Şimdi Ara

Erkek ve kadın vücutlarının şekillenmesine dair yeni çalışma (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
323
Cevap
0
Favori
8.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Adaptasyon ile evrimi karıştırıyor olmayasınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Battlefield Maşuku

Farklı kelimesini bol kullanmışım haha

Ana fikir olarak error verdigim icin soyledim

Adaptasyon ve seleksiyon evrimi oluşturan seyler zaten

• Battlefield Maşuku B kullanıcısına yanıt

insan embriyosunun ilk safhaları hakkında ne düşünüyorsun? ya da taksonomik sınıflandırmalar vs?

canlılığı daha iyi açıklayan bir fikrin var mı ya da? çamur ve yukarda oturan canı sıkılmış bir varlık dışında?

Not: Bu tartışma gereksiz ama, islamcı değilsen evrimi inkar etme motivasyounun ne merak ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuasudba -- 6 Haziran 2021; 2:34:1 >
  • Oluşturan şeyler dediğiniz konu işte teori olan kısım. Elle tutulur bir kanıtı yok. Bir kaç benzer hayvan söyleniyor onun da evrime kanıt olduğunu diyebilmek için afedersiniz kuş beyinli olmak gerekiyor.

Velhasıl benim düşünceme göre Tanrının olmadığını düşünen insanlar için evrim teorisi sığınacak yapay bir inanç gibi geliyor. Bilimsel gerçekliği ortaya koymadan yani kanun olmadan insanların tamamen gerçekliğine inandığı bir teori bir inanca dönüşmüş.

• quote:

Oluşturan şeyler dediğiniz konu işte teori olan kısım. Elle tutulur bir kanıtı yok. Bir kaç benzer hayvan söyleniyor onun da evrime kanıt olduğunu diyebilmek için afedersiniz kuş beyinli olmak gerekiyor.

Velhasıl benim düşünceme göre Tanrının olmadığını düşünen insanlar için evrim teorisi sığınacak yapay bir inanç gibi geliyor. Bilimsel gerçekliği ortaya koymadan yani kanun olmadan insanların tamamen gerçekliğine inandığı bir teori bir inanca dönüşmüş.

Eğer müslüman değilsen, tanrının varlığı ya da yokluğu neden umrunda?

Tanrı, yaratma işlemini evrimsel süreç ile de yapmış olabilir. Körü körüne bu inkarın motivasyonu ne?

• quote:

Oluşturan şeyler dediğiniz konu işte teori olan kısım. Elle tutulur bir kanıtı yok. Bir kaç benzer hayvan söyleniyor onun da evrime kanıt olduğunu diyebilmek için afedersiniz kuş beyinli olmak gerekiyor.

Hocam evrim teorisindeki 'teori' kanıtlanamayan bir şey olduğu icin o ismi almıyor yanlış yerden yola cikiyorsunuz. Teori/kanun farkina bakmanızı tavsiye ederim.

• kuasudba kullanıcısına yanıt

Güzel söylediniz. Bu dediğiniz şeyler tamamen bir tasarım örneği değil de nedir ? Bana bunun cevabını kanıtlanamayacak olan evrim teorisinin arkasına saklandığı zaman kavramından başka ne diyebilirsiniz ? Elime aldığım ve gelişi güzel mideme gömeceğim narda bile acayip bir tasarım varken ve bunu gözüm görüyor ve aklım düşünüyorken nasıl bir hükme varmalıyım ?

Bilmiyorum insanlar neden her şeyi küçümsüyor. Bir insanın oluşumunu bir ağacın meyve vermesini bir arının çiçekleri döllemesini vs. Bunlar neden basit geliyor sizlere bunu anlamıyorum

acayip bir tasarım yok. embriyoda neden solungaç olsun?
    insan vücudu kusurlarla dolu. evrende düzen yok karmaşa var.

ama her şeyden önemlisi, 2 mesajda sorduğum gibi müslüman değilsen neden bu kadar evrim karşıtısın?
    lise biyolojisi görmüş birisi bile azıcık açık kapı bırakır. müslümanların bazıları bile allah evrim yoluyla yaratmıştır diyor.
    sen dinsiz olduğunu iddia edip, ne motivasyonla anti evrimcisin onu merak ediyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Evrime inanmam mümkün değil. Aklımı devre dışı bırakmam gerekiyor. Tıpkı bir din gibi. Bu böyle olmuştur deniyor ve ona koşulsuz inanmamı bekliyor.

Söyler misin evrim teorisinin dinden farkı ne ?

İkisi de böyle olmuştur der ama elle tutulur bir kanıt sunamazlar.

Diğer soruna gelirsem Çünkü düşünüyorum. Bir kez düşündükten sonra ardı arkası kesilmiyor. Düşüncelerimi biraz Tolstoyun düşüncelerine benzetiyorum doğrusu. O da hristiyandı ama ömrünün sonunda Tanrıya inanan ama dini olmayan, bulmacayı çözmeye çalışan bir insandı. Bulmacayı çözmek imkansız belki ama düşünmek hayal kurmak olmasa hayvandan ne farkım kalırdı diye düşünüyorum bazen

• quote:

Güzel söylediniz. Bu dediğiniz şeyler tamamen bir tasarım örneği değil de nedir ? Bana bunun cevabını kanıtlanamayacak olan evrim teorisinin arkasına saklandığı zaman kavramından başka ne diyebilirsiniz ? Elime aldığım ve gelişi güzel mideme gömeceğim narda bile acayip bir tasarım varken ve bunu gözüm görüyor ve aklım düşünüyorken nasıl bir hükme varmalıyım ?

