Şimdi Ara

ERASMUS / AVRUPA'DA EGITIM ILE ILGILI SORULARINIZ ITINAYLA CEVAPLANIR (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
350
Cevap
63
Favori
46.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
155 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    önemli olan genel not ortalamanin cikmis olmasi, daha sonra üniversitenin hazirladigi erasmus ögrenim hareketliligine basvurman gerek ve dil sinava girmen gerek, secimlerini yapip, puanina göre yerlesmen gerek. Onun disinda ekstra bir durum yok. Detayli bilgiyi üniversitenin websitesinden ögrenebilirsin
  • :)) bizimle birlikte cok türk kizi da gelmisti ancak erkekler o güzel cek kizlarini görünce, kara kuru türk kizlarini unuttular :) onlar da kendi hallederinde takiliyorlardi.. Oradaki erkekler, ulan bu kezbanlarin bize cektirdiklerine bak, bi de bu kadar dünya güzeli kizin bu kadar mütevazi olmasina bak. Kiza diyorsun cok güzel, yok ben güzel degilim diyor (samimi sekilde).. Tavsiyem: yurtdisinda kiz arkadas edinin, türk kizlarinin naziyla vs hic ugrasmayin. 1000 tane gönlüm olsa 1 tanesini türk kizina vermem o derece diyorum :)
  • heidinindedesi kullanıcısına yanıt
    basarilar dilerim hocam. pimsleur'un almanca ögrenenler icin podcastleri var (ingilizce anlatiyor), almancaya konusmami ona borcluyum. Internette/torrente bulabilirsin. 5 setdeen olusuyor, her biri 30 dk toplamda 30 mp3 var. Temel olarak söyleneni tekrarliyorsun o kadar. Nasil bi yoldur bilmem ama 30 tanesini dinledikten sonra konusmaya basladim :) eski kiz arkadasim türkce ögreniyordu, o da bunun türkcesini dinledi ve o da konusmaya basladi :) tavsiye ederim
  • öncelikle merhaba kendimi tanıtayım istanbulda bir meslek lisesinden bilişim bölümünden bu sene (haziran) mezun oldum bu seneki sınava öylesine girdim gelecek senedeki sınava hazırlanıp gireceğim Amerika da yazılım mühendisliği okumak istiyorum ama değişim öğrencisi veya 2.3 sınıfta gitmek değil en baştan gitmek istiyorum ne yapmam lazım ? profesyonel ingilizce ve diğer derslerden
  • Merhabalar çokta yüksek olmayan bir puan ile lisans mezunu oldum. İç mimarım ve Polonya çekya gibi ülkelerde yüksek lisans yapıp temelli oralara yerleşmeyi düşünüyorum. Yüksek Lisans ile gitme şansım var mıdır? Okurkende iş güç ayırt etmem yeterki kendimi buralardan çıkarayım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • MrOneoguzhanPro kullanıcısına yanıt
    merhaba,

amerikadaki üniversitelerin cok pahali oldugunu biliyorum o yüzden amerikaliar dahi burs olmadan okuyamiyor.. Maddi durumun iyiyse olabilir. Bazilari work & travel ile gidip para biriktiriyor sonra okula yaziliyor.. Amerikan üniversitelerinin türk ögrencilerinden ne istedigini bilmiyorum. Avrupa'daki cogu üniversite, lisans kazanip hata 1 yil okumus olma sartini koyuyor..
  • Darion kullanıcısına yanıt
    Dogu avrupa ülkelerine daha kolaylikla kabul edilirsin, cünkü okul kayit ücretleri pahali. O yüzden gelen ögrencileri kolay kolay reddetmiyorlar. Cekya'da ögrenciler okurken haftalik 20 saat calisabiliyorlar diye hatirliyorum, polonya da öyle olabilir (bakman lazim). Ancak orada temelli kalmak istiyorsan oranin dilini ögrenmen sart. Yüksek lisans egitimi genelde ingilizce oluyor. 2 yil süresinde oranin dilini ögrenirsen mezuniyet sonrasi kalma sansin yüksek olur. Okurken de özellikle mesleginde calisabilirsen isler senin icin daha iyi olur
  • ertan2002 kullanıcısına yanıt
    cevap için teşekkür ederim asıl amacım aslında avrupa vatandaşı olabilmek. dediğiniz gibi doğu avrupa ülkelerinde gerçekten kıstaslar azalıyor öğrenci alırken ama kendi bölümümü bir türlü bulamadım. hollanda almanya gibi ülkelerde iç mimarlık üzerine yüksek lisans bulabiliyorken polonya ve çekya da buna rastlamadım. bununla ilgili bilginiz var mı?
  • Darion kullanıcısına yanıt
    https://www.masterstudies.com/Master-in-Architecture-and-Urban-Design/Czech-Republic/Technical-University-of-Liberec/
    www.masterstudies.com
    Master in Architecture and Urban Design, Brno, Czech Republic 2019
    https://www.masterstudies.com/Master-in-Architecture-and-Urban-Design/Czech-Republic/Brno-University-of-Technology

brno'yu tavsiye ederim. Hem fiyat daha uygun görünüyor hem brno, liberec'e göre daha büyük..

