2 hafta sonra sınava giricem kazanırsam kaç k gerekir |
Erasmus kaça patlar
-
-
20k euro
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Nereye gideceğine bağlı. İspanyaya gidersen iyi finlandiyaya gidersen mokoko. Sosyal biriysen haftada 2-3 çıkarsın çıktığında 30-50 eur arası gider ortalama bir yerde. Zaten 500-600 oraya gider. 300 genel giderler + kalacağın yer. 1000 den aşağı olmaz giderin. Bot gibi yaşayacaksan gitme zaten
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam banka hesabında şu kadar euro olacak diye bir şart var mı yani totalde kaça patlar her şey dahil onu merak ettim.
-
Eğer Polonya'da uygun bir üniversite varsa ekonomik açıdan diğer ülkelere göre çok daha rahat olacağını söyleyebilirim.
Vize için hesapta bulunması gereken bakiye bildiğim kadarıyla en az 30.000 TL olmalıdır.
Gidilecek ülkeler okullar tarafından ekonomik açıdan gruplandırılıyor. Yaşam masrafı çok olan ülke için daha fazla hibe ödeniyor.
Okul tarafından hibe verilecekse gideceğin ülkenin hibesinin %80i zaten gitmeden hemen önce hesabına yatırılıyor. Uçak biletleri, konaklama gibi giderler size ait.
2020 yılından örnek verecek olursak okul aylık 300 EUR veriyordu ve Polonya'da orta halli bir öğrenci yaşamı için her şey dahil 450 EUR yetiyordu. Fakat bu öğrenciden öğrenciye değişir.
Tavsiye olarak ta okulunuzun yurt vermemesi durumunda hostel gibi çözümlerden önce eğer yakında farklı bir okul varsa onların Erasmus departmanıyla görüşerek eğer yurtları boşsa ucuza konaklamada oradan yararlanabilirsiniz.
-
Ben erasmustayım şu an aylık 1k euro gidiyor tahmini. Ama mesela geçen isviçreye gittim 600 euro sadece ona gitti.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X