Şimdi Ara

Ergo Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Yılda 199 TL (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
319
Cevap
30
Favori
36.505
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Soruma bir türlü cevap bulamadım ama son olarak "7. TEMİNAT DIŞI KALAN HALLER" 3 sayfadan fazla durumda yani Allah göstermesin ne hastalıklar var ama sanki ödememek için her şeyi yapacaklarmış gibi geliyor. O yüzden bana şu sorunun cevabı gerekiyor hastaneye gidildi muayene oldu tetkik vs. sonra sigortanın ödemediği çıktı ortaya eee ondan sonra kol gibi girecek hastaya. Hadi katmerli geçmiş olsun.
  • dinamit06 kullanıcısına yanıt
    Geçmiş hastalıklar hastane ziyaretleriniz lab. sonuçlarınız hepsi bir merkezde toplanıyor E-Nabız ugulamasına girerseniz bunu görebiliyorsunuz. Muhtemelen sözleşmede bu bilgilere erişmeleri içinde imza atılıyor diye tahmin ediyorum.
  • dinamit06 kullanıcısına yanıt
    Doğum teminatı bambaşka bir konu.

TSS lerde 1 sene sonrasında ki yenilenmede doğum klozunu aktif hale getiyorlar

Ayrıca doğum için de gebelik başladıkdan sonra acil destek doğum sigortası yaptırılabiliyor.
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    ALLAH KİMSENİN BAŞINA VERMESİN AMA ARKADAŞLAR KANSER HASTALIKLARI BÜTÜN ÖZEL HASTAHANELERDE ÜCRETSİZ TEDAVİ EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR. KEMO RADYO TERAPİLER YATIŞ SÜRESİ VS ÜCRETSİZ.
  • enorton E kullanıcısına yanıt
    Hocam TSS için de vergi iadesi mümkün %15 ile %35 arasında değişmekte.
  • enes122 E kullanıcısına yanıt
    Hocam eğer kendinize yaptırırsanız çocuğunuz yararlanamaz. TSS ler kişiye özeldir.

Ama şunu söyleyim eğer çocuğa yaptırırsanız cuzi bi farkla kendinizi de ekleyebilirsiniz.

Bakın mesela ben en son Ray sigortadan yaptırdım 2 hafta oldu. Sadece çocuğa yaptırsaydım 775 tl olacaktır. Çocuk + ebeveyn olunca 400+400 800 tl ye yaptırdım kendimi dahil edip.

Bir önceki TSS halk sigortaydı sadece çocuk 750 tl civarındaydı içine anneyi de eklemişim 975 tl olmuştu. ( Fiyatlar Ankara için geçerli be VIP hastahaneleri de kapsamaktadır.) Ayrıca yatırdığım fiyattan %15 vergi iadesi de aldım.
  • krep kullanıcısına yanıt
    Bakın hocam şöyle bir durum var. Bugün herhangi bir hastalığınız yok ise geçmişten gelen TSS yapılır problem olmaz. Ama şu var eğer ki geçmişten gelen kalıcı bir hastalık yada TEDAVİSİ DEVAM EDEN BİR HASTALIK var ise bu durumda size geçmişten gelen hastalıkları kapsayan bir poliçe düzenlenir. Fiyatı biraz daha yüksek ama ciddi bir fark yok arada.

Eğerki geçmişten gelen bir hastalık varsa zaten SGK da kayıtlıdır bu ve sigorta da durumu fark edip provizyon vermez. Bu durumda dedğim gibi GEÇMİŞTEN GELEN HASTALIKLARI KAPSAYAN TSS yaptırmanız gerekmekte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ie36

Bence özel hastaneleri kapatıp kalan para ile devlet hastanelerine yatırım yapılmalı.fırsattan istifade sömürüyorlar insanları.eğitim içinde aynı

Ne saçma bir düşünce bu kardeşim.
    Kimse seni kolundan tutup özel hastaneye götürmüyor.
    Devlet hastanelerinde sürün sen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emrah_d

Bakın hocam şöyle bir durum var. Bugün herhangi bir hastalığınız yok ise geçmişten gelen TSS yapılır problem olmaz. Ama şu var eğer ki geçmişten gelen kalıcı bir hastalık yada TEDAVİSİ DEVAM EDEN BİR HASTALIK var ise bu durumda size geçmişten gelen hastalıkları kapsayan bir poliçe düzenlenir. Fiyatı biraz daha yüksek ama ciddi bir fark yok arada.