Ayrica ilk linke girdiginde orda bir türk kiz okumus onun yorumu var Elif Çekçeki isminde. Onunla iletisime gecip sorabilirsin.. ;)

polonya icin ise burada bir sürü var hocam
    master.postgraduatestudy.eu
    Poland, Interior Design - Master's degree - Postgraduate Degrees, Master's degree - country, city, group of specialities, language, speciality - v.EN, study (II) - postgraduatestudy.eu
    https://master.postgraduatestudy.eu/serwis.php?s=3305&pok=68673&pa=100&szukaj=Interior+Design

edit: polonya linkinin hepsini kopyalayip yapistir hocam, tikladiginda göstermiyor ic mimarligi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertan2002 -- 15 Ağustos 2019; 12:12:7 >

• ertan2002 kullanıcısına yanıt
    iyi degerlendirmişssin bende :D evlenerek gitmeyi düşünüyorum brno güzel şehir bi ara orda sevgilim vardı sürekli gelip gidiyordum
  • guzel ve basarılı konu tebrıkler
  • quote:

Orijinalden alıntı: ertan2002

basarilar dilerim hocam. pimsleur'un almanca ögrenenler icin podcastleri var (ingilizce anlatiyor), almancaya konusmami ona borcluyum. Internette/torrente bulabilirsin. 5 setdeen olusuyor, her biri 30 dk toplamda 30 mp3 var. Temel olarak söyleneni tekrarliyorsun o kadar. Nasil bi yoldur bilmem ama 30 tanesini dinledikten sonra konusmaya basladim :) eski kiz arkadasim türkce ögreniyordu, o da bunun türkcesini dinledi ve o da konusmaya basladi :) tavsiye ederim
    Torrent ararken gözlerim kanadı ne zor birşeydir bulması bunu . Rusca ve almancası lazım :)
  • Okul bitti ama takip

• zeblinbalik Z kullanıcısına yanıt
    mutluarici.com
    Dr. Paul Pimsleur - Pimsleur Language Pack (48 languages + extra) / ������� ���� ��������� (48 ������ + ������) [2016] :: RuTracker.org
    http://mutluarici.com/pxy/index.php?q=aHR0cHM6Ly9ydXRyYWNrZXIub3JnL2ZvcnVtL3ZpZXd0b3BpYy5waHA%2FdD01MjYwNDg5&hl=3ed

burdan indirebilirsin hocam birden fazla bölümü var. Hangi dilleri istiyorsan onlari secersin

• Ben bu sene son sınıf yani 4 e geçtim artık gidemiyorum dimi tren kaçtı. Okulu uzatsam gidebiliyor muyum?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Requiem for a Dream kullanıcısına yanıt
    basvurular bittigi icin seneye de gidemiyorsun okulun uzasa da... yüksek lisans icin sansini deneyebilirsin
  • Ben yüksek lisans için soru soracağım. Nasıl araştırdınız ve kabul aldınız? Ne kadar harcadınız?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ber59 B kullanıcısına yanıt
    Bazi seyler tekrara giriyor artik..
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/139566086

arastirma yapmadim bir tanidigim vardi isvicre'de o tavsiye etti, onu da burada yazdimhttps://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/139553612

Not: suana kadar gözden kacirmadigim olmadiysa tüm sorulara cevap verdim. Eger ayni soru sorulmussa ve cevap vermediysem lütfen eski mesajlari okuyun cünkü cevabi orada var. Ayni seyleri tekrar tekrar yazmaya gerek yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertan2002 -- 15 Ağustos 2019; 16:46:58 >

• Ertan hocam sağolun çok yardımseversınız. erasmus ile litvanyaya gidiyorum ıngilizcem çok iyi değil sizce bu konuda telaş etmem normal mi yoksa akışına bırak mi diyorsunuz,? Geliştirmede n gelmek istemiyorum.

Artı olarak erasmuslu olarak artık bilmem gereken güzel uygulamalar yada bılgılendırcegınız iyi şeyler var mı?

• En iyisini yapmışsın, Türkiye'de olsan olacakları yazayım sana. Misal Aselsan'a girseydin; yine senin yarın kadar bile bir şey bilmeyenler senin üstün olacaktı ve sana mesela telsizin anten kısmını takacaksın diyeceklerdi. Ve haftalarca o işi yapacaktın. Sonra başka bir cihaz verip bunun kurulumunu yapacaksın diyeceklerdi. Sonraki de muhtemelen test edip sonuçlarını yazman gereken raporlar olacaktı. Ve böylece yıllarını harcamış olacaktın ,sana hiçbir zaman şöyle bir şey yapmayı düşünüyoruz ,senin bunun hakkında düşüncelerin nedir?diye kimse sormayacaktı...
    En az 10 arkadaşım var orada çalışan bu yüzden biliyorum..!

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.