Şimdi Ara

Ergo Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Yılda 199 TL (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
319
Cevap
30
Favori
36.506
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    zeka seviyem sıfır değil çok şükür, gördüklerimi, yaşadıklarımı aktarıyorum.

Öncelikle çok çok geçmiş olsun.

Özel sigortanız olsaydı (abd için konuşuyorum) o hastalığınız sonlanana kadar sigorta şirketi aynı primle hastalığınızı ödemek zorundaydı (kanser dahil-sanırım TR de böyle) Zaten liman işçisi, çatı ustası bile olsanız (orta seviye beyaz yakayı saymıyorum bile ) özel sağlık sigortası hemen yapılıyor.

Burda konu devlet hastanelerini kötülemek değil. Dünya'nın heryerinde (bizde daha çok) devlet yatırımları verimsizdir.Haksızlık olur, hırsızlık olur vs. Örneğin "bedava " denen eğitim sistemine yıllık 40 milyar TL üzerinde para aktarılıyor ve 200 bin öğrenci üniversite sınavında sıfır çekiyor, e şimdi bedava mı bu?

Sağlık sistemi de öyle. Siz ya devlet olmasaydı ne olurdu diye endişeleniyosunuz ancak devlet olmasa ve sizden(bizden) bu kadar çöp yatırım için vergi almasa en kral sağlık sigortasını zaten yaptırırdınız. GElişmiş ülkeler böyle (Kanada, Japonya vs iktidardaki partilerin siyasal görüşüne bir bakın derim)

Allah şifa versin tekrar.

• TormentedSoul kullanıcısına yanıt
    Aha bildiğim yerden geldi :)

Kanada'ya kısa dönemli bile gidersen mutlaka sağlık sigortanı yaptır, 150$'dan aşağı "muayene" olamazsın. Toronto gibi metropoldeysen acilde "kırık kolunla" 10 saat beklersin. Acil bişey olursa 500$'dan aşağı "Ambulans" gelmez. Bırakır seni orda. (manulife öneririm en yaygın, fiyat/performans özel sigorta budur. Araştırabilirsiniz)

Sağlık ve eğitim gelişmiş ülkelerde özeldir. WHO (World Health Organization) veya Oecd raporlarından bebek ölümleri, çocuk sağlığı, ameliyat başarısı, kadın ömrü gibi verileri alıp kim ne durumda görebilirsiniz (bir çok kapalı ekonomi data paylaşmaz kuzey kore gibi, full devlet ya)

Kolluk kuvvetlerine gelince:
    Özellikle ABD'de özel güvenlik sektöründe çalışan 2001 yılında itibaren polis sayısını geçmiştir.

Ve evet isterseniz polise para ödeyip(saatlik) gel kapımın önünde nöbet bekle diyebilirsiniz(polise fazla mesai + bölgenin police department pay alıyor - pahalı ama) Mesai saatinden sonra extra olacak şekilde ayarlıyorlar - her eyalette var mı bilmiyorum yalan olmasın. Ottowa'da var. Kısa bir google ile bulabilirsiniz. (Minnesota'da koruma olarak da resmi polis kiralanabiliyor)

Amacım laf sokmak vs değil, uslubum da size göre çok yumuşak. Ama dünya çok farklı, anlatılan ezberlenen, gibi değil. Gezin görün ya da internet elinizin altında azıcık bakın canım kardeşlerim.

En çok istediğim de Japonya (Şinzo Abe) ve Kanada (Justin Trudeau) devlet başkanı partilerini ve siyasi görüşlerini biraz anlayın ne olur.

Sevgiler

• quote:

Orijinalden alıntı: unforgiven55

Ben bugün bölgedeki arkadaşlar la konuştum biz sana çalışma yapalım onu yaz yanlış bilgi olmasın dediler pazartesi çalışmasını yapıp dönüş yapacaklar.ben burada bilgilendirme yapacağım ilgilenenler olursa saygılar.

Teklif aldınız mı hocam beklemedeyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ufo U kullanıcısına yanıt
    Şuda var ben neden devamlı sağlık sistemine para vereyim Türkiye'de sigorta şirketlerinin durumu diğer ülkeler ile farklıdır ve sigorta şirketi prim devam etse bile kapansa ve başka sigorta şirketine girsem hakkımda bir çok ilaç ve benzeri ödenen ücretleri görüp çoğu şirket ya çok para talep edecek yada kara listede olduğumu gösterip bunu önüme koyacaktır bende her hastaneye gittiğimde 2 ayda 1 kere 3 bin TL diğer ücretler hariç para ödeyeceğim.

