Şimdi Ara

ERA (97. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.054
Cevap
1
Favori
217.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: tepeboy

quote:

Orjinalden alıntı: toz-koparan

quote:

arkadaslar ben era 1.4 abs team aldım.yakıtı sanki fazla gibi geldi bi bilgisi olan var mı.

kaça aldınız?
    yakıt olarak kaç litre çıkıyor?

23750 ye aldım.kmde 30 kurus ve ustunde yakıo.sarvisine söledım sadece benımkınde mi problem var die 15000 bakımından sora düşer dedi.sıralı sistem gaz taktırmayı düşündüm motor garantiden çıkıyomus göze alamadım.

%10 dan fazla ediyor...15bin kmye kadar yakacağı benzin bezdirebilir...
    benzinlide rodaj 2000 km...dizelde 1000..
    ben şu an 5.9-6.4 litre arası geziyorum ş.içinde..(15o km oldu)
    lpg taktırsanız 1500 ytl ekstra masraf olacak...(garanti bozması,ayar-uyum işleri,olası sorunları cabası..)
    ben bu hesapları almadan önce çok yapmıştım..benzinli alcaktım hatta..
    26 bindi dizel team-abs..şu anda 27.500..
    sizdeki 26.900..
    bendeki 30.200...(Select)

Şahsi fikrim bu fiyatlardan sonra eranın sıfır olarak alınmasında pek avantaj görmüyorum....
    en üst versiyonda bile arka diskleri kaldırıp kampana koyuyorlar maliyet adına..
    değişik donanımlarından çalıp fiyat kırıyorlar satışı düşürmemek adına..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toz-koparan -- 15 Kasım 2008; 2:00:59 >

• 1.4 select için söylüyorum.İlk aldığımda ne yakıyorsam şu anda da aynısını yakıyorum.İlk depoyla yaptığım şehir içi km o zamanda aynıydı şimdi de aynı.Aradaki fark bence şöförün araca alışması ya da mevsim farkından dolayı.Soğuk mevsimlerde daha çok yakacaktır,yazın tüketim düşecektir.Fabrika verisi 5.5lt/100km yi her Tokat-Mersin yapmamda hem yol bilgisayarı verileriyle hem de depo doldurup hesaplayarak yakalıyorum.
  • gerçi benzin ucuzladı.daha da ucuzlıcak diolar:):).
  • mazot noldu hocam ..? mazot fiyatları ne alemde..?
  • benzin 2.97 mazot 2.89 şu anda.. ama ikisi de daha çok ucuzluyacak gibi gözüküyor..(petrolün varili 150$ lardan 50$ lara indi..)
    lamba yanık geziyorum iyi bir indirim bekliyorum :) Bence 2.50 lere inecek..
  • aynen öle ya ucuzlar ins. gaz da ucuzlamıs.1,70 e düşmüş.
  • hiç heveslenmeyin benzin mazot bizde ucuzlamaz.. ya da göstermelik çok az ucuzlar.. ben 40 yıldır bilmem mi ülkemi yöneten karaktersiz karakterleri.
  • musluktan aksa bile 2 lira vergi alırım diyorsa başımızdaki dumrul...gerisi bellidir zaten..
    hevesimiz kursağımızda kalcak bu kesin..
  • Şu anda benzinin fiyatı 2.400 olmalı.

Daha önceki yıllarda petrolün varili bu seviyelerdeyken benzin 2.400 dü.

Fazla alınan 600 küsür akaryakıt firmalarının cebine gidiyor. Shell BP Petrol Ofisi v.b...

Devlet buna müdahale etmeli.

Bütün dünyada serbes piyasa ekonomisi firmalar arasında rekabeti sağlarken nedense ülkemizde ters işliyor.

Firmalar kendi aralarında anlaşıp fiyatı yükseltip satış yapıyorlar.

