Şimdi Ara

Ergo Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Yılda 199 TL (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
319
Cevap
30
Favori
36.506
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ama şu var eğer bir sağlık güvencen yoksa bu poliçeler işine yaramaz. Tamamlamaz hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ne diyorum

Eminmisin 279 TL ye hem yatarak hem ayakta tedavi gss ödemiyirum adamlar ayda 53 TL sadece devlet hastanesi ne gidebiliyorsun. Borç almış başını gitmiş resmen haraç. Eğer doğruysa bunu yaptırım ayda 22 tl ye geliyor eminsen tabi.

Bu konudaki firsat tamamlayici sigorta. Sgk nin ustune ek yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali222 -- 29 Ocak 2018; 13:14:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali222

quote:

Orijinalden alıntı: ne diyorum

Eminmisin 279 TL ye hem yatarak hem ayakta tedavi gss ödemiyirum adamlar ayda 53 TL sadece devlet hastanesi ne gidebiliyorsun. Borç almış başını gitmiş resmen haraç. Eğer doğruysa bunu yaptırım ayda 22 tl ye geliyor eminsen tabi.

Bu konudaki firsat tamamlayici sigorta. Sgk nin ustune ek yani.

Ha anladım hocam söylediğin iyi ve oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emrah_d

Ama şu var eğer bir sağlık güvencen yoksa bu poliçeler işine yaramaz. Tamamlamaz hocam.

Anladım hocam acaba sağlık sigortam yok özel sağlık sigortası varmıdır bizim için?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ne diyorum -- 29 Ocak 2018; 13:20:34 >
  • HmB_SaL kullanıcısına yanıt
    Hocam işin içini irdelemek gerekiyor ben 2 gündür soruma cevap aradım sağ olsun arkadaş yardımcı oldu, siz Allah korusun kasko gibi dediniz araca usta bakar şu maliyet der orada yaptırır yada yaptırmazsın ama bunda öyle değil muayene oldun ve tanı için bir kaç işlem yapıldı ve karşılamadı yani sonuç 290 TL değil sadece, onuda geçtin daha önceki hastalığına bağlı bir komplikasyon oluştu hoop onuda kapsam dışı bırakabilir.

Edit: Bu arada ben geçenlerde sgk ile anlaşmalı olan bir özel hastanede muayene oldum sadece muayene ücreti 60 TL yada yanlış olmasın emin değilim 75 TL gibi bir rakam ödedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krep -- 29 Ocak 2018; 13:41:48 >
  • ne diyorum N kullanıcısına yanıt
    Burada tartışılan konu TSS ( TAMAMLAYICI SAĞLIK SİGORTASI) yani bu sigorta sağlık güvencene ek olarak geliyor yanlış anlaşılma olmasın.

Sizin isteğiniz ÖSS (ÖZEL SAĞLIK SİGORTASI) sanırım istediğiniz durumda yani sağlık güvencesiz durumlarda da kapsıyor. Ama bunların fiyatları da ciddi seviyelerde. Yaşadığınız şehirde ki bir sigorta acentasından bilgi almalısınız ve özel durumunuzu belirtmelisiniz yoksa TSS yapmaya çalışırlar paranıza yazık olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: krep

Hocam işin içini irdelemek gerekiyor ben 2 gündür soruma cevap aradım sağ olsun arkadaş yardımcı oldu, siz Allah korusun kasko gibi dediniz araca usta bakar şu maliyet der orada yaptırır yada yaptırmazsın ama bunda öyle değil muayene oldun ve tanı için bir kaç işlem yapıldı ve karşılamadı yani sonuç 290 TL değil sadece, onuda geçtin daha önceki hastalığına bağlı bir komplikasyon oluştu hoop onuda kapsam dışı bırakabilir.