12 Ayda 18 Bin TL para yapıyor ben 53 TL GSS ödüyorum ve bütün hastane sorunlarından kurtuluyorum birde eczanelerde muayene parası ve katılım payı var sağolsun 3 bin TL'lik ilaç aldığım için eczane bunu kendisi karşılıyor.

Ömür boyuda devam edecek bence şu anki sistem iyi zaten sigorta şirketleri paramızı devamlı sömürür sistemsel sıkıntılar yaratır mesela evimdeki eşyalara ve kombime Ak sigorta yaptırdım televizyonum bozuldu yan yattı çamura battı ayağına yatıyorlar 3 aydır oyalıyorlar teknik servis faturasını iletmeme rağmen halen göremiyoruz diyorlar , mesela Axa sigorta ile arabamı kaskolarım başka firmalara güvenmem geçen yıl arabamın camı patladı görmedim ağacı ondan dolayı sorgusuz sualsiz hemen işleme aldılar ve memnuniyet için tekrar aradılar 2 haftada arabamı sıfır gibi aldım.

https://www.ilacrehberi.com/v/remicade-100-mg-konsantre-iv-infuzyon-cozeltisi-h-e5a8/

• maestro_of_world M kullanıcısına yanıt
    Bölgeden dönüş bekliyorum bunla ilgili toplantı bile planladılar☺

• NitroNos kullanıcısına yanıt
    Konut sigortası olarak axa bizde yapıyoruz yüzde 30artu 20 bölge indirimli saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: Sterilmikrop

Evet arkadaşlar şimdi size ortadaki oyunu söyleyeyim.

Ben hemen hemen her sene yaptırırım buradaki oyunu size şöyle açıklıyayım.

Öncelikle mevcut hastalığınız KAPSAMAZ. Yani mesela 2 gün önce muayene oldunuz ve 2 gün sonra bu sigortayı aldınız o hastalığa ait hiç bir şeyi KARŞILAMAZ.

Bu tamamen azaltılmış bir versiyon yani bunu yaygınlaştırmak için sisteme dahil etmişler ve UCUZ GÖRÜNMESİNE RAĞMEN ÇOK PAHALI

bu sene ben 694 TL 'ye 10 Kez muayene olabileceğim şekilde yaptırdım bu sistemde bunun tutarı 1000 tl geçiyor.

Ayrıca her gittiğinizde 15 tl muayene ücretini hastaneye ödüyorsunuz yani o paraya + 45 tl eklemeniz lazım.

Kısaca bu tarz kısa dönem sigortalarda mevcut olan hastalıklarınızı ortaya çıkartıp ilerleyen dönemlerde sağlık sigortası yaptırmak istediğinizde bu hastalıklar sisteme işlendiği için size bir çok zorluk çıkartıcaklardır bunları düşünerek kayıt olun arkadaşlar böyle sistemlere.

Hangi sigorta hocam

• Arkadaşlar bu fiyatlar da sıkıntı var çok detaylı değil aslinda fiyat ikamete ve yaşa göre çıkıyor tutar Mesela 28yaşında birine burda(Giresun) 680tl çıkıyor İstanbulda yaşıyor olursa 1200tl çıkıyor. Bölgeden beklediğim cevap geldi yukarıdaki fiyata düşemiyirlar ama isteyene yine de indirimli fiyatlar sunabilirim TC yaş ve ikamet gönderirseniz saygılar

• Sağlığım Tamam Sigortası 2 ana teminattan oluşmaktadır: AXA firma

Yatarak Tedavi Teminatı

Yatarak tedaviler aşağıda belirtilen teminatları içermekte olup, özel ve genel şartlar çerçevesinde limitsiz ve %100 olarak karşılanır.

Cerrahi ve Dahili Yatışlar

Yoğun Bakım

Kemoterapi, Radyoterapi, Diyaliz

Koroner Anjiyografi

Küçük Müdahale Giderleri

Standart tek kişilik özel oda, yemek ve bir adet refakatçi giderleri

Ayakta Tedavi Teminatı

Aşağıdaki teminatlar, özel ve genel şartlar çerçevesinde yılda 8 vaka* ile sınırlı olup %100 olarak karşılanmaktadır.