Firmalara bu manipülasyondan dolayı ağır cezalar verilmeli.

quote:

Orjinalden alıntı: toz-koparan

musluktan aksa bile 2 lira vergi alırım diyorsa başımızdaki dumrul...gerisi bellidir zaten..
    hevesimiz kursağımızda kalcak bu kesin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ebu Computer -- 18 Kasım 2008; 23:02:37 >

• neden devlet müdahele etsinki.. fiyat düşerse aldığı vergide düşecek.%64 vergiymiş 2 lirayla 3 liranınki arasında muazzam vergi kaybı olur.. danışıklı döğüş aslında enerji bakanı numaradan dağıtıcıları suçluyor maliye bakanıda ellerini ovuşturuyordur..
  • quote:

Orjinalden alıntı: the engine

neden devlet müdahele etsinki.. fiyat düşerse aldığı vergide düşecek.%64 vergiymiş 2 lirayla 3 liranınki arasında muazzam vergi kaybı olur.. danışıklı döğüş aslında enerji bakanı numaradan dağıtıcıları suçluyor maliye bakanıda ellerini ovuşturuyordur..

başımızdakilerin ipinde bile değil arkadaşlar olan bize oluyor iktidarın rengi hiç farketmez...

dağıtıcılar da bakanlar da tezgahtar olarak bizi soyuyor o kadar..
  • aynen öle kardesim.bu kafa bizdeyken daha neler görücez
  • quote:

aynen öle kardesim.bu kafa bizdeyken daha neler görücez

• Bugün bir arkadaşıma otomobil almak için bir kaç galeriye gittik.İlk gittiğimiz Renaultta büyük bir hayal kırıklığına uğradım, yeni symbolün kapı kolları daicanın kapı kollarının aynısıydı ,sert gri bir plastikten kenarları tırtıklı ev şartlarında üretim yapsam daha iyisini üretirdim eminim. Aracın eski symbolden hiç bir farkı yok, kapı içleri aynı, koltuklar aynı,sadece kaportada şişirmeler yapmışlar 23.5 fiyat verdiler baz modele arkamıza bile bakmadan uzaklaştık.Hyundaiye gittik 1.4 start ac ye verilen fiyat 21.5 ancak araba bomboş. Arka hoparlörler sökülmüş,kaset çalar konulmuş,paçalar yok,sisler yok,direksiyondan kumanda yok iç malzemede de makyajlar var filan cezbetmedi araç..daha da ilginci select modelinde dahi arka bagaj kapağı içi halı döşemesi yok,bagaj kilidini gizleyen plastik kapak yok,bagaj içi halının plastikten yapılmış tutma yeri yok,ön tamponun altındaki lastik parça yok,direksiyon ortasındaki metalik arma ve vites topuzundaki metalik kaplama zaten yok.Yani bırakın startı selectten bile bi kasa malzeme eksiltmişler.Fiyatı da 25.5 tan aşağı inmeyince bir de fiata bakalım dedik.1.4 Klimalı tek airbagli yol bilgisayarlı cd çalarlı palioya verilen fiyat 20 lira.punto 2 airbag klima abs+ebd ye verilen fiyat 24.5 ve zannedersem o aracı 23.5 a alacağız.Aracın koltukları filan kırmızıydı al beni diyordu resmen.Son kararı arkadaş verecek artık.ben olsam punto derim.

• quote:

Bugün bir arkadaşıma otomobil almak için bir kaç galeriye gittik.İlk gittiğimiz Renaultta büyük bir hayal kırıklığına uğradım, yeni symbolün kapı kolları daicanın kapı kollarının aynısıydı ,sert gri bir plastikten kenarları tırtıklı ev şartlarında üretim yapsam daha iyisini üretirdim eminim. Aracın eski symbolden hiç bir farkı yok, kapı içleri aynı, koltuklar aynı,sadece kaportada şişirmeler yapmışlar 23.5 fiyat verdiler baz modele arkamıza bile bakmadan uzaklaştık.Hyundaiye gittik 1.4 start ac ye verilen fiyat 21.5 ancak araba bomboş. Arka hoparlörler sökülmüş,kaset çalar konulmuş,paçalar yok,sisler yok,direksiyondan kumanda yok iç malzemede de makyajlar var filan cezbetmedi araç..daha da ilginci select modelinde dahi arka bagaj kapağı içi halı döşemesi yok,bagaj kilidini gizleyen plastik kapak yok,bagaj içi halının plastikten yapılmış tutma yeri yok,ön tamponun altındaki lastik parça yok,direksiyon ortasındaki metalik arma ve vites topuzundaki metalik kaplama zaten yok.Yani bırakın startı selectten bile bi kasa malzeme eksiltmişler.Fiyatı da 25.5 tan aşağı inmeyince bir de fiata bakalım dedik.1.4 Klimalı tek airbagli yol bilgisayarlı cd çalarlı palioya verilen fiyat 20 lira.punto 2 airbag klima abs+ebd ye verilen fiyat 24.5 ve zannedersem o aracı 23.5 a alacağız.Aracın koltukları filan kırmızıydı al beni diyordu resmen.Son kararı arkadaş verecek artık.ben olsam punto derim.

