Şimdi Ara

ERA (85. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.054
Cevap
1
Favori
217.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim Era 100 km de 50 ytl filan benzin yedi. 9 küsür litre gösteriyor mesaj ekranı. İnşallah zamanla düşer. Bir de geçen aniden önüme araba çıktı frene biraz fazla basınca arabanın burun altı yere değidi :D Amma fren varmış dedim. :D
  • era nın motoru lpg le uyumu nasıl arkadaslar...?
    hangı marka onerırısınız
    pm lutfen
    tesekkurler
  • quote:

Orjinalden alıntı: cevizkabugu

dizel era ile şehirdışı 100km sürati geçmediğiniz takdirde bu aracın tüketimi 5 litrede kalır.

şehirdışı aynen söylediğiniz gibi.... ben şehiriçinde biraz şüphede kalmıştım ama oda normal gördüğüm kadarı ile.....
    206 gibi bir araçtan buna geçince insan biraz uyum sorunu yaşıyor... ama son derece mutluyum aracım ile. biraz kabin içi ses yapmaya başladı. sol orta kolonda bir zırıltı var, sanırım emniyet kemeri bir yerlere vuruyor içten. sol (tavandaki) tutma yeri bir vidasını monte etmemişler, eşimin elinde kaldı :) yani servis yolu göründü....
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: özbekli35

5,vites 80-90 arası 4.1 lt,5,vites 100-120 arası 4.5 lt.

quote:

dizel era ile şehirdışı 100km sürati geçmediğiniz takdirde bu aracın tüketimi 5 litrede kalır

bu yakıt tüketimini biraz fazla mı abarttık yoksa. :))

üstad yakıt fiyatları böyle giderse dahada abartmak zorunda kalacağız.... dizel motoru çok sevdiğim için yine dizel aldım. ekonomik olarak kalan tek avantaj dizel aracın bir depo ile daha fazla yol alması. yoksa şu anda ha benzinli ha dizel.dizel işini avrupaya benzetirlerse dizeli olan arkadaşlar : "AYVAYI YEDİK" ... arabaları yok pahasına elden çıkartmak zorunda da kalabiliriz yakında... herkesin eleştirdiği lpg liler kral olur bir anda... (ben eleştirmiyorum)...... (Örnek : bakınız almanya..)

• quote:

Orjinalden alıntı: atlantistruva

Benim Era 100 km de 50 ytl filan benzin yedi. 9 küsür litre gösteriyor mesaj ekranı. İnşallah zamanla düşer. Bir de geçen aniden önüme araba çıktı frene biraz fazla basınca arabanın burun altı yere değidi :D Amma fren varmış dedim. :D

100kmde 50 ytl çok yüksek bir rakam. aracınız dizelmi? benzinlimi? bende şehir içinde ciddi yüksek rakamlar görmekteyim...206 ile 1-1,5 depo 1 ay giderken bunda sanırım 2 depoyu geçeceğiz...
    eskiden bir for vardı babamda.. (az kahrımızı çekmedi :) ) '78 Granada... oda sert fren yapınca burnunu vururdu yere... babam ilk aldığında bir çift hella (o dönem meşhurdu , bilen bilir) sarı tampon altı sisfarı almıştı... ikinci çiftide sert bir fren den sonra asfalta yapıştırınca sisfarını tampon altına monte etmekten vazgeçmişti..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orca_as -- 12 Mayıs 2008; 10:58:55 >

• Mrb arkadaşlar,

Era 1.5 CRDI'ların ilk bakımı 10.000 km'de mi yoksa 15.000 km'de mi? Ayrıca ücreti ne kadar acaba? Yardımcı olursanız sevinirim.

Tşkler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zizu -- 14 Mayıs 2008; 19:03:35 >
  • bakım ücreti servisten servise değişiyor yani tek bir fiyat yok.çoğu servis dışarıdan yağ getirme işini kabul etmiyor.kendi yağlarını kullanıyorlar
  • 15.000 km de bir bakım yaptırman gerekiyor. 160-180 ytl arası tutar. bazı servisler kendisi kampanya yapıp indirimli fiyat uygulayabiliyorlar. indirime denk gelirsen 130 ytl civarı..
  • Tşk ceviz kabuğu. Daha 5000 km var o zaman. İyi ki sormuşum.
  • Dizel kullanıcılarına sormak istediğim bir konu vardı. Son zamanlarda motor ilk çalışmasında normal çalışıyor bir an devir düşüp tekrar normal haline geliyor neden olabilir? Birde vites boşta iken debriyajı bıraktığımda hafiften bir uğultu geliyor bu normal midir?
  • aynen bende de var...vgt yada turbo ile alakalı olabilir diye düşünüyorum....
  • benim hiç dikkatimi çekmedi ama devirin düştüğüne rastlamadım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: orca_as

100kmde 50 ytl çok yüksek bir rakam. aracınız dizelmi? benzinlimi? bende şehir içinde ciddi yüksek rakamlar görmekteyim...206 ile 1-1,5 depo 1 ay giderken bunda sanırım 2 depoyu geçeceğiz...