1. Doktor Muayene**

2. Laboratuvar Hizmetleri

3. Görüntüleme ve Tanı Yöntemleri

4. İleri Tanı Yöntemleri

5. Fizik Tedavi Giderleri

* Doktor muayenesi ile başlayan ve aynı tanı ve tedavi süreci dahilinde yapılan işlemler tek vaka olarak değerlendirilir.

** 2-3-4-5 numaralı maddelerde yer alan teminatlar SGK kuralı gereği tek başlarına kullanılamaz, doktor muayenesi ile kullanılma zorunluluğu vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unforgiven55 -- 29 Ocak 2018; 22:55:29 >

• unforgiven55 U kullanıcısına yanıt
    İsteyen incelemesi için daha ayrıntılı belgeleri maille gönderebilirim saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: ufo

Aha bildiğim yerden geldi :)

Kanada'ya kısa dönemli bile gidersen mutlaka sağlık sigortanı yaptır, 150$'dan aşağı "muayene" olamazsın. Toronto gibi metropoldeysen acilde "kırık kolunla" 10 saat beklersin. Acil bişey olursa 500$'dan aşağı "Ambulans" gelmez. Bırakır seni orda. (manulife öneririm en yaygın, fiyat/performans özel sigorta budur. Araştırabilirsiniz)

Sağlık ve eğitim gelişmiş ülkelerde özeldir. WHO (World Health Organization) veya Oecd raporlarından bebek ölümleri, çocuk sağlığı, ameliyat başarısı, kadın ömrü gibi verileri alıp kim ne durumda görebilirsiniz (bir çok kapalı ekonomi data paylaşmaz kuzey kore gibi, full devlet ya)

Kolluk kuvvetlerine gelince:
    Özellikle ABD'de özel güvenlik sektöründe çalışan 2001 yılında itibaren polis sayısını geçmiştir.

Ve evet isterseniz polise para ödeyip(saatlik) gel kapımın önünde nöbet bekle diyebilirsiniz(polise fazla mesai + bölgenin police department pay alıyor - pahalı ama) Mesai saatinden sonra extra olacak şekilde ayarlıyorlar - her eyalette var mı bilmiyorum yalan olmasın. Ottowa'da var. Kısa bir google ile bulabilirsiniz. (Minnesota'da koruma olarak da resmi polis kiralanabiliyor)

Amacım laf sokmak vs değil, uslubum da size göre çok yumuşak. Ama dünya çok farklı, anlatılan ezberlenen, gibi değil. Gezin görün ya da internet elinizin altında azıcık bakın canım kardeşlerim.

En çok istediğim de Japonya (Şinzo Abe) ve Kanada (Justin Trudeau) devlet başkanı partilerini ve siyasi görüşlerini biraz anlayın ne olur.

Sevgiler

bkz: sicko (izlenebilir bişey)

bkz: devletin vatandaşlarına ücretisiz sağlık hizmeti sunması (vergi mükellefi de desek olur, kanada vatandaşları ücretsiz yararlanmakta, adamlar gsmh'nın %10civarında bir miktarını sağlığa harcıyor, ingiltere nhs hastanelerinde full ücretsiz + yol parası veriyor fakirlere, aslında bu bizde de var yol parası olarak)

bkz: özel sağlık sigortaları sonrası amerika sağlık sistemi (obamacare vs çok tartışılan konulardır)

bkz: fazla mesai ödemeyene koruma verilmemesi (fazla mesai ödemezsen gelmiyo amerikan polisi savcılık emri vb. olmadan, bütçe kesintileri sebebiyle savcılık bu konuda eli sıkı, özel konutunda silahın varsa kendini koru moduna bağlamakta)

özel her zaman kar maksimizasyonu odaklı olduğu için kamu hizmetini gerektiği gibi göremez, kamu hizmeti tüm vatandaşların yararlanması gereken hizmetlerdir, kar amaçlı yürütülemez ama bizde öyledir... negatif dışsallığı engelleyebilmek adına önlemler alınabilir...

