25 senede savaşa mı girdik de dolar bugün 35 tl? Yukarka 25 senede bunlar yapildi derken neden savaştan çıkmış bir ülkenin 0 para ile açtığı fabrikaların kapandığını ya da satıldığını yazamiyorsunuz? Bana nasıl davranacağımı söylemek kimsenin haddine de değil. Kafana yatmaz bloklar geçersin. Tıpki benim sana yaptığım gibi. Yeni kuşağın sorunu da bu işte. hep laf sokma, kendini yukardan görme, karşısındakine saygı göstermeme vs vs |
Erdoğan İle Türkiye'nin Kaderi Artık Bir Olmuştur (12. sayfa)
-
-
Yahu osmanlı zamanındaki bilim teknoloji ile bugün nasıl karşılastirabilirsiniz. Bende osmanli hayranı değilim lakin osmanlı zamanindaki imkanlarla yapılan yapıtlar 600 senede ayakta duruyor. Senin laz mütahitin yaptıkları ufak depremde yerle bir..
-
50 sene süreli birde yap işlet devlet ile yapilanlar. O süre zarfında 500 tane köprü yapılırdı
-
Bilim veya teknoloji demiyorum diğer şeylerden bahsediyorum. Okullardan bahsediyorum, üniversitelerden, ne bileyim hastaneler, şehirler nerede?
Nerede Sivas, Ankara, Uşak, Denizli vs. anadoluda bugün şehir dediğimiz her yer cumhuriyet döneminde şehir olmuş. Git Avrupa’ya bak başkent olmayan küçük şehirlerin bile 300 400 senelik geçmişleri var. İnternetten bakınca hemen o şehirlerin dönemi gösteren yağlı boya resimleri tabloları falan görebiliyorsun. Hatta bazı şehirler var kaç yüz sene hiç değişmemiş aynılar (Prag gibi)
Osmanlı’ya bakıyorsun sadece İstanbul var (ki o bile öyle ahım şahım değil) demiryollarını falan da hep Balkanlara yapmışlar anadoluya tek çivi çakılmamış.
Doğru dürüst üniversitelerin açılması bile hep 1800’lerin sonunda 1900’ların başında olmuş. Türkiye’de 200 yıldan daha eski kaç tane üniversite var mesela en fazla 2. Avrupa’da 500 yıllık tavernalar var derken bundan bahsediyorum. Osmanlı’nın bilmem kaç milyon nüfusu vardı doğru düzgün üniversitesi bile yokmuş.
Ne üniversite açmışlar ne şehir kurmuşlar anadolu zaten mezbelelik bu ülkeyi ülke yapan herşeyi Cumhuriyet yapmıştır. Nokta
-
Paralı asker bloklamış beni. Yazık. Verecek kısacık cevabım vardı oysa. Neyse içinde kalsın meraktan çatlasın :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kayrabey -- 11 Aralık 2024; 10:48:58 > -
Türkiye'nin etrafına bakarsanız : Bulgaristan iç savaş, Ermenistan Azarbaycan Savaşı, Suriye iç savaşı, Irak savaşı, az aşağıda İsrail soykırımı az yukarıda Rusya Ukrayna savaşı. Bunca şeye rağmen ayaktayız bazen sadece var olmak için bile bedel ödenir. Bu coğrafyada ayakta kalmak çok zordur.
-
En değerli para br kuveyt dinarı. Kuveytte fast food fiyatı türkiyeyle yarışıyor -
Elektronik aletler 2 kat daha ucuz -
Doğru. Tek adam rejimlerinde genelde ülke kaderi baştakiyle birdir.
-
Cevap verdiğin kişi beni engellemiş.
Senin yazdıkların hakikat. Osmanlı demek balkan demektir.
-
Allah'tan son peygamber kitapla kesinleştirilmiş...
Yoksa sizin bu reis sevdanız çok başka yerlere giderdi -
Oğlum siz ne yiyip ne içiyorsunuz la? Koca ve güçlü bir devleti tek adama indirgemek için nasıl bir beyin yapısı lazım ya da size ne diyorlar ne veriyorlar da bu kadar kendi devletinizi milletinizi küçük görüyorsunuz anlamadım. Bu milleti için utanç vericisiniz. Gerçi insanlarda devlet millet sevgisi mi bıraktılar hayret ya. -
daha 1 ay önce esatla görüşmek isteyen rte mi ülkenin kaderini belirliyormuş. bunun yaptırımı olmayacak mı sanıyorsunuz siz? bransonu verdik zamanında bakalım bu sefer nasıl kurtulucaz abdnin elinden?
-
Muhalefet olunca kafanız direk CHP ye gidiyor he algılarınız bu kadar kıt demek ki sizden beklenildiği gibi şaşırmıyorum
-
Bunlar maaşla bile olamayacak kadar yüzsüzler. Normal bir insan o kadar abartmaz, saçmalamaz. -
Kafalar uçmuş bunların ya gerçekten paralı elemanlar bir çıkarları var yada durumları gerçekten vahim tedavi olmaları lazım
-
Hocam kendini boş yere yoruyorsun at gözlüğü kullanan insanların anlama ihtimali zaten yok
-
Su konuyu narkotik subeye sikayet etmek lazim. Ne cehaletle ne de baska birseyle aciklanamayacak yorumlar var. Bu olsa olsa sentetik kafasidir yok yani. -
Beğenmedikleri
Papua Yeni Gine Kinası 8.62 TL
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X