Şimdi Ara

Ergün'e jübile.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    _________

Ergün'e jübile

1994 yazında G.Saray'a imza atan ve 13 sene boyunca Türkiye'nin hem en başarılı hem de en beyfendi oyuncularının başında gelen Ergün Penbe, takımıyla yollarını ayırıyor. Geçtiğimizi günlerde Florya'da Adnan Sezgin'le görüşen Ergün'ün, konuşma sonrasında çok üzgün olduğu gözlerden kaçmıyordu. Bülent Korkmaz, Hakan Ünsal ve Arif Erdem gibi o da bir idareci tarafından kötü haberi aldı. Adnan Sezgin Ergün'e 'Artık seni düşünmüyoruz' dedi. İşte bundan sonrasını gelin Ergün'den dinleyelim:

'Tam anlamıyla olmasa da jübile teklifi yaptılar bana. Adnan Sezgin'le konuştuğumda bana fikrimi sordu. Ben de oynamak istediğimi söyledim. Burada sözleşmem bitmişti. O da beni burada istemediklerini söyledi. Ben de oynamak istiyordum. Adnan abi Feldkamp'ın beni istemediği yönünde birşey söylemedi. Sadece faal olarak beni istemediklerini söyledi.1 yıl daha kesin olarak futbol oynamak istiyorum. Eğer iyi bir performans gösterirsem devam ederim'

'BU TEKLİFE HAZIRLIKLIYDIM'

'Jübile teklifine hazırlıklıydım. Beynimde düşünmüştüm. Ama önemli olan benim ne düşündüğüm. Hazırlıklıydım. Ben profesyonel bir oyuncuyum. 13 yıl hizmet verdim. Elbet burukluk olacak. Neticede buradan kimler geldi kimler geçti. Kader birliği yaptığımız arkadaşlarımız futbolu bıraktılar. Bülent Hoca teknik adamlık yapıyor. Arif de aynı. Buradan ayrılsam bile başka platformada gelmek istiyorum. Tabii ki üzgünüm. Üzgünlüğüm sadece buradaki ortamı özlemek. Buradaki insanları özleyeceğim. Ama kafamda bunun antrenmanını yapmıştm. İstanbul'a döndüğüm anlarda onları ziyaret edeceğim. Benimle çok ilgilendiler'

'GERETS BANA GÜVEN VERMEDİ'

'G.Saray'da geçirdiğim en kötü iki seneydi. Benim için kabus gibiydi. Bunu Gerets'e sormak lazım. İlk geldiğim zamanlarda bana övgüler yağdırmıştı Ama sonradan ne olduysa bana desteği vermedi, arkamda durmadı, bana güvenmedi. Diğer arkadaşlarına verdiği şansları bana vermediğini söyledim. Ama saygı çerçevesinde söyledim. O diyaloglardan sonra ya beni oynatıyor yada kadroya alıyordu. Değişik bir karakteri vardı. Ne o beni nede ben onu çözdüm. Daha faydalı olabilirdim. 3 ay oynamıyordum 1 ay kadroda oluyordum. Zorluklar yaşadım. Bana eğer güvenseydi daha iyi olurdu. Zaten hoca ilk geldiğinde sakatlık geçirdim. 3 ay oynamadıktan sonra hemen ilk 11'e alınırsanız performans gösteremiyorsunuz. Ben de iyi oynayamadım. Uzun süre oynamamaktan oluyordu bunlar. Beni değil sadece diğer arkadaşları da bozdu. 1 maçta hata yapan diğer maçlarda sahaya çıkamıyordu. Bunun için belki başarı gelmedi'.

'BÜLENT HOCA İLE HER YERE GİDERİM'

'Şu anda Bülent Hoca ile konuşmadık. Erciyes'teyken bir diyaloğumuz olmuştu. Kendisiyle beraber olmamı çok istiyordu. O isterse onla her yere giderim. Bursa camiası da beni istemeli. Zonguldakspor 1.ligde değil. Böyle teklif de gelmedi. Teklifler gelecektir başka takımlardan ama Bülent Hoca'ya söz verdim'.

Ergün'e jübile.

