< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tiger86 -- 25 Ocak 2018; 19:33:35 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tiger86 -- 25 Ocak 2018; 19:33:35 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
neden kardeşim? adamlar devletin üzerinden yük alıyorlar (okullar da öyle)
yaşını bilmiyorum ama bundan 15-20 sene evvel telefonla randevu bile yoktu, yıkık dökük hastanelerde sürünüyordu millet sabaha karşı 4'te sıra numarası almak için. Özel hastane kuran adam hem parasını yatırıp yatırım yapıyor hem yüzlerce kişiye iş, hem devlet hastaneleri üzerinden yük alıyor. Hizmet, kalite, rekabet herşey var. Asıl devlete ait hastaneler kapatılmalı, ssk pirimi de kalkmalı. İsteyen istediği yere yaptırsın sigortasını, istediği hastaneye gitsin. Devlet hastanesi nedir? 3 kuruşluk hizmet için sade gazoza, limonataya bile vergi verip dünyanın vergisini ödeyip sonra sürüneceğim öyle mi? |
bende diyorum özel hastaneler kapatılmalı
düşün başkan olmuşsun,bütün özel hasteneleri almışsın yada kendine bağlamışsın istediğin fiyatta oynuyorsun, istediğin ilaclara zam yapıyorsun. sgk yı batırmak için elinden geleni yapıyorsun. devlet ve sağlık kuruluşlarına millete düşük ölçekli ilaç yazsınlar diye dayatıyorsun. ayrıca örnek çapa ve cerrahpaşaya ödenmesi gereken paraları vermiyorsun, batsın oraya avm yapayım diye göz koyuyorsun zaten şu an olan bu ve özel hastaneler kimin elinde belli zaten var mı itirazı olan. |
inşallah ironidir...
amerika sağlık sisteminin hali ortada abd neredeyse full özel sigortası hastanesi özelde yani ingiltere kanada ab üye ülkeleri çok az özel kalanı devlet aralarındaki farka bir bakın önce sicko diye bir belgesel var izleyin olmadı sağlığın eğitimin özeli olmaz isterseniz kolluk kuvvetlerini de özel yapalım, para verene önce gitsin az para verene kötü polis çok para verene tecrübeli polis gibi uygulamalar da olur devletin yükü azalır bilgi sahibi olun sonra fikir beyan edin bi zahmet |
Medipol de 20 tl muayene ücreti. İlk açıldığında fark da almıyordu ama artık anlaşmalı bölümlerde 20-30 arası ücreti. Anlaşmalı bölüm değilse zaten ücreti yüksek ve sigorta da karşılamaz.
Özel GOP hastanesi tam bir para tuzağı eski belediye başkanı sahibi. Doktor benim sigorta ile geldiğimi görüp benden tetkik istiyorsa zaten o hastaneye adım atmam. 10 Tl'ye daha bu gün kızım uzman doktora muayene oldu. SGK anlaşmalı klinik ve Tıp merkezleri gayet uygun düz muayeneler için gayet te yeterli. Uzman özel sorunlar için de bu tip sigortalara asla güvenilmez zaten. Toplam 8 hak veriyor bunu ne zaman nasıl kullanacağım bilmiyorum. Eski hastalıkları zaten karşılamıyor. Gittiniz doktor sadece reçete yazdı gönderdi gitti bir hak. Gittiniz ciddi bir rahatsızlık var doktor şüphe etti tetkik istedi bunda da 1 yada 2 hak gitti. Bunun ayrımını nasıl yapacağız? Kızım için istedim yaptırtmayı araştırdım da üstelik ama sigorta şirketleri bizden daha uyanık olduğundan vaz geçtim. Bu yüzden zaten pek tutmadı bu tamamlayıcı sağlık sigortası. |
gereksiz ve sacma yorumlariniz icin tesekkurler.
