Mükemmeliyet kusursuzluk anlamına gelir. İnsan sürekli yaşayabilirdi bunda ne problem var? Zira birçok insan ölümden sonra sonsuz yaşama inanıyor. Dünyada sonsuz yaşam da olabilirdi sonsuz güçte bir Tanrı bunu isteseydi. Üstün tasarıma dair herhangi bir ibare yok. Fizik ve kimya kuralları çerçevesinde gelişen biyolojik bir kaos var dünyada. Evrim inanılacak bir durum değildir, bilim mekanizmaları dogmatik şekilde çalışmaz. Bir güç hayal edip aklını durdurma, çalıştır. Bir sonuca gitmemeyi kabullenmek zor, ama elimizdeki gerçek bu. |
Erkek ve kadın vücutlarının şekillenmesine dair yeni çalışma (10. sayfa)
-
-
Bilmiyorum bana hayal et diyorsun da insan ölümsüz olsaydı şu dünyada nasıl bir kaos olurdu hiç düşünüyor musun ? Buna cevap olarak kuranda aklen çok mantıklı bir metin geçer onu okumanı öneririm eğer bir mantık çıkaramıyorsan bu durumdan. Ben Tanrıya inanıyorum dinlere değil ancak dini kitaplardan da çıkarılacak çok ders var. Öyle kenera itilecek önemsiz kitaplar değiller ne kadar inanmasam da.
Biyolojik kaos olsaydı şu an bir düzen olmazdı. Arada çıkan üç bacaklı 6 parmaklı hayvan ve insanların sayısı kaos olsaydı şu an gibi olmayacağına eminim. Hepimiz farklı görünüşlerde olurduk belki de. Düzen içerisinde kaos demek daha mantıklı. Düzen içerisinde kaos olmasaydı işte o zaman mükemmellik olurdu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Adaptasyon ile evrim farklı mı?
Adaptasyon farklı bir türden farklı bir türün oluşumu mu?
Kanun olan evrim kanıtlanmadı mı?
"Kanıtlanamaz da zaten" aynen aynen. Adaptasyon dediğin şeyin (verdiğin covid örneği) evrim olduğunu bilmiyorsun tabi :D "Ama bu türlerin evrimi konusu ile uzaktan yakından alakası olmayan bir konu" tabi tabi, çok bilmiş
https://www.google.com/amp/s/evrimagaci.org/evrim-teori-mi-kanunyasa-mi-5547/amp
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
Allah o kadar mükemmel ki, insanlığa kitaplar indirmiş, bir çoğu bozguna uğramış değiştirilmiş. Allah o kadar mükemmel ki, öğretilerini insanlara aktarmak için aralarından bir insan seçip onu görevlendirmiş. Allah o kadar mükemmel ki, insanlar onun için 5 vakit eğilip kalkıp bilmedikleri dua ve sureleri okuyarak ibadet etmiş. Allah o kadar mükemmel ki, Amerika, Hindistan, Avustralya, japonya ve Çin'i es geçerek sadece orta doğuya dinleri getirmiş. Allah o kadar mükemmel ki, şu an Allah'ın indirdiği son din olan İslam ülkeleri dünyanın en medeni ve en gelişmiş ülkeleri. Allah o kadar mükemmel ki, karınız size karşı hata yaparsa size dövme izni bile veriyor. Allah o kadar mükemmel ki, kitabında bir surede hıristiyan ve museviler de korkmasın onlardan da cennete giden olacaktır derken bir diğer surede müslümanlar dışında herkes cehenneme gidecektir diyebiliyor. Allah o kadar mükemmel ki, cennete gidecek insanları pıtırcık memeli huriler ve içkiler bekliyor.(Not: cennette kadınları ne bekliyor maalesef bu konuda bilgi yok.) Allah'ın mükemmelliğini diyanetin resmi sitesinden kutsal kitabınızı baştan sona özümseyerek okuyup görebilirsiniz. Saygılar.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Battlefield MaşukuMatematiksel olarak açıklanabilen bir kanun mu yoksa farklı bir şekilde bilimsel gerçekliğini fiziksel olarak ortaya koyduğumuz bir gerçek mi ?
