450/600 ülkesine göre |
erasmusta okulun vereceği hibe yeter mi
-
-
vay gidiyor musun hocam
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
tl mi
-
yok, aklımdan geçirmiyodum bile şu ana kadar da bi merak ettim
tl olsa sormazdım heralde
Yetmez
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Asla yetmez hatta okul bize ancak %50’sini karşılar ailenizi ona göre bilgilendirin diyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Zorlarsan belki diye düşünüyorum. Ki giden birkaç kişiye yetmemiş diye duydum.
Hibenin dışında toplam 2 bin euro harcadım her yeri gezdim.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bizim okuldan (bilgisayar ya da yapay zeka) erasmus yapan birisi sadece en temel ihtiyaçlarınız için yeter demişti, gezmek gibi şeyler içinse yetmemiş.
Ama 600 den daha çok almıştı diye hatırlıyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F299EF3C6 -- 25 Kasım 2022; 20:29:11 >
sağolun beyler
-
kaç ay hocam
yetmez. inşallah şu erasmus denilen pis şey kalkar ak partinin şuana kadar el atmadığına inanamıyorum. hiç bir getirisi yok okulu uzatıyor sadece aileye yük olmak ve s2ş üzerine kurulmuş bir program. kazandığında anana babana avrupada okul kazandım beni seçtiler okumaya gidecem dersin harvardtan mezun olmuşsun gibi sevinirler gidersin para yetmez her ay pederden para çıkışmadı buralar çok pahalı diyip 500 euro istersin adam ek mesai yapar bi şekilde çıkartır sonuçta çocuğu avrupadaki koskoca okuldan kabul almış okuyor ortada bırakmak olmaz
-
Ulan istemiyorsan gitme inşallah kalksın ne amk bi kurtulamadık şu yasakçı zihniyetten. Türkiye'de herkes kendi sevmediği şey kapansın bitsin kül olsun istiyor. Oldu paşam
kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş
-
sen s2şemedin diye mi bu
-
Erasmus demek gezmek tozmak eğlenmek yeni insanlar tanımak demek.Dolayısı ile yetmez.Bende yaptım zamanında Odtü'deki malum bölümün bazı dalt... kabul etmemişti geçilen dersleri sonra yaz okulu fasilitesi ve 1 dönem uzadı.
Ama Erasmus iyidir.Eğer yurt dışı bir gelecek düşünüyorsanız olsun veya olmasın avrupaya açılan en kolay kapıdır gezer görür kendi yolunuzu kendiniz çizersiniz.Bunu deneyimlemek bence herkesin hakkı.Bir dahaki çıkışınızda (iş olur master olur) aklınızdaki soruları merakları da bizzati kendiniz çözümlendirmiş olursunuz.
-
Almanyada zorlarsan falan da yetmiyor 600 euro veriyorlar 400 euri zaten rahat konaklamaya gidiyor aylik 200 euroyla gecinemezsin aileden bi 100 200 daha alman lazim. Şimdi arkadasim erasmusta o anlatıyor. Ekonomik kriz etkilemis oralari da
Ayrıca erasmusu s×x odaklı düşünüyorsanız erasmusa gidip 1 donem okulda kendinizi yormanıza değmez. Ak partiyle de alakasi yok programın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EB5DF7EA3 -- 25 Kasım 2022; 23:35:55 >
ben emekçi kadınlara gidiyorum avrupadaki ne olduğu belirsiz önüne gelenle yatan ahlaksızlara kalmadım hiç erasmusa da başvurmadım derdi gerçekten okumak olanın böyle boş şeylerle işi olmaz
-
6 ay ama zaman euro 10 liraydı ve dünyadaki ekonomi böyle sıkıntılı değildi. Okulların yurt imkanlarına bakın ,gerekirse okula yazın. Ben yurt+su faturasına aylık ortalama 230 euro gibi bişey vermiştim. Kendiniz yemek yaparsanız hibe yeter. Günde 5 euroya her öğün kırmızı et, tavuk yersiniz. Kalan para+ekstra kendi paranızla da sağı solu gezersiniz flixbusla trenden daha ucuz. Bence okul seçerken de ucuz şehirleri seçin. Münih gibi omega şehirlerde kalacak yer masrafı çok artar gezmeye para kalmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hades333 -- 26 Kasım 2022; 7:44:27 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Ulan istemiyorsan gitme inşallah kalksın ne amk bi kurtulamadık şu yasakçı zihniyetten. Türkiye'de herkes kendi sevmediği şey kapansın bitsin kül olsun istiyor. Oldu paşam
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X