Şimdi Ara

ERA (71. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.054
Cevap
1
Favori
218.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Büyük geçmiş olsun ve ne kadar şanslıymışsınız ki servis sizi uğraştırmamış
  • Arkadaşlar merak ettimde, tuncay007 arkadaşım aracının kaskosu var mıydı? Serviste sonuçta kendi zararını karşılamak için bu kaskodan yararlanmak isterse eğer yararlanabilir mi?
  • Anlaşılan o ki arkadaşımızın kaskosu var. Aksi takdirde aracı tamire kalkabilirlerdi. Tuncay arkadaşımızın kaskosundan elbette onlar faydalanamaz fakat tuncay arkadaşımız faydalanacak aracın değeri neyse parasını alacak aradaki farkıda servis karşılayacaktır büyük ihtimal. Aksi takdirde çok uğraşabilirdi arkadaşımız. Çünkü servis hemen aracı tamir edelim v.s. edebiyatına girebilirdi. Neyse tatlıya bağlamışlar arkadaşımız adına sevindim Bu durum hepimizin başına gelebilirdi ve gelebilirde inşallah hiç kimsenin başına bir daha böyle kötü olaylar gelmez.

Saygılarımla...
  • tuncay arkadaşım büyük geçmiş olsun. serviste çalışan arkadaşlara da Allah şifa versin.

böyle bir durumla benim bir komşum karşılaştı. aracın kapılarından ses geliyor diye servise gidiyor. araç daha yeni 500 km bile olmamış. komşum da biraz titiz bir adamdır. aracı hemen alıyorlar serviste ki arkadaşlardan biri biniyor denemek ve ses dinlemek için. aracın sahibini de davet ediyor. denedikten sonra tam servise girerken bir araç iki kapı arasından söför mailine dalıyor. usta hastanelik oluyor, bizim komşu ufak sıyrıklarla atlatıyor kazayı.

sonra servis sahibi aracı ücretsiz tamir etmeyi teklif ediyor. komşumda acaip titiz bir insan aracının üstüne kuş bile sıçamaz. ya da kuşlar bu adamdan çekiniyor orasını bilemem, şimdiye kadar hiç kuş boku görmedim aracın üstünde.

tabii ki kabul etmiyor aracının derhal yenisi ile değiştirilmesini taleb ediyor. adamlar bir süre olmaz felan dedikten sonra kabul ediyorlar. araç Ford marka dizel 1.6 focus 45 milyar civarı bi paraya almıştı aracı o zamanlar.

neyse cana gelecek mala gelsin dicez artık. tekrar geçmiş olsun.

• tuncay kardesım buyuk gecmıs olsun servıstekı kazaya karısan ustalarada acıl sıfalar dılerım.gorunmez kaza işte adı ustunde kaza ne yapacaksın.allahtan ölen yada agır yaralı yok.verılmıs sadakaları varmıs.tekrar gecmıs olsun.
    bugun arabamı servıse goturdum.elımde ınternetten buldugum hyundai teknık bultenıyle bırlıkte.adamlar bır afalladılar nereden buldunuz bu bultenı dıye.dedımkı mail gelmıs arabamın on vede arka amortısorlerını lıfte kaldırıp lot numaralarından kontrol etmek ve eger degısımı gereken parcalar kullanılmıssada degısım sıparısını vermek ıstedıgımı soyledım.adamlar ılk soku atlattıktan sonra oraya buraya telefon actılar.sonrada bırı geldı mudur kılıklı bana sızı altunızadeye gonderecegız orda bakılacakdedı.bende bunun uzerıne sız dedım yetkılı servısmısınız yoksa ozel servısmı? mudur kılıklı yetkılı deyınce ee dedım pekı ben neden altunızadeye gıdıyorum? mudur kılıklı pekı dedı o zaman ustayı cagırdı arabayı lıfte kaldırıp bakın usta dedı arkalara bende onlerdede problem olabılır onlerede bakılım usta dedım.usta tamam dedı.arabayı kaldırdılar on arkalar hepsı ıyılestırılmıs olan amortısorlerden kullanılmıs dolayısıyla degısıme gerek kalmadı ıcımde rahat ettı.ses yada vurutnu olmadıgı ıcınde zaten ıcım rahattı ama emın olmak ıcın kontrol ettırdım arabayı lıfte kaldırınca herhangı bır sokum ıslemı yapılmadan dırek bezle temızlenıp numaralar okunuyor.

