Şimdi Ara

Erkek ve kadın vücutlarının şekillenmesine dair yeni çalışma (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
323
Cevap
0
Favori
8.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • "Sen böyle boş zırvalıyorsun da nihai amacın ne? Cıvık cıvık konuşuyorsun. İnsanın nefsinde bulunan, üremeni sağlayan ve erkeksen de seni cezbeden şey niye yazıyormuş da süpernova neden yokmuş? Sen kaç yaşındasın?"

Az önce anca seks düşünürsün falan diyordun, noldu şimdi "İnsanın nefsinde bulunan, üremeni sağlayan ve erkeksen de seni cezbeden şey" oldu değil mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani ben gayet net konuştuğumu da düşünüyorum lakin bu kafirlerde genel manada bi anlama problemi var sanırım. İslam Dininde öncelikle iman esasları dediğimiz neye, nasıl inandığımızı açıklayan bir başlık bulunur. Önce yaratıcıyı tanır ve iman edersin ki sonra geri kalan hükümler gelir.

İslam dendiği anda aklına huri geliyorsa bu insanın işi gücü sekstir, yani İslam’ın inanç kaideleri aklına bile gelmez. Aptala anlatır gibi anlattım. Daha aşağısı nasıl olur bilmiyorum 🤷🏻‍♂️

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrawFps -- 6 Haziran 2021; 0:59:5 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ya hu ne adapte olması ? Sonuçta ilk başta hepsi protein değil miydi ? Aynı maddelerden nasıl da türedi bunlar ? Biliyorum sıralayacaksın bir şeyler ama bana göre bunlar birer peri masalı.

Çok şükür akıl sahibi bir insanım. Zamanla hiçbir maddenin kendi kendine ortaya üstün bir tasarım koyacağına inanmıyorum. Evrim teorisi gerçek diyorsunuz neye göre gerçek? Yer çekimi gibi bir gerçek mi ? Siz inanıyorsunuz sadece. Sizin de inancınız bu.

Ben İslamdan bahsetmedim ki zaten ben müslüman değilim . Tanrıya inanan bir insancığım sadece. Bana hem madde kendiliğinden var olamaz ve yok olamaz diyeceksin hem de tanrı yok diyeceksin? O zaman bana cevabı ver. Bing bang nasıl oldu ? Madde kendiliğinden nasıl varoldu ? Şu küçümsediğimiz fotosentez olayını şu üstünzekalı insanoğlu şunca teknolojik gelişime rağmen nasıl da çözemiyor ? Maddenin zamanla kendi kendine oluşturduğu tasarladığı küçücük bir yaprak fotosentez yapabiliyorken ki bu sizin iddianıza göre, neden biz yapamıyoruz ? Nasıl yaptığını biliyoruz ama nasıl yapılacağını değil. Böyle binlerce örnek sayabilirim. Her biri üstün bir tasarım örneğiyken bana nasıl olur da bunlar zamanın eseri diyebilirsin ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• EmuDev E kullanıcısına yanıt
    Ben bu evrenin tesadüfen olmayacağına inanıyorum. Bir yaratıcının var olduğuna ve buna göre de aklıma ve mantıka uygun din olan İslam dini üzereyim elhamdulillah.

Senin bu düşüncen ile duyu organlarının dışındaki her şeyi reddetmen lazım. Öğrendiğin her şeyi 5 duyu organınla tatbik etmeden nasıl oluyor da evrim var diyorsun o zaman? 5 duyu organınla nasıl tatbik ettin milyonlarca yıldır süregeldiğini iddia ettiğin evrimi?

Sana göre 5 duyu ile tatbik edemediğimiz duygularımız ve düşüncelerimiz de yok?

• Yahu bu evrim de nedense insanın aklında bi türlü yer edinemiyor. İnsan beyni “akıllı” forma evrilirken neden kötü düşüncelerinden sıyrılamıyor da senin tabirinle mükemmele erişemiyor?

Kötü insanların kafasında yer alan düşünceler diyelim neden hala mevcut?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrawFps -- 6 Haziran 2021; 1:14:4 >
  • EmuDev E kullanıcısına yanıt
    Kur’an detaya girmez. Önce bunu bir kavrayalım. İkincisi güneşin bir yörüngede devrini tamamladığını haber veriyor. Üstüne bir de dokuz gezegeni falan saymasını mı bekliyordunuz? Bir kere o zamanlar daha insanlar galaksilerin varlığından bile haberdar değillerdi. Kur’an güneşin bir felekte yüzdüğünü haber vererek bunu zaten kanıtlıyor. Nesini tartışıyorsunuz bunun?

