Şimdi Ara

Erkek ve kadın vücutlarının şekillenmesine dair yeni çalışma (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
323
Cevap
0
Favori
8.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Şu an bu ayetlerde anlatılanları burada canlı olarak birebir yaşamış olduk. Biz istediğimizi söyleyelim sonuç değişmeyecek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alıntı

metni:
    Hurilerle ilgili ayeti inkar ettiğime dair bir cümlemi gösterir misin? Dedim ya kafa bacak arasında olunca olur böyle ters anlamalar😂Ben elhamdulillah kuranın her ayetine iman ediyorum. Sen de bu evrenin tesadüfen varolduğuna inanıp bak dalgana😂

o halde koskoca evrenin yaratıcısı allah'ın kafası da bacak arasında sana göre. durduk yere günah işledin tövbe et münafık  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rampage -- 6 Haziran 2021; 0:4:48 >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

Güncellenmediğini nerden biliyorsun? Vahiy mi indi?

Neden mümkün değildir? Biz Kur'an'ı anlıyabiliyorsak, o kadar da mükemmel değildir o zaman.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belli ki yazılanı da idrak etme noktasında sıkıntı var. Bin önceki Kur’ana baksan aynı şeylerin yazdığını görürsün. Anladığını zannediyorsun sadece. Anlasan müslüman olurdun zaten.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Peygamberimize Hicr Suresi 9. Ayet vahyedildi zaten 😉 “Kesin olarak bilesiniz ki bu kitabı kuşkusuz biz indirdik ve onu mutlaka koruyan da yine biziz.”

Senin kuranın değiştirildiğine dair kanıtın var mı?

• DrawFps kullanıcısına yanıt

Yazmıyacaktım ama...

Hurilerle ilgili ayeti kabul ediyorsan, e, o zaman senin Allah'ın da insanları seks ile kandıran bir zavallı? Kendinle bile çelişiyorsun, @rampage derken sorun var, Kur'an diyince yok...

• Rampage kullanıcısına yanıt
    İnşallah salak taklidi yapıyorsundur. Diğer seçenek olsun istemem. İslam deyince aklına İman esaslarından önce aklına seks gelen adam sensin. Zırvalarını al da öte tarafta küfründe boğul hadi abicim 😁

• İmtihan dünyasında inanana mükafat, inanmayana ceza var. Allah kendi yarattığı insanın nefsi ne ister en iyisi kendisi bilir. Mükafatı da açıklamış.

Ayrıca sence Allah’a tam manasıyla iman etmeyen insan huri için iman eder mi? Buna senin gibi kafirler inanır.

• işine gelmiyor ki kıvırttıkça kıvırıyor hala...ortada sınırsız bir evren var, trilyonlarca galaksi, karadelikler, süpernovalar ama hiçbirinden bahsedilmemiş konu uçkur olunca herşey anlatılmış. kuran'da geçince sorun yok biz huri deyince hemen konu değiştirmeler vs. buraya çelişkileri yazsam sayfalar yetmez.

• Evrim basbaya tanrı yok der. Evirip çevirmeye gerek yok. Türlerin evrimi demek zamanla kendiliğinden oluşan varlıklar demektir. Bu da tanrı yok demektir.

önceki verdiğim mesaj da gayet açık. Evrim teorisinin ne kadar saçma olduğuna dair bir örnekti. Türlerin evriminden bahsediyorum diğer evrimden değil. Evrim var ama türlerin evrimi yoktur. Bu aklen saçmalıktır. Tanrı yok diyebilmek için sözde üstün zekalıların bu kadar saçma bir fikir ile ortaya attığı bir saçmalıktır. Soruyorum karınca neden karınca olmayı seçti ? Karınca niye kraliçe karınca olmayı seçmedi ? Bu hücreler bu kadar üstün bir tasarım yapabiliyorken neden bu yılu seçecek kadar mankafalar ? Ahhaa yazarken bile ne kadar saçma geldi yav. Al işte sizin evrim teoriniz basit olarak budur

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

Birincisi o zamanlar kimse dünyanın güneş etrafında döndüğünü bilmiyordu. Bu ancak yüzyıllar sonra ispatlandı. Daha birkaç yüzyıl öncesine kadar Avrupa’da bile güneşin dünyanın etrafında döndüğü kabul ediliyordu. Ayrıca Hz. Muhammed’in okuma yazması yoktu. Dolayısıyla bunları yazmasının da mümkünatı yoktu. Kur’an Hz. Osman zamanında kitap haline getirilmiştir. Söylediklerinizin hiçbir mantığı yok.

Kuranda zaten dünyanın güneş etrafında döndüğü yazmaz. Dünyanın kendi etrafında döndüğü de yazmaz. Dünyanın yuvarlak olduğu bile yazmaz. Kuranda düz dünya merkezli evren modeli vardır. Çeşitli ayetlerden bunu açıkça anlayabilirsin.

Kuran süreki doğu ve batı der, kuzey güney demez.

"Güneşin battığı yere gelince onu balçık içinde gördü" der. Yuvarlak bir dünyada güneşin battığı yere gidilemez. Bu ancak düz bir dünyada mümkündür.

"Gökler ve yer bitişikti, biz onları ayırdık" der. Böyle birşey yok, atmosfer sonradan oluştu.

"Üzerinize düşmesin diye göğü direksiz tutan o'dur". Bu ayet tam bir fiyasko. Kuranı yazan kişinin aklındaki dünya tasfirini net bir şekilde ortaya koyuyor. Koskoca evreni yaratan sonsuz akıl sahibi yüce bir varlığın böyle cahilce bir ayet yollaması mümkün değildir.