yap işlet devretin sonuçları ortada

sağlığı özele geçirmek için devlet hastanelerimizin hali de ortada

bildiğin değil görmek istediğin yerden geldi bence ama çok da bilmiyorsun gibi sanki :)

mesela sevgili demirel kalkınma planlarını patronlara göre düzenlediği için yola beraber çıktığımız kore aldı başını gitti biz yerimizde sayıyoruz

şuan sağlık sistemi rezil halde, özel hastanelere devletin ve vatandaşları ödedikleri paralarla çok daha iyi hastaneler yapılabilirdi mesela

ama halk bilinçli olacak herzaman doktora gitmeyecek beleş diye...

sağlık için durum bu

yol köprü hastanelerdeki özele geçiş, yap işlet devret modellerinin zararları bize onyıllarca yük olacak

itfaiye de özel olsun, söndürme ücreti vermeyenin evi yansın, hatta mahalle yansın diyemeyiz

sağlık da böyledir

paran yoksa devlette 10sn muayene olursun çünkü hasta olmayan da orada

özele 500 verince (tahlil tetkik hariç) baya incelerler...

Araç sigortasına 2000 küsür TL ödedim Anadolu sigorta 1500 TL teklif vermişti kabul etmemiştim sizce bu sigortadan sigortaya değişir mi =?
  • krep kullanıcısına yanıt
    Aslında şehir hastanesi mantığı doğru uygulamayı yapabilecekleri konusunda bende çekimser bir tavırdayim

Şehir hastanesi bir arı peteği tarzı olmalı her petek gözü bir dal olmalı ve petek ler bir biri ile içsel bağ ile kurulmalı bu hem insan kalabalığıni yaymaya yarar hem otopark vb sorunları aşar tabi her hastaneye merkezi tren ve tranway bağlantısı ile yoğunluk ve maddi imkansız hastaların ücretsiz ulaşımı unutulmamalı

Bu kadar büyük hastaneye maddi güç mü yeter diye düşünenler özel hastanelerin 5 yılda devletten aldığı teşvik sgk dan aldıkları paraların rakamına bakmalı

Şehir hastanelerinin kurulmasini özellikle desteklememin sebebi yetişmiş personel azligidir Türkiye deki her hastaneye mr ve ileri tetkiki in cihaz kullanan personel mikrobiyoloji vb laboratuvar ve buna özellikli personel bulmak zor ve daha maliyetli sağlıkta az sayıda olan yetişmiş kabiliyetli personelden en ileri ve fazla kullanım imkanı şehir hastanesi nasıl büyük bir ameliyat olmak istendiğinde en iyisi araştırılıyor ve ne kadar uzak olsada gidiliyor ise şehir hastanesinde daha fazla personel yetişmesinde fayda olacak

Aslında bir dönem benim sağlık bakanı olmam lazım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• NitroNos kullanıcısına yanıt
    Şöyle olmuş olabilir eski poliçeniz anadoludan ise çok istisna poliçelerde anadolu indirimli olarak yenileme yapabiliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: unforgiven55

Şöyle olmuş olabilir eski poliçeniz anadoludan ise çok istisna poliçelerde anadolu indirimli olarak yenileme yapabiliyor

Aa fake hesabim 😁😁

Konu da actiniz ama konuyu kapatabilirler teklifi kisiye ozel mi vereceksiniz yoksa genel bir fiyat cikti mi ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • netkral42 N kullanıcısına yanıt
    Kişiye özel ama indirim yapacağım saygılar

• Un4Given35 kullanıcısına yanıt

• aslan45 A kullanıcısına yanıt
    Konu sağlık olunca her şey çok farklı boyutlara ulaşabiliyor sıcak fırsat konusu olan bu başlık bile özel - devlet hastanesi karşılaştırması durumuna dönmüş durumda ve ileride bizi bekleyen bir bilinmezlik olan şehir hastaneleri var, bu konu konuştukça konuşulur bugünün anasayfadaki başlık hal böyle oldukça daha çok bu özel hastaneler ekmek yerler sigorta şirketleride deveyi hamuduyla yutarlar.

http://www.hurriyet.com.tr/hastanelerin-durumu-acillik-40725423
    Yok anadolu hiç bir geçmişim yoktu sigortam net aracılığıyla özel indirim tanımlamışlardı axa'dan şaşmadım bende.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.