Ayrıca hakim olmadığın konularda kendi gözünden bakıp anlıyormuş gibi konuşuyorsun. Dünyanın yuvarlak olduğu kitapta açıklanıyor. Peki Arapçayı ne kadar biliyorsun? Arapçanın fiil yapılarına ne kadar hakimsin acaba? İngilizcede de tam anlamıyla Türkçede karşılığı olmayan durumlar vardır. Şimdi burada meale bakınca kitapta düz olduğu gibi bir anlam çıkıyor. Fakat burada dikkat edilmesi gereken kullanılan fiillerdir.

quote:

“Bundan sonra arzı yapıp düzenledi, ondan suyunu ve otlağını çıkardı.” (Nâziât, 79/31-31)
    “Allah geceyi gündüze dolar, gündüzü de geceye dolar.” (Zümer, 39/5)
    Ayetlerindeki ‘daha’ fiili yapıp düzenlemek’ anlamına geldiği gibi ‘deve kuşunun yumurtlama yeri, udhiyye, uhuvve, yuvarlak taş ve ceviz atmak’ anlamına gelen 'dahu’ mastarıyla da alakalıdır. Arapça’da bir fiilin iki değişik anlama gelebilmesi özelliğinden faydalanılarak, Dünya’nın yuvarlak olduğu anlatılmaktadır. Ayrıca ikinci ayette “dolamak” diye tercüme edilen Arapça ‘tekvir’ kelimesi, yuvarlak şekilde sarmak manasına gelir. Bu ayette de, gece ve gündüzün oluşmasına, Dünya’nın yuvarlak olması ve dönmesinin sebep olduğu kastedilmektedir.

“Gece de bir alamettir onlara. Ondan gündüzü soyar çıkarırız.”(Yâsîn, 36/37)
    “Soyup çıkarmak” fiilinin Arapça’sı olan ’sehl’ kelimesinin “yuvarlak bir şeyi soymak”tır. Türkçe’de de hayvanların derilerinin soyulduğu yere ’salhane’ (selhhane) denir.

Caner Taslaman’ın açıklaması da mevcut.
    https://www.youtube.com/watch?v=Zx3wNK7HfIM&feature=youtu.be

Fiyasko olan senin yorumun. Burada kastedilen şey ne acaba? Gökten kasıt gökte bulunan yıldızlardır. Burada direksiz tutmaktan belirtilen kasıt yıldızlar arasındaki mesafe ve çekim kanunlarıdır. Yani merkez kaç kuvvetine işaret ediyor. Merkez kaç kuvveti olmasa ne olurdu hiç düşündün mü?

Gökyüzündeki çatlak ifadesi içinse aşağıdaki linkteki açıklamayı okuyabilirsin.

sorularla İslamiyet
    Mülk Suresi 3. Ayette "Gözünü çevir de bir bak, bir bozukluk görebiliyor musun?" buyurulmaktadır. Gök katları görülebilir bir şey midir ki Allah bu şekilde hitap ediyor? » Sorularla İslamiyet
    https://sorularlaislamiyet.com/mulk-suresi-3-ayette-gozunu-cevir-de-bir-bak-bir-bozukluk-gorebiliyor-musun-buyurulmaktadir-gok-0?amp

Yıldızların dökülmesinden kasıt ise kozmik sistemin bozulacağına, yukarıda açıkladığım kütle çekim kuvvetinin yitirilip yıldızların yörüngelerinden çıkacaklarına işaret ediyor. Nereye dökülüyor değil mi? Yere dökülüyor canım.

Son olarak da kuyruklu yıldız için de aşağıdaki linki bırakıyorum. Belki okuyunca biraz anlarsın.

sorularla İslamiyet
    "Andolsun ki biz, göğü yıldızlarla bezedik ve bazılarıyla şeytanların taşlanmasını sağladık. Onlara alevli ateş azabını hazırladık." (Mülk, 67/5) ayetini açıklar mısınız? » Sorularla İslamiyet
    https://sorularlaislamiyet.com/andolsun-ki-biz-gogu-yildizlarla-bezedik-ve-bazilariyla-seytanlarin-taslanmasini-sagladik-onlara-1?amp

• DrawFps kullanıcısına yanıt

Bak insan beyninin hangi bölgesini çok kullanırsa o bölge hassaslaşırmış. Siz islamcıların her zaman seks düşünmesi bu sebepten.

Bu din sizin iyi kötü ahlak anlayışınızı çarpıtıyor 7. yy bedevilerine çeviriyor. Sübyan kızlara tecavüz etmek iyi, ev, araba almayı düşünmek 2 bira açıp rızası olan bir kişiyle seks yapmayı istemek kötü.

Uyan artık siyasiler, din adamları size şükrettiriyor kendileri malı götürüyor. Belki sen de onların yancılarındansın.

Ayete bakarsan 1400 senedir aynı terane size şükür bize götür. Dünyayı istersen yanarsın haa :)

Allahı görürsen bana 100 milyon dolar göndersin şöyle 70-80 yaşıma kadar yaşayayım sonra cehenneme atsın beni tamam mı.

İsra 18: ''Dünyayı isteyene istediğimiz kimseye dilediğimiz kadar hemen veririz. Sonra ona cehennemi hazırlarız; yerilmiş ve kovulmuş olarak oraya girer. ''

Erkek ve kadın vücutlarının şekillenmesine dair yeni çalışma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WonderCx -- 6 Haziran 2021; 1:20:56 >

• WonderCx W kullanıcısına yanıt
    Yahu hele İsra 18’in devamındaki 2 ayeti de yaz buraya hadi?