"Göğe bak bakalım bir çatlak görebilecek misin!". Bir önceki ayetle bağlantılı. Kuran yazarlarının "gök kubbeyi" sert bir cisim zannettikleri açıkça ortada.

Kıyamet alametlerinde "yıldızlar döküldüğü zaman" der. Yıldızlar nasıl ve nereye dökülecek?

"Biz yıldızları bir kandil ve şeytana atılan taşlar yaptık". Yıldızları ne zannettikleri gayet açık. Şeytana atılan taş ta kuyruklu yıldız!

Daha aklıma gelmeyen bir sürü bilimle çatışan ayet mevcut. Eski insanlar bunları olduğu gibi kabul ediyorlardı. Sonra bilim gelişti, dinler insanları kandırmakta zorlanmaya başladı.

Boş ver. Senin de benim de harcadığımız vakte değmez. Kendilerince yazıp dursunlar.

Sen böyle boş zırvalıyorsun da nihai amacın ne? Cıvık cıvık konuşuyorsun. İnsanın nefsinde bulunan, üremeni sağlayan ve erkeksen de seni cezbeden şey niye yazıyormuş da süpernova neden yokmuş? Sen kaç yaşındasın?

• EmuDev E kullanıcısına yanıt
    Yaaav be aslanım mealden İslam dinini boşa düşürdü. Helal olsun herkes ateist olur şimdi.😂😂

• quote:

Orijinalden alıntı: DrawFps

Sen böyle boş zırvalıyorsun da nihai amacın ne? Cıvık cıvık konuşuyorsun. İnsanın nefsinde bulunan, üremeni sağlayan ve erkeksen de seni cezbeden şey niye yazıyormuş da süpernova neden yokmuş? Sen kaç yaşındasın?

ömrün boyunca o beynini kullanmadığın için şimdi de anlamaman normal. bilim falan hayatında duymadığın araştırmadığın şeylerden bahsediyoruz.

Bilim var olan bi şeyin ortaya çıkarılmasıdır. Zırvalarına kılıf yapamazsın. EVRİM YOK. Bi sen akıllısın. 😂

• DrawFps kullanıcısına yanıt

araştırmadığın şeyler dedim ya az önce hemen haklı çıkardın beni tebrikler.  

• Battlefield Maşuku B kullanıcısına yanıt

Din, basbaya evrim yok der. Evirip çevirmeye gerek yok.

"Türlerin evrimi demek zamanla kendiliğinden oluşan varlıklar demektir. Bu da tanrı yok demektir." Evet, sizin tanrınız yok demektir. Ama unutma Dünya'da daha çok "tanrı" var :)

"Evrim teorisi : İnsanın ataları zamanla insan olmayı seçti, karıncanın atası da karınca olmayı seçti. O yüzden tanrı yok. Hmmm." Kanıtlanmış bir şeye teori demekte... Ayrıca bu mu Evrimin, pardon... türlerin evriminin saçma olduğuna dair bir örnek :) Kur'an'da "diğer" diye bahsettiğin evrimde yok sayılıyor ama sen bilirsin.

"Tanrı yok diyebilmek için sözde üstün zekalıların bu kadar saçma bir fikir ile ortaya attığı bir saçmalıktır." Yine söylüyorum kanıylanmış bir şey bu, tanrı yok diyebilmek için böyle şeylere ihtiyac yok zaten. Bu arada sizden üstün zekalı oldukları kesin.

"Soruyorum karınca neden karınca olmayı seçti ? Karınca niye kraliçe karınca olmayı seçmedi ? Bu hücreler bu kadar üstün bir tasarım yapabiliyorken neden bu yılu seçecek kadar mankafalar ? Ahhaa yazarken bile ne kadar saçma geldi yav. Al işte sizin evrim teoriniz basit olarak budur" çünkü bu karıncanın elinde olan bir tercih değildir. Adapte oluyorlar düşünme kapasiteleri yok. Evrimden zerre anlamadığınız belli, daha nasıl çalıştığını bilmiyorsunuz. Bir de basit olarak budur demişsiniz. Kusura bakmayın da buna gülerler. Neyse bayağı bir şey öğrenmeniz gerekiyor sizin evrim hakkında. Öğrenin, öyle gelin.

• quote:

Orijinalden alıntı: DrawFps

Yaaav be aslanım mealden İslam dinini boşa düşürdü. Helal olsun herkes ateist olur şimdi.😂😂

İslamı boşa düşürmek için bunların hiçbirine gerek yok, biraz mantık yeter. İslam daha en temelden sorunlu bir din. "İnanacaksın" diyor ama bunun insanın elinde olmadığını bilmiyor. İnsan beyni dışarıdan bilgileri alır, bunları işler ve fikir üretir. Ben öğrendiklerim üzerine düşünüp bütün dinlerin insan uydurması olduğuna karar vermişim. Bu kararı veren beyindir. Ben ikna olmadığım halde "inandım" desem Allah kabul eder mi böyle bir imanı? Ederse hemen şimdi kelime-i şehadet getireyim.

"Ben şahitlik ederim ki Allah'tan başka ilah yoktur". (Böyle birşeye şahit olabilmem için Allah'ı görüyor olmam lazım).

"Ben şahitlik ederim ki Muhammed onun elçisidir". (Buna şahitlik edebilmem için 1400 yıl önce Kureyş kabilesinde doğmam gerekiyordu).

Allah yalancı şahitliği kabul ediyorsa hemen müslüman olayım.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.