• tuncay kardeş geçmiş olsun.

bende diğer arkadaşların dediği gibi 1,6 select almanızı tavsiye ederim.hem daha güçlü motor hemde daha çok donanıma sahip olabilirsiniz.

bunu ya farkını vererek yada servis sahibine "ben 1,6 select istiyorum yoksa dava açacam" diyerek alabilirsiniz.
  • Eğer arkadaşımızın kaskosu olmasaydı servis nasıl davranacaktı çok merak ettim. Bence bu arkadaşımız kaskosundan sıfırını zaten alabiliyorken, servis bir jest olarak bence bu arkadaşımıza 1.6 motor seçeneğini hediye etmeli.
  • eğer ben o servisin sahibi olsaydım dizel stil ABS+EDB+SUNROFF hediye ederdim.

nasıl oldu..? fazla mı abarttım sizce:)
  • 1.6 team absli olsun baska bişi isteme bence.ben kullanıyorum astradan focustan golften hicbir farkı yok gidisinde yol tutusunda.tabıkıde profesyonel kullanıcılar degılız.birisi kalkıp sakın olmazmı ya demesin çünki gunluk kullanımda sakın kullanıcı iseniz benım gıbı fark yok kardesım.ha kasa biraz büyük tamam onu anlarım ama sırf kasanın buyuklugunede 12.000 ytl fazla ödeme yapmam.1.6 era butun beklentılerı rahatlıkla karsılayacak performanslı bir aractır yeterde artar bıle.
  • doğru söylüyorsun ama dediğim gibi bence olmuşkn 1,6 select istesin.daha fazla donanıma kavuşsun...

quote:

Orjinalden alıntı: bocukler

1.6 team absli olsun baska bişi isteme bence.ben kullanıyorum astradan focustan golften hicbir farkı yok gidisinde yol tutusunda.tabıkıde profesyonel kullanıcılar degılız.birisi kalkıp sakın olmazmı ya demesin çünki gunluk kullanımda sakın kullanıcı iseniz benım gıbı fark yok kardesım.ha kasa biraz büyük tamam onu anlarım ama sırf kasanın buyuklugunede 12.000 ytl fazla ödeme yapmam.1.6 era butun beklentılerı rahatlıkla karsılayacak performanslı bir aractır yeterde artar bıle.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tuncay007

saol ya kaza işte nezaman olcağı belli olmuyo servisin ismini vermek isterim ama merkez plazayla aralarında sorun çıkar belki diye çekiniyorum bide 1.6 sı nı alın demişsin ama fazla yakmazmı o ben daha çok şehir içi kullanıyorum bide verirlermi kabul edrlermi acaba çünki işlemlere hemen başladık demişlerdi

tuncay kardeş geçmiş olsun
    kaza kelimesi bana da pek iyi şeyler hatırlatmıyor neyseki zararı karşılıyorlar bu da tesellisi..
    talihsiz bir olay
    gecmis olsun tekrar
  • 1.6 olsunda nasıl olursa olsun.
  • eranın iç malzeme kalitesini biraz değerlendirir misiniz?

gecenlerde bi arkadaşın tata indicası var 2005 model ona bineyim dedim,sıfır kalite inanınki

era almayı düşünüyorum , biliyorum tata gibi olması düşünülecmez ama yine de bi toyota ile yada bi vw ile ford ile bi kıyaslasanız
  • quote:

