Şimdi Ara

Eşcinsel Hastasına ‘Sana Oğlum Mu Diyeyim, Kızım Mı?’ Diyen Türk Doktorun 2 Yıl Hapsi İstendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eşcinsel Hastasına ‘Sana Oğlum Mu Diyeyim, Kızım Mı?’ Diyen Türk Doktorun 2 Yıl Hapsi İstendi

Eşcinsel C.Ö.’ye muayene sırasında “Sana oğlum mu diyeyim, kızım mı?” dediği ve hastasının kimlik bilgilerini sosyal medyada paylaştığı iddia edilen Uzm. Dr. N.K.Ö. hakkında ‘görevi kötüye kullanma’dan dava açıldı.

İngiltere’de insan genetiği üzerine lisans eğitimini tamamlayan C.Ö. (26), yüksek lisans yapmak için İstanbul’a geldi. Cinsel yolla bulaşan hastalık şüphesi üzerine C.Ö., muayene olmak için İstanbul Maltepe Devlet Hastanesi Üroloji Polikliniği’nde görev yapan Uzm. Dr. N.K.Ö.’ye gitti. Muayene sırasında iddiaya gören doktor, eşcinsel hastaya “Kılıf kullanacaksın oğlum. Gerçi sana oğlum mu diyeyim, kızım mı bilemedim” dedi. Bunun üzerine C.Ö. başından geçenleri sosyal medyada paylaştı.

Konunun sosyal medyada gündem olması üzerine doktor N.K.Ö., hastasının kimlik bilgilerini içeren bir ekran görüntüsünü sosyal medya hesabından yayınladı. C.Ö. bunun üzerine doktor hakkında şikâyette bulundu. Yapılan şikâyet başvuruları üzerine dosya, soruşturma izni verilmesi talebiyle İstanbul Valiliği’ne gönderildi. Dosyayı inceleyen Valilik, şikâyet edilen Uzm. Dr. N.K.Ö. hakkında ‘konunun adli mercilerle aydınlatılması gerektiği kanaatine varılarak’ soruşturma izni verdi.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı ise doktor hakkında ‘görevi kötüye kullanma’ suçundan iddianame hazırladı. İddianamede doktorun ‘hekimlik mesleği ile bağdaşmayacak konuşmalar yaptığı, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarda şüphelinin mesleki olarak edindiği bilgileri açıkladığı’ belirtildi. Kabul edilen iddianamede doktor hakkında altı aydan iki yıla kadar hapis cezası talep edildi.

kaynak:https://gmag.com.tr/escinsel-hastasina-sana-oglum-mu-diyeyim-kizim-mi-diyen-turk-doktorun-2-yil-hapsi-istendi/

• Haber başlığı yanlış. Doktor hakaret etmemiş, itham yok. Bu soru gayet normal. Sorun,
    "ingiltere’de insan genetiği üzerine lisans eğitimini tamamlayan C.Ö. (26), yüksek lisans yapmak için İstanbul’a gelen(?)"
    kişinin,
    olayı sosyal medya ya yazması sonucunda, gaza gelen doktorun, hasta bilgilerini paylaşmasıdır. Bu tip paylaşımların Çok ciddi yaptırımları vardır. Hatta hasta hariç, kimseye bilgi verilmemesi gerekir.
  • Bu konuda arbede cikar.
  • Başta cezanın biraz fazla kaçtığını düşünüyordum fakat bu söylemini sosyal medyada da paylaştığını okuyunca cezayı yerinde buldum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnotherPlanet

Bu konuda arbede cikar.
    neden çıksın
  • niye yorum gelmemiş konuya
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3qzotix

Başta cezanın biraz fazla kaçtığını düşünüyordum fakat bu söylemini sosyal medyada da paylaştığını okuyunca cezayı yerinde buldum.
    Sosyal medyada paylaşan kişi doktor değil. Her ne kadar biraz rencide edilmişlik varsa da doktorun sözlerine alınganlık yapmak ne derece doğru bilemiyorum. Sonuçta senin bir cinsiyetin var mı yok mu varsa hangisi olduğunu sormuş doktor. Ne desin doktor no name mi desin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: müdür727

Sosyal medyada paylaşan kişi doktor değil. Her ne kadar biraz rencide edilmişlik varsa da doktorun sözlerine alınganlık yapmak ne derece doğru bilemiyorum. Sonuçta senin bir cinsiyetin var mı yok mu varsa hangisi olduğunu sormuş doktor. Ne desin doktor no name mi desin

Alıntıları Göster
    cinsiyet ile cinsel yönelim farklı şeylerdir.

eminim karşıdakinin cinsiyetini görüp anlayabiliyordur doktor. o yüzden "cinsiyetini soruyordur belki" gibi hala savunmaya çalışmayın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İyi olmuş. Eğitim cehaleti alır eşeklik baki kalır derler ya homofobiden kurtulamamış ve tıp etiğinden bir habermiş adam. Aklı başına gelmiştir umarım.
  • Haber başlığı yanlış. Doktor hakaret etmemiş, itham yok. Bu soru gayet normal. Sorun,
    "ingiltere’de insan genetiği üzerine lisans eğitimini tamamlayan C.Ö. (26), yüksek lisans yapmak için İstanbul’a gelen(?)"
    kişinin,
    olayı sosyal medya ya yazması sonucunda, gaza gelen doktorun, hasta bilgilerini paylaşmasıdır. Bu tip paylaşımların Çok ciddi yaptırımları vardır. Hatta hasta hariç, kimseye bilgi verilmemesi gerekir.

• quote:

Orijinalden alıntı: aksinaletinsan

Haber başlığı yanlış. Doktor hakaret etmemiş, itham yok. Bu soru gayet normal. Sorun,
    kişinin,
    sorunun neresi normal? siz karşılaştığınız kişilere "size oğlum mu diyim kızım mı" diye soruyor musunuz? sormuyorsanız neden sormuyorsunuz?
  • blok

• Bilgi paylaştığı için ceza yemiş.Soru için değil.

• Top naber

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcdaly

sorunun neresi normal? siz karşılaştığınız kişilere "size oğlum mu diyim kızım mı" diye soruyor musunuz? sormuyorsanız neden sormuyorsunuz?

Alıntıları Göster
    Size isminizlemi hitab edeyim, bey mi diyeyim?
    Teyze/amca desem olurmu?
    Yaşınızı bilmiyorum, abla/abi desem?
    Vs vs.
    Art niyet ararsanız, hiç bir toplumda yaşayamazsınız.

Ayrıca, cinsel tercihini yaşamak isteyen birisinin, kişilerin düşüncelerine/sözlerine takılmaması lazım. Çünkü hayatı boyunca!, birileri ona, göndermede bulunacak.

• memlekete bir kac hortum recep sart!

adama saka gibi hapis cezasi vereceklermis.

adam yumusak ulan iste!
  • Soru normal değil. Bir insanın homoseksüel olması, kendini diğer cinsiyete ait hissedeceği anlamına gelmez. Cahil olmasa homofobik olmazdı zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcdaly

cinsiyet ile cinsel yönelim farklı şeylerdir.

eminim karşıdakinin cinsiyetini görüp anlayabiliyordur doktor. o yüzden "cinsiyetini soruyordur belki" gibi hala savunmaya çalışmayın.

Alıntıları Göster
    O üye tarikatçı hocam ciddiye almaya değmez.
  • Düzgün cinsel hayatı olmayanlar,erken boşalanlar,erekte olamayanlar; eşcinseller söz konusu olunca hemen şahin kesiliyorlar.Yok top muş yok yumuşakmış falan.Bunlar aslında kendi eksikliklerni örtme çabası.
    Yoksa herkesin cinsel yönelimi sadece kendisini ilgilendrir.Bizene yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41F3DB120 -- 4 Mart 2020; 12:58:23 >
  • Doktor belli ki takılmış, şaka yapmış olabilir, çok takmamak lazım, küçük şeyleri...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.