“Allahı görürsen bana 100 milyon dolar göndersin şöyle 70-80 yaşıma kadar yaşayayım sonra cehenneme atsın beni tamam mı.” bu sözüne şahit oldum, Allah da bu sözüne beni şahit olarak çağırsın inşallah.

• Bunu sıva bakalım. Sperm nerede oluşuyor :)

Tarık 5, 6, 7, 8. ''İnsan neden yaratıldığına bir baksın! Atılan bir sudan yaratıldı. (O su) sırt ile göğüs kafesi arasından çıkar. İşte Allah (başlangıçta bu şekilde yarattığı) insanı tekrar yaratmaya da kadirdir.''

Alıntı

metni:
     her bir mükemmel tasarımdaki 

mükemmel tasarım olduğunu, cami imamından öğrenemeyeceğine göre kahvehanedeki abuzer abin bir biyolog

• Battlefield Maşuku B kullanıcısına yanıt
    Her şey zamanla oluşuyor onlara göre. Zaman her şeyin cevabı. Bir şeyin kendiliğinden olmasına inanmak gerçekten akla mantığa ters. Evrenin öncesinde ne olduğunu bilmiyoruz. Hadi diyelim bir şey yoktu. E peki nasıl oldu Big Bang? İlk maddeyi bulduk diyelim. Tamam da o ilk madde nasıl oldu? Kendi kendine bir şey oluşamaz. Bu da bizi zaten mutlak bir güce götürüyor. Sınırları, başlangıcı ve sonu olmayan mutlak yaratıcıya.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Ben bu ayete aynen iman ediyorum aslanım bunun nesini yazıyorsun? 😁 Sen bana attığın İsra 18’in devamını at bakayım hadi

İnşaaaalllaahh :)

Hani Mercedes ile gezen tarikat şeyhleri var ya bu ayetleri yazanlar da derleyenler de aynı onların eski versiyonu. Bize götür, size şükür :)

Kalın yazılı kelimelere dikkat 18. ayette dünyayı isteyeni cehenneme atıyordun hani?

Neyse sen benim para meselesini bi Allah'la konuş hallet iban bırakıyorum.

IBAN: TR32004586585448563565

İsra 19-20: Diyanet Vakfı Meali:

''Kim de ahireti diler ve bir mümin olarak ona yaraşır bir çaba ile çalışırsa, işte bunların çalışmaları makbuldür. Hepsine, onlara da bunlara da (dünyayı isteyenlere de ahireti isteyenlere de) Rabbinin ihsanından (istediklerini) veririz. Rabbinin ihsanı kısıtlanmış değildir.''

• Kuran'ın bu kadar detaylı anlatım ve tefsir gerektirmesi "kuran apaçık bir kitaptır" ayetiyle çelişir.

Ayrıca yusuf süresi 2. ayet. "Anlayabilesiniz diye biz onu Arapça bir Kur’an olarak indirdik."

Anlayabilesiniz diye... Neresinden tutsan elinde kalıyor.

@Mr. Jingles

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmuDev -- 6 Haziran 2021; 1:46:22 >
    “”Hani Mercedes ile gezen tarikat şeyhleri var ya bu ayetleri yazanlar da derleyenler de aynı onların eski versiyonu. Bize götür, size şükür :) “” Peygamberimiz de devrinin en zenginiydi değil mi? Yaşadığı dönemde imkan bakımından en üstündü değil mi? Vefat ettiğinde kilolarca altın, bir çık mal mülk bıraktı değil mi? Hadi bunlara cevap ver bakalım eğer bilgin varsa? Yoksa bunları da mı sıkıyorsun?

• quote:

Orijinalden alıntı: DrawFps

Bu mesaj silindi.

Dünyada neden milyarlarca insan bel ağrısı çekiyor? Nerde mükemmel tasarım?

İmanına Allah huzurunda bizzat şahit olacağım kardeşim inşaallllaahhh :)

Senin gibiler için akıl, mantık yoktur, ayetler sorgulanmaz körü körüne iman edilir sonra neden ülke gelişmiyor diyorsunuz.

Yani gelişmenin ön şartı ateistlik mi? 😁 Gelişiyordun da elinden mi tuttuk?

• Evrimi kafam almıyor diyip bu mükemmel tasarım kendiliğinden var olamaz diyor cansizliktan hayat nasıl evrimlesebilir mantıksız diyor

Ama bi yaraticinin 'Ol' demesiyle kainatın yaratilmasi mantıklı geliyor

Güzel kafaymış ne diyeyim, bir de mantik temelinden bahsetmiyor mu kafayı yersin

Tamam diyip gecin hala argüman sunmaya calisiyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aznareps ingo etaicsal -- 6 Haziran 2021; 1:54:41 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.