Eğerki geçmişten gelen bir hastalık varsa zaten SGK da kayıtlıdır bu ve sigorta da durumu fark edip provizyon vermez. Bu durumda dedğim gibi GEÇMİŞTEN GELEN HASTALIKLARI KAPSAYAN TSS yaptırmanız gerekmekte.

Çok teşekkür ederim geçmişten gelen tss olayını bilmiyordum bunu öğrenmek bile iyi bir bilgi oldu kaç gündür yırtınıyorum. Ama merak ettiğim bir soru daha aklıma takılıyor bilginiz varsa çok sevinirim misal olarak veriyorum daha önce mide rahatsızlığı geçirdim tedavi vs. tamam iyileştin dediler. 3 sene sonra tekrar böyle mide sorunu ile karşılaştım sorunum daha önceki ile aynı olabilir yada olmayabilir bu gene aynı bölge olduğu için geçmişten gelen bir rahatsızlık mı oluyor yada tanısı aynı konulursa.

• krep kullanıcısına yanıt
    O konuda net bilgim yok lakin şöyledir sanırım geçmişten gelen derken TSS öncesi hasta ve tedavi süreci devam ediyorsa herhangi bir yerde bu olabilir.

Diğer türlü mesela ÜSYE Faranjit grip nezle de mesela her sene oluruz ve bunlar için de hastahaneye gideriz. TSS sorun çıkarmıyor. Ama geçmişte 3 kere ÜSYE 2 kere faranjit olmuştuk. Bunu geçmişten gelen gibi değerlendirilmemektedir.

Sizin durumunuz da sanırım geçmişten gelen gibi değerlendirilmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dinamit06

quote:

Orijinalden alıntı: Adolf Mogolo

quote:

Orijinalden alıntı: krep

Merak ettiğim bir durum var, şimdi muayene için hastaneye gittik diyelim tanı da daha önceki hastalıklardan biri oldu diyelim bu durumda muayene ücreti olduğu gibi ödemek durumunda mı kalıyoruz.

Yani bu sigorta şirketlerine provizyon olayı kumar gibi geliyor.

daha once mevcut hastaligin varsa yada komplikasyonları provizyon vermiyorlar kivrtiyorlar tüm sigorta şirketleri böyle ama basit hastalıklar icin sorun olmaz ne zaman olur ciddi yani sigorta şirketine yuk binen hastalıklarda kivrtiyorlar yada sene sorununda yenilenmiyor . Türkiye'de sigorta şirketleri sigrotaliyi yolunacak kaz gibi goruyorlar senin yararına bir şey yapamazlar.

merak ettiğim şey önceki hastalıkları nasıl belirliyorlar. Mesela basit hastalıklar buna dahil mi ? ya da mesela bel fıtığı filan geçmiş hastalık mı sayılıyor? te 5-6 sene önce aldığım tanı bu.

hastalıkların görülüyor sistemde e nabiz uygulaması ni indir oradada görünüyor tani almis hastalıkların sigrota sirketitn baktığı uygulamada her sey görünüyor cok Eski hastalıkların icin ise sigrotlinin doktorunandan onay alıyorlar bu sahis xx hastaliklari g cirmis yy hastaligin komlikasyonu mu diye onay alıyorlar

kucuk hastalıkları provizyon veriyorlar onlarida verkeseler kimse yaptirmaz zaten onemli olan ameliyat gerektiren hastalıklar

sende bel fıtığı varsa kapsamaz onlara bagli hastalıkları da kapsamaz mesela bende böbrek taşı vardi ilerde idrar yolu enfeksiyon geçirmistim t kapsamiyor cunku taşıla bagli hastalık diyorlr diyorki sen daha once taş kirdirmisin enfeksiyon bu yuzden kronikleşmiş diyip veremediler..

zaten imzaladığını sözleşme de yazıyor " özel şartlar sözleşmesi"