Bildiğim kadarıyla ikisi de değil
Matematiksel olarak açıklanabiliyor, korkma sen.
https://evrimagaci.org/soru/evrim-yasasini-matematiksel-olarak-aciklaya-biliyor-muyuz-7968
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zadnxcom -- 6 Haziran 2021; 3:55:45 >
-
-
Öğğğ, evrim masalcıları gene kuduruyor.
-
Bu evrim sunni İslam'da büyük bir tabu. Bakın şeriat ile yönetilen Şii İranda 5. Sınıfta evrim anlatılır yine ileriki bir sınıfta tam 60 sayfa insanlık tarihi içerisinde ayrıntılı geçer. Bundan önceki papa Hz Adem aslında evrimleşmiş ilk insan ve peygamber demiştir yani yaradılış ile bilimsel teoriyi bir şekilde uzlaştırmıştır. Biz tepkiliyiz ama dünya konuşuyor bunu.biz de lise 12.sınf biyoloji dersinde son konulardandı 2017 de o bile kaldırıldı bu kabul edilemez.
Hayır bir çelişki yoktur. Özellikle ateistlerin en çok saldırdığı yerlerden biri de zaten budur. Yukarıdaki örneklerde de açıkladım. Arapça’ya vakıf olmadan doğrudan mealine bakıp ayetteki düz ifadesine acınası bir şekilde tutunup dünyanın düz olduğunu yazıyor işte diye bilimle çelişiyor diyen cahile bunu anlatınca sesini çıkaramıyor. Orada kullanılan fiilin kökenine, nereden geldiğine ve hangi mastardan türediğine dikkat etmek gerek.
Bahsettiğin ayete gelirsek. Kitapta zaten bu durum şöyle anlatılmıştır:
“Sana kitabı indiren O’dur. Onun bazı âyetleri muhkemdir (anlamları tam bilinen olduğundan) kitabın esasını teşkil ederler; diğerleri de müteşâbihtir (araştırılarak manaları bilinecek olan tabiat kanunları gibi). Kalplerinde eğrilik olanlar, fitne çıkarmak ve onu açıklamak için ondaki müteşâbih âyetlerin peşine düşerler. Hâlbuki onun açıklamasını ancak Allah ve “ona inandık, hepsi Rabbimiz tarafındandır” diyen ilimde yüksek payeye erişenler bilir. Ancak akıl sahipleri düşünüp anlar.”
Bu konuda ise çok anlaşılır bir örnek verilmiştir. Tıpkı benim yukarıda verdiğim Arapça’yı bilmeden sadece Türkçesine bakıp da oradan hareketle kitabın dünyanın düz olduğunu vurguladığını zannetmek gibi. İşin aslının öyle olmadığını görünce ses çıkmıyor.
quote:
Muhkem ayetler herkes için apaçıktır, müteşabih ayetler ise konunun bilimsel anlamda gerçekliğini bilenler için apaçıktır. Örneğin bir doktor reçete yazar bunu herkes anlamaz, sadece diğer doktorlar anlayabilir. Diğer doktorlar için bu reçete apaçıktır. Doktor olması gerektiği gibi apaçık yazmıştır ama bunu sadece o işin ilmini bilenler anlar. Herkes anlamıyor diye doktorun reçetesinin apaçık olmadığını göstermez.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Evrimin daha ne olduğunu bilmiyorsun bana ne anlatıyorsun sen ? Yaşın kaç muhakeme edemiyor musun benimle alay mı ediyorsun bilmiyorum teori olan bir şeye kanun demen adaptasyon ile evrimi bir tutman ne kadar bilimsel düşündüğünün de göstergesi
quote:
Orijinalden alıntı: kabus2224Öğğğ, evrim masalcıları gene kuduruyor.