Hyundai çok yakında sadece 4 teker ve motordan ibaret bir araç olacak

• Bu aslında sadece hyundainin yöntemi değil tüm yerli üretimlerde var bu.Yerli tüketiciyi ciddiye almamayla ilgili.Dikkat ederseniz İthal araçlarda bu donanım düşüklüğü yok. Symbolde var ama misal clio HB de baz donanım abs 2 airbag klima içeriyor.Yerli malı yurdun malı herkez onu kullanmalı diye itele gitsin.
  • quote:

Bu aslında sadece hyundainin yöntemi değil tüm yerli üretimlerde var bu.Yerli tüketiciyi ciddiye almamayla ilgili.Dikkat ederseniz İthal araçlarda bu donanım düşüklüğü yok. Symbolde var ama misal clio HB de baz donanım abs 2 airbag klima içeriyor.Yerli malı yurdun malı herkez onu kullanmalı diye itele gitsin.

maalesef

• Accentler yerli değil mi..? en azından motor hariç bir çok yeri yerli diye biliyorum.. değil mi yoksa..??
  • quote:

Orjinalden alıntı: ottoman24

quote:

Bugün bir arkadaşıma otomobil almak için bir kaç galeriye gittik.İlk gittiğimiz Renaultta büyük bir hayal kırıklığına uğradım, yeni symbolün kapı kolları daicanın kapı kollarının aynısıydı ,sert gri bir plastikten kenarları tırtıklı ev şartlarında üretim yapsam daha iyisini üretirdim eminim. Aracın eski symbolden hiç bir farkı yok, kapı içleri aynı, koltuklar aynı,sadece kaportada şişirmeler yapmışlar 23.5 fiyat verdiler baz modele arkamıza bile bakmadan uzaklaştık.Hyundaiye gittik 1.4 start ac ye verilen fiyat 21.5 ancak araba bomboş. Arka hoparlörler sökülmüş,kaset çalar konulmuş,paçalar yok,sisler yok,direksiyondan kumanda yok iç malzemede de makyajlar var filan cezbetmedi araç..daha da ilginci select modelinde dahi arka bagaj kapağı içi halı döşemesi yok,bagaj kilidini gizleyen plastik kapak yok,bagaj içi halının plastikten yapılmış tutma yeri yok,ön tamponun altındaki lastik parça yok,direksiyon ortasındaki metalik arma ve vites topuzundaki metalik kaplama zaten yok.Yani bırakın startı selectten bile bi kasa malzeme eksiltmişler.Fiyatı da 25.5 tan aşağı inmeyince bir de fiata bakalım dedik.1.4 Klimalı tek airbagli yol bilgisayarlı cd çalarlı palioya verilen fiyat 20 lira.punto 2 airbag klima abs+ebd ye verilen fiyat 24.5 ve zannedersem o aracı 23.5 a alacağız.Aracın koltukları filan kırmızıydı al beni diyordu resmen.Son kararı arkadaş verecek artık.ben olsam punto derim.

Hyundai çok yakında sadece 4 teker ve motordan ibaret bir araç olacak

katılıorum ya.resmen alıcyı enayi yerine koyuyolar.yanlıs bi ilerleyiş.

• % kaçı yerlidir bilemiyorum. benim gördüğüm camları,lastikleri yerli.ilk gelenlerden farklı olarak sonrakilerde kapı kilitleri filan da değişmiş o tip basit metal parçalar vardır sağında solunda yerliye dönmüş. ama bence bunlar aracı yerli üretim yapmaz ancak yerli montaj yapar.parçaların çoğu uzakdoğu ülkelerinden geliyor nihayetinde.
  • 
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.