Şimdi Ara

Ergo Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Yılda 199 TL (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
319
Cevap
30
Favori
36.506
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • özel sağlık sigortam var ve göğüs ağrısı ile gittiğim özel hastanede tetkikler filan 1250tl fatura çıkarttılar. tabi özel sağlık sigortam olduğu için ödemedim. eğer özel sağlık sigortam olmasaydı o hastaneye gidemezdim, devlet hastanesine de gidemezdim çünkü 2 hafta sonraya sıra veriyorlar. acile gitsem sıra bekleyeceğim vs. Istanbul gibi bir şehirde yaşıyorsanız mantıklı, 1-2 saat içinde insanca muamele görüp tüm muayene işlemlerini hastalık kapma riskiniz olmadan halledebiliyorsunuz.
  • Çok çok teşekkür ettim. Bilgi sahibi oldum sayenizde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NitroNos

Çocuğunuz kansere yakalanınca sigorta sizin bütün tedavi masraflarınızı karşılıyor mu ?

Karşılıyor evet. İzmir medikal park hastanesinde ameliyat oldu oğlum . iyi günler dedim çıktım . aldığım hizmetlerin altına imza attım . 4.144 lira idi. 2 gün hastanede yattık .
    Sanırım dediğiniz poliçe detayları kandırır . okursak iyi olur her sigorta poliçesi bir değil . en basitinden bir tamamlayıcı sağlık sigortası ilave masraflardan kurtarıyor.
    Devlet hastaneleri olmalı bazı arkadaşların hakkı var. Ama oğluma yapılacak test için 43 sonrasına randevu verdiler. yapacaklarıda atla deve test değil lösemi öncesi talasemi dna incelemesi yapacaklar. gittim medikal parka bu test dedim prof abiye sigortasız olsam 750 lira fark verecekmişim . oğlumu 614 liraya sigorta yaptırdım iyi günler dedim çıktım .

Bu göreceli bir kavramdır. kızıma 495 liraya yaptırdım 10 defa muayene hakkım var 1 defa kullandım . diğer haklarım yandı . mutsuzmuyum hayır lazım olduğunda ki ne zaman lazım olur bilemiyorum.

herkes yaptırsın demiyoruz . halen hazırda raporlanmış hastalığı olanlara yapılsada fayda etmiyor ama ilerisi için düşünen varsa ki küçük çocuklar zaten sık sık hastalanır . özel doktor muamelesi görüyorum. ne zaman gitsem yerim hazır. normal ücretliler 15 dakika özel sigorta 30 dakika randevu alır.

Tercih herkese göre değişir en son sampo japandan yaptırdım. Memnunum

• quote:

Orijinalden alıntı: YunusPhp

quote:

Orijinalden alıntı: IMFUNNY

Arkadaşlar bir açıklama yapayım.

Oğlum 1.yasindan beri yaptırıyorum . 1 yaşına kadar devlet Hastanesi'nde boşa zaman harcadık. Medikal park İzmir hastanesinde 4bin liraya imza attım . Tahlil kaç para sormadım verdiğim paraya baktığım kadar aldığım hizmete de bakarım.

Tercih sizin hasta çocuklara 3 defa az . Şifa olsun

hangi sigortaya kaç para ödediniz hocam?

1. sigorta axa oyak 485 lira
    2. sigorta axa oyak 535 lira
    3. sigorta axa oyak 1314 lira ( ameliyat olmuştu ve talasemi testleri sonucunda risk seviyesi değişti)
    4. sigorta sampo japan 685 lira ( aradan 1 yıl geçti ve rahatsızlık tekrar etmediğinden risk grubundan çıkarılmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: tiger86

quote:

Orijinalden alıntı: IMFUNNY

Yatarak+3 defa ayakta diyor . Aileme sampodan yaptırdım 4 kişi 2400 lira 600 lira kişi başı yatarak sınırsız 9 defa muayene ...

