ve her yerinden çıtır çıtır ses geliyor, ben hyundainin önünde duran sıfır aracı bile kontrol ettim kendi aracımdan şüpheye düşüp acaba bunda mı böyle diye yok sıfırında bile plastik üzerine bastırdınmı çıtır çıtır ses veriyor. Hal böyle oluncada bunların konsolundan ses gelmemesi imkansız gibi bir şey Mehmet arkadaşım senin aracını ayrı tutuyorum, senin aracının hiçbir problemini görmedim şuanakadar çünkü hiç bahsetmedin olmuyor demekki hayret edilecek bir olay bence...

Birde konuya açıklık getirmek için, mehmet arkadaşım doğru eralarda gazlı tip amortisörler kullanılmıştır, ancak sen diyorsun havalar soğudu gazlı tip olduğu için içindeki yağ katılaşıyor diyorsun, gazlı tip amortisörlerin içinde yağ olmaz sayın arkadaşım. Adı üstünde gaz vardır içinde, yani daha serttir yağlı amortisörlerden bu tip amortisörler. Bizim araçların amortisörleri çift darbe emişli amortisörler değil gazlı tip teleskopik amortisörlerdir. Saygılar....

Alp arkadaşım sana % de 100 katılıyorum benim era 2008 1.6 team 1.5 ay oldu şu an 2100 km oldu dün akşama kadar bendede ses yoktu ama dün akşam eve giderken torpidodan gıcırtı gelmeye başladı bir süre sonra emin oldum bu ses illa gelecek ses yok diyenlere bende çok ama çok şaşıyorum ya çok şanslılar yada yanlış anlamasınlar kulakları duymuyor ama yinede era aldığım için pişman değilim ne yapalım bu paraya ya albea ya clio alacaktık gönül siter çok para olsun audi bmw alalım....

quote:

Orjinalden alıntı: ravers

quote:

Evet değerli arkadaşım ses gelmesi içinde kullanılan malzeme itibariyle normal bir durum olacak illaki, ben aracın içinden ses geliyor diye aracımı bir köşeye bende atmam istemem gelmese iyi olurdu fakat geliyor işte ne yapalım. Fakat ben araştırdım inceledim ve bu ön taraftan gelen ses sanırım sağ taraftaki kalorifer üfleme ızgarasının içinden geliyor torpidoyu açtım ve içine eğildim orayı hafifçe aşağı yukarı oynattım resmen çatırtıyor ortadakine baktım oda aynı çatır çutur ediyor oynatınca tabi araçta hafif çukur v.s. düşünce oralar esnediğinde çatır çutur sesler yapıyor buda normal. Fakat ben onlara geçici bir çözüm buldum geçen gün gittim ve yağlayıcı özelliği bulunan bir sprey aldım eğilip o kısımların torpido ile bağlantı noktalarına sıktım spreyi sünger ilede iyice dağılmasını sağladım baya bi azaldı fakat tam olarak kaybolduğunu söyleyemem. Tam olarak kaybolması için torpidonun sökülüp o bağlantıların sökülüp iyice izale edildikten sonra yeniden takılması gerekmektedir. Ben artık anladım araçlarda ses gelebilir bir çok sorun olabilir fakat uğraştıktan üstüne düştükten sonra her türlü sorunu halledebiliyorsun. Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alp___ -- 15 Şubat 2008; 11:32:52 >

• ALP kardeş hatırladınmı benim arabanın tekerlerden ses geliyodu çamurluklara bak sallanıyo sa ordandır benimki ordanmış demiştin benimde çamurluklar sallanıyodu ama havalar sıcakken o ses gelmiyodu sende büyük ihtimal amortisördendir git değiştirt benimkini değiştiler demiştin. bende gittim aynen dediğin gibi yaptım bide internette amortisörlerle ilgili servislere gönderilen bir yazı bulmuştum onuda götürdüm . tamam yarın gel arabana bakalım sesi bulalım dediler .2 gün önce arabayı servise bıraktım ustayla teste çıktık evet dedi ses var daha öncede gelmiştim dedim tamam abi bakarız dedi bitince biz seni ararız dediler .arabayı bıraktım işe gittim .öğleden sonra 3-4 gibi aradılar ŞİMDİ SIKI DURUN İŞTE VURUCU CEVAP GELİYO ''ABİ SENİN ARABAYLA KAZA YAPTIK SENİN ARABA PERT OLDU'' DEDİLER!!!!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: tuncay007

ALP kardeş hatırladınmı benim arabanın tekerlerden ses geliyodu çamurluklara bak sallanıyo sa ordandır benimki ordanmış demiştin benimde çamurluklar sallanıyodu ama havalar sıcakken o ses gelmiyodu sende büyük ihtimal amortisördendir git değiştirt benimkini değiştiler demiştin. bende gittim aynen dediğin gibi yaptım bide internette amortisörlerle ilgili servislere gönderilen bir yazı bulmuştum onuda götürdüm . tamam yarın gel arabana bakalım sesi bulalım dediler .2 gün önce arabayı servise bıraktım ustayla teste çıktık evet dedi ses var daha öncede gelmiştim dedim tamam abi bakarız dedi bitince biz seni ararız dediler .arabayı bıraktım işe gittim .öğleden sonra 3-4 gibi aradılar ŞİMDİ SIKI DURUN İŞTE VURUCU CEVAP GELİYO ''ABİ SENİN ARABAYLA KAZA YAPTIK SENİN ARABA PERT OLDU'' DEDİLER!!!!!