Edit: Bu arada ben geçenlerde sgk ile anlaşmalı olan bir özel hastanede muayene oldum sadece muayene ücreti 60 TL yada yanlış olmasın emin değilim 75 TL gibi bir rakam ödedim.

muayenelerde sorun olmaz hocam zannetmiyorum. 3 hak verilmiş zaten 50 kere keyfi gitme şansımız da olmadığı için sorun olmaz. Ayrıca teminat dışı tutulan şu maddeye herkes dikkat etsin sonra sıkıntı yaşamasın.

7.9 Hiçbir semptoma bağlı olmaksızın yapılan veya tanı ve tedavi ile doğrudan ilgili olmayan işlemler ile kontrol amaçlı yapılan tetkik ve tedaviler.

• kardeşim okumamışsın herhalde ama ayakta tedaviyi 3 defa ile kısıtlamış, dördüncü yok yani, ben bu iki ayda 3 defa gittim zaten, anlayacağın çöp bir kampanya.
  • Özel hastaneler kapatılsın diyen arkadaşlar ömrü boyunca devlet hastanalerine gitmemiş galia. Herşey ücretsiz evet tahlil ve tekikler için sana 2 ay gün atıyolar ileriye tarihe. Örnegin bir ultrason mr için. Kan desen onu 1 saat alırsın zaten ama ileri tetkiklerde durum böyle. Ek olarak özel hastanelerin c tesi pazar uzman cocuk doktorları var cocugun hastalandı mı devletin acilindeki cocuk doktoruna 10.000km mesafedeki adama baktırmazsın. Böyle bedavadan atıp tutmak kolay. Paralımı evet paralı ama karşılında hem temiz bir stetril bir ortam hem iyi doktorlar hemde son teknoloji ile karşılığını alıyorsun. Devlet hastanesindeki doktor günde 40 hasta bakıyor özeldeki 10 15. Devlette 20 ameliyat yapıyor özeldeki 5. Daha az hasta daha cok huzurlu ortam ve işini daha iyi yapma. Param oldugu sürece devlet hastanalerine gitmeyi düşünmedim. Ha bazı üniversite hastaneleri bu konuda oldukca iyi gerek hekimleri gerek tedavi şekilleri ama onda da dediğim gibi ileri tetkik için çok fazla gün atılıyor. En basitinden endeskopi olmam gerekti sordum devlet hastanesine dedi ki yarı baygın şekilde yapacaz felan günde verdi tabi bende istemedim beni dedim tamamen bayıltın yok yapamayız iyi dedim gittim özele sabahatan 2 saaat sonra endeskopiye girdim genel anestesi altında hiçbişey hissetmedim ultrasonum hemen cekildi ve daha gün bitmeden ben ilaçlarımı almış evimin yolunu tutmuştum.

Ayrıca bugün bir özel hastanenin muayne ücreti 60 TL. Bu kampanyada oldukca uygun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MB-CLS -- 29 Ocak 2018; 15:26:10 >

• ben de her sene niyetleniyorum yaptırayım diye sonra 3-5 tanesinin özel şartlarını okuyunca hep vazgeçiyorum. ama bir gün ben de yaptıracam
    tost makinasından elektrikli süpürgeye, mobil operator tarifelerinden market kampanlarına her şey var da forumda sigorta aracılık hizmetleri ve sigortalarla ilgili aktif başlık yok forumda.
  • 200 lira bir şey değil, benim çalıştığım yer de yaptı sanırım 8 defa muayene olma hakkınız var. Tek gıcık tarafı provizyon bekleme olayı. Hastane çalışanları bazen bilmiyor, arkadaşını bekliyor o da yemekte oluyor o an vs. Ya da atıyorum sigorta firmasından geç cevap dönüyor. Ama ben kolonoskopiden, MR, Ultrasona kadar her şeyi yaptırdım sadece 15 lira ödüyorsunuz o kadar. Geçmiş hastalıklarınızı karşılamıyor.Ameliyat olayı da çok zor.Benim burun kemiğinde eğrilik var, estetik değil diyorum, olsun estetiğe girer diyor. Ergo gene fena değil.