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• konuyu açan arkadaşa teşşekur ediyorum. Bugun itibari ile yaptırdım policem adresime gelicek Diger sitelerden 400 tl ve yukarısı fiyat aldım tek farkı sende 8 kere ayakta tedavi olunması 279 liraya 3 kere ayakta tedavi hakkı veriyor zaten allah korusu bi ozel hastaneye gitsem sigortasız 279 tlden daha fazla para verirsiniz muayene ucreti tahlil ücreti olarak. çok mantılık geldi yaptırmayı dusunen varsa kacırmasın. Fıtık konusuna gelinnce kayıt olurken tc kimlik numarası veriliyor ve bunu sistemden daha önce gittiğimiz hastanelere bakıyorlar ve muayene oldugunmuz hastanelere bakılıp ona göre sigortalanıyor. örneğin fıtık varsa gidip sigorta yaptırıp fıtık tedavisi olmaya kalkarsanız sigorta kabul etmez.
  • Plastik cerrahi kısıtlamalarda var. Hiçbir ameliyatı karşılamayacak deniliyor. Fakat bu kısıtlamalar ayakta muayene için de geçerli mi acaba? Yani 3 hakkımdan kullanıp muayene olmaya gidemez miyim plastiğe? Kısıtlamalar kısmı sadece yatarakta mı geçerli yoksa ayakta muayene de geçerli mi onu merak ediyorum.

• Bu sigortayi yaptirsak bu sene haliyle dogum filan kapaamayacak fakat ikincisene de ayni sigortayi yaptirsak doğumu kapsar mı?

• tuzaklarla dolu bir sistem.
    para ödüyorsunuz ama ne için ödediğinizi tam bilmiyorsunuz.
    süpriz yumurta gibi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: biyikliadam

Bu sigortayi yaptirsak bu sene haliyle dogum filan kapaamayacak fakat ikincisene de ayni sigortayi yaptirsak doğumu kapsar mı?

Bu sigorta böyle tanıtım amaçlı yapılmış gibi bir şey anladığım kadarıyla hocam. Diğer sigortalar yenileme garantisi verirken bu vermiyor mesela. senin sigortanı yenileyeceğinin bile garantisi yok yani. Kesinlikle yenilemez demiyorum tabi ki ama garanti vermiyor o konuda.

• quote:

Orijinalden alıntı: HmB_SaL

quote:

Orijinalden alıntı: biyikliadam

Bu sigortayi yaptirsak bu sene haliyle dogum filan kapaamayacak fakat ikincisene de ayni sigortayi yaptirsak doğumu kapsar mı?

Bu sigorta böyle tanıtım amaçlı yapılmış gibi bir şey anladığım kadarıyla hocam. Diğer sigortalar yenileme garantisi verirken bu vermiyor mesela. senin sigortanı yenileyeceğinin bile garantisi yok yani. Kesinlikle yenilemez demiyorum tabi ki ama garanti vermiyor o konuda.

Haklisiniz hocam. Hamilelik için mantikli bir formül bulmaya çalisiyorum da. Doğum ücretleri 1600tl civarinda (ist). Arastirmaya devam bakalim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Qantas

tuzaklarla dolu bir sistem.
    para ödüyorsunuz ama ne için ödediğinizi tam bilmiyorsunuz.
    süpriz yumurta gibi...

Aslında tuzak falan yok hocam. Burada konunun açıkları arandığı için ( ben de dahil) tuzak gibi oluyor. Aslında bir nevi araba sigortası gibi düşünün. Kaza olursa öder olmazsa ödemez. Allah korusun acil durumun olduğu zaman bu sistem de öder. Sigorta bir nevi güvenlik önlemi. Bir de 3 hak veriyor muayene için. Her muayene özel hastanede tetkikler falan derken 100 lirayı buluyor zaten. O yüzden sıkıntılı bir sistem değil bakmayın buradakiler birazcık işin içini irdeliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Emrah_d

Hocam eğer kendinize yaptırırsanız çocuğunuz yararlanamaz. TSS ler kişiye özeldir.

Ama şunu söyleyim eğer çocuğa yaptırırsanız cuzi bi farkla kendinizi de ekleyebilirsiniz.

Bakın mesela ben en son Ray sigortadan yaptırdım 2 hafta oldu. Sadece çocuğa yaptırsaydım 775 tl olacaktır. Çocuk + ebeveyn olunca 400+400 800 tl ye yaptırdım kendimi dahil edip.

Bir önceki TSS halk sigortaydı sadece çocuk 750 tl civarındaydı içine anneyi de eklemişim 975 tl olmuştu. ( Fiyatlar Ankara için geçerli be VIP hastahaneleri de kapsamaktadır.) Ayrıca yatırdığım fiyattan %15 vergi iadesi de aldım.

teşekkür ederim
  • Eminmisin 279 TL ye hem yatarak hem ayakta tedavi gss ödemiyirum adamlar ayda 53 TL sadece devlet hastanesi ne gidebiliyorsun. Borç almış başını gitmiş resmen haraç. Eğer doğruysa bunu yaptırım ayda 22 tl ye geliyor eminsen tabi.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.