Kısaca bence baya soğuk fırsat

bu 3 kere ayakta 280 lira zaten cogumuz yilda 3-4 kere doktora gidiyoruz.o kadar fazla doktora gitmedikten sonra isterse 100 kere ayakta versin napicaz bence 600 lira yuksek bi rakam cebimden cikan paraya bakarim ben.

Yukarıda da dedim oğluma 4. yaptırdığımda oğlum 5 yaşındaydı yılda 10 hakkın var buda 45 günde bir doktora gidebilirsin demek . kullanmak ihtiyaç olması ayrı bir olay ben 5 yıldır doktora gitmiyorum. ama çocuklar öyle değil gidiyorlar maalesef . yukarıda açıkladığım sebeblerden kızımda oğlumda eşimde özel sigortalı şu an

teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: ufo

zeka seviyem sıfır değil çok şükür, gördüklerimi, yaşadıklarımı aktarıyorum.

Öncelikle çok çok geçmiş olsun.

Özel sigortanız olsaydı (abd için konuşuyorum) o hastalığınız sonlanana kadar sigorta şirketi aynı primle hastalığınızı ödemek zorundaydı (kanser dahil-sanırım TR de böyle) Zaten liman işçisi, çatı ustası bile olsanız (orta seviye beyaz yakayı saymıyorum bile ) özel sağlık sigortası hemen yapılıyor.

Burda konu devlet hastanelerini kötülemek değil. Dünya'nın heryerinde (bizde daha çok) devlet yatırımları verimsizdir.Haksızlık olur, hırsızlık olur vs. Örneğin "bedava " denen eğitim sistemine yıllık 40 milyar TL üzerinde para aktarılıyor ve 200 bin öğrenci üniversite sınavında sıfır çekiyor, e şimdi bedava mı bu?

Sağlık sistemi de öyle. Siz ya devlet olmasaydı ne olurdu diye endişeleniyosunuz ancak devlet olmasa ve sizden(bizden) bu kadar çöp yatırım için vergi almasa en kral sağlık sigortasını zaten yaptırırdınız. GElişmiş ülkeler böyle (Kanada, Japonya vs iktidardaki partilerin siyasal görüşüne bir bakın derim)

Allah şifa versin tekrar.

%100 katılıyorum. Yeğenime MS teşhisi kondu yalvardım yaptırın bir sigorta diye daha 27 yaşında kız 600 veremem dedi şimdi teşhis kesinleşmesi için dokuz eylülde bir profun muayenesine 550 lira verdiler . aldıkları cevap 21 şubata kadar hastanede yer olmadığından 5 gün yatış vererek testlerinizi yapamıyoruz. Bu durumda devlet illaki gereklidir. Ama adı üstünde tamamlayıcı sigorta keşke diyorlar şimdi aynı durumdaki medikal park 5 gün özel oda yatışlı MS testleri için 19800 lira fiyat yazdı.

Allah kimseye dermansız dert vermesin ama oğlumda aynı şey olursa yada kızımda sadece poliçemi masaya koyup yapın diyor ve imza atıp çıkıyorum .

poliçe detayları sigortada çok önemlidir. Yatarak sınırsız ise 600 lirayı veriniz HASTALIK ne zaman gelecek belli olmaz.

Şifalar dilerim herkese.

• quote:

Orijinalden alıntı: semantik41

özel sağlık sigortam var ve göğüs ağrısı ile gittiğim özel hastanede tetkikler filan 1250tl fatura çıkarttılar. tabi özel sağlık sigortam olduğu için ödemedim. eğer özel sağlık sigortam olmasaydı o hastaneye gidemezdim, devlet hastanesine de gidemezdim çünkü 2 hafta sonraya sıra veriyorlar. acile gitsem sıra bekleyeceğim vs. Istanbul gibi bir şehirde yaşıyorsanız mantıklı, 1-2 saat içinde insanca muamele görüp tüm muayene işlemlerini hastalık kapma riskiniz olmadan halledebiliyorsunuz.