Kuduran kesim belli, her evrim haberine salyalar akıta akıta saldıran güruh kim görünüyor.
Tavşan dağa küsmüş dağın haberi yok, yüzlerce binlerce biyoloji bölümü de sizlerin mesajlarını dikkate alacaktı zaten evrim yalan diye.
İşte küstah insanoğlunun sözde haykırışları. Bolluk içinde gezen fakire el uzatmaz kalkar tanrıya suç atar. İnsanlığın iyiliği için hastalıkların çözümü için bilime para yatırmaz askeri güç için her şeyini verir. Sonra da kalkar suçu tanrıya atar.
Verdiğin site çok komik bir site. Dini bilgilere kanıt niteliğinde olduğunu iddia edenlerin verdikleri siteler gibi.
Adam gibi bizim inancımız bu. Buna inanıyoruz deyin. Kalkıp da bilim kanun vs demeyin komik değil
quote:
Orijinalden alıntı: ŞokBıçaklıZedÜmidinizi kaybetmenizin tek sebebi evrim mi gerçekten ? Nerde ne yapmasını bilmesi gereken, bilinçli, saygılı, mütevazi, araştırmasını bilen ve bilgili insanlar oluşmadığı için değil de evrime mi kızdınız ?
Bu atayizlerin kafasını da anlamıyorum, kendinize saygı duyulmadığı yönünde birçok dindar kişiyi yargılarsınız ama aynısını siz de yaparsınız.
Evrimden ya da dinlerden daha önce olması gereken şey saygıdır ama siz evrim teorisine inanılmadığını kastederek ümidim yok demişsiniz, bütün gençler de sıraya geçmişti zaten sizi örnek almak için :D
Z kuşağını son yıldan yakalayan biri olarak evrime kadar daha kendi içimizde tartışılması gereken daha önemli konuların olduğunu düşünüyorum saygı bunlardan en basiti.
Alıntıları GösterBir kere ateist olduğumu nerden çıkardın?
Her olaya böyle ön yargı ile yaklaşıyorsan düşünce sistemin bir kere yanlış onu söyleyim.
Demek istediğim şey bilimsel olan şeylere inanmayıp, hikayelere inanılmasına şaşırıyorum. Ve kanıtlanmış olaylarla dalga geçerek kabul edilmemesine kızıyorum.
Çünkü bu insanlar manipülasyona ve kandırılmaya açıktır. Toplumun ilerlemesine engel olup gerilemesine sebep olurlar.
-
Ellerinde hiçbir bilimsel argüman olmayınca tek çareyi saldırmakta buluyorlar.
quote:
Orijinalden alıntı: HeavenlyBlueEllerinde hiçbir bilimsel argüman olmayınca tek çareyi saldırmakta buluyorlar.
Ben hep diyorum; madem eminler bu kadar evrim teorisinin yalan olduğundan, koskoca akademinin ve biyoloji-tıp bilimlerinin yalan söylediğinden, yazsınlar bir makale kanıtlasınlar. Ne duruyorlar? Anca forum köşelerinde kahvehane ağızıyla laf söylenip dururlar.
-
bunlar tanrıyı aklamak için boş bahaneler sadece.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
"Sıfır hacimli diyorsun bak, "sıfır" diyorsun, yani yoktan geldik diyorsun. Sonra da diyorsun ki yoktan var olmak mantıklı değil. Kafalar bi milyon galiba?"
Yorumun tamamına yazacak çok şey var da, zaten dinleyecek yok. Tek söyleyeceğim, hacimi "sıfır" olduğu için kütlesi de sıfır olacak diye bir şey yok. Zaten patlamanın sebebi yoğun kütlenin hacime sığamamasından kaynaklı diyip geçelim. Ama işte öyle bi şey okuyup işine gelen kısmı kesip kırpıp kendi argümanına ekleyerek sorgulamak olmuyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İnsanları suçsuz birer melek gören sizsiniz
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X