Her şeyi geçin beyler, insan gibi muamele görmek bile başlı başına özel hastane için gerekli. Devlet hastanesinde üsturuplu şekilde online sistemden randevu alıyorum. Adama numaratörden isimle çağırıyor ama maalesef çok bilmiş teyzelerimiz amcalarımız kapının önünde bekliyorlar, çünkü oturursa malum yerine çıban batacak. Bu sistemi anlayamadılar gitti.

Doktor da bunları görüp çıldırıyor, 5 dakikada kafasından savmak için ya ilaç yazıyor ya da genel bir tanı koyuyor. Zaten ultrason MR derse sıçtın, artık kaç hafta sonrasına yer var Allah bilir.

Şimdi benim yaşı 28. Çocukken çok hastalık çektim, iyi hatırlıyorum, sabah 5 de hastaneye giderdik kağıda isim yazdırmak için, o dönemler çok daha kötüydü ama şimdiki haline bakınca şükredersin, eminim benden yaşça büyük olanlar daha da sıkıntılı dönemleri görmüştür fakat bu halinin de ciddi eksiklikleri olduğunu söylemek gerekir.

• ya konu dağılacak belki ama şu 25 sene önce sabahın köründe sıraya girerdik sıra beklerdik muhabbeti olmasın artık.

o zaman ne internet vardı ne de teknoloji.

şimdi sabah erken kalkımıyoruz ama internetten de 1-3 ay sonraya anca randevu alınabiliyor.
    hele görüntülü tarama falan yapılacaksa 6 ay-1 sene sonra gel diyor.

yani o zamanlarda da devlet ne halin varsa gör diyordu,şu anda da aynısı...

değişen birşey yok aslında...

teknoloji gelişti evet ama insana verilen değersizlik hep aynı kaldı...
  • ne diyorum N kullanıcısına yanıt
    sağlık güvenceniz olmadan özel sağlık sigortası yaptırabilirsiniz
  • Evet arkadaşlar şimdi size ortadaki oyunu söyleyeyim.

Ben hemen hemen her sene yaptırırım buradaki oyunu size şöyle açıklıyayım.

Öncelikle mevcut hastalığınız KAPSAMAZ. Yani mesela 2 gün önce muayene oldunuz ve 2 gün sonra bu sigortayı aldınız o hastalığa ait hiç bir şeyi KARŞILAMAZ.

Bu tamamen azaltılmış bir versiyon yani bunu yaygınlaştırmak için sisteme dahil etmişler ve UCUZ GÖRÜNMESİNE RAĞMEN ÇOK PAHALI

bu sene ben 694 TL 'ye 10 Kez muayene olabileceğim şekilde yaptırdım bu sistemde bunun tutarı 1000 tl geçiyor.

Ayrıca her gittiğinizde 15 tl muayene ücretini hastaneye ödüyorsunuz yani o paraya + 45 tl eklemeniz lazım.

Kısaca bu tarz kısa dönem sigortalarda mevcut olan hastalıklarınızı ortaya çıkartıp ilerleyen dönemlerde sağlık sigortası yaptırmak istediğinizde bu hastalıklar sisteme işlendiği için size bir çok zorluk çıkartıcaklardır bunları düşünerek kayıt olun arkadaşlar böyle sistemlere.

• O-LA-LA Tebrikler olay açıklığa kavuşmuştur. Game Is Over.
    Açık açık zaten bildiriliyor ki geçmişten gelen, varolan rahatsızlıkları kapsamıyor ve bu da sistem açısından gayet mantıklı. Muayene katılım bedeli olan 15 TL devlet hastanesinde de ödeniyor.
    Sadece muayene sayısına oranla fiyat değerlendirme yanlış. Muayene istemezseniz zaten 199 TL. Yani 9 muayene deseydi 3 katı olmayacaktı fiyat. Burada poliçe içeriği detayları önemli. Yaş grubuna göre risk primide değişmekte. Kasko gibi poliçe içeriklerini karşılaştımalısınız. Aşağıdaki siteyi incelemenizi tavsiye ederim.https://www.tamamlayicisaglik.com/