Orjinalden alıntı: johnmcclane

eranın iç malzeme kalitesini biraz değerlendirir misiniz?

gecenlerde bi arkadaşın tata indicası var 2005 model ona bineyim dedim,sıfır kalite inanınki

era almayı düşünüyorum , biliyorum tata gibi olması düşünülecmez ama yine de bi toyota ile yada bi vw ile ford ile bi kıyaslasanız

Eranın iç malzeme kalitesi açıkcası araca ilk galeriye gittiğimde beni tatmin etmişti
    koltuk kumaşları siyah olsa daha iyi olurdu gri renk olduğu için kiri belli ediyor
    plastik malzemesine gelince bence iyi üst tarafı gri renk bende
    özellikle kapıların kenarında şişe koymak için ayrılmış cepler iyi düşünülmüş
    hem arka koltuk diz mesafesi diğer araçlar göre oldukça ferah geniş

• iç malzeme kalitesini anlayabilmen için aracı satıcı bayiiden incelemen gerekiyor. sana göre güzel olan bana göre vasat olabilir..

bana göre bu sınıftaki bir araç için gayet güzel..
  • quote:

Orjinalden alıntı: cevizkabugu

iç malzeme kalitesini anlayabilmen için aracı satıcı bayiiden incelemen gerekiyor. sana göre güzel olan bana göre vasat olabilir..

elbetteki bayiden inceleyecem ama bi forda gore bi toyotaya gore bi vwye gore

bi meganea gore kıyaslamasını yapabilir misiniz?
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: cevizkabugu

iç malzeme kalitesini anlayabilmen için aracı satıcı bayiiden incelemen gerekiyor. sana göre güzel olan bana göre vasat olabilir..

elbetteki bayiden inceleyecem ama bi forda gore bi toyotaya gore bi vwye gore

bi meganea gore kıyaslamasını yapabilir misiniz?

cevizkabuğunun da dediği gibi; sınıfındaki araçlara göre gayet kaliteli bir araçtır era...ayrıca neden farlı sınıftaki megane ile kıyaslanacak ki. forumu karıştırdıysanız eğer, böyle kıyaslamaların önceden yapıldığını ama sonuca ulaşılmadığını görürsünüz. aracın iyi veya kötü olması, sizin beklentinize, ihtiyacınıza olaya bakışınıza bağlı.
    fordun, vw nin, toyotanın bayisine tek tek gidip bakacaksınız fiyata, kaliteye v.s. o zaman. bizim anlatmamız ikna etmez sizi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebola32 -- 17 Şubat 2008; 14:41:36 >

• tam olarak anlatamadım arkadaşlar...performans acısından falan deil sadece malzeme kalitesi acısından kıyaslayın demek istemiştim

neyse...
  • benim ortağımda toyota elegant var 2007 model 1,6 benbzinli. tabii ki iç mekan daha detaylı tüm panellerde kumanda sistemi dokunmatik. tabii ki Accentten daha farklı.

fiyatı da 44.000 ytl.

bu tür kıyaslamalar doğru olmaz. araçlar farklı sınıf. fiyatlarıda çok farklı. maddiyat meselesi tabii.

bu paraya sınıfındaki en iyi araç tabii ki era dır.

toyota dersen o zaman i30 ile karşılaştırman gerekiyor. sınıfları karıştırmayalım..
  • Megane arka koltugunda yarım saatliğine bir yere gittim
    Arka koltuk diz mesafesi oldukça dardı ve iç kabin ferah değildi
    ancak iç plastik kalite olarak pek bir fark yok
    iki araç da türkiyede üretiliyor
    quote:

tam olarak anlatamadım arkadaşlar...performans acısından falan deil sadece malzeme kalitesi acısından kıyaslayın demek istemiştim

neyse...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forester34 -- 18 Şubat 2008; 0:18:47 >
  • 
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.