1.si ozel hastaneler ozel sigortayla gelen hastalari cok seviyorlar cunku herseyi sigorta karsiladgi icin butun tetkik tahlilleri bol bol isteyip sigortadan para cekerler boylece. 2.si anlasmali oldugu hastanelerin cogu kaliteli hastaneler nasil oluyor ucuncu sinif hastane.tamamlayici sigorta oldugu icin acibadem florance memorial gecerli olmuyor ama medicalpark,medipol,ozel gop hastanesi gibi bircok kaliteli hastane mevcut 3.su 10-30 liraya muayene oldugunuz yerden korksaniz iyi olur nasil guveniyorsunuz hayret ediyorum.ayrica olaya muayene ucreti acisindan bakmayin bunun tahlili tetkiki var bugun bi MR 200 liraya cekiliyor.ayrica eski hastaliklar gecerli olsaydi o zaman agir bi hastaliga yakalaninca gider bu sigortayi yaptirir herseyi sigortaya dayardim tabiki gecerli olacak. |
Bir devletin devlet olabilmesinin ön koşulu eğitim, sağlık ve adalet sistemleridir. Kimisi eğitim olmazsa diğer ikisini saymaya bile gerek yok derler. Türkiye'nin durumu ortada, kısa bir yazıyla hepsine tek tek değinmeye ne zaman ne kelime yeter.
Dünyanın neresine giderseniz gidin özel şirketlerin amacı aynıdır, daha çok para kazanmak. Onların sizin eğitim seviyenizi yükseltmek, sağlığınızı korumak gibi amaçları yoktur. Önemli olan karlarını artırmaktır. Parası olmayan ölsün diyorsanız -ki sizin savunucusu olduğunuz sisteme göre herşey paraya endeksli- devamını okumanıza gerek yok. Devlet o ülke vatandaşı olmak dolayısıyla vermek zorunda olduğu eğitim, sağlık ve adalet hizmetini özelleştiremez. Bugün Türkiye de yapılan hatalar yıllar önce başka bir kurumun başına getirildi. Yaşınızı bilmiyorum ama 90'lı yılların meşhur argümanıydı "devlet et mi üretsin, süt mü üretsin!" buna benzer kelimeler kullanılarak özelleştirme uygulamalarına meşruiyet kazandırıldı. Gelinen nokta da Avustralya, Sırbistan Angus löp et saman ithali gibi kavramlar size birşey ifade ediyor olmalı. Devlet sizin talep ettiğiniz gibi hastanelerini kapatıp sistemin dışına çıkıp sizi özel hastanelerin yumuşacık! kollarına bıraktığında iş işten çoktan geçmiş olacak. Sözün özü sağlık bir haktır parayla satılamaz. Devletin görevi Türkiye de yapıldığının aksine Koruyucu ve Önleyici sağlık hizmetleri politikasını hayata geçirip, insanlar hastalansın doktora gitsin bu bir sektör olsun özel hastaneler oluşsun ilaç firmaları paraya para demesinler mantığı demek olan tedavi edici sağlık hizmetleri politikasını önceliğine almaktan vazgeçmelidir. Daha yazacak çok şey var fakat bugün özel hastaneler devlet ile rekabet ettikleri için bir çok şeyi iyi yapıyor gibi gözüküyorlar yarın sizin isteğiniz olurda devlet hastaneleri kapanırsa muhtemelen özel hastanelerin hiç olmadığı ağır aksak da olsa sağlık hizmeti alabildiğimiz günleri mumla ararız.... |
Hiç yere sezeryanla doğum yaptıran özel hastaneler var.avrupa özel hastaneleri yasaklamışsa bi bildiği vardır
|
ne bekliyon kardeş, sarıklı cübbeli doktor mu? intibam olmadı nedir ya
|
Devletten her hasta için aldığı ücretleri yazmamışsınız özellerin. Keşke ona da değinseydiniz.
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efilefil -- 25 Ocak 2018; 20:34:40 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |