Şimdi Ara

Erzurum Çimenler Oto'da Yaşadığım Servis Mağduruyeti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
2.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2009 model multijet 105 bg. bravomu 28.05.2011'de Erzurum'daki Çimenler otoya senelik bakıma götürdüm. Aracımı ilk bakımı geçen sene 12 bin km'de Malatya Oto'da 410 Tl'ye yapılmıştı. Şu anda ise aracım 22 bin'kmde ( 1yılda anca 10 bin km yapmışız, Doktordan temiz ).
    Çimenler'e orada çalışan bir tanıdık vasıtası ile arabamı götürdüm. Arabayı teslim aldılar ve ortalama 450 tl gibi bir fiyat çıkardılar. Ben de 350 tl üstüne Fiat'ın kampanyası dahilinde klima antibakteriyel temizliği hediye etmelerini istedim . Önce bir şaşırdılar sonra da a evet öyle bir kampanya var tamam dediler. Ayrıca eğer harcamam 500 tl yi geçerse 30 tl karşılığında bana Motorola bluetooth araç kitini vereceklerini söylediler (normalde şu güneş siperliği üstüne takılan ve araç çakmak adaptöründen şarj olan ,teknoloji marketlerde 60-100 tl arasında satılan cihaz).
    Ben de araba bir servise girsin bakarız olmadı o da sizden olsun dedim, ve uzun lafın kısası araç servise alındı. 2.5 - 3 saat kadar serviste bekledikten sonra aracın bittiğini söylediler. Ayrıca bluetooth kitini'de hediye ettiklerini söylediler, bende kendilerine teşekkür edip borcumu sordum ve 527 Tl karşılığını aldım. Evet yanlış duymadınız sadece yağı, sarf malzemeleri ve filtreleri değişen araca 527 Tl istediler (aracın balataları değişmedi ve carbon clean yapılmadı)
    Bu arada Mercedes C 180 Kompressör senelik bakım fiyatı 580 Tl. Siz benim o an içinde bulunduğum durumu düşünün. Ben fiyat niye bu kadar yüksek diye sorduğum zaman , 500 Tl'yi geçsin diye bluetooth araç kitini hediye etmek için antibakteriyel temizliğin fiyatını eklediklerini söylediler. ( göya iki kampanya birleştirilmezmiş) Ben de o kampanya Fiatın kendi kampanyası, bu ise Çimenler'in kendi yaptığı bir kampanya olduğunu söyledim , insiyatifin onlarda olduğunu gerekirse 100 Tl'lik bakıma bile bluetooth kiti hediye edebileceklerini belirttim. Hediyelerini istemediğimi ve antibakteriyel temizliğin fiyattan düşülmesini istedim. Bu sefer 480 Tl dediler ve ben gene yuh diyince 450 Tl'ye düşürdüler. Bu arada benim sinirden elim ayaklarım titriyordu düşünün. Bende orada çalışan bir tadıdık vasıtası ile buraya gelmeme rağmen bana hiç yardımcı olmadıklarını ve fiyatın çok yüksek olduğunu üzüldüğümü söylediğimde, onlarda bana Fiat'ın en prestijli arabasına bindiğimi söylediler ( servis fiyatı neredeyse BMW ve Mercedes kadar, prestijli ya).
    Bende söylene söylene faturamı ve arabamı alıp çıktım. Bu arada arabamın içi kirli ve dışı yıkanmamıştı. Eve geldim ve fatura özetine baktım:

-Klima bakım işçiliği 55,00 tl kampanya dahilinde hediye edilmesi gerekir
    -20.000 km periyodik bakım Bravo 1.6 Mjet 120 hp 16 v 74,75 tl benim arabam 105 hp
    -Selenia 5 lt motor yağı 132,70 tl
    -Hava filtresi 1 adet 31,15 tl
    -Sprey, fren balata 500 ml 5,08 tl
    -Motor içi temizleyici 327 200 ml 16,53 tl
    -180 klima sistem temizlik dezenfektan 1 lt 32,14 tl kampanya dahilinde hediye edilmesi gerekir
    -Polen filtresi 32,32 tl
    -Filtre elemanı yağ 32,64 tl
    -Filtre elemanı yakıt 56,18 tl
    TOPLAM 474,49 tl
    İskonto (parça +işçilik) 93,14 tl
    KDV matrahı %18 68,64 tl
    FATURA TOPLAMI 449,99 tl

Birde fatura altında aracınıza ücretsiz dış temizlik yapılmıştır yazıyordu (şaka gibi)
    Şimdi bizim binbir emekle aldığımız arabalarımızın , alnımızın teriyle kazandığımız paraların enayi yerine konup,yetkili servis adı altında gasp edilmesini içime sindiremiyorum. Bundan önceki aracım 2005 model Ford Focus 1.6 benzinli idi ve senelin 200bilemedin en fazla 250 Tl bakım ücreti ödüyordum. Geçen senede servis fiyatı yüksek gelmişti ama en azında carbon clean yapılmıştı ve yapılmayan işlemler eklenip bu kadar şişirilmemişti.
    Bir haftadır işten fırsat bulup bir türlü yazamamıştım ,mağduriyetimi sizinle de paylaşmak iştedim. Açıkçası bu tarz insanların bizim zekamızla dalga geçip bizi enayi yerine koymasını içime sindiremiyorum . Umarım herkes hak ettiğini bulur.
    Hafta sonu başınızı şişirdiğim için özür dilerim, herkese iyi haftasonları.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.