Bilmiyorum insanlar neden her şeyi küçümsüyor. Bir insanın oluşumunu bir ağacın meyve vermesini bir arının çiçekleri döllemesini vs. Bunlar neden basit geliyor sizlere bunu anlamıyorum

Hocam peki hangi sanatçı ortaya bir şaheser bırakıp bunu üstlenmez? Ben kıçıkırık bir resim çizsem bile imzamı atarım en basitinden. Hayır kurumu değil sonuçta bu. Kendi gücünün potansiyelini görmek için mi yaratmış ya da canı sıkıldığı için?

Benim nezdimde dini yoksaydığımız zaman Tanrı kavramı tamamen anlamsızlaşıyor. Sınav icin desek mantıksız da olsa bir temele oturuyor en azından.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aznareps ingo etaicsal -- 6 Haziran 2021; 2:49:37 >

Hmm. bana daha çok takiye peşindesin gibi geldi ama.
    Neyse öyle olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biliyorum. Tıpkı bing bang teorisi gibi. Ama bing bang teorisinin matematiksel olarak kanıtladığı şeyler var. Galaksilerin birbirlerinden uzaklaştığı gibi. Ama evrim teorisinde bir matematiksel gerçeklik var mı ? Türlerin evriminden bahsediyorum adaptasyondan vs değil

• Bence bu dediklerine en uygun cevap aklımız. Akıl yoluyla insan onu buluyor. İster bulursun ister bulmazsın. Sana malzemeyi vermiş. Düşünürsün düşünmezsin, hayatını maddeye adarsın maneviyata adarsın. Sana kalmış.

Bu kafir kardeşinin hatrına izleyiver 4 dk birşey.

Haha

Düşüncelerim neyse onu söyledim kardeş

Sen de bir şeyler söyledin bu belki başkalarının düşünceleriydi sana aktarılan düşüncelerdi ama ben sana takiyyeci demedim. Her neyse iyi geceler

• quote:

Bence bu dediklerine en uygun cevap aklımız. Akıl yoluyla insan onu buluyor. İster bulursun ister bulmazsın. Sana malzemeyi vermiş. Düşünürsün düşünmezsin, hayatını maddeye adarsın maneviyata adarsın. Sana kalmış.

Ben ortaya koyduğum üründe insanların düşünerek bu eseri benim yaptigimi tahmin etmesini beklemem. Bir seye emek verdiysem bunu benim yaptigimin bilinmesini isterim.

Aksi halde tamamen anlamsız boş bi uğraş olur.

Insan sadece akil yoluyla mantıklı bi sonuca varma seklinde bulmuyor inanmaya ihtiyacı olduğu icin buluyor; bulmak istiyor. Hayattaki belirsizlikleri o belirsizlikleri tamamen çözebilecek bir olguyla kapatmaya calisiyor ve bu din ya da tanri oluyor.

Dediğim gibi bi dinin var olması bile deizmden daha mantıklı geliyor bana bu kendi görüşüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aznareps ingo etaicsal -- 6 Haziran 2021; 2:59:5 >

• WonderCx W kullanıcısına yanıt

Dinledim dostum ancak darklı bir şey söylemedi. Ne almama gerekiyordu. İslam dinine inananların çıkarcı bir şekilde davrandıklarından bahsediyor. Ee zaten bunu biliyorum

Evrim zaten bir kanun/ilkedir?

• İlk paragrafında kendini tanrı yerine koyup egoist bir bakış açısıyla tez sundun. Ben böyle düşünmüyorum. Bu çok basit ve egoistçe olurdu.

Belki sadece bizim galaksimizde bizim gibi milyonlar zeki tür vardır. Neden sadece bize yönelip bize egoist bir şekilde talepler sunsun ? Bu kadar büyük bir gücün sınırsız bir gücün böyle zeki varlıklara talimat göndermesine gerek olmadığını düşünüyorum. Zaten vermesi gerekeni vermiş. Bize de sorgulamak ve düşünmek kalıyor ama düşünen insan sayısı ne kadar ki ? Sizler bizler çok azınlığız. Geri kalanlar karıncadan daha aşağı bir hayvan. İşin aslı şu ki ne ben ne de siz gerçek cevabı bulamayacağız ama düşünmekten de vazgeçmeyeceğiz.Çünkü öyle yaratılmışız bir kez düşündün mü gerisi kesilmiyor

• Matematiksel olarak açıklanabilen bir kanun mu yoksa farklı bir şekilde bilimsel gerçekliğini fiziksel olarak ortaya koyduğumuz bir gerçek mi ?

Bildiğim kadarıyla ikisi de değil

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.