Nasıl yani, cidden mi???? Şaka falan yapmıyorsun değil mi arkadaşım. Yahu bu nasıl iş böyle saçmalık mı olur senin araçla nereye gitmişler dava aç arkadaşım ciddi söylüyorum dava aç eğer dediğin gibiyse tazminat davasıda aç böyle saçmalık olmaz. Arabasız kaldığın her gün için tazminatını talep et. Mail adresini özelden at bana msnni görüşelim seninle...

Saygılar...

• DEVAMI: ilk önce afalladım şakamı yapıyosunuz dedim yok dediler hastanedeyiz ölüm falan varmı dedim yok iki üç dikiş attılar ustaya dedi senin arabayla teste çıkmışlar karşıdan gelen yanlış sollayan bir araba senin arbaya çarpmış dedi patronumuz sizle konuşmak istiyor dedi tamam ded,im. arbayı aldığım servis in sahibi beni aradı buraya kadar gelebilirmisiniz dedi tamam dedim gittim çok iyi karşıladılar beni çay ısmarladılar sonra adam konuştu olay böyle böyle olmuş kusura bakmayın dedi. Size sıfır araç vercez yine aynı renkte istediğiniz plaka varsa söyleyin onuda isteyelim dediler en geç salı günü araban elinde olur dediler .biraz konuştuk sonra arabanın yanına gittik baktım arabaya koltuklarda kan vardı acayip kötü oldum. resim ekelmeyi bilmediğim için resimlerinide koymak isterim
  • arabam kaç km de idi model ne idi?
  • 2007 kasımda almıştım 2008 modeldi daha yeni 1285 km olmuştu era 1.4 team
  • Büyük geçmiş olsun kazayı yapanada sizede. Kaza işte olabiliyor. Ancak çok şaşırtıcı ve ibretlik bir durum. Fakat hyundai yetkili servisinide tebrik etmek isterim. yani işi yokuşada sürebilirlerdi ne bileyim işte pert oldu kasko bilmem ne deyip uğraşabilirdiniz yani ancak sonuna kadar hakkınızıda alırdınız ki adamlar çok iyi niyetlilermiş gerçekten tebrik ediyorum hangi Hyundai Plazadı ismini verde bilelim gerçekten iyi bir servismiş. Neyse sayın arkadaşım madem böyle bir durum oldu tekrar geçmiş olsun bu sefer alırken bin ikibin ytl fark verin ve 1,6 sını alın derim. Saygılarımla...
  • saol ya kaza işte nezaman olcağı belli olmuyo servisin ismini vermek isterim ama merkez plazayla aralarında sorun çıkar belki diye çekiniyorum bide 1.6 sı nı alın demişsin ama fazla yakmazmı o ben daha çok şehir içi kullanıyorum bide verirlermi kabul edrlermi acaba çünki işlemlere hemen başladık demişlerdi
  • Farkını verirseniz neden vermesinler ki? 1,4 ile 1,6 arasında yakıt bakımından bir farklılık yok hatta fabrika verileri bile aynıdır zira 1,6 motorlarda CVVT yani değişken zamanlamalı subap sistemi olduğu için şehir içinde büyük motor olmasına rağmen 1,4 ile aynı yakar çünkü şehir içinde dur kalk çok aynı kasa, daha güçlü motor. Bence hiç düşünmeden farkını sorun ve 1,6 sını alın derim çok ciddiyim madem böyle bir şey olmuş, hemde 1,6 nın performansı kayda değerdir istenildiğinde ekonomik istenildiğinde performanslı kullanım için yeterlidir. Ben şehirler arası yolda çok samimi söylüyorum 5,4-5,5 çok rahat görüyorum 90'ın geçmeyerek fakat benim aracım 12400 km. oldu. Saygılar....
  • öncelikle geçmiş olsun. Bencede mutlaka 1.6 yı alın derim. Hem tüketim olarak gözle görülür aralarında bir farkta yok. Hatta bunu fiyat farkı vermeden isteyin bence.Sonuçta aracınızı kullanılamaz hale getiren olnlar.
  • Büyük geçmiş olsun Tuncay Bey..
  • saolun arkadaşlar.oldu bi kere buda bizim şansımızmış iyiki içinde ben yoktum neyse bari alp in dediği gibi uğraştırmadılar kendileri dediler yeni araba vercez diye plakayıda yeni ezberlemiştim şimdi hepsi yeniden değişcek .bide şu 1.6 yı iyice düşünmeye başladım bi teklif edeyim bakalım gerçi bu aralarda mali durum kötü ama bakalım tekrar saolun arkadaşlar
  • 
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.