Sizin sağlık sigortanız nedir ? Kaça yaptırdınız bilgi verebilirmisiniz .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: umurs06

Şu şekilde bir bilgi var sitede :https://www.allianzsigorta.com.tr/tr/urunler/ozel-saglik-sigortalari/moduler-saglik/

"Modüler Sağlık Sigortası kapsamında Doğum Modülü için bekleme süresi uygulanacak mıdır?

Evet. Doğum modülü teminatlarından bekleme süresi sonunda başlayan hamilelikler için yararlanabilirsiniz. Gebelik hak edişi hesaplamasında sigortalının son adet tarihi dikkate alınır. Son adet tarihinin Mavi Network’te 18 ay; Beyaz, Sarı, Yeşil Network’lerde ise 5 aylık bekleme süresi sonrasında olması gerekmektedir."

Sizin farklı mı acaba bekleme süresi yok demişsiniz?

Evet poliçenizi düzenlerken belli bir fark vererek isterseniz bekleme süresini kaldırabiliyorsunuz. Yani 5 Aydan kısa bir sürede çocuk düşünüyorsanız bunu kullanabilirsiniz. Ama orta vadede düşünüyorsanız 5 ay bekleme süreli poliçe düzenletebilirsiniz.

• semantik41 kullanıcısına yanıt
    kaç yıldır kullanıyorsunuz acaba özel sağlık sigortanızı ?
  • konu hakkında pek bilgim yok. Eşimin böbreklerinde taş var zaman zaman hastanelik oluyoruz senede 2-3 sefer oluyor. 2 yaşında kızım var Allah'a şükür pek acillik bir durum söz konusu olmuyor.
    Benim esasen öğrenmek istediğim konu sahibi arkadaşın paylaştığı sigorta firmasından bu sene için yaptırsam iki kişiye seneye fiyatlarda hangi durumlarda ne kadar artış oluyor.
    Diğer merak ettiğim ise hangisi daha iyi bir tamamlayıcı sigortadır.?
  • TormentedSoul kullanıcısına yanıt
    Küba'nın listede olduğu istatistiği gösterebilir misiniz? Mümkünse dünya sağlık örgütünden olsun. Sosyalizim.com filan olmasın mümkünse

Özelleştirmeyi becerememelerine katılıyorum. Dünyanın hiçbir yerinde bizdeki peşkeş olmaz.. Tam saçmalık. Orda haklısınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufo

Küba'nın listede olduğu istatistiği gösterebilir misiniz? Mümkünse dünya sağlık örgütünden olsun. Sosyalizim.com filan olmasın mümkünse

Özelleştirmeyi becerememelerine katılıyorum. Dünyanın hiçbir yerinde bizdeki peşkeş olmaz.. Tam saçmalık. Orda haklısınız.

http://thepatientfactor.com/canadian-health-care-information/world-health-organizations-ranking-of-the-worlds-health-systems/

özelleştirme eğitim, sağlık, emniyet, ordu vb hizmetlerde yapılmamalıdır

abd'nin askeri harcamalarının aşırı olmasında en önemli etken özel şirketlerdir mesela

ülkemizde de cemaat denen terör eğitimin özelleşmesi ve özel sektörün hizmet vermesi ile yayıldı bunu da hatırlamakta fayda var...