Araba 170 km'de. Ben de biraz devirsiz kullandım. Bir süre sabredecem. Şehir dışı yapamıyorum pek. ANca işe giderken anayoldan basabildiğim kadar basıyorum motoru açmak için. Zamanla düşecek sanırım.
  • 170 km de araç; rodaj süresinin bitmesi gerek yorum için... ama her halikarda araç ş.içi fazla yakıyor (kendi gözlemim ve kanaatim). normalde bir depo ile ş.içi 700-800 km , ş.dışı 1000-1100 km "kesin" gitmesi gerekir. yoksa bu litre fiyatları ile dizel araç almış olmak neredeyse hata sayılabilecek bir konuma geliyor. son derece yumuşak ve gerekli vites ve devirde kullanıyorum. eski ve usta bir şoförümdür. peugeot 206 dizel araç ile bahsettiğim rakamları çoook rahat ve çokta dikkat etmeden görürdüm. o araç 900kg ve 1.4 motor, bu ise (era) 1200 kg ve 1.5 motor. era'nın motor teknolojisi çok daha üstün. depo aynı 45 lt.... sonuç olarak andığım rakamları mutlaka bulması gerekir. aksi takdirde maalesef "era fazla yakıyor " demek zorunda kalacağız. zira sonuç bunu gösteriyor.
  • 1 depo ile 1000km şehir dışı kullanımda hayal değil, dikkatli kullanımda 90km hıza sabitlenirseniz yapabilirsiniz.

şehir içi ise beni düşündürür öle 700-800 km felan yapmak zor gibi. istanbulda ana arterlerde 3. veya 4. vites kullanılırsa 800 olmasada 700 görebilirsiniz ama semt içinde 1. veya 2. viteste çok zor bence. bir de dur-kalk olayı var biliyorsunuz işi iyice zorlaştırır.
  • quote:

1 depo ile 1000km şehir dışı kullanımda hayal değil, dikkatli kullanımda 90km hıza sabitlenirseniz yapabilirsiniz.

şehir içi ise beni düşündürür öle 700-800 km felan yapmak zor gibi. istanbulda ana arterlerde 3. veya 4. vites kullanılırsa 800 olmasada 700 görebilirsiniz ama semt içinde 1. veya 2. viteste çok zor bence. bir de dur-kalk olayı var biliyorsunuz işi iyice zorlaştırır.

Ben hergün Sefaköy-Osmanbey-Sefaköy arası gidip geliyorum. Sabah E-5 i kullanıyorum. Akşam dönerkende E-6 yı kullanıyorum. E-6 dan dönerken genelde uzun yol gibi oluyor 90 km sabit hızla gitmek genelde mümkün.Sabahları E-5 te dur kalk çok oluyor.Buna rağmen hiç şaşmıyor 770-780 km garanti gidiyor.Zorlasam 800 km olur.Fakat ışık yanmadan dolduruyorum depoyu.130-135 ytl civarında doluyor. Bu arada aracım 1.5 dizel. 10.000 km oldu sayılır.
    Geçen haftasonu ise Edirne ye giderken depoyu doldurdum. Gidiş dnönüş 480 km yol yaptım. 140-160 km/h hızlar arasında kullandım hiç aşağı düşmedim. Döndüğümde yakıt göstergesi tam yarımın üzerindeydi.Şehir içinde de 280 km yol gittim aynı depo ile.Dün doldurdum depoyu yine daha ışık bile yanmamıştı.Bu arada son iki depoda Arexon un dizel yakıt katkısını kullanıyorum belki bunun bir faydası oluyordur...

• Arexon un dizel yakıt katkısı ne hocam..??

yakıt deposuna mı atılıyor..? işe yarıyor mu amacı ne bunun.

illaki bu tür katkı kullanmaya gerek varmı..??
  • euro dizel kullanmıyormusun? büyük ihtimalle euro dizel kullanıyorsunuzdur. o taktirde neden ek olarak masraf yapıyorsunuz? euro dizelin zaten tek özelliği katkılı olması...
  • 
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.