Son olarak hastalıklarınızı nereye kadar ve neşekilde saklama durumu söz konusu olabilir bilemedim. Bu sigortayı uzun soluklu düşünmekte fayda var. Bazı sigortalarda iki yıl sonunda ömür boyu yenileme garantisi alırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forever54 -- 29 Ocak 2018; 19:3:15 >

• Burda devlet ile özeli karşılaştıran arkadaşlar var devlette hizmet yok özele gidiyoruz diyip devlet hastanesine kızan arkadaşlar var bende onlara farklı bir acı sunayım devlette mr için bile 8 ay sonraya gün veriyorlar neden gideyim diyenler var özel rahatlık işte şöyle ilgileniyor böyle bakıyorlar evet oda doğru ama yanlış olan sistem size şöyle birde örnek vereyim

Özelde hemen aynı gün mr çekilir ultrason bakılır her tahlil yapılır devlette olmaz.

Bir ay sonunda 5 özel hastanesi olan 300 bin nüfuslu bir ilçede özel hastanelerin devlete kestiği yani sgk ya kestiği fatura 30 milyon TL vardır.

Yanlış olan budur siz bir yılda bu ilçedeki 5 özel hastaneye sgk nin yaptığı ödeme ile o ilçeye 1000 yataklı 5 mr cihazı 50 ultrason herşeyi ile on numara hastane yaparsınız.

Bu özel hastanede çalışan doktorlara normal devlette çalışan hekimlerin 3 katı maaş verirler bu cihazları donanımların parasını hastane bir yılda herşeyi ile amorti eder tabi cebinden vermiyor bu paraları sgk dan vatandaştan aldığı ile yapıyor

Fakir para kazanmayan hastane gördünüz mü siz

Ben özele karşıyım ama Karsi olduğum taraf para bizden çıkıyor adamlar bizim paramızla bize hizmet sunuyor

Sağlık sistemindeki çarpıklik vatandaşa zarar

Özel dekiler de senin paranla alınma cihazlar devletteki de

Hükumet bunun yanlış olduğunu gördü şehir hastaneleri yapıp zaten benden çıkan parayı azaltma derdinde hizmeti bende büyük yerlerde verip özelle giden parayı azaltma derdinde

• aslan45 A kullanıcısına yanıt
    Son cümleye kadar katılıyorum ama son cümledeki şehir hastaneleri ile bunu yapabileceğini sanmıyorum. Ayrıca o kadar farklı hastalıkları taşıyan insanı bir noktada toplamak düşünsenize o kadar insanı bir noktada (bir söz vardır nerede çokluk ...) bana hiç mi hiç doğru gelmiyor sırf bu yüzden bile yolum sapabilir.

Edit: Sadece hastalarda olmayacak hastanın yakınlarında hesaba katmak lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krep -- 29 Ocak 2018; 19:45:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: :::Banner:::

quote:

Orijinalden alıntı: ie36

Bence özel hastaneleri kapatıp kalan para ile devlet hastanelerine yatırım yapılmalı.fırsattan istifade sömürüyorlar insanları.eğitim içinde aynı

Ne saçma bir düşünce bu kardeşim.
    Kimse seni kolundan tutup özel hastaneye götürmüyor.
    Devlet hastanelerinde sürün sen.

Sana göre saçma biçok gelişmiş ülkede özel hastane diye bi kavram yok.çok şükür 3 4 yılda bi hastaneyle işim olur.randevu alıyorum hiçde sürünmedim.sen sömürülmeye devam et kardeşim
  • Sigorta firmaları ve hastaneler düzgün çalışsa yapılabilir. Ama sürekli sorun çıkarıyorlar. Hele normal sağlık sigortası yaptırıp iptal ettirmiştim geçen sene.

Tss uygun fiyatlı olduğu için yapılabilir. Bir de sürekli kullanacaksanız seneye yaptırınca pahalı fiyat çekebilirler.
  • interior designer kullanıcısına yanıt
    ödediğin vergiler devlet hastanesinin leş hizmetlerine gitmiyor mu? Sadece katkı payı değil ki konu.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.