• TormentedSoul kullanıcısına yanıt
    dostum "devlet yapsın" dediğin cümledeki devlet başkentteki 3 tane hırsız bürokrat. Devlet öyle yüce, kutsal bir makam değil. Çetelerin ele geçirdiği çıkarların ve paraların havada uçuştuğu bir yapı(afrika ülkeleri için söylüyorum bizim için(!) değil. Haşa)

Eğer üretim yapan bir işletme sahibiyseniz (hiçbişey üretemiyoruz lafları var ya) kan kustururlar. İzin belgenizi vermezler, herşey tamsa bile aylarca bekletirler, zorluk çıkarırlar. Cevap vermezler, dilekçeye dönmezler vs (o yüzden paran varsa devlet tahvili al yat aşşa. Salak mısın niye yatırım yapıyorsun, işçi çalıştırıp ekmek vericen vs büyük gerizekalılık)

Cemaat bu kafayla harp okullarının hepsine girmiş, özele girmiş bişey mi..
  • neredeyse tüm sayfaları okudum, mantıklı mı ya da mantıksız mı haylen anlamadım, şaka gibi :)
  • murattekno kullanıcısına yanıt

• Bir çoğunun bilgisi dahilindedir ama yine de bahsetmek istiyorum, kesinlikle poliçeyi dikkatlice okuyun. Ayrıca tamamlayıcı sigorta ile özel sigorta arasında birçok şirkette dağlar kadar fark var. Mesela kurumlara özel yapılan tamamlayıcı sigortada; örneğin alianz da birçok şey kapsam dışında. Nerdeyse sadece grip için hastaneye gidilecek vaziyette. Bunun dışında florence, memorial gibi birçok yerde olan hastanelerde geçmemesi. Ayrıca gideceğiniz hastanenin tüm branşlarda sgk ile anlaşmalı ve doktorların da sgk ile anlaşmalı olması gibi şartları var.

• murattekno kullanıcısına yanıt
    Hocam haftaiçi hasta olduğunda hastahaneye gitmek için izin aldığında mesai ücretin kesiliyorsa ve laf söz ediliyorsa, devlet hastahanesind muayene randevu tahlil vs. gibi durumların en az 2 gün sürecek durumdaysa, acil servise gidip acil durumda sıra bekliyorsan yaptırman mantıklı çünkü h.sonu özel hastahanelerde uzman dr bulunup devlet,n 2 günlük işini 2 saatte yapabilirsin aciline gitmiş olsan dahi.

Şayet h.içi izin aldığında mesai ücretin kesilmiyor laf söz olmuyorsa sınırsız gün izin alabiliyorsan ve devlet hastahanesinde sıra beklemekten hoşlanıyorsan gereksiz.

Bu tamamen yaşantın ve yaşadığın bölgenin sosyo eko yapısıyla ilgili bir durum karar vermen için.

Özelin devletten iyi yanları var, devletinde özelden daha iyi yanları var (:
  • Böbrek tasi var ameliyat olmam lazım şimdi bunu yaptirsam sgk ile anlaşmalı özel hastahane farkını öder mi.
    Yoksa sen zaten taş hastasiymissin diyip kabul etmezler mi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yirthan

Böbrek tasi var ameliyat olmam lazım şimdi bunu yaptirsam sgk ile anlaşmalı özel hastahane farkını öder mi.
    Yoksa sen zaten taş hastasiymissin diyip kabul etmezler mi

tanı koyulmuş buyuk ihtimal kabul etmez kaldiki 3 ay bekleme süresi var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alsancak

konu hakkında pek bilgim yok. Eşimin böbreklerinde taş var zaman zaman hastanelik oluyoruz senede 2-3 sefer oluyor. 2 yaşında kızım var Allah'a şükür pek acillik bir durum söz konusu olmuyor.
    Benim esasen öğrenmek istediğim konu sahibi arkadaşın paylaştığı sigorta firmasından bu sene için yaptırsam iki kişiye seneye fiyatlarda hangi durumlarda ne kadar artış oluyor.
    Diğer merak ettiğim ise hangisi daha iyi bir tamamlayıcı sigortadır.?

taş varsa kltani koyulmuştur kapsam dışı olur onun haricinde büyük firmaları tavsiye ederim anadoki sigorta zurih alliaze tabi şikayet var sitesine bakarsanız hepsi ayni halt

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.