'BENDEN BÜYÜKLER HALA OYNUYOR'

'Tugay hala oynuyor hatta sözleşmesni yeniledi. Hakan oynuyor. Ama benden bu yaşta jübile istemeleri beni üzdü. Kimseyle problemim olmadı. Bundan sonra da olmayacaktır. Eşim de iyi bir G.Saraylı. O da üzülüyor. Ama gitmemin daha doğru olduğunu ve başa kulübün daha heyecanlı olacağını söylüyor. Daha oğlumla görüşmedim.O yüzden ona söylemedim. Zaten birşey söyeleyeceğini sanmıyorum. Zaten G.Saraylı. Ama babasını anlayacaktır. G.Saray tarihinde olmak onur verici birşey. Ergün'ü Ergün yapan bu camiadır. Umarım hayırlısı olur'.

'O KADRO TEKRAR GERİ GELİR'

'Her çıkışın bir inişi vardır. Bu normal. Avrupa'da bunu çok takım yaşadı. O kadronun oluşması uzun yıllardan sonra meydana geldi. Öyle bir kadro yeniden gelebilir. G.Saray'ın alt yapısı çok iyi. Yetenekli futbolcular var. Gereken şanslar verilirse ve yabancı futbolcularla başarıar gelebilir'.

'GERİ DÖNECEĞİM'

'Futbol olarak burada bitti. Başka platformda burada olacağıma inanıyorum. Geldiğim zaman da başarılı olacağıma inanıyorum. Ben uyumlu insan olduğum için herkesi özleyeceğim. Sabri'nin ayrı bir yeri var. Gitsem de onlarla görüşeceğim. Kim gider, kim gelir bilmiyorum. ama önce G.Saray iyi transfer yapması lazım. Yoksa ligde başarı olmaz. Yöneticiler çok tecrübeli. Onlar bu işi yapar. Kalli ile hiç çalışmadım. Ama onla çalışan arkadaşlar onun disiplinli ve çalışkan olduğunu biliyorlar. Zaten Adnan Polat ve Adnan Sezgin'den başkası onu bilemez. Onun analizleri yeter. Zaten sahada koşmayacak'.

'GERETS'İ ELEŞTİRMEMEK LAZIM'

'Hocanın istediği transferler vardı. Ama onlar alınamayınca sitem etmesi normal. Rekabet istiyorsanız onların şartında mücadele etmeniz laım. Gerets'i de çok eleştirmemek lazım. Sonuçta ilk senesinde takımı şampiyon yaptı. G.Saray yine ilk 3'e girer tabii ki. Ama şampiyonluk için yabancıların kalitesi olması lazım. Gökhan Ünal, Volkan, Mehmet Topuz gibi isimleri alabilirlerse ipi göğüsleyebilir. 13 yıl boyunca takımın arkasında durdukları için onlara teşekkür ediyorum. Güzel yıllarım geçri. Onları arkamızda görmek çok güzeldi. Bundan sonra da her zaman takımın yanında olsunlar. Kötü de gitse geçmişte neler yaptığını düşünsünler'.

Bu arada bence çok çok ayıp ettiler.Benzer konu her takımda yaşanıyor.Taraftar olarak kınıyorum.

superonline

• Adam gibi adam çok beyefendi karakteri düzgün bir futbolcuydu. Penaltı atarken çok soğukkanlı ve Luce döneminde Barca maçında kendi kale çizgisinin önünde bir çalım yapmıştı unutamıyorum o pozisyonu. Yaşı ilerlemiş olmasına rağmen Tr İsviçre maçında çok başarlıydı en son izlediğim İşte Ergün bu dediğim maçtı.
  • ergün türk futbolunda şüphesiz en karakterli insan..ve bunu haketmiyordu..hele hele bu yönetim tarafından gnderilmeyi hiç haketmedi..bu yönetimdende biz memnun değiliz ama gönderemiyoruz bi türlü...

ayrıca cihanla orhan hala duruyo...o 2si dururken baskalarını gndermeye ugrasıo gs..önce şu 2sini gönderin sonra işinize bakın..

cihan-orhan yeter artık
  • Adam iki senedir doğru düzgün oynatılmıyor. Oynatılınca da görüyoruz, futbolu eskisi gibi değil. Tamam, Galatasaray tarihindeki yeri tartışılmaz, efendiliğine falan da laf eden yok ama takım bu tip futbolcuları daha ne kadar kadrosunda tutabilir ki? Bir tanesi de jübile teklif edilince kabul etse kıyamet kopacak sanki. Hemen hemen hepsi kırgın olduklarını söylüyor. İlla birkaç sene daha oturdukları yerden para kazanacaklar...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.